Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mao
Kreisi kasutaja
|
24.08.2014 15:31:35
USB auto adapter sigarisüütaja probleem |
|
|
Nimelt sai soetatud üks usb adapter sigaretisüütajasse käiv P.SUP.USB205 König, kuna Lumia 820 sööb hirmsalt akut kui navigeerimis appi kasutada.
Andmete järgi peaks välja andma 5v 2,1 amprit aga annab kõigest 210ma. Samas 3 toalaadijat võimsusega 700ma, 850ma, 1a väljastasid 650-770ma ja vanast nokia autolaadijast tehtud 5,7v 800ma ka u.700-750ma (HTC HD2 telefoniga battery log programmiga mõõdetud).
Toalaadijate usb pistiku kaks keskmist klemmi testriga mõõtes olid nagu lühises aga König adapteri klemmidel lühist ei olnud.
Kas võib olla, et König`i oma miskine tark laadija (kuskilt lugenud, et iphone/ipad laadijatel liiguvad nende keskmiste klemmide vahel mingid pinged ning siis reguleerivad oma toite võimsust) ?
|
|
Kommentaarid: 118 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.08.2014 15:56:19
|
|
|
See 10x erinevus on nii ilus ja ümmargune... Oled kindel, et su mõõduvahend ei nõua tulemuse korrutamist 10-ga?
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mao
Kreisi kasutaja
|
24.08.2014 16:05:24
|
|
|
"See 10x erinevus on nii ilus ja ümmargune... Oled kindel, et su mõõduvahend ei nõua tulemuse korrutamist 10-ga?"
Sel juhul oleks teiste laadijate väljund võimsus u.7000ma
"Kas kaabel on kõigil sama? Kas telefoni aku oli tühi või suhteliselt täis, kui mõõtsid?"
kaableid proovisin 3 erinevat mingeid märgatavaid erinevusi ei täheldanud ja aku laetuse tase oli u.70%
Testisin ka Lumia 820 laadimist kõigi ladijatega 10min - toalaadijad laadisid selle ajaga 8-9% aga König aga 4%
Kahjuks ei ole Nokia originaal kaablit ega laadijat millega testida - on HTC ja Sony Ericson`i omad.
|
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.08.2014 16:57:32
|
|
|
Siis ongi see data-klemmide lühise puudumise viga tõenäoliselt. Kontrollida saad laadmisrežiimi telefoni seadetest - About Phone - Status - Battery Status. Charging järel on märge kas (USB) või (AC). Kui klemmid on lühises, siis on staatus AC ja telefon julgeb suuremat voolu tarvitada, kui on USB, siis on tarbimine piiratud.
Palju sul neid kaableid on seal? Mõnda ära lõhkuda ei raatsi, et data juhtmed kokku lasta?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mao
Kreisi kasutaja
|
24.08.2014 18:10:54
|
|
|
" Kontrollida saad laadmisrežiimi telefoni seadetest - About Phone - Status - Battery Status. Charging järel on märge kas (USB) või (AC). "
Jah android telefon tundis König laadija USB laadijana !
Kas seda lühistamis taktikat võib otse laadijal ka kasutada ? Või annab kuidagi laadijat teistmoodi häkkida, et kogu aeg täie võimsusega voolu annaks ?
Ma proovisin ühe juhtmega (mille otsiku hiljem vanema Nokia autolaadija külge integreerisin) lühistasin telefoni poolsed juhtmed aga laadija poolsed jätsin lahti - ei laadinud sugugi paremini.
Panin ka HTC hd2 telefoni arvuti taha ja isegi seal suutis 290ma välja pigistada
Homme saan katsetada veel üht Velleman usb autolaadijat 5v 1a. Eks paistab mis sealt välja pigistab.
|
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.08.2014 18:33:33
|
|
|
Võib küll laadija klemmid ka kokku joota, kui laadija on võimalik lahti võtta nii palju ja garantii kehtivus ei ole oluline. Sedasi ongi tegelikult otstarbekam. Ma ise tegin ühe Logitechi hiire laadija (1,2A oli vist maksimaalne lubatud vool sellel) sedasi moblalaadijaks.
Kas selle juhtme lühistamisega tuli USB asemel staatusesse AC? Ja palju laadimisvooluks näitas?
Muidugi kui aku on peaaegu täis, siis ei saa neid laadimisvoolusid eriti arvestada, neid piirab juba telefoni aku sees olev laadija ise. Sa ei saa sedasi võrrelda, et pistad ühe telefoni sinna külge ja siis teise ja siis võrdled, et üks suudab rohkem võtta kui teine. Kui sellel ühel on aku suurem või hetkel tühjem, siis peabki rohkem võtma. See ei tähenda, et üks telefon on parem vms. Maksimaalse laadimisvoolu nägemise lootus on sul vaid tühja aku korral <= 20%, mitte 70.
Teeme igaks juhuks ühe asja selgeks - see nn "laadija" seal sigaretisüütajas või seinakontaktis ei ole tegelikult laadija - see on vaid pingeadapter, millest saad kätte vajaliku 5V alalispinge. Aku laadija, mis määrab ära selle, kui suure vooluga akut parajasti laetakse, asub aku sees. Sa ei saa seda voolu talle kuidagi peale sundida ühe ega teise adapteri kasutamisega. Võetakse just nii palju kui aku sees olev laadija vajalikuks peab.
Ja kui adapteri asemel on USB (st ka adapter, mille data klemmid lühistamata), siis telefon ja aku sees olev laadija "teavad", et ei tohi korraga rohkem voolu tarvitada kui 500mA ning võtab seega vähem. Kui palju just, ei ole sinul jälle võimalik määrata kahjuks (või õnneks - sest valel režiimil laadimine võib liitiumaku puhul lõppeda põlenguga või plahvatuse ja põlenguga).
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mao
Kreisi kasutaja
|
24.08.2014 18:57:47
|
|
|
" Kas selle juhtme lühistamisega tuli USB asemel staatusesse AC? Ja palju laadimisvooluks näitas? "
Sel hetkel ei olnud HTC battery log programm meeles ja ei kasutanud vaid kasutasin Lumiaga ajalis visuaalset kontrolli
Kui ma HTC`ga testisin erinevaid laadijaid aku laetus u.70% , siis kõik teised laadijad suutsid samal ajal edastada 700ma kanti aga König auto usb ainult u.200ma.
Hetkel ma piinan HTC`d, et aku tühjaks saada ja siis proovin uuesti König laadijat mis ta siis näitab.
Aga see keskmiste klemmide lühistamine aktiveerib laadijal, siis täis võimsusel voolu edastuse ?
|
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.08.2014 00:36:58
|
|
|
Telefon ei luba lühistamata dataklemmide leidmisel pordi koormust üle 500mA - kui palju sellest läheb aku laadimiseks ja kui palju on reserveeritud süsteemi toiteks, sõltub küllap telefonist ja aku seisundist.
Näiteks lühistamata klemmide puhul - ma praegu siin vaid oletan - võib olla nii, et akut laetakse alates täiesti tühjast kuni 70-80%-ni konstantse vooluga 200mA ja 300mA hoitakse "reservis", et mõne rohkem voolu tarvitava protsessi puhul ei peaks laadimisvoolu muutma hakkama, et see lubatud 500mA piiri ei ületaks. Point on selles, et 500mA ei tohi ületada. Kui palju konkreetselt just tarvitatakse, sõltub telefonist.
Kui klemmid on lühistatud, siis annab telefon aku sees olevale laadijale "vabad käed" kasutada nii tugevat laadimisvoolu, kui aku konstruktsioon ja hetkeolukord seda lubavad.
Nagu siin keegi kunagi ilmekalt väljendus - pinget antakse (st adapter määrab pinge ja "edastab" vaid pinget), voolu võetakse (st telefon määrab, kui palju ta voolu tarvitab). Adapteri poolel ei saa miski mõjutada telefoni poolt tarvitatavat voolutugevust. Kui saaks, siis oleks see hea võimalus telefoni mahapõletamiseks.
Adapterile kirjutatud pinge näitab tema poolt hoitava pinge väärtust, temale kirjutatud voolutugevus näitab aga vaid maksimaalset lubatud voolutugevust, mida ta välja andes suudab seda pinget veel hoida ja ülekoormust ei teki. Tegelik vool võib olla misiganes väärtusega nulli ja maksimumi vahel - selle määrab tarbija takistus. I=U/R
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
goclever
HV kasutaja
|
25.08.2014 01:04:47
|
|
|
Kuidas üldse seda voolu tugevust mõõdetakse ?
Multimeeter on 10A peal ja need juhtmed ka 10A peal.
Proovisin akupaki akut mõõta ja lõi lühisesse (korraks näitas ka 3A)
_________________ Telefonid : Mi8 ja Note 3
Rootin telefone ja paigaldan custom rome.
Hinnad olenevad telefonist, küsi julgelt  |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
mao
Kreisi kasutaja
|
25.08.2014 10:00:27
|
|
|
Sai siis laadijad (Velleman 1a ja König 2,1a) lahti võetud ja usb keskmised klemmid lühistatud.
Tulemus väga hea HTC HD2 battery log näitas mõlema voolu edastuseks 820ma - tumedama ekraaniga 830ma (tundub, et see on maksimum mida telefon ja aku suudavad vastu võtta).
Lumia suutis 10 minutiga 11% laadida König laadijaga.
Testiga sai ka selgeks, et telefonile üle 1a laadimis adapterit vaja pole (vähemalt minu telefonidele)
|
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.08.2014 18:48:06
|
|
|
Saad 2 telefoni korraga laadida ühe adapteri küljes
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.08.2014 20:08:39
|
|
|
Tal on see juba olemas, miks kahe 1A pesaga variandi lisaks ostmine ühe 2A pesa jagamisest mõistlikum olema peaks?
Pealegi ei ole 2x1A sama mis 1x2A - 1x2A puhul võib üks seade olla näiteks 500mA ja teine 1500mA, 2x1A puhul üle 1000mA laadida ei saagi.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
25.08.2014 20:57:08
|
|
|
Dogbert, sest siis ei pea kahe seadme ühendamise jaoks keemiat korraldama?
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
mao
Kreisi kasutaja
|
25.08.2014 23:39:54
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Dogbert, sest siis ei pea kahe seadme ühendamise jaoks keemiat korraldama? |
Ma olen enam vähem kindel, et selle 2x1a seadmega peab sama "keemia" läbi tegema mida ma oma praeguste usb autolaadijatega tegin, et nad suudaks edastada seda võimsust mis sildil kirjas.
|
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
26.08.2014 00:09:39
|
|
|
jälgib ...
hiinamaalt tuli selline sinine julla , autoadaptriga näitab 7´tahvlit laadides 0,2A ...
hakkab asja uurima
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
26.08.2014 11:18:10
|
|
|
Androidile mingit äppi oskab keegi soovitada, et millega näitaks laadimisel saadavaid milliampreid?
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2014 15:07:32
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Dogbert, sest siis ei pea kahe seadme ühendamise jaoks keemiat korraldama? |
Siis oleks mõistlikum osta selline adapter, millel on küll 2 porti, aga toite saavad ühest väljundist, st ühe summaarse 2A voolutugevusega, mitte 2x1A.
Keemia asemel võib ka osta Y laadimiskaabli - neid on mitmesuguseid: USB-A kaheks mikro-USB-ks, üks mikro kaheks ja kombinatsioonid erinevate USB-tüüpidega.
Andmetekaablit sellisest loota ei maksa, aga mõeldud on ta just laadimise jagamiseks mitmele seadmele. Mul omal on näiteks selline, mis teeb USB-A üheks micro-USB-ks ja üheks mini-USB-ks. Saan korraga laadida telefoni ja GPS-loggerit näiteks.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
26.08.2014 15:59:23
|
|
|
kfl kirjutas: |
jälgib ...
hiinamaalt tuli selline sinine julla , autoadaptriga näitab 7´tahvlit laadides 0,2A ...
hakkab asja uurima
|
Proovi kaablit vahetada. Mul hakkas telefon jämedama kaabliga 0.2 asemel 0.8 ampriga laadima.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
26.08.2014 16:16:17
|
|
|
olafsand kirjutas: |
Androidile mingit äppi oskab keegi soovitada, et millega näitaks laadimisel saadavaid milliampreid? |
Samsungi jaoks üks tüüp tegi kunagi Galaxy Charging Current nimelise äpi. Võibolla sobib ka teistele föönidele.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW
Müüa uus Agon by AOC 610Hz monitor AG246FK6 |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
26.08.2014 16:43:03
|
|
|
Dijital kirjutas: |
olafsand kirjutas: |
Androidile mingit äppi oskab keegi soovitada, et millega näitaks laadimisel saadavaid milliampreid? |
Samsungi jaoks üks tüüp tegi kunagi Galaxy Charging Current nimelise äpi. Võibolla sobib ka teistele föönidele. |
Töötab jah, aga paneb segast mu meelest. Asi kõigub 1500 ja 8500 mA vahel 2,1A laadijaga
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.08.2014 15:41:51
|
|
|
olafsand, sinu jutu peale hakkasin otsima ja esimesena paigaldasin eile CurrentWidget-nimelise pisividina. Numbreid näitab ja mitte väga fantastilisi, kui õigeid - ei tea. Kui mõõdaks laadimise ajal multimeetriga voolutugevuse ära, siis saaks teada. Aga selleks ma peaks hakkama kas juhet lammutama vm välja nuputama, et ma ampermeetri laadimisahelasse vahele saaks pista. Kui ka õige numbri teada saab, on võimalik Widgetile lisada mingi kordaja näidu parandamiseks - tal justnagu on koht olemas selle jaoks.
Kui kfl oma viguriga mõõdaks ja selle appi näitu võrdleks, saaks ta tulemuse oma seadme jaoks teada, aga tõenäoliselt oleks vaja sama kontroll teha iga seadmemudeli puhul...
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|