Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 13:53:26
|
|
|
elukaz, paraku ta nii on jah, sest tegemist pole oksjonisüsteemiga (kui me teeks müügihinnast otseselt sõltuva teema maksumuse, oleks tegemist automaatselt oksjonisüsteemiga).
50 -> 70 piiri tõstsin selleks, et vastu tulla osadele siin, kes nimetasid seda liiga kõrgeks.
viimati muutis Tanel 25.08.2012 13:54:46, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.08.2012 13:55:26
|
|
|
laurx kirjutas: |
tudiludi, kui sa ei kavatse edaspidi asju müüa oma 9 kommentaari pealt, loe ja küsi luba kui küsimusi tekib. |
Tule taevas appi! Manuaali/reegleid loetakse ikka alles siis, kui miski muu enam ei aita. Kui see 70€ on kuulutuse lisamisel puust ja punaselt ära mainitud, siis tekib tunduvalt vähem arusaamatusi. Ning kohtspikrite mõtte tõin ka just sellel põhjusel välja - et oleks juba äriteema loomiselt võimalikult objektiivselt info välja toodud.
Sry, et julgesin oma ettepanekuid välja öelda. Üritan järgmine kord ennem küsida.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 13:59:18
|
|
|
Need 10tk ja rohkem väga vanade ja odavate komponentide teemad on ikka väga harvad - ma usun et konsulteerides minuga leiab mõistliku lahenduse.
Enamuses on ikka tegemist kuni 3tk komponentide müügiga ja sellisel juhul on väga lihtne - kui komponentide väärtus ei ületa 70 EUR, piisab tavateemast (olgu selleks tasuta või tasuline teema) ja kui ületab 70 EUR, tuleb teha vastav hulgiteema (2-3tk komponendi puhul 3tk hulgiteema).
viimati muutis Tanel 25.08.2012 14:00:16, muudetud 1 kord |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.08.2012 14:00:10
|
|
|
tsitaat: |
Pigem siis juba võiksid need ära anda teemas tasuta pakkuda.
|
võiks. aga ma ei taha, et keegi minu eest neile ajadel väärtuse paneb. noh.
"oletame, et ma teen oma teema asjade X müümiseks, olles teadlik, et asjde TURUHIND on y AGA MINU JAOKS on nende asjade väärtus Y-Z, mis jääb alla poole piiri O.. Müügiteema tegemise hetkel a) ei ole minu poolt omistatud väärtus suurem kui O (X+Y < O ) ja kõik on korrektne KUNI HETKENI mil TEISED omistavad neile väärtuse mis saab O st suuremaks. ehk siis alates sellest hetkest hakkan mina petma keskkonnapidajat ning saan tema süsteemi vigade tõttu temalt anaali.
b) Ma omistan kohustuslikus korras asjadele väärtuse LÄHTUDES POE HINNAS kuid teen teema milles märgin OMA VÄÄRTUSE mis on siiski see Y-Z.. aga teema esituse kaudu vihjan kohustuslikus korras ostjale, et ma ei ole nõus asjadest alla teatud hinna loobuma, mis antud juhul on ostjat eksitav. keskkonnapidaja jaoks on kõik korras aga kuna mina olen "andnud valeinformatsiooni" on minu kui ka keskkonna maine kahjustatud.
tutulutu kuule, selleks, et oma "manualilugemisega" sama kaugele jõuda, pead sa oma arvutit umbes 700 korda maha müüma, eks.
minu arvamus antud juhul baseerub seisukohale, et igasugune ärifoorumi muutmine ja nende võimalike olukordade läbi arutamine võiks toimuda asjaomaste inimeste poolt, kes on ISIKLIKULT kah äritegemise juures. 9 kommentaariga kasutajal pole ärifoorumis väga midagi teha olnud ja tema sõnavõtt pole empiirilise kogemuse põhjal ka adekvaatne.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
viimati muutis laurx 25.08.2012 14:04:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1140 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 14:03:51
|
|
|
Ma kardan, et seda tüüpi müüki on HV foorumis sul edaspidi väga raske teha.
Proovi ka ise vastutulelikum olla, müü kuidagi niimoodi, et oleksid ise terve ja keskkond samuti
Ja veel lihtsam, kui su vanaraua eeldatav väärtus ei ületa 70 EUR, siis teed lihtsalt tavateema.
Mingit X süsteemiga lõpliku müügiväärtusega korrelatsioonis olevat teema maksumust me ei soovi kohaldada.
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
25.08.2012 14:05:33
|
|
|
See OK hinna nõue on äärmiselt puine ja ebameeldiv nähe. Ma saan aru, et seda on vaja vaid selleks, et määrata lõivu suurust?
Ise olen kõik asjad pannud 0.10 sendiga müüki, tuleb hind, mis ta tuleb. reeglina määrab hinna turg. Kui ma ise mingit OKd lehvitan, siis ei pruugi asi nii objektiivselt lõppeda. jahh, kui panen ebamääraselt suure OK, kuna on nõutud siis muidugi pole vahet.
A see on juba müüja nöökimine
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
509 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.08.2012 14:05:57
|
|
|
laurx, ei saa eriti su loogikale pihta. Kui sa määrad kunstlikult madala OK siis miks peaks seda üle pakkuma kui sul on kohustus selle hinnaga müüa. Kui vihjad et selle hinnaga ei saa siis on see vihje et OK ei olegi OK. Mingit jokki seal ei näe.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.08.2012 14:08:46
|
|
|
ehh. eks ma saan oma kola müüdud kuidagi. ma toonitan veelkord, et ARVAMUSTE PALJUSUSE HUVIDES oleks mõistilik võimalikult palju situatsioone läbi arutada ENNE LAIVI MINEKUT (tahanetada style). vastasel juhul tekib hiljem veel rohkem klähvimist.
Ma kardan, et seda tüüpi müüki on HV foorumis sul edaspidi väga raske teha.
|
miks? mis mu pakutud stsenaariumites valesti oli? selliseid teemasid olen näinud aastas paari, või isegi harvem aga sellistest teemadest on kasutajal kohati võimalus saada asju hea hinnaga. ise olen kunagi teinud sellelaadse müügiteema seoses "tissidega hiiremattidega" mida mingil jõulueelsel ajahetkel, tulenevalt ühest kiiresti ja huumoriga tehtud ülevaatest kasutajatele vist üle 40 e müüsin.
elukaz, mis kohustus?
mina ütlen ,et "mälu hind on 1€ tk" aga teemasse hakkavad tekkima pakkumised nagu siin tavaliselt tekivad 2€, 5€, 10€ KOHE, KIIRE..! kellele ma neist pakkujatest näkku panen?
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
viimati muutis laurx 25.08.2012 14:10:56, muudetud 1 kord |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.08.2012 14:08:53
|
|
|
b) Ma omistan kohustuslikus korras asjadele väärtuse LÄHTUDES POE HINNAS kuid teen teema milles märgin OMA VÄÄRTUSE mis on siiski see Y-Z.. aga teema esituse kaudu vihjan kohustuslikus korras ostjale, et ma ei ole nõus asjadest alla teatud hinna loobuma, mis antud juhul on ostjat eksitav. keskkonnapidaja jaoks on kõik korras aga kuna mina olen "andnud valeinformatsiooni" on minu kui ka keskkonna maine kahjustatud.
tutulutu kuule, selleks, et oma "manualilugemisega" sama kaugele jõuda, pead sa oma arvutit umbes 700 korda maha müüma, eks.
minu arvamus antud juhul baseerub seisukohale, et igasugune ärifoorumi muutmine ja nende võimalike olukordade läbi arutamine võiks toimuda asjaomaste inimeste poolt, kes on ISIKLIKULT kah äritegemise juures. 9 kommentaariga kasutajal pole ärifoorumis väga midagi teha olnud ja tema sõnavõtt pole empiirilise kogemuse põhjal ka adekvaatne. |
Ma ei saa kohe. Kui sa määrad OK hinnaks Y-Z ja vihjad, et alla OK ehk Y-Z hinna asi ei liigu, läheb teema kustutamisele, sest rikkusid reegleid. Kui on pakkumine OK hinnale, siis tuleb sellega ka müüa.
Aga noh, lase oma praktikaga siin dialoogi edasi ...
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
25.08.2012 14:10:45
|
|
|
Keeruliseks läheb see skeemitamine. Fikseeritud hind per tehing paika ja korras. Pärast ka endal lihtsam hallata, kui hakata iga nädal vihaste kasutajate PSe saama ja osapoolte vahel asjaolusid selgitama.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 14:13:30
|
|
|
Fikseeritud hind per tehing paika ja korras.
|
OK panedki paika teema alguses ja ongi kõik - polegi vaja mingit skeemitamist
Ning kui see läheb piiripeale (kas 69 või 70 EUR), siis kasulikum on kõrgem OK hind 70 EUR, sest 70-69 on 1 EUR, aga 3tk hulgiteema maksab 0,61 EUR)
Võid ka muidugi panna 69,99 - keegi ei keela.
Kui OK hinda pole mitme esemega teema puhul täpsustatud, läheb teema kasti.
Esialgu augustis 2012 piirdume hoiatustega ja palume ka OK hinna lisada. Kui ei lisata, teemat veel ei katkesta.
Septembris 2012 alates peab peale hoiatust peab kohe OK hinna lisama. Kui ei lisata, teema katkestatakse.
Alates oktoobrist 2012 lähevad OK hinnata mitme esemega teemad kohe kasti.
Kui panna OK hind 1 eurosent allapoole OK piirhinda, pole mingit probleemi, aga selle hinnaga peab siis ostjale ka reaalselt müüma. |
Erandina lubame seda, et kui tegemist on erinevate komponentidega, ja kui teema on juba kenasti tehtud 3tk hulgiteemana, siis OK hinda ei pea määratlema.
Kui aga teemas on mitmeid sarnaseid komponente (näiteks 2 prose, 3 videokaarti, 4 kõvaketast), siis peaks tegema kindlasti 10tk hulgiteema.
viimati muutis Tanel 25.08.2012 14:15:25, muudetud 1 kord |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.08.2012 14:15:24
|
|
|
tutulutu, kui sa oleks ärifoorumis rohkem tegelenud siis sa teaks, et mina märgin teemasse hinna, millega ma olen nõus loobuma, mis on ühtlasi ka alghind. antud näite põhjal on eseme minu polt antud OK hind 1€, ma teen teema õhtul kell 8 ja hommikul lugedes avastan, et vahepeal on asjadele pakutud hinnad minu soovitust 6x kõrgemale keeratud.
okei. ilmselt saaks ka sõnastuses skeemitada. panen esemed müüki justkui ühekaupa aga mitme pakkumise korral jätan otsad lahti ja suhtlen pakkujatega "privas". (hüpoteetiline olukord, siivitav mitte võtta isikliku heaolu õõnestamisena).
Ning kui see läheb piiripeale (kas 69 või 70 EUR), siis kasulikum on kõrgem OK hind 70 EUR, sest 70-69 on 1 EUR, aga 3tk hulgiteema maksab 0,61 EUR)
Võid ka muidugi panna 69,99 - keegi ei keela.
|
see sõnastus eeldaks, justkui oleks kuskil olemas protseduurireeglid mis seavad viisi kuidas see hind määratakse.
viimati muutis laurx 25.08.2012 14:17:06, muudetud 1 kord |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 14:16:29
|
|
|
laurx, see reeglipunkt on juba ammu kehtinud:
Kui müüja on paika pannud "ostakohe" hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks. Hilisem hinna tõstmine pole lubatud! |
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
25.08.2012 14:17:14
|
|
|
Siis hakkab hulgaliselt OK 70€ (ja lepime tingimused privas kokku) teemasid tulema. Kasutatud asjadel ikka kokkuleppehind Eelistaksin ise iga tehingu puhul krediite "investeerida", kui limiidiga arvestamisele närve kulutada. Säästaksid ka enda närve ja oleks vähem vaidlusi kasutajatelt, kes omavahel kokkuleppele ei saa, vms.
Müüjad vaatavad lisaks kõigile reeglitele ka näo järgi, kellele müüa. Kui on mitu huvilist. Esimesena OK hinna pakkujal võib olla keskkonna reeglite järgi ostueesõigus, lõppvalik jääb kauba omanikule.
_________________ Allkiri
viimati muutis MelesMeles 25.08.2012 14:19:06, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.08.2012 14:18:09
|
|
|
elukaz, mis kohustus?
mina ütlen ,et "mälu hind on 1€ tk" aga teemasse hakkavad tekkima pakkumised nagu siin tavaliselt tekivad 2€, 5€, 10€ KOHE, KIIRE..! kellele ma neist pakkujatest näkku panen? |
See kohustus et esimene pakkumine oli 1eur ja sa pead sellega ka müüma. Ja kui ei olnudki siis pead 2euri pakkujale müüma. Ja kui esimesele pakkujale ei müü siis paned näkku nii talle kui reeglitele. Ehk siis iseendale.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 14:18:10
|
|
|
Siis hakkab hulgaliselt OK 70€ (ja lepime tingimused privas kokku) teemasid tulema.
|
selle kohta kirjutasin ka kohe teema alguses, et kui selline tegevus tuvastatakse, siis teema lendab automaatselt kasti ja teema autor saab AM karistuse ning korduva rikkumise korral bännini välja.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.08.2012 14:20:47
|
|
|
laurx, reeglid on täitmiseks kõigile.
Minu teada OK hinna reeglite rikkumised on kõik avalikuks tulnud ja vastavad meetmed kasutusele võetud.
Loomulikult võib esineda avastamata erandeid, aga selliseid asju me loomulikult ei luba ja kaitseme kasutajate (ostjate) õigusi.
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.08.2012 14:23:26
|
|
|
Eks sellisel juhul seisab esimene OK pakkuja selle eest et müüja profiil negatiivsemaks muutub.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.08.2012 14:23:53
|
|
|
ja mina ei viitsi 100 % juhtudel väiklaselt selle pärast teisele kasutajale hinge kakama hakata selle pärast, et a) ma tahan koonerdada b) kuskil on selle kohta "mingi reegel".
aga ok. kuna selgub, et reeglit reguleeritakse reegliga edasi, vaatame mis saab. loodetavasti oli hüpoteetilsitest olukordadest mitte-äritsejate silmade avamiseks kasu natukenegi.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.08.2012 14:25:40
|
|
|
tutulutu, kui sa oleks ärifoorumis rohkem tegelenud siis sa teaks, et mina märgin teemasse hinna, millega ma olen nõus loobuma, mis on ühtlasi ka alghind. antud näite põhjal on eseme minu polt antud OK hind 1€, ma teen teema õhtul kell 8 ja hommikul lugedes avastan, et vahepeal on asjadele pakutud hinnad minu soovitust 6x kõrgemale keeratud.
okei. ilmselt saaks ka sõnastuses skeemitada. panen esemed müüki justkui ühekaupa aga mitme pakkumise korral jätan otsad lahti ja suhtlen pakkujatega "privas". (hüpoteetiline olukord, siivitav mitte võtta isikliku heaolu õõnestamisena). |
Vabandan, kui olen sind kuidagi solvanud. Ega ma tahtlikult ...
Arusaamatus tekib arvatavasti sellest, et määrad hinna, mis on samaaegselt nii alghinnaks kui ka ostakohe hinnaks. Kuna reeglite kohaselt tuleb müüa esimesele, kes OK hinna pakub, siis lähebki su 1€ maksev mälu kasutajale, kes teki teemasse esimese pakkumise ühele eurole. Kaup läks samaaegselt nii alghinnaga kui ka ostakohe hinnaga, sest ise määrasid selle.
Respektist sinu vastu ei hakka ma lisama, kuidas oleks arukam müüa.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.08.2012 14:29:06
|
|
|
ja mina ei viitsi 100 % juhtudel väiklaselt selle pärast teisele kasutajale hinge kakama hakata selle pärast, et a) ma tahan koonerdada b) kuskil on selle kohta "mingi reegel".
aga ok. kuna selgub, et reeglit reguleeritakse reegliga edasi, vaatame mis saab. loodetavasti oli hüpoteetilsitest olukordadest mitte-äritsejate silmade avamiseks kasu natukenegi. |
Sellise tegevusega kakad sa teadlikult reeglite peale. Kui reeglid ei ole sellised nagu sa tahaks siis tee omad ettepanekud. OK ei tohiks olla väga kaheti mõistetav. Kui see panna ainult sellepärast madal et 61 senti kokku hoida siis... misasi see koonerdamine oligi?
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
25.08.2012 14:40:15
|
|
|
asi polnud vana serveri hinnas vaid see "avaliku saladuse skeem" me ju kõik teame misasi on avalik saladus
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |