Üks kodanik siin ostis mult Corsair XMS DDR2 5-5-5-18 2x2GB mälud.
Kuna andsin käimaminekugarantii, siis enne kui hakkan kaupa tagasi võtma, tahaksin ikka teada, kas tavakasutaja jaoks on mälud ikkagi "rikkis".
Mu naise arvutis töötasid need pulgad täiesti normaalselt 800MHz peal ja biosist oli näha 5-5-5-18. Enne müümist tehtud memtest ei näidanud ühe täisringi jooksul mingeid vigu.
Ootan teadjate inimeste kommentaare, kas need mälud on tõesti vigased või on asi milleski muus. Saadan alljärgnevalt ostja kommentaari:
tsitaat:
Hei
Jõudsin eile õhtul mingi kümne aeg testima hakata, vahetasin mälud ja panin käima. Esimese korraga ei POST'inud. Kuna ma teadsin, et mul on automaatsed sätted, siis läks kolmandal korral käima, aga windows hangus. Tegin restardi BIOSi ja tõmbasin mälu kordaja alla, et ta töötaks 333.4 MHz peal (667 effective). Enne automaat sättega annab ta 333 korda 2.5 - ehk 832 MHz effective (CPUz näitab 416 MHz). See on nagu väike overclock ja võivad tekkida kolmplikatsioonid. Sain probleemivabalt windowsi. CPUz näitab aga sätteid 333.4 MHz 5 5 5 15. Kuna mäludel on ikkagi see viimane number 18, siis seadistasin selle ka käsitsi 18 peale.
Arvestada tuleks, et nüüdseks töötavad uued mälud
333 MHz 5 5 5 18 sätetel 1.8 Volt. Ehk siis alla clockitud (400->333), aga samas 1:1 kiirusel FSB'ga.
Enne olid mul sees ka Corsair mälud 2x1 GB 5 5 5 12 1.8 Volt ja töötasid 416 MHz peal ilma ühegi probleemita varsti juba 6 aastat (Original Install Date: 25.03.2007, 14:25:48 | mälud on toodetud 2006 - tolle aasta lõpus ma need pulgad ka ostsin). Eks väiksema kogusega on see 416 MHz natuke lihtsam - korpus on suht hästi ventileeritud ka.
Mis nüüd siis teha? Toon tagasi? Ei taha lampi +0.1 Volti lisada ka, et testida... Idee poolest võiks seda ju ka proovida pannes ühe korpuse vendi otse peale puhuma - aga üldiselt mulle sellised ülepinged ei meeldi...
Jep, mina olen see ostja, et veits rohkem infot ka:
Emaplaat on GA-965-S3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2457#ov (BIOS: F14A)
Toidab 400W Chieftec
E8500 prose - jahutuseks Arctic Freezer 7 pro, mis puhub oma õhku 120mm vendile ette, mis välja tõmbab.
8800GTS 512 G92 kaart (puhub oma õhu otse välja)
3x 7200 rpm sata ketast
2x DVDRW kirjutajat on ka küljes.
92mm vent puhub ketastele
120mm vent tõmbab tagant välja, mis on praegu eemaldatud kuna üks kummi pehmendus naga oli ära väsinud - vaja uuendada.
Mäludele ekstra ventilaatorit ei ole - nii palju kui prose vent mälude ümbert õhku tõmbab, nii palju seal ka seda seal liigub.
Ma ei tahaks öelda, et ma päris tumba olen, aga enda arust peaks need pulgad vähemalt 333 FSB ja 2x FSB to DRAM frequency peal töötama 5 5 5 18 1.8V.
Kuna see toiteplokk on ka suht vana, siis saaks "äkki" selle kaela ka ajada, aga 2x1GB pulkade peal töötab stabiilselt.
kylaline - hommikul pidasin endaga plaani, et lähen ostan igaks juhuks ühe vängema toite ordist (videokaardi uuenduskuuri tahaks ka läbi teha) ja proovin seda Linpack'i uuesti. Ma kirjutasingi sulle sellepäras, et kokkulepitud aeg on otsas (põhapäeva õhtul, kui tagasi koju jõuan, siis testin ära - sain alles 2 magama) ja ma ei saa neid hetkel ilma vigadeta tööle - samas on üks lahtine ots, mille nimi võib olla toiteplokk (kuigi pulkade arv on täpselt sama...). Ei oska seisukohta hetkel võtta, sellepärast küsisingi, et mis teeme. Olen avatud ideedeks - kui testimise aega juurde saab (hetkel ei ole ise ka 100% nagu kindel, et täpselt pulgad vigased on Memtest86 on ka testimata) See kuu lisaks toitele ja värskemale GPU'le tahtsin veel SSD soetada ja Win7 peale panna - siis peaks see kahetuumaline veel oma 2-3 aastat töötama (ei näe pointi panna i3 (marginaalne võit E8500 ees) masinat kokku ning i5 tundub veidi liig - ei mängi nii vängeid mänge, et seda ära kasutaks). _________________ All there is to do - recon...
Xms2 mis mul seisab, on 1.82 _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Kui lisada üks 2GB pulk masinasse, siis ka paneb pange?
CPU-Z näitab sul, et 1 mälu töötab teise sageduse peal ja teine teise peal... mõlemad mälud sees olid need mis ostsite?
Mäludel põle viga muhvigi! Vead on "ohverklokkija" päänuppus!
Sõnaga- lase masin default üles ja ära torgi midagi enne kui sa põhjalikult tead, mida sa torgid!
kylaline, see sõnum, kus kirjas, et mälud töötavad, on siin kõigile näha ning selle põhjal võid sa selle tehingu rahumeeli lugeda sooritatuks ilma igasuguste pretensioonideta, sest ostja on selgeste näidanud, et mäludel ei ole viga mitte midagi olnud! Mis nendega aga pääle "ohverklokkimist" ja igasugu muud arusaamatut tsirkust juhtuda võib, selle võid rahumeeli tema enese mureks jätta!
Ta oligi alguses default... Loed ka üldse või (ma võin õhtul koduvideo ka teha ja näidata mida ta kõik sätted "auto" peal teeb ja mis on CPUz tulemused)? Tullakse niisama sõimama? Downclockisin käsitsi, et siis seal peal proovida 1:1 (default paneb ta 4:5 CPUz vaates) 333 FSB.
FSB to DDR multiplier Auto (selle valib ta 2.5), kuna CPUz näitas windowsi all 416 MHz. Ega ma enne nendest numbritest ei teadnud ka, kui manualist lugesin + foorumi postid, et kuidas mälu käsitsi pannes aeglasemalt tööle saab.
Default volt on 1.8V ja automaatselt antaksegi talle see.
See, et ta automaat settingutel kolmandal korral POSTist üle läheb on töötav? Väidaks vastupidist. Hommikul ta muide käima minnes läks teise korraga - pidi reset nuppu vajutama. Tundub, et peab ikka kõik koduvideosse võtma, et inimesed usuks, mida räägitakse...
Prose on E8500 ja automaatselt tuleb talle peale 9.5x333 ja CPUz näitab voltideks 1.15V, mis kõigub vahel väiksemaks ja vahel siia peale (auto setting).
Ma ei ole talle ise mingit overclocki andnudki... Auto annab 416 (effective 832), siis tõmasin ta 333 (effective 667) peale alla, et selle peal ju peaks ikkagi töötama või saan ma millesti valesti aru?
Muide auto setting tahab talle üldse 5 5 5 15 pakkuda - selle muutsin käsitsi 5 5 5 18 peale nagu kleeps näitab (ülejäänud sätted on kõik auto - välja arvatud see 18, mis on "manual").
Et sa arvad, et kuna auto andis 416 ja nüüd see rikkus mälu ära? Ma räägin nii nagu oli - kedagi lohku tõmmata ei taha, miks peakski. Eesmärk on asi tööle saada ju. Kui väidad, et automaat setting on võimeline midagi rikkuma, siis "fair enough" - jääb nii ja viga oli "minus", mitte mälus. 30 EUR oma kuludesse.
Igatahes ostsin 650W Chiefteci ära - täna öösel uneajast vahetan vana ära.
Jah, mul ei ole teist plaati ka, kus peal veel proovida automaat sätteid. Viimased 6 aastat on ju töötanud 2x1GB automaatsetel sätetel samad pulgad, aga väiksema mälu kogusega.
KoldK kirjutas:
Kui lisada üks 2GB pulk masinasse, siis ka paneb pange?
CPU-Z näitab sul, et 1 mälu töötab teise sageduse peal ja teine teise peal... mõlemad mälud sees olid need mis ostsite?
Mõlemad pulgad olid koos sees. Tegelt võiks neid jah ükshaaval ka testida.
Need CPUz pildid on õiged. Kui ta oli auto seadetes, siis "Memory" tab näitab 416 MHz 5 5 5 15 ja see teine SPD pilt on täpselt sama - siin ei muutu midagi.
Kui nüüd on alla lastud kiirus, siis Memory näitab 333.4 5 5 5 18 - SPD tab on täpselt sama.
Praegu on pilt igatahes selline mõlema sloti peal + Memory tab samal ajal näha:
https://dl.dropbox.com/u/13065551/ddr_slot1_slot3.JPG
Öösel saan vaadata ükshaaval ja uue toitega - siis välistab 6+ aastat vana toite väsimuse, kui ta üldse on... (see varem ostetud kui windowsi install näitab - vahepeal ei ole reinstalli teinud) _________________ All there is to do - recon...
650W Chieftec on asjalik ost. Aga seda ma üteld juba, et lase see asi oma maksimaalse 333MHz FSB peal AUTO üles ja ära ürita masina pandud volte ja timinguid masina eest paremaks mõtelda! Kui 832MHz ja masina seatud timingutega probleemivabalt mälud töötavad, mis siis veel muret on? Need mälud tiksuvad märja käteräti all ka 1GHz juures ja rohkemagi ja volte kannatavad (ära) ka 2.2 kui hästi läheb! Su need "anomaaliad" JEDEC-i pandud käsulaudest erinenud väga vähe ja ega su masinast neid paremini eriti panna saagi. Milles siis probleem on? 32 MHz või? Kui masin seab timingud, siis need nii ka jäävad!
No probleem oligi selles, et "Full Auto" peal ei POSTinud kohe esimesel korral ja esimene kord jooksis windows ka kokku peale succesful POST'i (ei ole ju probleemivaba). Siis hakkasin uurima, et milles värk - 416 MHz äratab veidi tähelepanu ja siis hakkasin numbreid väiksemaks viima, et ta oleks sama stabiilne nagu 2x1GB pulkadega (nendega max stressi peal ei ole ühtegi probleemi).
Ja see test, mida ma windowsi all teinud olen võib omada 50% hälbeid? Või tasuks liikuda ikkagi Memtest86+ juurde?
Aga kui kylaline väidab, et ta tegi Memtest86 õnnestunult läbi, siis on eniveis sõna sõna vastu ja suures pildis võiks jah seda alguses 416 MHz süüdistada - et rikkus ära? Ütlen ausalt, et ei ole sina peal ülekiirendamistes ja pigem väldin neid (aga siin on juttu auto seadetest).
Ja kylaline vist enam ise ka seda uuesti testida ei saaks - masin on vist tükeldatud nagu ma aru saan? _________________ All there is to do - recon...
Asjata solgid teemat, jutt on sul nagu amatöörtraktoristil.
Asjast: mul oli endal P965 chipsetiga emaplaat (Gigabyte P965 DS3). Mitte mingi valemiga ma ei saanud seal 4GB RAM'i tööle stabiilselt. Maksimaalselt töötas 3x1GB konf. Seega soovitan pulkasid ükshaaval testida (memtest86 nt). Kui pulgad eraldi töötavad - jäävad ostjale. Kui aga ilmnevad vead - peaks müüja tagasi võtma.
Kõrvalmärkusena: Üks võimalik variant on ju veel täiesti olemas, et GigaByte emaplaat ise läheb mäludega konflikti.
Nii, et pigem tasuks leida mõne muu firma emaplaat ja siis vaadata, mida mälud sel juhul teevad. Kui mälud töötavad OK, siis on tegu hoopis GigaBye poolse probleemiga, et emaplaat ei söö kõikide tootjate mälusid.
ei tea kas asi on minus aga mul need gigabyte plaadid on kõik parajad käkerdised käes olnud, häda häda otsa, kui on vaja mälusi ja OC sättida.
praegu kolm plaati käes ( kaks P965, üks g31 mingisugune) üks aegajalt ei booti , kui mälud deafault seadetel, teine töötab ainult kui mälud mingitel kindlatel settingutel, kolmas ei kannata mittemidagi mis üle 800mhz
(ga p965 ds3p)
mul samuti peab 800mhz mälude puhul asi töötama ca 833 mhz peal, aga niimoodi ta mitte ühelgi seadistusel ülesse ei bootinud, kui siis ainult 677mhz peal töötas,
lahendasin selle asja nii ,et klokkisin fsb-i 333 pealt 400 peale ja mälu kordaja 2x peale ja mälud 1,9v ja nii püsib enamjaolt stabiilne 800mhz peal, nagu ettenähtud
viimati muutis arvi16 07.01.2013 17:53:23, muudetud 3 korda
Ei tea, kuidas teistega aga mina saan küll härra pardi muhedas murdes postitustest suurepäraselt aru ja päris huvitav on alati lugeda (ma eeldan, et tegu on ikka päriselt mingi murdega?).
Eks see Tujurikkuja klipp panebki väga hästi paika kõik need Viiknad ja muud tegelased, kes tühjast sääsest elevanti teha üritavad..
See, et ta automaat settingutel kolmandal korral POSTist üle läheb on töötav?
kempi, katseta huvi pärast seda varianti. Ühenda arvuti vooluvõrgust lahti, pane uued mälupulgad sisse ja tee ClearCMOS (kas vastava jumperiga emaplaadil või võta korraks BIOSe ümmargune patarei välja). Mul on mitmel korral juhtunud, et uued mälud ei hakka ilma ClearCMOS-ta kohe õieti tööle. _________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!!
Tegin eile veel testimist uue toitega full default sätetel (masina käima saamine on probleem, aga lõpuks peale mitut proovimist läheb)
memtest86+ pulgad üksikult ühe ringi peale 0 errorit
memtest86+ mõlemad pulgad koos ühe ringi peale 0 errorit.
Kõige stabiilsema käivituse saan ma siis, kui panen käsitsi mälusätted 5 5 5 18. FSB on default, prose kordajad on default ja DDR to memory multiplier käsitsi 2.0, ehk siis mälud töötavad 667 effective.
Selliste sätetega läheb ta üldjuhul esimese korraga käima. Ühe korra on windows veelkord hangunud (laadimise ajal), Intel burn test annab ikka oma kontrollnumbrites vigu, samas Prime95 töötas 8 tundi vigadeta.
Aga nii kui kõik automaatse peale panna siis läheb 833 effective ning masin käivitub alles 2-7 korral (täiesti juhuslik). Kommentaariks, et ühe 2GB pulgaga käivitub ta paremini. Lükkab ventid põhja, proovib ja proovib, vahel lülitab ennast välja ja paneb uuesti käima ja vahel jääbki ventid põhjas vuhisema (proovimise all ma pean seda silmas, kui DVD kirjutajad korra üle käiakse). Kui lõpuks käima läheb, siis tõmmatakse venti kiirused alla, käib üks lühike piiks (nii nagu peab) ja kõik jookseb edasi.
Üksikuna 2GB pulk annab intel burnis vigu nii täis automaadi peal kui ka 667 MHz peal.
2GB ja 1GB kombo annab samuti intel burnis vigu.
Seda ClearCMOS võiks veel proovida küll, aga lootus on suht suremas nende pulkade tööle saamisel. Lugesin ka igasuguseid muid foorumeid, kus väidetakse, et on probleeme nii ühtepidi kui ka teist pidi nende GB emaplaatidega kasutades DDR2 pulkasid - 2+ pulka, 2GB pulgad jne jne. Samas mõnel töötab laitmatult.
Vaatasin, et emaplaadil on veel üks uuem BIOS väljas F14, aga ega see F14A vs F14 midagi eriti vist ei muuda? (mäletan, et tõmbasin selle F14A selleks, et saada tööle oma E8500 protsessorit)
Aa ja ühtegi "kummis" vidinat emaplaadil ka näha ei ole.
Kuna memtest86+ mäludel vigu ei anna, siis võiks väita, et need on korras (nagu erick väidab), aga absull ei sobi selle GA-965 plaadiga kokku? Nojah teine positiivne aspekt on veel see, et vana toitekas oli tegelikult pädev - vahepeal mõtlesin, et käivitamisel ei saa ta enam hakkama. Seega loo moraal - nüüd saan ise vist vidinaid müüa või otsida mõni pädevam LGA775 emaplaat (peab omama AHCI tuge), mis võib tegelt ka veel omakorda lõppeda sellega, et selle peal need 2x2GB pulgad 100% normaalselt ei tööta ja kokkuvõttes sellises stsenaariumis väljaminekute poole pealt oleks olnud ikka mõistlik minna DDR3 Z77 või H77 empaplaadi ja i3 prosega (ega sealgi võivad komplikatsioonid sobivusega tekkida) _________________ All there is to do - recon...
tõenäoliselt mälud korras aga emaplaat ei toeta neid mälusid, lihtsaim viis osta mälusid emaplaadi memory support listi alusel. läbikäidud tee ja samuti ühed mälud koolirahadeks ostetud
1. XMS'id on rullnoksi mälud, ja need gigabyte platedel on eriti "rullnoksilikud"
Isiklikult olin kunagi xms2'dedega hädas:
2x1gb komplekt 1 töötas
2x1gb komplekt 2 töötas
komplekt1+komplekt2 ei töötanud kuidagi. Isegi kui sai pildi ette oli anomaalia kuubis.
Peale RTFM ja www.LMGTFY.com kasutamist oli pilt selge:
+0.15-0.25V ja töötab. Tahad osav olla, siis saad aru mõistest pingelang.
Kui sa sätid 1.8V siis 1 pulgaga võibki olla 1.8V. 2pulgaga võib olla 1.75 ja 4ja pulgaga võib ta kukkuda 1.6 voldi kanti mida on vaja kompenseerida. Eriti XMS käkkide puhul. Asuse plated oskavad reeglina selle kompenseerimisega tegeleda. Gigabyte ja ECS on koguaeg 4x XMS mäludega lolli mänginud.
1. XMS'id on rullnoksi mälud, ja need gigabyte platedel on eriti "rullnoksilikud"
Isiklikult olin kunagi xms2'dedega hädas:
2x1gb komplekt 1 töötas
2x1gb komplekt 2 töötas
komplekt1+komplekt2 ei töötanud kuidagi. Isegi kui sai pildi ette oli anomaalia kuubis.
Peale RTFM ja www.LMGTFY.com kasutamist oli pilt selge:
+0.15-0.25V ja töötab. Tahad osav olla, siis saad aru mõistest pingelang.
Kui sa sätid 1.8V siis 1 pulgaga võibki olla 1.8V. 2pulgaga võib olla 1.75 ja 4ja pulgaga võib ta kukkuda 1.6 voldi kanti mida on vaja kompenseerida. Eriti XMS käkkide puhul. Asuse plated oskavad reeglina selle kompenseerimisega tegeleda. Gigabyte ja ECS on koguaeg 4x XMS mäludega lolli mänginud.
Nojah neid soovitusi, et pinget juurde anda +0.1V +0.2V või isegi +0.3V olen lugenud sisuliselt pea igast foorumist, aga ei ole veel julenud seda teha - äkki läheb üldse õhtale see asi (ekstra ventilaatorit mul mälude jaoks ei ole) Muidu on veel soovitatud põhja sillale ka +0.1V proovida anda (eriti nelja pulga kasutamisel), aga seda pagan ei taha ka teha kuna juba niigi on ta umbes 50 kraadi (passiivne jahutus on peal). Minu jaoks teebki kahtlaseks see, et mu vanad 2x 1GB töötavad ju 1.8V peal no problemo - on seal pingelang või mitte
Aga eks ma alustan kõigepealt leebemast asjast nagu ClearCMOS _________________ All there is to do - recon...
Nojah neid soovitusi, et pinget juurde anda +0.1V +0.2V või isegi +0.3V olen lugenud sisuliselt pea igast foorumist, aga ei ole veel julenud seda teha - äkki läheb üldse õhtale see asi (ekstra ventilaatorit mul mälude jaoks ei ole) Muidu on veel soovitatud põhja sillale ka +0.1V proovida anda (eriti nelja pulga kasutamisel), aga seda pagan ei taha ka teha kuna juba niigi on ta umbes 50 kraadi (passiivne jahutus on peal). Minu jaoks teebki kahtlaseks see, et mu vanad 2x 1GB töötavad ju 1.8V peal no problemo - on seal pingelang või mitte
0.1V või isegi 0.2V ei tohiks ühelegi DDR2 pulgale midagi teha, mul jooksid ühed ilma radikateta DDR2 pulgad +0.4V päris mitu aastat põhimõtteliselt 24/7 purgis, kus oli mitte just väga hea airflow. Nüüdseks on nendel pulkadel uus omanik ja toimivad endiselt edasi.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.