Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 16:53:44
|
|
|
win key + "control" + enter ja ongi control panel ees.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 359 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
05.03.2013 16:55:09
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Mind väga huvitab, et kuskohas te metro control paneli näete või mida selle all mõtlete?
Aah, okei. Leidsin nüüd ise ka üles. Pole siiani vaja olnud kasutada. |
no ma polnud ka seda näinud kuni ühekorra peale restarti tuli ette, et winni jaoks on uued updated valmis, kas läheme ja updateme, peale seda kui yes vajutasin suunas sellesse perverssesse metro control paneli updatesse...sealt ronisin kohe kiiresti välja ega ma muidu ei teaks kui kole ja konfimatu ta on
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 17:01:49
|
|
|
Seal on ju metro kama. Toda pole vaja näppidagi ja kui on, siis harva.
Õige control paneli saab erinevaid teid mööda ja väga kiiresti vajadusel kätte.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.03.2013 18:06:22
|
|
|
Mul isa sai mu W8 läpakat kasutada nädala ja nüüd ostsin talle ka uue masina ning sinna nõudis juba ise W8't... tegu on samamoodi inimesega kes 90ndate alguses tegi läbi Win 3.1>Win 95 ja lähiminevikus Win 98>XP>7
Nii, et pole miskit harjumuses kinni.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.03.2013 18:10:31
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Mul isa sai mu W8 läpakat kasutada nädala ja nüüd ostsin talle ka uue masina ning sinna nõudis juba ise W8't... tegu on samamoodi inimesega kes 90ndate alguses tegi läbi Win 3.1>Win 95 ja lähiminevikus Win 98>XP>7
Nii, et pole miskit harjumuses kinni. |
Sinu isa on Ho Ho? Siis pole midagi imestada.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.03.2013 18:15:20
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Sinu isa on Ho Ho? Siis pole midagi imestada. |
parem olgu Ho Ho kui mingi nuttev kõhukotimees kellel vaja kõike koguaeg konfigureerida ja sättida ja siis vaja vinguda, et uut asja ei saa üldse nii seadistada kuidas vaja/meeltmööda
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.03.2013 18:22:24
|
|
|
SurfData, Jukul oli ka DOS.
R A T kirjutas: |
Kusjuures control paneli kutid võivad ka Charms menüüst (paremast nurgast hiirega/paremast servast sõrmega või klaverilt win+c) valida ka "settings->control panel" desktopis, siis saate oma control paneli
Uue kooli control paneli leiad, kui paned samast settings menüüst alt "Change PC settings".
Kui oled nii osav, et midagi settingutes muuta, siis ei tohiks väga probleem olla sellega äraharjumisega, et settingud ja control panelid tulevad charmsi menüüst.
Üldse iga Win8 äppi settingute nupp ongi ju seal (sama nupp iga metro äppi jaoks).
Sisuliselt on kogu see charms menüü midagi sarnast, nagu on officel see uus menüü, mis on "content aware"...
Kahju muidugi, et see ei laiene desktop appidele. Ehk SP1-ga tuleb see ka  |
R A T, miks ei võiks seaded siiski ÜHES KOHAS olla? Varem oli mugav, enam ei ole mugav. Kui see on evolutsioon, siis olen mina Rootsi kunn.
Jah, ka mind häirib, et hiirt kogemata liiga kaugele nurka lükates kargab see charm bar välja. Õnneks mul puutetundliku sihverplaadiga läpakas.
Sealsamas on progede grupeerimine küll saast. Samal põhimõttel on desktop lahendatud ka Gnome Shellis, seal on asi loogilisem. Jah, enamasti kasutan mõlemas ossis otsingut või taskbari/favorites bari. Ent proged on loogiliselt grupeeritud: Internet, Süsteem, Tarvikud, Kontor, jne. Nii leiab kiiresti vajamineva ka juhul, kui proge nime ei tea või ei mäleta. Gnomes on 2 "kuuma nurka" ja täitsa piisab, mitte nii, et jalvemal juhul kui ka mõni metro junn lahti jäi, kargab igast nurgast mingi junn välja. Tobe.
Ja ometi VÕIKS ju 8 olla hea süsteem, aga mõtlematute disainivigade tõttu pole ta seda. Esimene opakas, mis peale wifi parooli sisestamist võrgu üles leidis, ilma et oleks küsinud, kas krüpto on wep või wpa. Tubli. Otsing on hea ja sisseehitatud iso mount on bro. PDF reader oleks ka kihvt olnud, kui ta poleks metro junn. Sellega pangas arveid maksta oleks tülikas, sest mulle meeldib vajadusel akende suurusi sobivaks muuta, et mugavam oleks akende vahel toimetada. Et ta üle ekraani on, see on out. Läheb maha ja Adobe asemele.
Enamik metro junne olen juba vastu taevast saatnud, alles on vaid süsteemsed, ilma milleta ei saa.
Tahvlis ongi tõenäoliselt äge, aga täisverelises läpakas, mis sest, et puutetundliku ekraaniga, pole metroga juba enam midagi teha. Vägisi otstarvet neile otsida ka ei viitsi.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
05.03.2013 18:30:09
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Sinu isa on Ho Ho? Siis pole midagi imestada. |
parem olgu Ho Ho kui mingi nuttev kõhukotimees kellel vaja kõike koguaeg konfigureerida ja sättida ja siis vaja vinguda, et uut asja ei saa üldse nii seadistada kuidas vaja/meeltmööda  |
haha, väga hea!
Tundub, et isa on mõistlik mees.
Märt:
Eks ta natuke kummaline ole, et konfimine kahest eri kohast käib. Nii on ta tõenäoliselt selle pärast, et kui nad oleks kõik ümber tõstnud, oleks asi vist veel segasem.
Hetkel on nii, et uue menüü uusi asju konfid uuest kohast, vanu asju vanast kohast.
Mida aeg edasi, eks seda vähem vanasse kohta asja on. Samas ei ole see aga keeruline, et uued asjad uues ja vanad vanas kohas.
"Vigasid" või imelikke asju Windows8-s on, aga sellegipoolest on ta parem, kui 7.
Tavaline joru Start menüü üle on aga täiesti ülepaisutatud - asjaga harjub 2 nädalaga, kuu aja pärast oled vana unustanud!
Seoses Sinu WiFi probleemiga annaks ühe lingi:
http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3672711
Mul endal on igatahes WiFi ja 3G ühendused superhästi toiminud W8-ga. Kogu see ühenduste riba on üldse väga meeldiv
Samas kiunuks ma seal selle üle, et iga adapteri juures võiks olla on-off switch (nagu üleval on Airplane mode)
viimati muutis R A T 05.03.2013 18:30:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.03.2013 18:30:42
|
|
|
uut asja ei saa üldse nii seadistada kuidas vaja/meeltmööda |
Tuli ära! Just see ongi kogu põhjus, miks Win 8 on nii kasutu. Mitte saast, vaid kasutu.
Kui tuua võrdlus näiteks videomängudega, siis Win 7 on mäng, mida saab mängida, aga Win 8 on mäng, milles saab vaadata peamiselt ainult neid haigeid mitmeminutilisi vaheklippe ning mängimine on teisejärguline.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
05.03.2013 18:32:19
|
|
|
...ma ei saa ikkagi aru, mis see imeseadistus siis on mida vaja on?
Mul ei ole midagi konfimata jäänud
Isegi selline asi on juhtunud, et olles ca 15 aastat Total Commanderi kasutaja, on selle Windowsi puhul esimene kord, kui ma kasutan explorerit rohkem kui TC-d.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 18:33:22
|
|
|
Neil on see seadistus puudu, et saaks vana menüü tagasi
|
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.03.2013 18:41:10
|
|
|
Vaja start menüüst "Shut down" teha või programmide loetelu sirvida
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.03.2013 18:42:07
|
|
|
R A T, jäi vist segaseks, s.t opakas* opsys.
ja kui midu on vaja kõik ette nämmutada, siis wifi konfimise/tuvastamise tase on parem kui neil sysidel, mida olen kasutanud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.03.2013 18:57:22
|
|
|
Kiidame siis seda "paha Win8-last" ka paaari hea sõnaga, mis muidu kogu aeg ära unustatakse:
1. Saab oma tarkusega aru, kas masinas on SSD-seade või tavapärane kõvaketas ja vastavalt sellele siis op.süsteemi seadeid ka muudetakse.
2. Sisse on ehitatud täisfunktsinaalne viirusetõrje ja ei vaja ühegi teise installimist.
3. Oskab laadida palju paremini läpparite akusid ja oskab akutöötamisel palju dünaamilisemalt töötamist majandada.
4. Tavapärane Shut Down on asendatud hübriidiga "Shut Down + Hibernate".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 19:15:57
|
|
|
No tegelikult kolmanda punktiga on see asi, et (vähemalt prooviversiooniga) ei tahtnud ta dv2699 akut normaalselt laadida, windows 7-le pole see probleemiks. Aga asi võis selles olla, et aku pole originaal.
|
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
05.03.2013 21:49:39
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Kiidame siis seda "paha Win8-last" ka paaari hea sõnaga, mis muidu kogu aeg ära unustatakse:
1. Saab oma tarkusega aru, kas masinas on SSD-seade või tavapärane kõvaketas ja vastavalt sellele siis op.süsteemi seadeid ka muudetakse.
2. Sisse on ehitatud täisfunktsinaalne viirusetõrje ja ei vaja ühegi teise installimist.
3. Oskab laadida palju paremini läpparite akusid ja oskab akutöötamisel palju dünaamilisemalt töötamist majandada.
4. Tavapärane Shut Down on asendatud hübriidiga "Shut Down + Hibernate". |
5. Ma lisaks veel, et File Explorer on tehtud asjalikuks (ülemine menüü+mountimine+kopeerimine)
6. Hyper-V (kõikidel vb ei mängi rolli, aga mina hindan kõrgelt (varasemalt kasutasin läpparis mõnda aega serveri opsüsi selle jaoks))
7. Bitlocker on palju nutikam
8. Hea puutetugi (tänapäeva laptopidel on vaikselt puutekas standardiks muutumas).
9. Mitme ekraani parem tugi (mitu taskbari; parem mitme ekraani taustapildi tugi [varem sai trikiga])
10. Ma loeks tegelt Modern UI ka plussiks. Nii start nupu kadumine kui Start menüü ise, rääkimata puhtamatest aknaraamidest. (terve beta vältel lugesin Starti miinuseks. Release Preview ajal harjusin vaikselt ära. Lõpliku versiooniga armusin.)
Ma usun, et heaks näiteks Start menüüle väikese aja andmiseks sobib see fakt, et meil siin töötab üks tsikk, kes tegi kunagi WIn8-st, stardist ja Metrost preseka ja laitis kõike.
Kui nägi mul W8t, siis ta ei jõudnud ära vanduda, kui halb see on...
Näitasin talle mõningaid uusi trikke, seletasin miks miski palju parem on.
Tulemus? - Ta upgrades nüüd oma kodumasina ka Win8ks. Töömasina lasi mõnda aega tagasi 8 peale ja EI KASUTA vanakooli menüüd... Lisaks kõigele muule - nüüd ta kiidab seda uut ka teistele, kes on tema windowsi versiooni kohta küsinud
Minu järeldus... Kes ei ole rahul, ei ole piisavalt kaua kasutanud.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.03.2013 21:57:49
|
|
|
Minu järeldus... Kes ei ole rahul, ei ole piisavalt kaua kasutanud. |
Seda lugedes tulid mu mõttesse millegipärast sigaretid ja viinapudel.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.03.2013 22:03:54
|
|
|
Et kes ei ole rahul, see pole sõltuvust saanud?
|
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.03.2013 22:14:31
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Et kes ei ole rahul, see pole sõltuvust saanud? |
Täpselt.
Ok, see eelnev oli pooleldi naljaks öeldud.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.03.2013 12:30:32
|
|
|
...ma ei saa ikkagi aru, mis see imeseadistus siis on mida vaja on?
Mul ei ole midagi konfimata jäänud
Isegi selline asi on juhtunud, et olles ca 15 aastat Total Commanderi kasutaja, on selle Windowsi puhul esimene kord, kui ma kasutan explorerit rohkem kui TC-d. |
win 7 otsing...paned otsima, kõik tuleb kohe ühte kohta, win 8 otsing...vahest vaja lolle lisaklikke teha, et on ta nüüd apps, või settings või files. Miks on puudu defaultvalik all?
Jah ma tean, osadele meeldib, osadele mitte. Üks inimene kellel lasin developer prevjuu peal shut downi otsida ja ta poole tunniga seda ei suutnud teha, temale sai lõpuks upgrade ostetud ja talle hakkas meeldima (st on rahul sellega, kuigi kaalus pikka aega kas osta või mitte). Mõne teise inimesega samamoodi. Aga tee mis tahad, minule, kes on kõik windowsid põmst läbi käinud ja kasutanud no ei istu see win 8 kohe üldse mitte. Liigne piiratus ja liigne klikkimine samade asjade tegemiseks (+ pead jälgima et hiirega kogemata midagi nurgast välja ei aja) samuti eelnevalt mainitud default metro idiootsused, mida vaja hakata ümber sättima. Ostsin endale kasutatud ipadi ka...ka sealne liigne piiratus käib mulle nii närvidele (kõige rohkem see, et ma pean oma androidiga talle hotspotti tegema, et suuremaid appse tirida, kuigi tal omal 3g kaart sees). Samas linuxiga ma sõber ei ole, linux ei salli mind
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
06.03.2013 14:13:22
|
|
|
SurfData kirjutas: |
win 7 otsing...paned otsima, kõik tuleb kohe ühte kohta, win 8 otsing...vahest vaja lolle lisaklikke teha, et on ta nüüd apps, või settings või files. Miks on puudu defaultvalik all?
|
Sellega ma olen täiesti nõus, by default võiks ta start menüüst kirjutama hakates otsida kõikidest asjadest ja klikiga võiks saada siis filtreerida.
Kes tahab kohe täpselt otsida, võib muidugi kasutada win+q/win+w/win+f hotkeysid, aga see on tavakasutajale liig meelde jätta.
Ma siin samas teemas varasemalt olen seda ka välja toonud asjana, mille funktsionaalsus võiks tulevikus muutuda
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
06.03.2013 14:14:51
|
|
|
Ega jah. Lihtsam on tampida ja öelda, et miski ei kõlba. Nagu mõni Eesti ametnik kes igale taotlusele EI kirjutab. Selle asemel, et veidi uurida, suuremat pilti näha ning lahendusi välja pakkuda.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
06.03.2013 16:07:21
|
|
|
Kas muidu see probleem on kaotatud, et messengeri kasutades kontaktid kaovad/näed teisi offlinena/teised näevad sind offlinena?
Betas oli see jama, aga ma nüüd täisversiooniga polegi proovinud.
|
   |
284 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
07.03.2013 09:01:05
|
|
|
Minu järeldus... Kes ei ole rahul, ei ole piisavalt kaua kasutanud. |
No ei tea, varsti 2 kuud kasutanud ja leidnud, et meedia tarbimiseks kõlbab, aga töö tegemiseks on 7 ja *buntu etemad.
Maitseasi ilmselt, aga eks see hajutatus ja küsitav disainilahendus (ei ole siiani leidnud "Avakuva"-le otstarvet. Tuima näoga pärast sisselogimist toksata "Töölaud" pilti järgmiseks... mnjah.
Õnneks hibernate päästab sellest tobedusest.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
07.03.2013 09:13:21
|
|
|
noh, jah tuli uue läpakaga.
Totter on see, et ei suuda asju koheselt "võimsama" kaardiga jooksutada vaid defauldina jookseb kõik emaplaadil oleva video pealt ja kõike peab force runnima kõvema videoga. - kasu mul 2gb kaardist on, kui seda ei järgi ei võeta.
Muidugi avakuva ja skype on eraldi ooper - veider on see kui alt tabiga vahest desktopi ja skype vahel liiklen, logib automaatselt skypest välja.
_________________ joodan ja mõõdan |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
2 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|