Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Windows 8 kasutuselevõtu tempo jääb alla Vistale märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.03.2013 22:48:13 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Ho Ho ei suuda tunnistada, et pani pange maha icon_rolleyes.gif

On ta seda kunagi tunnistanud?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 03.03.2013 23:49:51 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Haige mutikeste virisemine. Mis teil koduarvutis niiväga multitaskida vaja on. Brauser ja skype korraga lahti ja vaja näha kumb on kumb? Või mis seksuaalperverssusi te sooritate, et vaja mingeid ulme nyansse koguaeg mängu tuua?

Kodus on mul suht chill aga tööl on pidevalt sada asja korraga lahti icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 04.03.2013 05:27:30 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
LiivaneLord, täiesti teistsuguse -> ikoonid suuremad ja tekst ära võetud. Meeletult muudetud ju välimust. Funktsioneerimine erinev? Ei, lisandunud on vaid rakenduste kinnitamine ja nende ümber liigutamine, viimast on ka XP's juba näiteks saanud teha mõne lisaprogrammi abiga. Muu on kõik suht kosmeetiline.

Jumplistid on kosmeetilised?
Mkay icon_neutral.gif
R A T kirjutas:

...multitasking on üks asi, mis on Win8 parem.
Teine asi on hyper-v.
Kolmas on out-of-the-box iso mounting.
Neljas on uus copymine.
Start on lihtsalt seksikam icon_smile.gif

Enamus siin teemas ei teagi mis peletis too hyperv on. Ja need üksikud plussid pole mingid suured eelised.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.03.2013 10:00:43 vasta tsitaadiga

Üksikud plussid pole mingid eelised, ent windowsi käivitumisel win+D vajutada käib üle jõu?
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 04.03.2013 10:01:28 vasta tsitaadiga

Ainult win nupust piisab*
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 04.03.2013 10:16:30 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
mikk36 kirjutas:
LiivaneLord, täiesti teistsuguse -> ikoonid suuremad ja tekst ära võetud. Meeletult muudetud ju välimust. Funktsioneerimine erinev? Ei, lisandunud on vaid rakenduste kinnitamine ja nende ümber liigutamine, viimast on ka XP's juba näiteks saanud teha mõne lisaprogrammi abiga. Muu on kõik suht kosmeetiline.

Jumplistid on kosmeetilised?
Mkay icon_neutral.gif
R A T kirjutas:

...multitasking on üks asi, mis on Win8 parem.
Teine asi on hyper-v.
Kolmas on out-of-the-box iso mounting.
Neljas on uus copymine.
Start on lihtsalt seksikam icon_smile.gif

Enamus siin teemas ei teagi mis peletis too hyperv on. Ja need üksikud plussid pole mingid suured eelised.

Minu tutvusringkonna inimestest ükski, kes on Win8-t kasutama hakanud, ei taha ühelgi põhjusel 7 peale tagasi minna.
Võimalik, et olen ümbritsetud imbetsillidega.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.03.2013 10:21:44 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Ainult win nupust piisab*
Ei piisa.
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 04.03.2013 10:57:48 vasta tsitaadiga

No mul küll piisab...
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 04.03.2013 12:43:37 vasta tsitaadiga

Ma üldjuhul käima pannes vajutan kas brauseri või outlooki tilet hoopis icon_biggrin.gif
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 04.03.2013 21:50:11 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Küsimus W8 kasutajatele kes seda puutetundliku ekraaniga kasutavad:
kas see on mugavam-kiirem kui kasutada win8't tavapäraselt klaveri-hiirega? Oleks ka tore kui selgitaks millistes olukordades üks või teine variant parem/halvem on

Üldjoontes on jah. Aga vot olukordi selgitada ei oska. See kõik toimub intuitiivselt, kord kasutan ekraani, kord touchpadi ja tavalist klaverit. Läpakaks on Asus VivoBook 202e. Metro kräppi ei kasuta ja on muidu lihtsalt tilulilu. Nõme on see, et selleks, et ühte asja seadistada, ei piisa enam control panelist, vaid ilmtongimata pead kasutama ka metro "sätteid". No näiteks kasutajat saad lisada üksnes metros, aga muud toimingud control paneli alt. thumbs_down.gif

Toores, toores on asi veel.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 04.03.2013 23:05:22 vasta tsitaadiga

Users and Groups lehelt ka ei saa lisada?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 04.03.2013 23:10:56 vasta tsitaadiga

Ma ütleks kasutajate lisamise kohta:
Win+X -> G

Kas muidu workstationis olevasse masinasse saab suvaline Mati ka oma Live kontoga logida?
Ma seda pole proovinudki...
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 04.03.2013 23:35:05 vasta tsitaadiga

R A T, vaevalt, enne tuleb selle jaoks kohapeal ikka konto luua, mille saab loomisel Live kontoga siduda.
tagasi üles
Siim159
HV Guru
Siim159

sõnum 04.03.2013 23:38:33 vasta tsitaadiga

Jap, igaüks nüüd oma kontoga suvalisse arvutisse ka logida ei saa. Arvuti sätetest saad enda administraatorkontoga lisada veel kontosi, kes pääseksid ligi.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 05.03.2013 06:33:10 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Users and Groups lehelt ka ei saa lisada?

Ei. Metros lisad, seal rohkem teha ei saa, siis users and groupsis saad muid asju teha. Eks ma vaatan edasi.

SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 05.03.2013 15:08:27 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Arvutimaailmas on uuendusmeelsus väga vajalik asi kuna kõik uueneb pidevalt. Pole mõtet mingi vana asja peale jääda (siin mõtlen classic menüüd). Windows 7 - > windows 8 üleminek pole tõesti vajalik, sest need uuendused on piisavalt väiksed. Aga samuti pole mõtet ka nende väikeste uuenduste üle vinguda, sest need on tõesti väga väiksed ja põhiliselt ainult visuaalsed, mitte funktsionaalsed muutused.

Ja see ka, et kes praegu läheb üle windows 7 pealt windows 8 peale ja paneb peale windows 7 start menüü, peab windows 9 peal juba rohkem vaeva nägema ümber õppimiseks. Ei kasutata ju ülemineku võimalust ära.
veel hullem on nende classic menüüde kasutajatega.

Ma imestan, et kõik classic menüüde kasutajad veel nokia 3310 vms ei kasuta...

Muidugi ma ei ütle, et kõik uus nüüd vanast parem oleks, aga enamasti nii ta ikka on.

nohhh....8 on ikka ämber küll.

Minul olid koolis kunagi jukud, siis tulid 086, siis 286 ja win 3.1, siis win 95, 98 jne Olen kasutanud ka 2000, xp, vista, win 7 ja 8. Mõned arvamused just siin tekkinud arutelu tõttu viimaste versioonide kohta (varasemaid pole mõtet puudutada):

xp - classic start menüü, see teine ei istunud kohe mitte kuidagi

vista - tavaline start menüü nagu oli, seal classicut ei tahtnud. Samuti control panel meeldis see uus kujundus ja classicu alt palju raskem asju leida, meeldis asjade goupimine taskbaril

win 7 - kõik nagu defauldis, asjade groupimine taskbaril on muidugi hullem kui oli vistas (ei saa kontrollida seda kuidagi ning ta vahest ise otsustab lambist mida gruppida ja mida mitte see häirib kõige rohkem, samuti näiteks win update kätte saamine võtab vistas vähem klikke kui win 7 all, õnneks seda ei kasuta tihti).

win 8 - see metro pealesurumine on saadanast. VÕIKS olla valikuline desktop vs touch screenide kasutajatele kas metro või mitte. Asjade avamine defauldina metro appidena (pdf, pildid jne)...no tule taevas appi kui palju ümber konfimist peab tegema, et asja kasutatavaks saada. Õnneks ainult secondary masinatesse sai ostetud. Töö tegemiseks vista või 7, tee mis tahad, ei istu see metro. Samuti on keegi proovinud adobe programme selle win 8 all kasutada? Käisin eelmine nädal adobe koolitusel, seal siis win 8 + adobe cs6. No ikka jubedalt häiris kui mul oli vaja midagi paremalt poolt menüüst võtta ja kogemata hiirt natuke liiga palju sai liigutatud ja tuli see krdi win 8 bar kogu aeg välja ja asjade peale ette mida mul vaja oli.

äbrisse astutigi sellega, et suruti see KÕIGILE peale, nii tava desktop kui ka touch (nagu telekareklaamiski, et kui üks asi kõlbab kõigeks, siis ei kõlba ta mitte millekski). Oleks nad olnud valikulised vms, oleks palju parem.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 05.03.2013 15:17:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ämbrisse astutigi sellega, et suruti see KÕIGILE peale, nii tava desktop kui ka touch (nagu telekareklaamiski, et kui üks asi kõlbab kõigeks, siis ei kõlba ta mitte millekski). Oleks nad olnud valikulised vms, oleks palju parem.

No kuidas võtta... See on nende jaoks probleem, kes ostavad endale praegu uue arvuti, kus on windows 8 peal. Neil pole jah valikut (by default).
Teistel on vaba valik, kas nad tahavad üle minna windows 8-le. Kui ei ole mingit probleemi metro-ga, lasku käia, ostku omale windows 8.
Teised võivad jääda vanema windowsi peale või kellel windowsi vaja osta, saavad windows 7 osta. Praegu saab seda veel teha ja arvatavasti windows 9 väljatuleku ajal saab seda veel teha.

Mõned siin upgradesid oma windows 7 üle windows 8 peale ja vinguvad. Neil oli ju valik mitte seda upgrade teha.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 05.03.2013 15:20:17 vasta tsitaadiga

SurfData, pdf lugeja on vaikimisi vaid Metro kujul olemas, sealt ka vaikimisi sellega avamine.
Piltide korral esimesel korral avades viskab ekraani nurka ka ju akna, et Windows leidis veel programme, millega avada, et vali endale meeldiv või jäta praegune.
Samamoodi ka kõikide teiste failitüüpide puhul.
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 05.03.2013 15:40:03 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:

Töö tegemiseks vista või 7, tee mis tahad, ei istu see metro.

Kõige lihtsam asi, mida teha: Kasuta kuu aega ja harju sellega ära, sel on rohkem funktsionaalsust kui vanal menüül.
Usu mind, alguses olin ka WTF (lasin isegi Start8 peale kahes arvutis) aga kaine mõistus ütles paari päeva pärast: "proovi kasutada, mine kaasa, äkki on tõesti parem".
Tänan kainet mõistust siinkohal, vanat start menüüd enam näha ei taha! icon_biggrin.gif

SurfData kirjutas:

Samuti on keegi proovinud adobe programme selle win 8 all kasutada? Käisin eelmine nädal adobe koolitusel, seal siis win 8 + adobe cs6.

Mis nuppe sa sealt paremalt uhad? See hotspot on ju ülevalt servast 5x5px ala ainult. Tahad koguaeg X-ist kinni panna adobet? icon_biggrin.gif
Soovitan hiire senssi maha võtta veits, kui niimoodi servast serva uhad koguaeg...
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 05.03.2013 15:55:21 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
tsitaat:
ämbrisse astutigi sellega, et suruti see KÕIGILE peale, nii tava desktop kui ka touch (nagu telekareklaamiski, et kui üks asi kõlbab kõigeks, siis ei kõlba ta mitte millekski). Oleks nad olnud valikulised vms, oleks palju parem.

No kuidas võtta... See on nende jaoks probleem, kes ostavad endale praegu uue arvuti, kus on windows 8 peal. Neil pole jah valikut (by default).
Teistel on vaba valik, kas nad tahavad üle minna windows 8-le. Kui ei ole mingit probleemi metro-ga, lasku käia, ostku omale windows 8.
Teised võivad jääda vanema windowsi peale või kellel windowsi vaja osta, saavad windows 7 osta. Praegu saab seda veel teha ja arvatavasti windows 9 väljatuleku ajal saab seda veel teha.

Mõned siin upgradesid oma windows 7 üle windows 8 peale ja vinguvad. Neil oli ju valik mitte seda upgrade teha.
Täienduseks/meeldetuletuseks:
Nii mõnigi ju legaliseeris tänu upgrade rahva meelest odavale hinnale oma win-i, nagu mitmest kohast lugeda on olnud. M$ oleks võinud juba varemgi hindu mõistlikumaks teha.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 05.03.2013 15:59:59 vasta tsitaadiga

Samuti oli esimene kogemus metroga selline, et panin arvutile peale ja pärast 5 min testimist lasin juba maha, sest ei meeldinud üldse. Mingi aeg hiljem (kui viimane testversioon välja tuli) tuli tahtmine uuesti proovida ja siiamaani kasutan. Pärast üks päev kasutamist meeldis juba rohkem kui windows 7 ja vanema windowsi peale enam tagasi ei kutsu. Eks mõndadel võtab harjumine kauem aega.

Aga miks kohe upgradeda (osta põrsast kotis)? Vabalt oleks võinud ju enne win 8 testversiooni kasutada (võimalik kasutada 90 päeva) ja siis otsustada.

viimati muutis The_Boss 05.03.2013 16:01:19, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 359 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 284
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 05.03.2013 16:01:12 vasta tsitaadiga

R A T kirjutas:
SurfData kirjutas:

Töö tegemiseks vista või 7, tee mis tahad, ei istu see metro.

Kõige lihtsam asi, mida teha: Kasuta kuu aega ja harju sellega ära, sel on rohkem funktsionaalsust kui vanal menüül.
Usu mind, alguses olin ka WTF (lasin isegi Start8 peale kahes arvutis) aga kaine mõistus ütles paari päeva pärast: "proovi kasutada, mine kaasa, äkki on tõesti parem".
Tänan kainet mõistust siinkohal, vanat start menüüd enam näha ei taha! icon_biggrin.gif

SurfData kirjutas:

Samuti on keegi proovinud adobe programme selle win 8 all kasutada? Käisin eelmine nädal adobe koolitusel, seal siis win 8 + adobe cs6.

Mis nuppe sa sealt paremalt uhad? See hotspot on ju ülevalt servast 5x5px ala ainult. Tahad koguaeg X-ist kinni panna adobet? icon_biggrin.gif
Soovitan hiire senssi maha võtta veits, kui niimoodi servast serva uhad koguaeg...

olen 8 proovinud juba developer prevjuust alates. Küll mitte "pea arvutis" vaid nö secondary masinates. Küll näppinud ühte teist ja kolmandat, ei ole hakanud see mulle istuma (samuti need control panelid metros jne, seetõttu näiteks "vana" control paneli pinnisin kohe taskbarile). Jah iso mount on hea, uus task manager on hea, aga need muud kiiksud minu jaoks ei kaalu seda üles. kõik varasemad versioonid on kohe meeldinud 3.1 -> 95, kohe hea, 95 -> 98 kohe hea (quick launchid ja asjad, kuigi active desktop oli perverssus), 98ME väga palju kasutanud ei ole (kuigi vennal oli kunagi arvutis ka see). 98 ->2000 VÄGA hea, 2000 -> XP VÄGA hea (ilust värviline teletupsumaa). XP-> vista hea, võtsin KOHE omaks (ainukesed kiiksud olid tootjate 64bit drivude puudumine alguses, hiljem tulid välja). Vista -> 7 väga hea, kuigi groupimine (ja selle manageerimatus) häirib siiani icon_biggrin.gif 7 -> 8 kohe üldse ei istu. Ehk ma olen teinud läbi üleminekud Juku (küll väga vähe kasutanud) -> Dos -> win 3.1 -> win 95 üleminekud ilma probleemideta (kõik muud winnid on siiani 95 "sarnased" olnud), aga win 7 -> win 8 no ei istu kohe kuidagi.

ise ma adobet väga ei kasuta, lihtsalt seal koolitusel oligi kokkupuude esimest korda win 8 + cs6, ja päris mitmel korral hiir hüppas nii ära, et tuli see 8 riba sinna paremale poole toolidele ette icon_sad.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.03.2013 16:02:42 vasta tsitaadiga

ma ei tea... mul on control paneli vaja läinud vaid ühel korral W8 kasutades... ja ei ole see kasutaja loomine selline asi mida vaja iga päev teha.
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 05.03.2013 16:04:05 vasta tsitaadiga

Mind väga huvitab, et kuskohas te metro control paneli näete või mida selle all mõtlete?

Aah, okei. Leidsin nüüd ise ka üles. Pole siiani vaja olnud kasutada.

R A T
HV veteran
R A T

sõnum 05.03.2013 16:45:31 vasta tsitaadiga

Kusjuures control paneli kutid võivad ka Charms menüüst (paremast nurgast hiirega/paremast servast sõrmega või klaverilt win+c) valida ka "settings->control panel" desktopis, siis saate oma control paneli icon_biggrin.gif
Uue kooli control paneli leiad, kui paned samast settings menüüst alt "Change PC settings".

Kui oled nii osav, et midagi settingutes muuta, siis ei tohiks väga probleem olla sellega äraharjumisega, et settingud ja control panelid tulevad charmsi menüüst.
Üldse iga Win8 äppi settingute nupp ongi ju seal (sama nupp iga metro äppi jaoks).

Sisuliselt on kogu see charms menüü midagi sarnast, nagu on officel see uus menüü, mis on "content aware"...
Kahju muidugi, et see ei laiene desktop appidele. Ehk SP1-ga tuleb see ka icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Windows 8 kasutuselevõtu tempo jääb alla Vistale mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.