Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
47%
 47%  [ 50 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
19%
 19%  [ 21 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 27 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
7%
 7%  [ 8 ]
hääli kokku : 106

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 01.09.2025 22:49:02 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Mis juristi soga sa ajad icon_lol.gif

Vaadates seda ühesuunalise tee näidet siis tundub, et ta pole siiski kindel kasutustingimuste paikapidamisel aga nendest kõrvalehiilimise korral saab "korraliku" summa endale hagiga koju tuua. See saaks üleriigiline põnev teema olema, kui Eesti eraisik suudaks OpenAI vastu võidelda, ootame huviga!

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 23:16:18 vasta tsitaadiga

woox2k, Võitleja sellises hüpoteetilises olukorras (kui tõesti ühesuunalisel teel tuleb keegi vastu) oleks ju advokaadibüroo. Kas see büroo esindab juriidilist- või eraisikut - Eestist või Texasest - on täiesti kõrvalise tähtsusega asjaolu selle kõrval kui suureks hindaksid nad šanssi võita ning kui suure summa seejuures välja pumbata. Kujuures jultunud kasutustingimustele sülitamine võiks tuua liitkohtuasja, kus isegi kui üksikkannataja ei saakski teab kui palju (näiteks 30-40K), siis miljoni kasutaja puhul hakkab büroo ikka väga usinasti tööle, sest nemad saaksid priske siilu igaühelt.
Aga MA EI USU sellise kohtuasja võimalikkusesse sel lihtsal põhjusel, et OpenAI-s ei tegutse idioodid. Nad ei mängi ennast nurka ja peavad TOS-ist kenasti kinni.

OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2025 00:05:05 vasta tsitaadiga

See möga läheb juba samasse valdkonda, kui mingi patsiga jörr, jääb kuskile treipingi vahele patsipidi kinni ja anname selle treipingi kohtusse ? icon_biggrin.gif
No enamus siinsed seda AI-d "treipingina" promovad ....
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 02.09.2025 09:40:13 vasta tsitaadiga

See on jah kummaline, et kui tööriist teeb täpselt seda mida sellelt küsitakse, on tööriist kuidagi süüdi kui küsiti valesid asju. Ehk siis, tööriist ei peakski olema tööriist, vaid esmalt lapsehoidja ja siis võibolla ka veel mänguasi. Võibolla peaks olema mingisugune test kasutajale, mis kinnitaks, et tegu on tervemõistusliku ja enda eest vastutada suutva isikuga ning mitte infantiilse dauniga, kelle kätte terariista ning tikke ei saa usaldada? Ajaks ettevõttel osad kliendid minema, kuid tuleks lõppkokkuvõttes ehk kasumlikum, kui hulludele väljamaksed suureks lähevad.
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2025 09:44:42 vasta tsitaadiga

mitte et OpenAI ei oleks juba varasemalt seaduseid pikalt saatnud ja autoriõigustega kaitstud materjali oma mudelite õpetamiseks kasutanud... Praktika on tegelikult väga lihtne, nemad võivad teha mida tahavad, sinu osaks jääb proovimine üldse midagi sellist tõestada ning üritamine rahaliselt vastu pidada kohus sellise firmaga aastaid vaieldes. Parimal juhul saad mingi hüvitise, mis on murdosa sellest, mida nad päevas elektri peale kulutavad.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 02.09.2025 10:14:41 vasta tsitaadiga

Seadusi pikalt saata nad ei saa mitte kuidagi. Küll aga seadusandlus ja kohtupraktika lihtsalt puudus ning keegi veel ei teadnudki, kust hakkab jooksma piir mismoodi tohib mudelit treenida ja kui palju tohib tulem algandmetele sarnaneda. Ja täna on kohtud seisukohal, et teatud piirides (fair use) tohib autoriõigusega kaitstud materjali treenimiseks kasutada. Aga see on hall ala, kus navigeerimiseks on vaja tekkinud praktikat tunda ning ka olla valmis vaidlusteks.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 02.09.2025 18:56:13 vasta tsitaadiga

Link

Lexi Rose sai suno AI-lt hea kidrasoolo..
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.09.2025 12:22:59 vasta tsitaadiga

https://openai.com/index/helping-people-when-they-need-it-most/

"When we detect users who are planning to harm others, we route their conversations to specialized pipelines where they are reviewed by a small team trained on our usage policies and who are authorized to take action, including banning accounts."
+
"If human reviewers determine that a case involves an imminent threat of serious physical harm to others, we may refer it to law enforcement."
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.09.2025 12:39:44 vasta tsitaadiga

Ma ükskord küsisin AI käest satanismi kohta. Kontekst polnud üldse selline mille põhjal võiks eeldada, et ma kellelegi liiga teha kavatsen.
Aga selle peale isegi ei öelnud midagi vaid pakkis pillid kotti ja viskas HTTP 500 errori icon_biggrin.gif
Pagan seda teab kas mingi juhuslik kokkusattumus või trigerdus selle sõna peale.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 03.09.2025 13:28:20 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Ma ükskord küsisin AI käest satanismi kohta. Kontekst polnud üldse selline mille põhjal võiks eeldada, et ma kellelegi liiga teha kavatsen.
Aga selle peale isegi ei öelnud midagi vaid pakkis pillid kotti ja viskas HTTP 500 errori icon_biggrin.gif
Pagan seda teab kas mingi juhuslik kokkusattumus või trigerdus selle sõna peale.

https://chatgpt.com/share/68b8181c-4d84-8001-8fc0-e99af074ed52
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 03.09.2025 14:05:28 vasta tsitaadiga

ChatGPT sisereeglites pole selle kohta mida tohib ja mida mitte, tundub, et mitte mingit loogikat ega consistencyt. Mõnikord läheb asi lausa koomiliseks. Näiteks tahtsin mõni päev tagasi viktoriaanlikus stiilis pilti rotipüüdjast. Tuil teade, et see ei lähe reeglitega kokku. Seejuures ChatGPT kõlab sellises olukorras nagu vahendaja, kes saab täiesti aru, et probleemi nagu olema ei peaks, kuid näed - pildimootoril on sellised reeglid. Ja et teeme prompti veidi ringi, siis ehk saab. Tuli välja, et ikka ei saa. Puuriga töömees võis olla, kuid paari rotti puuri panna ei saanud kuidagi. Kirsiks tordi peal oli see, et samas keskkonnas Sora teenuseid kasutades ei tekkinud mitte mingeid küsimusi ja rotipüüdjast tehti kenasti korraga kaks varianti. Ja siis ChatGPT kiidab veel takka, et jah, Sora on meil lõdvemate reeglitega - ma võin aidata Sora jaoks prompti teha. icon_biggrin.gif
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 03.09.2025 14:44:39 vasta tsitaadiga

Sora - mudaballet:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 03.09.2025 17:13:10 vasta tsitaadiga

Suhtlesin kah esimest korda TI'ga, lõpuks küsisin sportauto pilti. Google Lens ühtegi täpselt samasugust ei leidnud, aga väidab, et see on Lotus Emira. Autodisainerid jäävad vist varsti tööta.
https://chatgpt.com/s/m_68b84c62c7988191947fa2345ef5856b
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 03.09.2025 18:47:19 vasta tsitaadiga

Ilmselt võivad peaaegu kõik mingi üsna lõhikese aja jooksul tööta jääda. Kui AI-le robotliikur ka tekib, jääb väga vähe neid ameteid, kus AI tõepoolest hakkama ei saa. Kui samal ajal nö tasuta leiba ja tsirkust (ja eluaset) jagama ei hakata, tekivad muidugi uued Caesarid, kes haaravad võimu ja siis kehtestavad seadusega, kui suur hulk inimesi peab AI kõrval tööle hakkab. Kui ma õieti mäletan, oli temal suhtarvuks üks kolmandik vabu kodanikke, kes seaduse järgi orjade kõrval farmides tööd pidid saama. Omavahel pidevalt sõdivad gallialased müüsid Rooma orje hinnaga üks amforatäis (26 liitrit) veini tükist. Sama hea kui AI. Ajalugu kordub...
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 03.09.2025 21:11:38 vasta tsitaadiga

Palju ameteid on mida AI või AI robot ei suuda. Sinna läheb veel mitu inimpõlve. Kui suudab.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 03.09.2025 21:32:33 vasta tsitaadiga

Pigem ma arvan, et need, mida ta suutma hakkab, hakkab ta suutma lähema 10 a jooksul. Ja mida ei suuda - ei hakka kunagi.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.09.2025 10:54:52 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Pigem ma arvan, et need, mida ta suutma hakkab, hakkab ta suutma lähema 10 a jooksul. Ja mida ei suuda - ei hakka kunagi.

Muru niitma ei pea enam. Rattaga väntama ei pea enam. Tõuksid koos mootoriga. Post tuuakse ka lähimasse pakiautomaati.
Praktiliselt kirja saad kirjutada AI-ga. Matat ka arvutada. Raamatut ka läbi lugema ei pea - teed lähikokkuvõtte. Uudistest ka üldkokkuvõtte.

Kodu saab automatiseerida. Autodel on ammu automaatkäik ja varsti sõidavad AI-ga.

Vaeseid ka ei ole enam. Likvideeritakse AI-psühhaatria või juba kooliameti poolt. Sorteeritakse lapsi ja genoomi. Viletsad põletatakse seaduslikult ära. Täitsa üks film oli.. ehk ei pea põletama - ravitakse geeniravimitega.

Vähki ei ole. Arst kirjutab retseptiravimi. Eelnevalt geenitest. Agressorid või hullud juba varakult haiglaravil. USA-s saab koolitulistamine läbi. AI käib arhiivi läbi ja loeb vigu ja leiab lollakad lapsetapjad üles.

1 BTC eest saab osta endale 100 aastat juurde. Lastekodu emaks on AI robot. Vanglat valvavad AI koerad ja robotid.
El Salvadori saadetakse üle maailma kõige hullemad vangid. Nad on ketis ja laulavad iga tund hümni. Ja saavad toiduks 1 kartuli ja koorikleiva päeva kohta - ja tass joogivett päevas.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 04.09.2025 11:29:23 vasta tsitaadiga

Kõigepealt tuleb see šokk üle elada kui LLM kasutuse eest hakatakse kulutustele vastavat raha küsima.

Teisel teemal:
Selline huvitav loeng jäi silma:

Link
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.09.2025 16:08:13 vasta tsitaadiga

Esimene tehissünteetiline inimene valmi(ma)s:
Spoiler Spoiler Spoiler

viimati muutis mina634 04.09.2025 18:47:37, muudetud 1 kord
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 04.09.2025 17:16:44 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Kõigepealt tuleb see šokk üle elada kui LLM kasutuse eest hakatakse kulutustele vastavat raha küsima.

ChatGPT tegelikult küsibki Pro paketi eest 200 dollarit kuus. Hinnastamine on sarnane lennundusele: äriklass maksab lõviosa kuludest ning economy võetakse kaasa poolmuidu.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.