Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
JediMihkel
HV veteran

|
22.01.2013 15:12:25
|
|
|
Sellepärast mul ei olegi telekat ega hakka ka kunagi olema, et ma seda jura sealt vaatama ei peaks. Samahästi võiks öelda, et jahimees kel on relv saab olla salakütt ja peaks makse maksma selle eest.
Loodan, et see asi väga populaarseks ei muutu....
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
22.01.2013 15:16:30
|
|
|
See ju sama, mis see tühja tooriku tasu. Ostad tooriku, järelikult kirjutad sinna muusikat/filme ja pead maksma igaks juhuks.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
22.01.2013 15:20:10
|
|
|
JediMihkel, sul ei ole sellepärast telekat, et rootslastel/soomlastel on telerimaks? Või sellepärast, et rootslastelt tahetakse nüüd netis olevaid arvuteid maksustada?
_________________ There is no place like 127.0.0.1
viimati muutis Renka 22.01.2013 15:20:52, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
22.01.2013 15:20:31
|
|
|
Ehk seni tuli raah eelarvest nagu ikka asjad- nüüd siis tekitatakse eraldi maks et jätta mulje, et võib ka mitte maksta? (unreal, et keegi neti eest ei maksaks)
Eks demokraatiaga nii on jah. Ise ka televisiooni ei tarbi, aga maksma pean ikka selle toodangu eest. Nagu ei tarbi ka hetkel sotsiaalmaksu eest saadavaid teenuseid.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
22.01.2013 15:25:40
|
|
|
tsitaat: |
arvutiga saab vaadata teleülekandeid sarnaselt teleriga
|
Mõistetakse juba ette süüdi nagu Saksas toorikute ja mälukandjate puhul. Ei tea kas tuleb ükskord ka see aeg kui pesapallikurika ostja peab automaatselt peale ostu sooritamist näiteks kaks aastat vangis istuma (või saab hoiatuseks lihtsalt tingimisi) kuna kurikaga on võimalik kaaskodanikele kehavigastusi tekitada.
E: Kas maksustatakse klient (näiteks perepea), kõik pere liikmeid või hakatakse lugema arvuteid ja internetivõimelisi telefone?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
22.01.2013 15:26:31
|
|
|
Ahjaa, ma selle nurga alt kohe ei mõelnudki, et tegu on pigem inimväärikust ja vabadust piirava asjaga.
Mõistetakse süüdi kuriteos mida pole sooritatud ning pannakse kandam peale.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
infiltrant
HV kasutaja
|
22.01.2013 15:30:38
|
|
|
Täiesti tobe! Mille poolest on see õigem kui lihtsalt muude maksude kaudu raha koguda nagu meil? Tegelikult saab ju ka mobiili kaudu telekat vaadata, miks neid ei maksustata? Osad mobiilid küll ei võimalda televisiooni, kuid kõik arvutid ka ei võimalda? Väga ebaõiglane ja ebamäärane värk igatahes. Ma mõtlen, et isegi telekas võib ju kodus olla kõige muu kui riigitelevisiooni vaatamiseks.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
22.01.2013 15:35:59
|
|
|
No vaadates kuidas põhjapoolsed riigid ees ja eesti sama lollusega järele põhimõte toimib siis meilegi võib selline "tore" asi tekkida.
Tõepoolest - nagu süüdimõistmine oletuste alusel. Ehk siis meestel till on - selge - äkki võib vägistada ja paneme igaks juhuks mõneks aastaks istuma juba ära.... Tulevik saab olema tumedavõitu....
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonis12
HV kasutaja
|
22.01.2013 15:45:12
|
|
|
Soomlased olid kavalad.Niikuinii mõned vaatasid telekat ilma telekamaksu tasumata.Leiti siis, et vahet pole, teeme üldmaksu.Ja asi töötab.Nüüd vahi või ära vahi- maksad ikka.Kaugel pole aeg, mil eestis ka ärgatakse ja mõeldakse, et miks mitte maksustada ka meil.Et neil on ja meil pole, et kuhu see kõlbab.No ja maksu saab igalt poolt küsida. Näiteks tualetis käid? No vahet pole, maksad ikka. jne jne....see siis tulevikku vaadates.
|
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
22.01.2013 16:10:53
|
|
|
maks peaks käima vabalevialas leiduvate kanalite kohta sooms, rootsis ja inglismaal, eestis vaid kaabel tv enamasti ja on juba makstud, ja selle maksustamine oleks juba maksustamine maksu omakorda, eestis kaob kanal2 ja tv3 vabalevist ära, järgi jäänd vaid etv ja etv2 ja paar prügikanalit vbl veel, kui etv eest küsitaks maksu mis on riigitelevisioon siis see oleks juba maffialik raha küsimine sest riigitelevisoon tulebki meie taskust seda tehakse meie raha eest ja kui veel küsida selle eest raha siis oleks tegemist varastamisega 100%
Kaabel tv maks, kolmikpaketi maks seal siis on juba kõik ülalpidamis kulud sees ja keegi kolmas ei oma väelist õigust küsida maffialikult veel raha
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
viimati muutis teretalv 22.01.2013 16:11:16, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2013 16:11:07
|
|
|
See on ju suht loogiline. Tahetakse rikast riiki, seega peab palju kõrgeid makse olema. Meil tulevad sarnased maksud tulevikus 100% kindlasti. Tahame ju niiväga soome vms olla.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
JediMihkel
HV veteran

|
22.01.2013 16:17:30
|
|
|
Renka kirjutas: |
JediMihkel, sul ei ole sellepärast telekat, et rootslastel/soomlastel on telerimaks? Või sellepärast, et rootslastelt tahetakse nüüd netis olevaid arvuteid maksustada? |
Mida ma mõtlesin oli, et selle jura vältimiseks mis sealt Tv-st tuleb, ei ole mul telekat ning sellepärast olen 100% arvuti inimene. Ehk siis ma ei taha seda jura vaadata. Kuid tulevik paistab olevat, et kunagi tuleb hakata maksma maksu kuna "riik" arvab, et ma vaatan arvutist telekat, kuigi teleka eest ma "põgenesingi" arvutisse.
Ning sellepärast loodan, et see väga populaarseks ei muutu....
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
22.01.2013 16:31:43
|
|
|
Mida ma mõtlesin oli, et selle jura vältimiseks mis sealt Tv-st tuleb, ei ole mul telekat ning sellepärast olen 100% arvuti inimene. Ehk siis ma ei taha seda jura vaadata. Kuid tulevik paistab olevat, et kunagi tuleb hakata maksma maksu kuna "riik" arvab, et ma vaatan arvutist telekat, kuigi teleka eest ma "põgenesingi" arvutisse.
Ning sellepärast loodan, et see väga populaarseks ei muutu....
|
eelmises postis kirjutasin et telermaks eestis oleks õigusevastane 100% rohkem kui soomes rootsis ja inglismaal sest seal on vabaleviala mille eest keegi ei maksa
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
22.01.2013 16:37:08
|
|
|
teretalv, huvitav kas sealmail nn "riiklikud" televisioonid pole siis maksumaksja ülalpidamisel? Ses suhtes on see "vabaleviala" nagunii juba ette ja taha kinni makstud.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
22.01.2013 17:02:42
|
|
|
kui seal saab vaba leviala töös hoidmise ja teenuse tagamisele toetudes raha küsida siis eestis saab puhtalt varastamisele tugineda et seda maksu kehtestada lisaks veel kaabel tv maksule, kindlasti seal on ka kaabel tv ja selle kliendid ei pea täiendavat maksu maksma oskab keegi kommenteerida?
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
22.01.2013 17:07:07
|
|
|
Mul pole telekat, isegi digitv-d pole... kuid telekamaksu maksan ikkagi..
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
22.01.2013 17:13:57
|
|
|
kindlasti seal on ka kaabel tv ja selle kliendid ei pea täiendavat maksu maksma oskab keegi kommenteerida?
|
Minu teada on sarnane süsteem nagu meil, et antenni ja digiboxiga näed paari-kolme kanalt. Piirkonniti on erinev see kanalite arv sest kohalikud maakonnakanalid on ka mõnel pool. Ülejäänud kama eest situd ikka plekki.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
22.01.2013 17:16:47
|
|
|
Hah, selline jura votab esmalt sonatuks. Statism at its finest.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
22.01.2013 17:28:49
|
|
|
Asoh, et selline business siis. Teades eesti poliitikuid, siis nad võivad vabalt seda ka üritada eestis teha. Ise veel sügavad kukalt ja ütlevad, et miks me ise sellepeale ei tulnud. Kui selline asi siiakanti peaks jõudma siis oleks päris kindlasti allkirjade kogumine või streigimoodi asi tulekul.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2013 17:33:03
|
|
|
J2ru kirjutas: |
Asoh, et selline business siis. Teades eesti poliitikuid, siis nad võivad vabalt seda ka üritada eestis teha. Ise veel sügavad kukalt ja ütlevad, et miks me ise sellepeale ei tulnud. Kui selline asi siiakanti peaks jõudma siis oleks päris kindlasti allkirjade kogumine või streigimoodi asi tulekul. |
Miks? Me ju tahame soome palkasid, seega peame maksusüsteemi suht sarnaseks muutma.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
22.01.2013 17:34:03
|
|
|
Kuidas seda maksu reaalselt võetakse?
Arvuti ostul?
Netipaketi ostul?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
22.01.2013 17:35:32
|
|
|
DVDRW, arvatavasti mingi sümboolne summa keevitatakse otsa..
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
22.01.2013 17:39:55
|
|
|
Noname kirjutas: |
J2ru kirjutas: |
Asoh, et selline business siis. Teades eesti poliitikuid, siis nad võivad vabalt seda ka üritada eestis teha. Ise veel sügavad kukalt ja ütlevad, et miks me ise sellepeale ei tulnud. Kui selline asi siiakanti peaks jõudma siis oleks päris kindlasti allkirjade kogumine või streigimoodi asi tulekul. |
Miks? Me ju tahame soome palkasid, seega peame maksusüsteemi suht sarnaseks muutma. |
Alustada tuleks ehk siit? Riigile makstava tulumaksu suurus oleneb sissetulekute suurusest.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
22.01.2013 17:42:22
|
|
|
Iirimaal on TV License Inspector-id kes kodudes kontrollimas kaivad... aga seda alles siis kui nende andmebaasi jargi sul TV-lepingut pole (160 eur aastas).
YouTube-s omajagu videosi, kus need tegelased pikalt saadetud.
Eestis on ka praegu nn. telekamaks, see on lihtsalt teiste maksude sisse peidetud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|