Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  USB auto adapter sigarisüütaja probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mao
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2014 15:31:35 USB auto adapter sigarisüütaja probleem vasta tsitaadiga

Nimelt sai soetatud üks usb adapter sigaretisüütajasse käiv P.SUP.USB205 König, kuna Lumia 820 sööb hirmsalt akut kui navigeerimis appi kasutada.
Andmete järgi peaks välja andma 5v 2,1 amprit aga annab kõigest 210ma. Samas 3 toalaadijat võimsusega 700ma, 850ma, 1a väljastasid 650-770ma ja vanast nokia autolaadijast tehtud 5,7v 800ma ka u.700-750ma (HTC HD2 telefoniga battery log programmiga mõõdetud).

Toalaadijate usb pistiku kaks keskmist klemmi testriga mõõtes olid nagu lühises aga König adapteri klemmidel lühist ei olnud.

Kas võib olla, et König`i oma miskine tark laadija (kuskilt lugenud, et iphone/ipad laadijatel liiguvad nende keskmiste klemmide vahel mingid pinged ning siis reguleerivad oma toite võimsust) ?
Kommentaarid: 118 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 108
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 24.08.2014 15:46:41 vasta tsitaadiga

Kas kaabel on kõigil sama? Kas telefoni aku oli tühi või suhteliselt täis, kui mõõtsid?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2014 15:56:19 vasta tsitaadiga

See 10x erinevus on nii ilus ja ümmargune... Oled kindel, et su mõõduvahend ei nõua tulemuse korrutamist 10-ga?

Aga telefon võtab maksimaalset voolu vaid tühja aku laadimise alguses. Kui aku hakkab täis saama, langeb ka voolutugevus. Nii et oleneb, millal seda mõõtsid.

tagasi üles
mao
Kreisi kasutaja

sõnum 24.08.2014 16:05:24 vasta tsitaadiga

"See 10x erinevus on nii ilus ja ümmargune... Oled kindel, et su mõõduvahend ei nõua tulemuse korrutamist 10-ga?"

Sel juhul oleks teiste laadijate väljund võimsus u.7000ma

"Kas kaabel on kõigil sama? Kas telefoni aku oli tühi või suhteliselt täis, kui mõõtsid?"

kaableid proovisin 3 erinevat mingeid märgatavaid erinevusi ei täheldanud ja aku laetuse tase oli u.70%

Testisin ka Lumia 820 laadimist kõigi ladijatega 10min - toalaadijad laadisid selle ajaga 8-9% aga König aga 4%

Kahjuks ei ole Nokia originaal kaablit ega laadijat millega testida - on HTC ja Sony Ericson`i omad.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2014 16:57:32 vasta tsitaadiga

Siis ongi see data-klemmide lühise puudumise viga tõenäoliselt. Kontrollida saad laadmisrežiimi telefoni seadetest - About Phone - Status - Battery Status. Charging järel on märge kas (USB) või (AC). Kui klemmid on lühises, siis on staatus AC ja telefon julgeb suuremat voolu tarvitada, kui on USB, siis on tarbimine piiratud.

Palju sul neid kaableid on seal? Mõnda ära lõhkuda ei raatsi, et data juhtmed kokku lasta?

tagasi üles
mao
Kreisi kasutaja

sõnum 24.08.2014 18:10:54 vasta tsitaadiga

" Kontrollida saad laadmisrežiimi telefoni seadetest - About Phone - Status - Battery Status. Charging järel on märge kas (USB) või (AC). "

Jah android telefon tundis König laadija USB laadijana !

Kas seda lühistamis taktikat võib otse laadijal ka kasutada ? Või annab kuidagi laadijat teistmoodi häkkida, et kogu aeg täie võimsusega voolu annaks ?

Ma proovisin ühe juhtmega (mille otsiku hiljem vanema Nokia autolaadija külge integreerisin) lühistasin telefoni poolsed juhtmed aga laadija poolsed jätsin lahti - ei laadinud sugugi paremini.

Panin ka HTC hd2 telefoni arvuti taha ja isegi seal suutis 290ma välja pigistada

Homme saan katsetada veel üht Velleman usb autolaadijat 5v 1a. Eks paistab mis sealt välja pigistab.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.08.2014 18:33:33 vasta tsitaadiga

Võib küll laadija klemmid ka kokku joota, kui laadija on võimalik lahti võtta nii palju ja garantii kehtivus ei ole oluline. Sedasi ongi tegelikult otstarbekam. Ma ise tegin ühe Logitechi hiire laadija (1,2A oli vist maksimaalne lubatud vool sellel) sedasi moblalaadijaks.

Kas selle juhtme lühistamisega tuli USB asemel staatusesse AC? Ja palju laadimisvooluks näitas?
Muidugi kui aku on peaaegu täis, siis ei saa neid laadimisvoolusid eriti arvestada, neid piirab juba telefoni aku sees olev laadija ise. Sa ei saa sedasi võrrelda, et pistad ühe telefoni sinna külge ja siis teise ja siis võrdled, et üks suudab rohkem võtta kui teine. Kui sellel ühel on aku suurem või hetkel tühjem, siis peabki rohkem võtma. See ei tähenda, et üks telefon on parem vms. Maksimaalse laadimisvoolu nägemise lootus on sul vaid tühja aku korral <= 20%, mitte 70.

Teeme igaks juhuks ühe asja selgeks - see nn "laadija" seal sigaretisüütajas või seinakontaktis ei ole tegelikult laadija - see on vaid pingeadapter, millest saad kätte vajaliku 5V alalispinge. Aku laadija, mis määrab ära selle, kui suure vooluga akut parajasti laetakse, asub aku sees. Sa ei saa seda voolu talle kuidagi peale sundida ühe ega teise adapteri kasutamisega. Võetakse just nii palju kui aku sees olev laadija vajalikuks peab.
Ja kui adapteri asemel on USB (st ka adapter, mille data klemmid lühistamata), siis telefon ja aku sees olev laadija "teavad", et ei tohi korraga rohkem voolu tarvitada kui 500mA ning võtab seega vähem. Kui palju just, ei ole sinul jälle võimalik määrata kahjuks (või õnneks - sest valel režiimil laadimine võib liitiumaku puhul lõppeda põlenguga või plahvatuse ja põlenguga).

tagasi üles
mao
Kreisi kasutaja

sõnum 24.08.2014 18:57:47 vasta tsitaadiga

" Kas selle juhtme lühistamisega tuli USB asemel staatusesse AC? Ja palju laadimisvooluks näitas? "

Sel hetkel ei olnud HTC battery log programm meeles ja ei kasutanud vaid kasutasin Lumiaga ajalis visuaalset kontrolli icon_smile.gif

Kui ma HTC`ga testisin erinevaid laadijaid aku laetus u.70% , siis kõik teised laadijad suutsid samal ajal edastada 700ma kanti aga König auto usb ainult u.200ma.

Hetkel ma piinan HTC`d, et aku tühjaks saada ja siis proovin uuesti König laadijat mis ta siis näitab.

Aga see keskmiste klemmide lühistamine aktiveerib laadijal, siis täis võimsusel voolu edastuse ?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.08.2014 00:36:58 vasta tsitaadiga

Telefon ei luba lühistamata dataklemmide leidmisel pordi koormust üle 500mA - kui palju sellest läheb aku laadimiseks ja kui palju on reserveeritud süsteemi toiteks, sõltub küllap telefonist ja aku seisundist.
Näiteks lühistamata klemmide puhul - ma praegu siin vaid oletan - võib olla nii, et akut laetakse alates täiesti tühjast kuni 70-80%-ni konstantse vooluga 200mA ja 300mA hoitakse "reservis", et mõne rohkem voolu tarvitava protsessi puhul ei peaks laadimisvoolu muutma hakkama, et see lubatud 500mA piiri ei ületaks. Point on selles, et 500mA ei tohi ületada. Kui palju konkreetselt just tarvitatakse, sõltub telefonist.
Kui klemmid on lühistatud, siis annab telefon aku sees olevale laadijale "vabad käed" kasutada nii tugevat laadimisvoolu, kui aku konstruktsioon ja hetkeolukord seda lubavad.

Nagu siin keegi kunagi ilmekalt väljendus - pinget antakse (st adapter määrab pinge ja "edastab" vaid pinget), voolu võetakse (st telefon määrab, kui palju ta voolu tarvitab). Adapteri poolel ei saa miski mõjutada telefoni poolt tarvitatavat voolutugevust. Kui saaks, siis oleks see hea võimalus telefoni mahapõletamiseks.
Adapterile kirjutatud pinge näitab tema poolt hoitava pinge väärtust, temale kirjutatud voolutugevus näitab aga vaid maksimaalset lubatud voolutugevust, mida ta välja andes suudab seda pinget veel hoida ja ülekoormust ei teki. Tegelik vool võib olla misiganes väärtusega nulli ja maksimumi vahel - selle määrab tarbija takistus. I=U/R

tagasi üles
goclever
HV kasutaja

sõnum 25.08.2014 01:04:47 vasta tsitaadiga

Kuidas üldse seda voolu tugevust mõõdetakse ?
Multimeeter on 10A peal ja need juhtmed ka 10A peal.
Proovisin akupaki akut mõõta ja lõi lühisesse (korraks näitas ka 3A)

Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 25.08.2014 09:46:52 vasta tsitaadiga

goclever, https://www.youtube.com/watch?v=7lwZkl0yBqA
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
mao
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2014 10:00:27 vasta tsitaadiga

Sai siis laadijad (Velleman 1a ja König 2,1a) lahti võetud ja usb keskmised klemmid lühistatud.

Tulemus väga hea HTC HD2 battery log näitas mõlema voolu edastuseks 820ma - tumedama ekraaniga 830ma (tundub, et see on maksimum mida telefon ja aku suudavad vastu võtta).

Lumia suutis 10 minutiga 11% laadida König laadijaga.

Testiga sai ka selgeks, et telefonile üle 1a laadimis adapterit vaja pole (vähemalt minu telefonidele) icon_smile.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.08.2014 18:48:06 vasta tsitaadiga

Saad 2 telefoni korraga laadida ühe adapteri küljes icon_wink.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 25.08.2014 19:07:22 vasta tsitaadiga

Selle jaoks on mõistlikum 2x 1A adapterid, näiteks midagi sellist: http://image.made-in-china.com/2f0j00IvSTLCwhMmkW/Griffin-Dual-USB-Car-Charger-SA-02001-.jpg
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.08.2014 20:08:39 vasta tsitaadiga

Tal on see juba olemas, miks kahe 1A pesaga variandi lisaks ostmine ühe 2A pesa jagamisest mõistlikum olema peaks?
Pealegi ei ole 2x1A sama mis 1x2A - 1x2A puhul võib üks seade olla näiteks 500mA ja teine 1500mA, 2x1A puhul üle 1000mA laadida ei saagi.

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 25.08.2014 20:57:08 vasta tsitaadiga

Dogbert, sest siis ei pea kahe seadme ühendamise jaoks keemiat korraldama?
tagasi üles
mao
Kreisi kasutaja

sõnum 25.08.2014 23:39:54 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

Ma olen enam vähem kindel, et selle 2x1a seadmega peab sama "keemia" läbi tegema mida ma oma praeguste usb autolaadijatega tegin, et nad suudaks edastada seda võimsust mis sildil kirjas.
tagasi üles
kfl
HV Guru

sõnum 26.08.2014 00:09:39 vasta tsitaadiga

jälgib ...
hiinamaalt tuli selline sinine julla , autoadaptriga näitab 7´tahvlit laadides 0,2A ...
hakkab asja uurima

olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 26.08.2014 11:18:10 vasta tsitaadiga

Androidile mingit äppi oskab keegi soovitada, et millega näitaks laadimisel saadavaid milliampreid?
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 26.08.2014 15:07:32 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

Siis oleks mõistlikum osta selline adapter, millel on küll 2 porti, aga toite saavad ühest väljundist, st ühe summaarse 2A voolutugevusega, mitte 2x1A.

Keemia asemel võib ka osta Y laadimiskaabli - neid on mitmesuguseid: USB-A kaheks mikro-USB-ks, üks mikro kaheks ja kombinatsioonid erinevate USB-tüüpidega.
Andmetekaablit sellisest loota ei maksa, aga mõeldud on ta just laadimise jagamiseks mitmele seadmele. Mul omal on näiteks selline, mis teeb USB-A üheks micro-USB-ks ja üheks mini-USB-ks. Saan korraga laadida telefoni ja GPS-loggerit näiteks.

tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 26.08.2014 15:59:23 vasta tsitaadiga

kfl kirjutas:
jälgib ...
hiinamaalt tuli selline sinine julla , autoadaptriga näitab 7´tahvlit laadides 0,2A ...
hakkab asja uurima

Proovi kaablit vahetada. Mul hakkas telefon jämedama kaabliga 0.2 asemel 0.8 ampriga laadima.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 26.08.2014 16:16:17 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
Androidile mingit äppi oskab keegi soovitada, et millega näitaks laadimisel saadavaid milliampreid?

Samsungi jaoks üks tüüp tegi kunagi Galaxy Charging Current nimelise äpi. Võibolla sobib ka teistele föönidele.

tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 26.08.2014 16:43:03 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
olafsand kirjutas:

Samsungi jaoks üks tüüp tegi kunagi Galaxy Charging Current nimelise äpi. Võibolla sobib ka teistele föönidele.

Töötab jah, aga paneb segast mu meelest. Asi kõigub 1500 ja 8500 mA vahel 2,1A laadijaga icon_lol.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.08.2014 08:10:45 vasta tsitaadiga

mao kirjutas:
mikk36 kirjutas:

Ma olen enam vähem kindel, et selle 2x1a seadmega peab sama "keemia" läbi tegema mida ma oma praeguste usb autolaadijatega tegin, et nad suudaks edastada seda võimsust mis sildil kirjas.
https://www.dropbox.com/s/3mbsk5kn0zki1kw/2014-08-27%2005.07.55.png?dl=0
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 27.08.2014 15:41:51 vasta tsitaadiga

olafsand, sinu jutu peale hakkasin otsima ja esimesena paigaldasin eile CurrentWidget-nimelise pisividina. Numbreid näitab ja mitte väga fantastilisi, kui õigeid - ei tea. Kui mõõdaks laadimise ajal multimeetriga voolutugevuse ära, siis saaks teada. Aga selleks ma peaks hakkama kas juhet lammutama vm välja nuputama, et ma ampermeetri laadimisahelasse vahele saaks pista. Kui ka õige numbri teada saab, on võimalik Widgetile lisada mingi kordaja näidu parandamiseks - tal justnagu on koht olemas selle jaoks.
Kui kfl oma viguriga mõõdaks ja selle appi näitu võrdleks, saaks ta tulemuse oma seadme jaoks teada, aga tõenäoliselt oleks vaja sama kontroll teha iga seadmemudeli puhul...

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  USB auto adapter sigarisüütaja probleem mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.