Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kuidas voib mojuda ruuterile elektrivorgust pidev valja tombamine? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Andium
HV veteran

sõnum 12.10.2012 13:22:30 Kuidas voib mojuda ruuterile elektrivorgust pidev valja tombamine? vasta tsitaadiga

Tunnen huvi kuidas voib ruuteri paevas mitu korda vorgust valja lulitamine? Ise arvan, et see lohub ara ruuteri.
Tuttav tombav juhtme seinast ara, kui netti ei kasuta voi laheb kodust minema voi magama.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.10.2012 13:25:27 vasta tsitaadiga

Õige kah. Lülita või 100 korda päevas välja. Midagi ei juhtu.

Eriti kui wifi ruuter. Wifi kaart on suhtkoht kulumaterjal.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 12.10.2012 13:44:27 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
Õige kah. Lülita või 100 korda päevas välja. Midagi ei juhtu.

Eriti kui wifi ruuter. Wifi kaart on suhtkoht kulumaterjal.

Minu jaoks on 2 eriasja. Valja lulitamine ja juhtme valja tombamine kui tootab.

Tegemist on Thomson interneti modemiga, milles Wifi ruuter sees. Probleem on, et nett suckib taiega. annab tihti IP conflikti kui wifiga uhenduses, monikord kaob nett paaris sec ara voi youtubis jaab videot laadima kauaks.

ArturTT
HV veteran
ArturTT

sõnum 12.10.2012 14:19:24 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:

Tegemist on Thomson interneti modemiga, milles Wifi ruuter sees. Probleem on, et nett suckib taiega. annab tihti IP conflikti kui wifiga uhenduses, monikord kaob nett paaris sec ara voi youtubis jaab videot laadima kauaks.

TG784??? Üldiselt need thompsa ruuterid on suhtkoht kulumaterjal, Kui vähekenegi koormust saavad siis hakkavad varsti jamad pihta. Mu thompsa suudab ennast mitu korda kuus juba võssa tõmmata koos seadete kustutamisega icon_confused.gif Sõbral sama teema, üle faile tõmbab siis varsti teleka pilt hakib ja ruuter restartimas...
Samas ma ei saa aru mis mõte on ruuterit üldse vooluvõrgust välja tõmmata? voolu sööb ta ju suht vähe, pealegi asi ju disainitudki 24x7 töötama...
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 143
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 13.10.2012 14:54:16 vasta tsitaadiga

Elektriseadmed annavadki enamjaolt otsad kas sisse või välja lülitades.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Andium
HV veteran

sõnum 13.10.2012 19:08:13 vasta tsitaadiga

ArturTT kirjutas:

Samas ma ei saa aru mis mõte on ruuterit üldse vooluvõrgust välja tõmmata? voolu sööb ta ju suht vähe, pealegi asi ju disainitudki 24x7 töötama...

Sellele moistatusele otsin juba pikemat aega vastust. Seda ei tea. Kui ma viibisn paar paeva tema pool, siis panin oma arvuti backupi tegema ning laksin poodi. Kui tulin tagasi oli ta minu arvuti ja HDD pistikust valja tommanud. See ajas hinge tais.

Dijital, Olen samal arvamusel. Vanaema sai oma uuest telekast jagu sama moodi.

viimati muutis Andium 13.10.2012 19:23:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 13.10.2012 19:09:14 vasta tsitaadiga

Anna talle 1€ ja ütle, et see on elektri eest ning las jäävad asjad pistikusse sisse.
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 13.10.2012 19:18:29 vasta tsitaadiga

Aga parem selgitage miks ei peaks elektriseadmeid välja tõmbama kui kodust ära minnakse või neid ei kasutata?
Ainult laiskus/mugavus.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 13.10.2012 19:23:05 vasta tsitaadiga

Tee siis üleüldse kahe kaitsme süsteem ning esimese taha jätad külmkapi ja boileri - teise lülitad välja.
Andium
HV veteran

sõnum 13.10.2012 19:47:24 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
Aga parem selgitage miks ei peaks elektriseadmeid välja tõmbama kui kodust ära minnakse või neid ei kasutata?
Ainult laiskus/mugavus.

Selleparast, et see lohub seadmeid. Arvutiga seotud seadmed ei ole moeldud elektrist valja tombamiseks, eriti vaga tihti. Samuti erinuvs on kas tombad kohe valja voi kasutad on/off nuppu. Projector on hea naide. Kui tombad valja projektori elektrivorgust siis lamp on kuum ja poleb labi. Kui vajutad powernuppu siis vent hakkab kiiremini tootama ja jahutab selle maha, enne valjalulitust.

LKits, Ta vist ei tea, kus on korteri kaitsemd. Kui saab teada, siis hakkab vist seda kasutama. Kulmkapp peale valjalulitust ei tohi naiteks 24H sisse panna. Lohub sama moodi ara.

ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 13.10.2012 20:34:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kulmkapp peale valjalulitust ei tohi naiteks 24H sisse panna. Lohub sama moodi ara.

Ei
tsitaat:

Projector on hea naide. Kui tombad valja projektori elektrivorgust siis lamp on kuum ja poleb labi. Kui vajutad powernuppu siis vent hakkab kiiremini tootama ja jahutab selle maha, enne valjalulitust.

Projektor ongi vist ainuke näide, mida ei tohi kohe töö olekust välja tõmmata.
Teiselt on turbomolekulaarpump aga ma ei tea kellel see kodus oleks. Kuigi ka neist uuemad jäävad ellu.

tsitaat:

. Samuti erinuvs on kas tombad kohe valja voi kasutad on/off nuppu.

Enamikel seadmetel on/off nupp ühendabki toitejuhtme lahti. Seega vahet pole kas tõmbad juhtme või lülitad.
Nt. arvuti toiteploki küljes olev nupp ühendab toite lahti.

tsitaat:

Selleparast, et see lohub seadmeid

Puhas kuulujutt ning Eesti Energia lobitöö.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 13.10.2012 21:56:15 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:

Ma ei tea, mis eesti energia raagib. Ma ei ela eestis icon_smile.gif

ThedEviL kirjutas:

Enamikel seadmetel on/off nupp ühendabki toitejuhtme lahti. Seega vahet pole kas tõmbad juhtme või lülitad.

Ei ole paris nii. Ajad pada siin. Paljud tanapaevased seadmed on nagu vaiksed lahjad arvutid mis peale powernuppu vajutamist sulgevad sessionid. Kui sisse ja vala pideval siis seal soft laheb lolliks. Tee oma arvutiga probleemi. tomba valja elektrist ja pane siis kaima, tee kohe mitu korda. Sama vark toimub enamus seadmete ja ruuteritega, HDD ka. Toiteploki kuljes nupp pole arvuti kinni panemiseks moeldud. Arvuti seadmed ja tolmuimeja pole samad asjad.

viimati muutis Andium 13.10.2012 22:25:03, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
630
HV kasutaja

sõnum 13.10.2012 22:14:04 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
tsitaat:

Kulmkapp peale valjalulitust ei tohi naiteks 24H sisse panna. Lohub sama moodi ara.

Ei
tsitaat:

Projector on hea naide. Kui tombad valja projektori elektrivorgust siis lamp on kuum ja poleb labi. Kui vajutad powernuppu siis vent hakkab kiiremini tootama ja jahutab selle maha, enne valjalulitust.

Projektor ongi vist ainuke näide, mida ei tohi kohe töö olekust välja tõmmata.
Teiselt on turbomolekulaarpump aga ma ei tea kellel see kodus oleks. Kuigi ka neist uuemad jäävad ellu.

tsitaat:

. Samuti erinuvs on kas tombad kohe valja voi kasutad on/off nuppu.

tsitaat:

Selleparast, et see lohub seadmeid

Hari äkki siis teisi ka - lihtlabased Ei, või EE lobi (pole veel kuulnud, et EE ütleks - ärge lülitage oma seadmeid välja) jne. ei ole eriti usaldusväärsed argumendid.
Ise usun küll, et kommutatsioon lõhub seadmeid palju rohkem, kui teised tegurid(jätame otsesed ülepinged jne välja) kokku.(ala, vananemine jne)
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 13.10.2012 22:22:39 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:

Minu külmkapi kasutusjuhendis on kirjas, et pistiku võib uuesti pessa ühendada 10 minutit pärast välja tõmbamist.

tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 13.10.2012 22:43:30 vasta tsitaadiga

Tegelikult kontaktivaba käivitusrelee suudab lülitada külmiku kompressori mootori tööle juba 1...3 minutit peale väljalülitamist, seega 10 minutit on veidi ülepakutud. Vanemat tüüpi releega pole aga vaja üldse oodata.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 14.10.2012 04:57:04 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Tegelikult kontaktivaba käivitusrelee suudab lülitada külmiku kompressori mootori tööle juba 1...3 minutit peale väljalülitamist, seega 10 minutit on veidi ülepakutud. Vanemat tüüpi releega pole aga vaja üldse oodata.

asi ei ole kulmiku mootoris. Vaid selles vedelikus. aga laheks nuud oige teemajuurde tagasi.

A.S.
HV Guru

sõnum 14.10.2012 09:42:29 vasta tsitaadiga

Vedelikus nüüd küll mingit probleemi pole.

Aga õige teema juurde tagasi minnes, siis tõmba seda vooluvõrgust välja nii tihti kui viitsid, ei see tee midagi halba. Kui on aga defektne seade, siis laguneb see loomulikult üsna ruttu ära, pidevalt vooluvõrgus hoides peaks veidi kauem vastu. Üldiselt garantii aja jooksul soovitakski nii teha, vead tulevad kiiremini välja. Ja kui väljalülitamistega probleeme ei teki, siis kestab asi veel pikka aega edasi.

viimati muutis A.S. 14.10.2012 09:42:39, muudetud 1 kord
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 14.10.2012 09:43:46 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
...
ThedEviL kirjutas:

Ei ole paris nii. Ajad pada siin. Paljud tanapaevased seadmed on nagu vaiksed lahjad arvutid mis peale powernuppu vajutamist sulgevad sessionid. Kui sisse ja vala pideval siis seal soft laheb lolliks. Tee oma arvutiga probleemi. tomba valja elektrist ja pane siis kaima, tee kohe mitu korda. Sama vark toimub enamus seadmete ja ruuteritega, HDD ka. Toiteploki kuljes nupp pole arvuti kinni panemiseks moeldud. Arvuti seadmed ja tolmuimeja pole samad asjad.
Ta ei rääkinudki sessiooni sulgemisest, vaid voolu ära võtmisest.
Ega ei ole vahet jah, kas tõmbad juhtme seinast või lülitad nupust, mis koheselt voolu tagant ära võtab.

Ruuteri puhul vist väga ei lõhu, sest ise arvutasin ruuteri voolu tarbimise, siis kui see reaalselt sees on, aga ühtegi klienti taga pole ning kahjukulu, kui ruuter peaks üles ütlema.
Minu puhul on kasulikum ruuter välja lülitada, kui kodus pole, sest too on ikka suht odav junn. Lisakas määrab siin rolli ka turvalisus - välja lülitatud ruuterisse ikka keegi sisse ei ühenda.

Pailaps
HV Guru

sõnum 16.10.2012 16:33:03 vasta tsitaadiga

TG784 tarbib aastas Kodu2 paketi energiahindade juures 0.4€/aasta. Anna tuttavale õlu/1€ ja ärgu näppigu üldjuhul, v.a kord kuus restart.
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.10.2012 16:46:41 vasta tsitaadiga

Ma lülitasin ka ruuterit tavaliselt õhtuti välja ... kuni ühel heal hommikul enam netti ei saanud. Sai tehtud restart, reset, Elioniga läbi telefoni, aga netiga ära ei ühendanud. Tuli siis tehnik kohale, kes ka üle poole tunni läbi telefoni teise tehnikuga toimetasid, kuni nett lõpuks saabus. icon_smile.gif

Peale seda ei kipu välja lülitama, kuigi võib arvata, et viga oli kas ruuteris või Elioni jaamas. Mulle öeldi ainult, et mingi pordi viga.

Rohkem pole seda küll juhtunud, kuigi aeg-ajalt olen ruuterit välja lülitanud küll.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 16.10.2012 16:53:54 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
Ma lülitasin ka ruuterit tavaliselt õhtuti välja ... kuni ühel heal hommikul enam netti ei saanud. Sai tehtud restart, reset, Elioniga läbi telefoni, aga netiga ära ei ühendanud. Tuli siis tehnik kohale, kes ka üle poole tunni läbi telefoni teise tehnikuga toimetasid, kuni nett lõpuks saabus. icon_smile.gif

Peale seda ei kipu välja lülitama, kuigi võib arvata, et viga oli kas ruuteris või Elioni jaamas. Mulle öeldi ainult, et mingi pordi viga.

Rohkem pole seda küll juhtunud, kuigi aeg-ajalt olen ruuterit välja lülitanud küll.

Su ruuteris viga ei olnudki, lihtsalt Nokia D50 jaamas asuv ADSL pesa/port kärvas füüsiliselt ära.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.10.2012 17:03:49 vasta tsitaadiga

Pailaps, võimalik, samas tehnik minu juurest ära ei käinud, kuigi ma ei tea, kaugel see tegelane telefoni otsas oli. Eeldan, et kui miski kärssab läbi, siis tuleb see välja vahetada. Seda vist kaugjuhtimise teel teha ei saa.

Peab küll mainima, et mõned aastad tagasi lõi pikne kuidagi jaama nii sisse, et mu endine klassivend elas jaamale kõige lähemal ja tal sulas seal kapis miski üles. Ja siis poejuhataja rääkis, et tal läks kaardilugeja läbi. Sel ajal ma Elioni klient ei olnud. Aga mida Elion peale seda tegi, seda ma ei tea.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
pealuu
HV veteran
pealuu

sõnum 17.10.2012 10:04:29 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
TG784 tarbib aastas Kodu2 paketi energiahindade juures 0.4€/aasta. Anna tuttavale õlu/1€ ja ärgu näppigu üldjuhul, v.a kord kuus restart.

see 0,4€/aasta tundub kuidagi kahtlaselt vähe. see tunduks pigem miski standby's 0,5W tarbiv seade aasta jagu standby's...
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 17.10.2012 10:27:26 vasta tsitaadiga

TG784 tarbib minimaalselt 10W (vaid 1 arvuti taga, WiFi ei tööta, telerid/digiboksid pistikupesast väljas), mis teeb aasta kuluks umbes 88kWh. Palju keegi selle eest EE-le raha maksaks, sõltub juba hinnapaketist, aga 0.4€ see kindlasti pole.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.10.2012 10:28:04 vasta tsitaadiga

Ei tea, ei näe tegelt põhjust miks seade mida päevas vaja vaid paar tundi, kui sedagi, peaks ülejäänud 20+ tundi ootereziimis energiat kulutama... see kehtib nii ruuterite, telekate, mikroahjude ja muu kodutehnika kohta. Endal jääb päevaks käima vaid külmkapp ja soojaveeboiler. Kõik muud tarbijad on võimalik välja lülitada kilbist ühe lüliti abil.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kuidas voib mojuda ruuterile elektrivorgust pidev valja tombamine? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.