Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Uuring: üle poole iPhone'ide omanikest ei suuda oma telefonita elada märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mnator
HV Guru

sõnum 07.09.2012 17:02:24 vasta tsitaadiga

The_Boss, kas sa jätsid poole sõbrale või icon_question.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.09.2012 17:15:12 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
The_Boss, kas sa jätsid poole sõbrale või icon_question.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Ja millest täpsemalt jutt?

Selgituseks mu vastusele veel, et jah, vanemad Sony Ericssonid saavad selliste asjadega hakkama (ka GPS võimalus osadel olemas), aga miks peaks selleks sellist telefoni kasutama, kui on sellisteks asjadeks loodud ja palju mugavamad telefonid? Kui on mingi vanem telefon, mis saab sellega hakkama, siis võib ju kasutada. Aga kui on aeg telefoni vahetuseks, ei näe ma mõtet osta n.ö dumbphonet, kui on vaja telefoniga selliseid toimetusi teha. Kui asi on rahas, siis tuleb lihtsalt odavama otsa nutikas valida.

margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 17:23:04 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Mnator kirjutas:

Ja millest täpsemalt jutt?

Selgituseks mu vastusele veel, et jah, vanemad Sony Ericssonid saavad selliste asjadega hakkama (ka GPS võimalus osadel olemas), aga miks peaks selleks sellist telefoni kasutama, kui on sellisteks asjadeks loodud ja palju mugavamad telefonid? Kui on mingi vanem telefon, mis saab sellega hakkama, siis võib ju kasutada. Aga kui on aeg telefoni vahetuseks, ei näe ma mõtet osta n.ö dumbphonet, kui on vaja telefoniga selliseid toimetusi teha. Kui asi on rahas, siis tuleb lihtsalt odavama otsa nutikas valida.

Ole nüüd hea mees ja defineeri "dumbphone" ning "nutikas". Kui laiemaltkasutatavad toimetused on tehtud "dumbphonel" mugavaks, siis milleks "nutikas" kui selle muid lisavõimalusi vaja ei lähe? Aga jah, misasi see nutitelefon siis ikka tegelikult on?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.09.2012 17:51:24 vasta tsitaadiga

Ma ei öelnud, et nutika peaks võtma kindlasti. Ma ütlesin, et selle peaks võtma, kui on vajadus nutika funktsioonide kasutamiseks, et toimingud poleks ebamugavad.

Sony Ericssoni vanemad telefonid pole piisav sulle, et aru saaksid, mida ma n.ö dumbphone all mõtlen? Las ma räägin siis mudelitest. Näiteks G502 ja K810 ja kõik sarnasel tasemel või vähemate funktsioonidega. Nutikad on siis nendest üle. Omavad Android, iOS, Symbian, WP või sarnaseid OS-e JA on olemas puutetundlik ekraan. SE P1 on päris piiri peal vist.

margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 17:56:33 vasta tsitaadiga

Kas ilma puutetundliku ekraanita nutikat ei saagi olla? Kas WinMo oli nutikas? Millised on "taolised" op.süsteemid? Kas Symbian + puutetundlik ekraan võib kokku anda ka "dumbphone"?
Natuke laialivalguv definitsioon oli, aga proovime tasapisi selgust saada.

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.09.2012 18:26:33 vasta tsitaadiga

Kui täpset definitsiooni tahad, pean ju kõik mudelid ette nimetama... Miks ma üldse praegu sulle sellist asja rääkima pean?
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 18:37:59 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Kui täpset definitsiooni tahad, pean ju kõik mudelid ette nimetama... Miks ma üldse praegu sulle sellist asja rääkima pean?

Ma ei tahtnud näiteid. Kas sõnast "definitsioon" arusaamine käib sulle üle jõu?
Ja sellest on vaja rääkida. Väga. Selleks et rääkida selgelt ja arusaadavalt, on vaja kõigepealt mõisted selgeks teha. Mind huvitab, misasi see nutitelefon on. Kõik muudkui kasutavad seda sõna, aga mida see tähendab ... Defineeriks kõigile üheselt arusaadavalt ära, saaks asjaga edasi minna.
Kui number viis tähendaks, et püsti on pöial, nimetissõrm ja mõned veel, niipalju kui kellelegi meeldib, oleks igasugune selge ja arusaadav jutt korrutustabelist võimatu.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.09.2012 18:46:06 vasta tsitaadiga

margus1000 kirjutas:
The_Boss kirjutas:

Ma ei tahtnud näiteid. Kas sõnast "definitsioon" arusaamine käib sulle üle jõu?
Ja sellest on vaja rääkida. Väga. Selleks et rääkida selgelt ja arusaadavalt, on vaja kõigepealt mõisted selgeks teha. Mind huvitab, misasi see nutitelefon on. Kõik muudkui kasutavad seda sõna, aga mida see tähendab ... Defineeriks kõigile üheselt arusaadavalt ära, saaks asjaga edasi minna.
Kui number viis tähendaks, et püsti on pöial, nimetissõrm ja mõned veel, niipalju kui kellelegi meeldib, oleks igasugune selge ja arusaadav jutt korrutustabelist võimatu.

Nutika telo defitsioon on tavapäraselt lihtne olnud, läbi ajaloo. Need telefonid, mille ekraani toksid, kas sõrme või puutepliitasiga, ongi nutikad. icon_smile.gif Teised, millel klahve vajutad, need siis pole nutikad telod.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.09.2012 18:56:49 vasta tsitaadiga

Selge. et siis kogu Communicatori seeria nokial ei olnudki nutitelefonid icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 19:10:26 vasta tsitaadiga

Tähendab, ainult puuteekraan teebki nutitelefonist nutitelefoni? Esimest Pradat ja Armanit ei kippunud isegi nende turuletulekul keegi nutitelefoniks pidama. Samas RIM-i Pearl kippus sinnakanti paljude meelest küll.
Muide siis on isegi lauatelefonid, nagu Gigaseti SL910A, nutikad?

Kui nüüd ilkumine jätta ja proovida süveneda, siis minu meelest on nutikate eripäraks lisaks OS-ile ka API-de olemasolu, mis annavad võimaluse kolmandal osapoolel luua rakendusi, mis võimaldavad telefoni olemasolevaid funktsioone laiendada või lisada telefonile funtsioone, mida sellel eelnevalt polnud.
Kas kellelgi on midagi vastu öelda, parandada, lisada vms. ?

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.09.2012 19:13:58 vasta tsitaadiga

margus1000 kirjutas:
Tähendab, ainult puuteekraan teebki nutitelefonist nutitelefoni? Esimest Pradat ja Armanit ei kippunud isegi nende turuletulekul keegi nutitelefoniks pidama. Samas RIM-i Pearl kippus sinnakanti paljude meelest küll.

Okei. Sinu jaoks TÄPNE definitsioon. Nutitelefon on see telefon, millega saab teha ka muid asju peale helistamise ja sõnumite saatmise (ja noh, kellaaja näitamise).

Ilmselgelt me aga ei mõtle seda. Saad ise ka aru, mida mõeldud on. Miks tulla siia sellise asja pärast vaidlema või mida iganes sa siin üritad? Mida sa üldse saavutada üritad siin? Lihtsalt igavusest räägid täiesti lambiseid (puhtalt sulle, mõtlen selle all sõna "suvalisi") asju?

Kui sinu definitsiooni kasutada, võib selleks ka kasvõi mu varemmainitud K810 võtta. Sellele sai ka programmeerida juurde programme, mida algselt seal polnud.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.09.2012 19:15:28 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Nutitelefon on see telefon, millega saab teha ka muid asju peale helistamise ja sõnumite saatmise (ja noh, kellaaja näitamise).
mu iidne 3510i omas kalendrit, üle wap'i netist ostetavaid-installitavaid mänge ja rakendusi ning portsu muid lisafeatureid. Nutitelefon missugune!
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 19:27:31 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
margus1000 kirjutas:

Okei. Sinu jaoks TÄPNE definitsioon. Nutitelefon on see telefon, millega saab teha ka muid asju peale helistamise ja sõnumite saatmise (ja noh, kellaaja näitamise).

Ilmselgelt me aga ei mõtle seda. Saad ise ka aru, mida mõeldud on. Miks tulla siia sellise asja pärast vaidlema või mida iganes sa siin üritad? Mida sa üldse saavutada üritad siin? Lihtsalt igavusest räägid täiesti lambiseid (puhtalt sulle, mõtlen selle all sõna "suvalisi") asju?

Kui sinu definitsiooni kasutada, võib selleks ka kasvõi mu varemmainitud K810 võtta. Sellele sai ka programmeerida juurde programme, mida algselt seal polnud.

Ma pakkusin välja ühe definitsiooni. Isegi minu enda meelest pole see täielik või täpne. Sellepärast ma palusingi teistel foorumillikmetel seda muuta, täiendada, parandada. Lõpptulemusena võiks leida midagi, mis sõnastab ära nutitelefoni olemuse.

Aga miks sina seda kohe isiklikult võtad? Miks sa tähistad ennast sõnaga meie? Miks sa lihtsalt vaidlemise pärast vaidled? Miks sinu jaoks on sisulised asjad lambised? Miks kõik peavad sinust aru saama? Kas sinu meelest ei tohiks HV-s sisulist juttu ajada ja peab lihtsalt sinu tasemel plämisema?

Ma pakkusin midagi välja. Rahvas natuke täiendab ja usutavasti saab selle definitsiooni ka paika. Selles teemas on küllalt arukaid mõtteavaldusi olnud. Kas sa nüüd tunned, et tahaksid selle asemel lampi plämiseda?

NB! Plämisemiseks pean ma sinu viimast posti. Vahepeal nagu hakkas "tervest mõistusest mürgitatud mõtteavaldusi" ka tulema. Proovi kaagutamise ja riidlemise asemel kaasa mõelda. Mis siis tegelikult on nutitelefon?

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.09.2012 19:45:58 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
The_Boss kirjutas:
Nutitelefon on see telefon, millega saab teha ka muid asju peale helistamise ja sõnumite saatmise (ja noh, kellaaja näitamise).
mu iidne 3510i omas kalendrit, üle wap'i netist ostetavaid-installitavaid mänge ja rakendusi ning portsu muid lisafeatureid. Nutitelefon missugune!

Jah, ongi. Telefon on telefon. Nutitelefon ehk tark telefon oskab ka teha muud peale mainitud asjade.

Võtan seda isiklikult, sest tsiteeritud oli minu posti. Lisaks olid su küsimused sellised, mis praeguse teemaga kuidagi kokku ei läinud. Nutitelefonite definitsiooni jaoks võiks eraldi teema teha ja selle seal paika panna. Muidu igas sarnases teemas hakatakse seda arutama...

Praeguse aja nutitelefoni mõistet ei saagi ju mitte kuidagi defineerida, sest "dumbphone" ja "smartphone" vahel pole mingit kindlat piiri. Lisaks oleneb see ka inimeste üldisest arvamusest (just see piiripealne osa). Su nutitelefoni definitsiooni arutelu on seega minuarust täiesti mõttetu. Praegu on üldine arvamus (seda mõtlesin "me" all), et "smartphone" on puutetundliku ekraaniga ja "dumbphone" on siis ülejäänud.

Edit: margus1000, kuna tean su tausta pisut Apple teemal, siis ütleks isiklikult sulle seda: Tihtipeale appleboyd (no mis teha, et keegi sellise väljendi on mõelnud. Vähemalt saadakse aru, keda mõeldud on) ei suuda ühe kindla teema peal püsida ja viivad millegi muu peale üle. Seetõttu on päris raske nendega suhelda või veel hullem - vaielda. Ma ei kujuta ette, miks just appleboy-dega sellised kogemused on olnud... Palun ära vasta sellele kommentaarile.

Edit2: No pole vist ikka kõigile arusaadav, et appleboy = apple fanboy.

viimati muutis The_Boss 07.09.2012 21:58:11, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 359 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 284
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 21:40:06 vasta tsitaadiga

Tegelikult on sul õigus. Nutika telefoni definitsioonile on vaja tõesti eraldi teemat. Nagu ka muudele sõnadele, mida väga tihti loobitakse ja mille tähendust eriti tihti ei aduta. Eraldi teemadena oleks võimalik neile AHV-ide abiga vägagi asjalikud eestikeelsed definitsioonid leida. Kus mujal kui mitte siin? Väga palju tarku ja asjalikke inimesi koos. Kui mõisted saaks paika, oleks arutlus oluliselt lihtsam. Ja mitte ainult siin, vaid HV-l on oluline mõju IT valdkonnas üle Eesti. Vähemalt minu meelest oleks kogu selle ajupotentsiaali ärakasutamine asjade lahtiseletamiseks vägagi teretulnud eesmärk.

Nüüd selle editi juurde millele palusid mitte vastata. Mul hakkas sinust lihtlabaselt kahju, seega ära põlga ära veidi tasuta harimist. Mida iganes sa minust ka ei arva, aga ei ole sellist asja nagu appleboy. On fanboy. Jäta meelde, fanboy. Muide ka natuke puusse. Kes mind isiklikult teab, teab ka seda, et fanboy aeg on möödas. Nüüd ütleb Apple, et olen juba OS X proff. Teadmiseks sulle, kes sa asjadest vist eriti ei jaga (appleboy - komoon - mida muud oleks arvata). Ma ei tööta Apple heaks, lihtsalt läbi koolituste ja eksamite on omandatud sertifikaate, mis tunnistavad minu teadmisi.
Seega veelkord, raiu endale pähe - fanboy. Muidu jäädki ennast narriks tegema.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.09.2012 21:47:49 vasta tsitaadiga

margus1000: Nutika telefoni definitsooni jaoks pole vaja mingit eraldi teemat.
Smartphone Historys on ju selgelt kirjas, et Smartphone sündis PDA ja mobiiltelefoni omavahelisel kokkuliitmisel.

Smartphone
http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2012 22:01:19 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
margus1000: Nutika telefoni definitsooni jaoks pole vaja mingit eraldi teemat.
Smartphone Historys on ju selgelt kirjas, et Smartphone sündis PDA ja mobiiltelefoni omavahelisel kokkuliitmisel.

Smartphone
http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Tere jälle icon_lol.gif Ise lugesid seda asja ka kaugemale kui esimene lause? Ja kas sa piilusid seda feature phone linki, mida selles esimeses lauses mainiti? Wikipediagi ütleb, et asjad on nati segased, sest eilsed feature phoned on nutikamad kui üleeilsed nutid. Samas ei saa ju olla, et on mingi mõiste mis mitte midagi ei tähenda. Normaalse ja vähegi vettpidava definitsiooni leidmine oleks paras pähkel siinsele seltskonnale pureda. Tuleb leida erinevused ja arusaadavalt sõnastada. Wikist jäi silma paar asja. Nutidele on korralikud API-d, mis annavad lisavõimalusi. Nutid näitavad täismõõtu veebi, tavatelefonid ainult mobiilsaite. Kas see viimane just paika peab, ei teagi. Ehk oskab keegi targem öelda.

Muide, misiganes. See asi tahab tõesti omaette teemat. Asjalikku ja läbimõeldud arutelu.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 08.09.2012 10:49:11 vasta tsitaadiga

margus1000, viimane ei pea enam tõesti paika, sest ka feature phone'ides kasutatavad browser library'd (enamasti webkiti-põhised) oskavad täiesti murevabalt täisverelist HTML'i kuvada. Ainus mure võib tekkida mälukasutusega, kus siis suuremad lehed sunnivad telefoni brauserit sulgema aktiivmälu otsa saades. See mure aga kollitab niikuinii ka smartphone'si ja tegelikult isegi lauaarvuteid.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 08.09.2012 13:05:13 vasta tsitaadiga

ot:
l0lz kõige lihtsam on jah taandada kogu argument definitsiooni käsitlusele, way to go thumbs_up.gif (viide nutifoni filosoofiliseksitentsiaalsele teemaarendusele)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 08.09.2012 13:07:10 vasta tsitaadiga

guest1902 kirjutas:
ot:
l0lz kõige lihtsam on jah taandada kogu argument definitsiooni käsitlusele, way to go thumbs_up.gif (viide nutifoni filosoofiliseksitentsiaalsele teemaarendusele)

Kahjuks on asi veel hullem kui sa arvad. Ülepea ei olnud mul mingit argumenti. Oli lihtsalt uitmõtte najal tekkinud puhas OT. Argumendid said siin teemas suures osas juba paika. Vaata teist-kolmandat lehte.

lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 08.09.2012 14:09:07 vasta tsitaadiga

dumbphone on mustvalge ekraaniga telefon millel sai aint sms ja helistamist

ma just väga ei ütleks et mu vana nokia 6161 nii väga dumbphone oli .. sai netis sellega käidud ja sai ka telekat vaadatud , isegi mingi gps kaardi süsteem oli sellel ja ka 3G oli olemas

see sony ericsson k810 ei saaks ka dumbphone-ks nimetada kuna ka sellel oli värviline ekraan ja muid erinevaid elemente nagu suht hea kaamera isegi

puutetundlik ekraan ja suur ekraan ei tohiks ju veel telefonist nuttika teha aga see ju on lihtsalt selline tobe uus sõna millepeale kõik kiima lähevad
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 08.09.2012 14:17:26 vasta tsitaadiga

lopes39 kirjutas:
dumbphone on mustvalge ekraaniga telefon millel sai aint sms ja helistamist

ma just väga ei ütleks et mu vana nokia 6161 nii väga dumbphone oli .. sai netis sellega käidud ja sai ka telekat vaadatud , isegi mingi gps kaardi süsteem oli sellel ja ka 3G oli olemas

see sony ericsson k810 ei saaks ka dumbphone-ks nimetada kuna ka sellel oli värviline ekraan ja muid erinevaid elemente nagu suht hea kaamera isegi

puutetundlik ekraan ja suur ekraan ei tohiks ju veel telefonist nuttika teha aga see ju on lihtsalt selline tobe uus sõna millepeale kõik kiima lähevad

Täitsa nõus. K810-ga aegajalt sai telekat vaadatud, seriaale vaadatud, pilte tehtud (kaamera meeldis eriti), taskulambina kasutatud, IM-i kasutatud jne jne. Samas väga paljud mõtlevadki nutika all just puutetundliku ekraaniga telefone. Kuigi ma ise päris nii ei mõtle, pean postitades enamuse arvamuse järgi asju nimetama.

AJ
HV Guru
AJ

sõnum 08.09.2012 22:16:01 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:

K810-ga aegajalt sai telekat vaadatud, seriaale vaadatud ...

K810 ekraan on 240 x 320 pixlit, see on sama hea kui vaadata telekat läbi lukuaugu. icon_lol.gif

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 08.09.2012 22:25:45 vasta tsitaadiga

AJ, mis see nii hull siis on, kui suurus on mõlematpidi poole väiksem, kui hea kvaliteediga SD kraam ja mitte eriti väiksem, kui kehva kvaliteediga SD kraam?
Simpsoneid sai isegi 220x176 ekraaniga W810 pealt vaadatud kunagi.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 09.09.2012 01:14:30 vasta tsitaadiga

... arvutil polnud kah ennevanasti midagi pistmist bittide ja baitidega, ometi ei kujutaks seda tänapäeval enam teisiti ette. Sarnane on seis ka telefonidega, mille tähendus muutub ajas tänu sisu ja funktsionaalsuse arengule pidevalt. Idee poolest olid esimesed nutitelefoni alged juba olemas sellest hetkest peale, kui telefon hakkas pakkuma lisaks helistamisele ka muud olulist funktsionaalsust. Tänapäeval on aga telefonid nii kaugele arenenud, et lisafunktsionaalsus on muutumas olulisemaks, kui telefoni algne idee ise. Tulevikku vaadates, muutub telefon üha rohkem selliseks personaalseks seadmeks, mille ülesanne on olla ühendavaks vahelüliks ehk info translaatoriks meie bioloogilise teadvuse ja elektroonilise virtuaalsuse vahel. Tõenäoliselt kestab selle seadme ja nime areng seni, kuni elektroonika õpetatakse või õpib inimesega infot vahetama abivahenditeta ja ma ei imestaks üldse, kui seda moodust nimetatakse siis endiselt mingit sorti telefoniks. Seega telefon on telefon, lihtsalt erinevates arenguetappides seotakse seda tihti just kaubanduslikes huvides erinevate kõlavate sõnaliidetega, mis üritavad iseloomustada telefoni hetkel läbitavat arengufaasi. Tulles aga tagasi teemasse on täiesti loomulik, et kui mingi abivahend muutub oluliseks osaks sinu igapäevasest elust, siis on selleta olla üsna keeruline. Iseasi muidugi, kas seda teemat peaks käsitlema vaid läbi ühe kindla brändi nime ...
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Uuring: üle poole iPhone'ide omanikest ei suuda oma telefonita elada mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.