Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elion pakub alates 1. jaanuarist 100Mbit/s üleslaadimist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
olavsu1
külaline

sõnum 02.12.2013 22:19:13 vasta tsitaadiga

Endal pole võimalik valida milegi muu vahel kui 5/1 ja 12/1 . Hakka või elukohta vahetama vaid interneti ühenduse pärast....
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.12.2013 23:11:38 vasta tsitaadiga

Mina olen kõik oma üleslaadimised mobiilse neti otsast teinud, sest kaabel mulle selliseid kiiruseid ei võimalda nagu läbi õhu tuleb. Müstiline, aga tõsi, et ei saada asjadega lihtsalt hakkama, kui pole rahanumbreid silme ees. Alles sellel aastal viitsiti VoIP jaam panna ning koos sellega tuli ka TV. Aasta on siis 2013...
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 02.12.2013 23:14:51 vasta tsitaadiga

Oh my the torrent seedfest senise 20 asemel 100 next step võiks olla 1gbit alla
Kommentaarid: 491 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 399
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 02.12.2013 23:49:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:
mainitakse ju et "valguskaabli" otsas olevatel klientidel.

Valguskaabel võib-olla peab jooksma läheduses olevasse telefoni keskjaama, korteritesse piisab CAT kaabli ühendusest. Endale vähemalt ei veetud mingit valguskaablit korterisse, vana teenusepakkuja CAT kaabli kaudu lasti see 100/20 ühendus sisse, uus ruuter samuti anti kaasa.
See uudis aga ajab vägisi mõttele, et kelle jaoks seda 100Mbit/s üleslaadimise ühentust on vaja, kas NSA tellimusel või muude luureorganite nuhkide jaoks, et kiiremini kõikide inimeste arvuteid läbi kammida saaks.

chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 03.12.2013 00:13:49 vasta tsitaadiga

No ei oska öelda jah, samas ise hostin igasugu erinevaid asju selle 20mbit otsast, kui nüüd 100 veel saab siis saab hakata pakkuma miskit remote backup teenust vist thumbs_up.gif
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 03.12.2013 02:27:45 vasta tsitaadiga

PCman kirjutas:
lopes39 kirjutas:
Vaatasin elioni seda kaarti mis näitab kus see optiline on olemas.
Ja minu maja peale on tekkinud helesinine majakese ikoon. Seega varsti on võimalik mul siis see kuni 12mb ümber muuta 50/50 peale. Nii kuuarve ei muutu.
Tegelt peaks digitv paketti ka ümber tegema ja võtma välja slaavi kanalid ja laste kanalid. Neid naguinii ei vaata, seega mõttetu maksta nende eest.

Mul on see helesinine kujutis juba pea 2 aastat aga ikka midagi pole muutunud. Kehitavad õlgu ja kõik. Vahel tekib narritamiseks aadressi sissepeksmisel 100M valik aga valida ei lase kahjuks....
Hea, et 30/10 on aga võiks vähem maksta. Niipalju see VDSL2+ tehnika ka nüüd rohkem ei tohiks maksta.....?

No miski viimati kui vaatasin, mis oli umbes kuu tagasi, siis polnud sedagi. Tõstab pisut lootust vähemalt.
Nüüd peaks maja rahvale teade tulema, et seal ära märkida, et nad tahavad seda ühendust. Kui neid sinna palju laekub, siis vist vähe suurem lootus ja liigutavad end kiiremini.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 03.12.2013 03:15:39 vasta tsitaadiga

lopes39 kirjutas:
PCman kirjutas:
lopes39 kirjutas:
Ja minu maja peale on tekkinud helesinine majakese ikoon. Seega varsti on võimalik mul siis see kuni 12mb ümber muuta 50/50 peale. Nii kuuarve ei muutu.
Tegelt peaks digitv paketti ka ümber tegema ja võtma välja slaavi kanalid ja laste kanalid. Neid naguinii ei vaata, seega mõttetu maksta nende eest.

Mul on see helesinine kujutis juba pea 2 aastat aga ikka midagi pole muutunud. Kehitavad õlgu ja kõik. Vahel tekib narritamiseks aadressi sissepeksmisel 100M valik aga valida ei lase kahjuks....
Hea, et 30/10 on aga võiks vähem maksta. Niipalju see VDSL2+ tehnika ka nüüd rohkem ei tohiks maksta.....?

No miski viimati kui vaatasin, mis oli umbes kuu tagasi, siis polnud sedagi. Tõstab pisut lootust vähemalt.
Nüüd peaks maja rahvale teade tulema, et seal ära märkida, et nad tahavad seda ühendust. Kui neid sinna palju laekub, siis vist vähe suurem lootus ja liigutavad end kiiremini.

Tihti jääb korteriühistu või muu sellise vastutava isiku arvamuseks et neile pole seda vaja ja seetõttu ei saagi Elion oma optika võrku majja ehitada
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 03.12.2013 08:23:29 vasta tsitaadiga

Aga kui on kortermajas üks soovija ja tänu temale ütleb ühtistu, et ok, tulge pange meile see siia sisse, kas siis ka elion paneb valguse sisse, kuigi saab ainult ühe kliendi?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 03.12.2013 09:14:36 vasta tsitaadiga

eltso kirjutas:
Aga kui on kortermajas üks soovija ja tänu temale ütleb ühtistu, et ok, tulge pange meile see siia sisse, kas siis ka elion paneb valguse sisse, kuigi saab ainult ühe kliendi?

Ma usun küll.
Nad mõtlevad et tuleviku mõttes on ehk seal veel keegi kes sooviks.
Kunagi kui see valguskaabli teema tuli, siis ma tegin kohe samal päeval taotluse ja sain väga kiiresti selle interneti sisse. Kuigi minu elu koht elioni silmis on "karu laane" siis suuremad uhkemad elumajad pidid veel kaua kaua ootama.
Selle tekstiga ma mõtlen seda et elion ei vaata alati kust saaks rohkem pappi kühveldada, mina üksiku kliendina toon neile vähem sisse kui 5kordne elumaja.
Kommentaarid: 242 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 209
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.12.2013 10:04:18 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Kas Elionil on kusagil mingit statistikat ka avaldatud selle kohta, kui suur hulk nende klientuurist üldse majja tuleva fiibri otsas on, paljud on VDSL-i, paljud ADSL2+ ja paljud ADSL otsas? Või on see firmasaladus?

seal on küll osavalt erinevate kodude ja ühendustega hämatud, aga:
https://www.elion.ee/infoportaal/uudised/17557/Ülikiiret+ja+kvaliteetset+ühendust+võimaldav+valguskaablivõrk+jõudis+167+000+koduni kirjutas:

I poolaasta lõpu seisuga on Elion grupil 193 500 internetiühendust
Elion poolaasta lõpuks välja ehitanud valguskaablivõrgu 167 000 kodule ... Uue põlvkonna võrguühendust kasutavad täna reaalselt juba üle 37 000 kodu

Aitäh, seda lauset on võimalik tõlgendada nii ja naapidi, aga kui sherlocki müts pähe panna, siis võiks selle vist lahti kirjutada nii, et 193 500 kliendist on fiibervõrgu liitumispunktiga ühendatud - mistahes liiki lõppjärgu ühendusega 167 000. Ülejäänud 26 500 ei ole fiibrit isegi mitte liitumispunktis (ja see tähendab, et neile tuleb sisse heal juhul WiMAX, kehvemal juhul ADSL). Otse majja tuleb fiiber vaid 37 000 "kodul", millest loogiliselt võttes üle 90 protsendi (tegelikult tõenäoliselt 99,9%) on kortermajade korterid, st sutsu rohkematel kui neil, kes üle 1Mbit, heal juhul 2Mbit ja WiMAXiga ehk 5-6Mbit maksimaalselt ei saagi.
Ja pole välistatud (või pigem, tõenäoliselt nii ongi), et tegelikult on selle "uue põlvkonna võrguühenduse" hulka loetud ka VDSL otsas olevad kliendid.

NB! Seda otseselt ei ole Elion välja öelnud. See on vaid loogiliselt järeldatud tsiteeritud lausest ja teadaolevatest andmetest ning olukorrast üldiselt. Palun seda sellisena ka võtta. Kui Elionile ei meeldi, siis öelgu konkreetsed numbrid otse välja ja ärgu hämagu mõistetega nagu "uue põlvkonna võrguühendus". Seni võib seda häma igaüks ise tõlgendada.

tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 03.12.2013 10:13:44 vasta tsitaadiga

hea thumbs_up.gif
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 03.12.2013 10:19:39 vasta tsitaadiga

eltso, oleneb mis see optikaga liitmine maksma läheb. Kui majani sidekanalisatsiooni pole, siis ühe kliendipärast nad seda oma rahade eest paigaldama ei hakka.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 03.12.2013 10:20:46 vasta tsitaadiga

Vahur kirjutas:
eltso, oleneb mis see optikaga liitmine maksma läheb. Kui majani sidekanalisatsiooni pole, siis ühe kliendipärast nad seda oma rahade eest paigaldama ei hakka.

Minu puhul on kanalisatsioon olemas ja lisaks on ka olemas elioni telefonikaabel.
Kommentaarid: 214 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 185
tagasi üles
taavi
HV veteran

sõnum 03.12.2013 14:41:32 vasta tsitaadiga

Dogbert, ma arvan, et arutad valesti.

hoopis 193 500 töötavat ühendust, millest 37 000 on üle optika. ehk 156 500 on telefonijuhet või õhku pidi.

167 000 on lihtsalt hunnik kortermaju, milles 37 000 on elioni kliendid ja ülejäänud on lihtsalt valmidusega.

ma ei tahaks uskuda, et optikaga majades oleksid kliendid telefonijuhtme otsas. siis oleks kogu see elioni jutt et vaske on kallim kui optikat üleval pidada, ju täielik jamps.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Sahasrahla
HV kasutaja

sõnum 03.12.2013 14:44:51 vasta tsitaadiga

Vahva uudis, mitte.

GRADE: C-
hahaha
Hind on ikka totaalselt paigast ära hetkel.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 03.12.2013 14:57:57 vasta tsitaadiga

Ma olen oma majas ainuke, kes kasutab Elioni fiibrit, ülejäänud on starmani või 4G ühenduse peal. Majas on 40 korterit.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.12.2013 15:29:04 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
Dogbert, ma arvan, et arutad valesti.

hoopis 193 500 töötavat ühendust, millest 37 000 on üle optika. ehk 156 500 on telefonijuhet või õhku pidi.

167 000 on lihtsalt hunnik kortermaju, milles 37 000 on elioni kliendid ja ülejäänud on lihtsalt valmidusega.

ma ei tahaks uskuda, et optikaga majades oleksid kliendid telefonijuhtme otsas. siis oleks kogu see elioni jutt et vaske on kallim kui optikat üleval pidada, ju täielik jamps.

Selgitan üle:
Kus optika tuleb kortermajja, seal loomulikult ei ole keegi telefonikaabli otsas - ma pole seda ju öelnud ometi? Aga ei pea ju ka optikat mööda maja laiali vedama - selleks piisab CAT5 võrgust täielikult. Nii palju kui ma kuulnud olen, siis enamasti ongi CAT5.

Ma oletasin, et 37 000 ongi neid kliente, kellel on siis kas CAT5 ots korteris ja majja tuleb optika või tulebki optika otse sisse (näiteks eramajas, nii natuke, kui neid õnnelikke on üldse). Ja ei välistanud võimalust, et ka VDSL loetakse "uue põlvkonna võrguühenduseks".

156 000 on neid, kellel on fiiber lähimas keskjaamas sees ja edasi tuleb sealt siis 37 000 kliendile fiiber ja ülejäänutele vask. Juhul kui ka VDSL kuulub "uude põlvkonda", siis on selle numbri sees ka kuni 800m vask, mille peale on VDSL paigaldatud.
See number, mis jääb 193 500 ja 156 000 vahele, on n.ö "täielikult fiibrivabad" ühendused, st Wimax + need, kellel fiiber tuleb vastu alles lähimas suuremas asulas, kuhu fiiber ulatub, mitte keskjaamas. Need viimased on endiselt ADSL peal (1-2Mbit/s). Paar aastat tagasi olin ka ise veel üks nende hulgast, hetkel ja nähtavasti ka lähema 100 aasta pärast on ADSL2+.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.12.2013 15:31:05 vasta tsitaadiga

Pakun, et enne aastalõppu tuleb ka Starman 100-megase uploadi uudisega välja.
Kommentaarid: 737 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 556
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 03.12.2013 15:33:26 vasta tsitaadiga

Paar kuud tagasi tuli Elionilt kiri, et 100/20 kiiruse tasuta katseaeg läbi, arvele +4 eurikut juurde. Ehk kompenseerivad nüüd. Igal juhul, hea uudis.
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 03.12.2013 15:36:29 vasta tsitaadiga

Plin500 kirjutas:
Paar kuud tagasi tuli Elionilt kiri, et 100/20 kiiruse tasuta katseaeg läbi, arvele +4 eurikut juurde. Ehk kompenseerivad nüüd. Igal juhul, hea uudis.

Palju siis enne oli ja kaua kestis?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 03.12.2013 15:39:41 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Eks mõni Starmani tegelane kommenteerid täpsemalt kuid IIRC DOCIS puhul olid uploadil omad piirangud, mida niisama lihtsalt ei ületa. Ning piirang oligi mõnekümne megabiti kandis.
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
kalvi
HV vaatleja
kalvi

sõnum 03.12.2013 15:52:44 vasta tsitaadiga

HA kirjutas:
lopes39 kirjutas:
PCman kirjutas:
lopes39 kirjutas:

Tihti jääb korteriühistu või muu sellise vastutava isiku arvamuseks et neile pole seda vaja ja seetõttu ei saagi Elion oma optika võrku majja ehitada

Nagu ka HA ütles, siis kui sul (PCman) on helesinine ikoon olemas, ehk optikavalmidus majas, siis ainukene, kes kehitab nüüd õlgu on sina ja/või korteriühistu. Ilma nende nõusolekuta ei saa ju midagi teha
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.12.2013 15:58:45 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Betamax kirjutas:
Eks mõni Starmani tegelane kommenteerid täpsemalt kuid IIRC DOCIS puhul olid uploadil omad piirangud, mida niisama lihtsalt ei ületa. Ning piirang oligi mõnekümne megabiti kandis.

Pigem sõltub ikkagi kõik sellest, kui kiire DOCSIS 3.0 versiooni Starman, oma edasiarenduses, tööle paneb.

Järgmisel lingil on, näiteks, näha DOCSIS 3.0 seade, mis on, kuni, 120Mbit Upload kiirusevõimeline.
LINKSYS DPC3008-CC Advanced DOCSIS 3.0 Cable Modem Support download speeds up to 340Mbps, upload speeds up to 120Mbps, Comcast ISP Only
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16825120004
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 03.12.2013 16:54:45 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
taavi kirjutas:
Dogbert

Selgitan üle:
Kus optika tuleb kortermajja, seal loomulikult ei ole keegi telefonikaabli otsas - ma pole seda ju öelnud ometi? Aga ei pea ju ka optikat mööda maja laiali vedama - selleks piisab CAT5 võrgust täielikult. Nii palju kui ma kuulnud olen, siis enamasti ongi CAT5.

minu pandi algselt koju ADSL ja sikutati selleks tuppa tavatelefoni liin - pärast tekkis majja korrusmaja interneti võimalus millega liitusin ... siis veeti tuppa lisaks tava vasele cat ning nii kasutan ma tänasepäevani telefoni järgi on tuppa tulev vask + internet jookseb mööda cat'i.
interneti katkestuse korral siiani on alati telefon jäänud toimima, sest on eraldi liinil mitte voip, ja alati saanud ka tasuta tänu sellele elioni tehnilise toega suhelda icon_smile.gif

PS! arvel on kõik koos kui ühtne ekodu ja telefoni kuutasu 0€
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.12.2013 17:04:25 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Mark0 kirjutas:
Betamax kirjutas:

Pigem sõltub ikkagi kõik sellest, kui kiire DOCSIS 3.0 versiooni Starman, oma edasiarenduses, tööle paneb.

Järgmisel lingil on, näiteks, näha DOCSIS 3.0 seade, mis on, kuni, 120Mbit Upload kiirusevõimeline.
LINKSYS DPC3008-CC Advanced DOCSIS 3.0 Cable Modem Support download speeds up to 340Mbps, upload speeds up to 120Mbps, Comcast ISP Only
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16825120004

Selleks peab hakkama vist klientide seadmeid välja vahetama? Elioni 100/100 kiirusele kvalifitseeruvatel klientidel on juba sobivad Thomsonid olemas.
Kommentaarid: 737 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 556
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elion pakub alates 1. jaanuarist 100Mbit/s üleslaadimist mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.