praegune kellaaeg 11.09.2025 22:28:04
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
olavsu1
külaline
|
18.08.2012 21:00:07
|
|
|
Priido,
Seni on kõik spetsid nii siin, kui rada7 foorumis ja raamatus Digimuusika ja helitehnika andnud mõista, et selle tarkvara kasutamiseks peab olema mõni Digidesign'i helikaart (mbox2, digi002), seda peetakse üheks olulisemaks tugevuseks kõikide teise süsteemide ees, olevat kõige paremini optimeeritud. Kõik kaasapandud kellad/viled töötavad.
Te olete seni ainuke kes midagi teistmoodi väidab. Protoolsile sobivad helikaardid pole just kuigi odavad.
Lähemal uurimisel (peenikest kirja lugedes) selgub, et ametlikult teiste helikaartide toetus puudub, soovitatakse asio4all driverit, mis tegelikult olla hammaste ravi tagumiku kaudu (enda creative kaardil ei omanud asio4all mitte mingit efekti). Miks peaks katsetama kas asi läheb käima või ei lähe? Kusjuures katsetamine on üliraskeks tehtud iLok ja mida kõike veel tahetakse, et 30 päevane demo saada....
Ma jään ikka raamatutarkuse juude: Prootools töötab koos protoolsi riistvaraga. Sest protools omab kindlasti selliseid funktsioone, mida ei saa kasutada kui pole protools'i helikaarti (cakewalkil on samuti sellised funktsioonid olemas. Ma ei saa kasutada helipultidega seotud asju sest mul pole ühtegi cakewalki helipulti).
Kasutage ProToolsi vaid siis kui satute seltskonda, kus helikopteriga heinategu on norm ja teisiti ei saagi. Kui sellisesse seltskonda (protoolers) asja pole, on juba kirjeldatud DAW süsteemidest maa ja ilm.
Sooviks hoiduda väitlusest teemal ProTools versus teised DAW süsteemid. Varsti jõuab siia see tüüp, kes väidab, et tema ei vaja muusika tegemiseks mitte mingit DAW'i ja et muusika tegemiseks piisab taktikepist ja pliiatsist, noodivihikust ning elektrit pole iial vaja läinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 09:44:29
|
|
|
See raamat millest sa räägid on aasta 2007 toodang nagu ma aru saan. 2007 olid teised ajad, siis pidi tõesti kasutama digidesign interface. Alates Pro Tools 9 reliisist töötab Pro Tools igasuguse helikaardiga koos asio draiveritega, ei ole see midagi läbi perse hammaste parandamine. See on suurepärane, sest nüüd saab Pro Toolsi läpakal kasutada ka näiteks töö juures lõunapausi ajal, ilma lisavidinaid kaasas vedamata
Aga kui sa tahad kindlasti helikaardiga Pro Toolsi osta siis seegi pole kallis: http://shop.pillipood.ee/0502010000/0/readmore/140963/ Tegelikult isegi odavam kui Pro Tools soft Eestist eraldi osta
Käi natuke ajaga kaasas, mees!
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 13:14:50
|
|
|
Ma lugesin nende (avid'i) foorumit, soovitati uurida kes mida katsetanud on kuna ametlik helikaartide HCL loend puudub (Tegelikult oli olemas, sisaldas ainult avid'i ja M-Audio toodangut), seal küll ei hakanud silma, et keegi kasutaks muud kui digidesign'gi raudvara. Pigem nad kinnitasid mu arvamust.
tsitaat: |
Alates Pro Tools 9 reliisist töötab Pro Tools igasuguse helikaardiga koos asio draiveritega,
|
See pole kaugeltki nii sest missugune lihtsureliku helikaart toetab ASIO't? Läpparitel on lihtsureliku helikaardid. Endal pole ühtegi ASIO võimelist helikaarti, üle WASAPI käib siin kõik, WDM/KS töötas. Kas need WASAPI ja WDM/KS on ProToolsil esindatud? Ainult seljuhul saaks väita et kõik helikaardid töötavad
nüüd saab Pro Toolsi läpakal kasutada |
See pole probleem olnudki, mõni väiksem M-audio või avid'i kaardike sabapidi järgi. Kaart peab olema sisselülitatud ennem kui programmi paigaldad ja käivitad ja saadki kasutada, ja ILok julla peab samuti küljes olema. Ma usun et suitsupausi ajal ei taha keegi ProTooleritest oma töövahendeid näha.
Aga kui sa tahad kindlasti helikaardiga Pro Toolsi osta siis seegi pole kallis
|
Siiski kallim kui sonar x1 samas poes: http://shop.pillipood.ee/0501010000/0/readmore/120452/
tegelikult võiks eliongi selliste asjadega kaubelda, see vähendaks piraatlust huviliste hulgas.
Priido kirjutas: |
Mul töötab Pro Tools 10 samamoodi nii integreeritud helikaardiga mac prol, vanal Asuse mingil läpakal ja koduses kasutuses Asus Xonar helikaardiga masinas täpselt samahästi kui Mbox Pro taga. Ainult kitarri ja vokaali lindistades peab siis olema eraldi eelvõimendi kuid antud teemas sooviti ainult remixida, mitte vokaali ega kitarri lindistada. Muusikategemine on järjest rohkem mobiilseks muutund kuna artistid veedavad enamuse oma ajast lennujaamades ja hotellides. Pro Tools on ajaga kaasa läinud ja võimaldab neil tööd teha igal pool, ilma et peaks oma stuudiot kaasas vedama. Käi sina ka ajaga kaasas ja ära palun jutusta oma 5 aastat vana juttu! |
Milleks personaalselt sõimata? Protoolerid ongi selised üleolevad. Kui sa ei kasuta samasid tööriistu nagu nemad siis oled sa loll ja alaarenenud ning nende seltskonda ära otsi.
See on nagu Mac versus PC.
Teema võiks siinkohal lukustada siin ei ole enam millestki kirjutada, läheb mõtetuks sõjaks erinevate DAW'ide fännide vahel seda pole siia vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 14:24:37
|
|
|
Dogbert, asuse helikaardid ei ole üldse lihtsureliku hinnaklaasis. ja näitena toodud creative kaardid ei ole samuti lihtsureliku kaardid need on natukese nuditud profikaardid. Näiteks Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio on lihtsureliku kaart ja Sound Blaster X-Fi Xtreme Music ei ole lihtsureliku kaart.
enda creative kaarti sealt listist ei leidnud kuid sonar x1 leiab, et see on vägagi asjalik(XP peal oli veel asjalikum, nüüd Win7 peal on toimunud draiveripõhine võimekuse mahanudimine). Cubase natuke viriseb, kuid siiski töötab. Reason töötab samuti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 14:42:28
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Priido, ProToolsi saab tasuta, kuid see ei lähe sul käima kui sul pole ProToolsi helikaarti.
|
Sellest algas see vaidlus siin, ma tegin sulle ilusti selgeks, et ei ole asi nii. Sina ajad ikka oma jonni. No aja pealegi.
Priido kirjutas: |
Ei saa Pro Toolsi tasuta ja töötab ka teiste helikaartidega. |
Mis ajast peale ta teiste helikaartidega töötab? Prootools tuleb ainult koos avid'i kaardiga (tasuta kaasavara) teistega käima ei lähe.
Mul on netist saadus ProTools8 installikas, ma ei saa seda installidagi sest mul pole Protools'i helikaarti. viskab veateate "ProTools hardware not found"
Kuid olen saanud paigaldada kõiksugu teisi Windows PC jaoks kirjutatud DAW rakendusi.
Nüüd on m-audio kaartide jaoks oma prootoolsi versioon ProTools-MP, usun, et sedagi ei saa käima kui pole M-Audio kaarti. Sest ostmise linki klõpsates visatkse ette pood, kus müüakse M-Audio helikaarte (hetkel ainult ühte kaarti, varem oli neid seal rohkem), ei müüdagi ainult tarkvara CD plaati.
Spoiler 
Kunagi oli mul üks tasuta(koos riistvaraga tulnud) graafikapakett mis toimis sama moodi, nõudes teatud marki scanneri installimist ja sisselülitamist. Ilma tolle scannerita viskas ette unknown error ja pani akna kinni
|
Loe nüüd uuesti oma teksti mis sa kirjutasid ennist. Siinkohal sa ikkagi ei jaga matsu välja, et vahepeal on veel 2 versiooniuuendust tulnud Pro Toolsile. Väidad ikka veel edasi et Pro Tools tuleb ainult riistvaraga ja eraldi on võimatu osta? See, et sinu torrentist tiritud iidne Pro Tools ei tööta, on SINU probleem.
Siis tood näiteks mingi raamatu aastast 2007, sa ikka tead, et praegu on aasta 2012?
Ainus asi mis sa praegu siin mulle selgeks oled teinud on see et 500 eurot on suurem raha kui 400, sinu ülejäänud jutt on kõik puhas praht.
Ma usun et tegelik asi on selles, et "lihtsurelik" on ju see kel pole üldse raha (sinu jutust saan ma nii aru, sest "lihtsurelik" ei jõua enale isegi helikaarti osta), kes kõik omale netist tasuta tirivad ja siis virisevad et oi, ei tööta, järelikult originaaltoode ka ei tööta!
Priido, kuule sa sarnaned juba opera fännidega. Kõvata kuskil mujal.
Pälun ärme promo algajatele tuumarelvastust! Kui tavarelvadegagi saab asi aetud. |
Nüüd sa oled nurgas, sul pole enam midagi öelda sest kõik sinu faktid on ümber lükatud. Kas sa tõesti arvad, et Pro Tools on keerulisem kui mõni muu DAW? Kuidas sa seda väidet nüüd tõestad, sul ju pira Pro Tools ei töötand sa ütlesid Kui tahad omale Korralikku DAW ja helikaarti siis need hinnavahed pole nii suured. Nagu sa ise linkisid siis Sonar üle 400 euri. Hinnavahe pole ju suur, nii et mina valiks igal ajal "tuumarelvad"
Nagu mac ja PC? Me ei vaidle ju sel teemal milline programm kõige parem on vaid sellel teemal, et Pro Tools töötab ka "lihtsureliku" arvutil.
Kui sul veel prügi juurde tuleb või mingi prügi viskamata jäi siis palun postita see mulle postkasti.
viimati muutis Priido 19.08.2012 15:03:14, muudetud 5 korda |
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 14:45:39
|
|
|
Priido, kuule sa sarnaned juba opera fännidega. Kõvata kuskil mujal. Annaks jumal, et rohkem protoolereid siia ei tule. Helimehed kunagi hoiatasid nende inimeste eest.
Palun ärme promo algajatele tuumarelvastust! Kui tavarelvadegagi saab asi aetud.
viimati muutis olavsu1 19.08.2012 15:19:51, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
19.08.2012 15:23:24
|
|
|
Pro Tools is a digital audio workstation platform for Microsoft Windows and Mac OS X operating systems, developed and manufactured by Avid Technology. It is widely used by professionals throughout the audio industries for recording and editing in music production, film scoring, film, and television post production. Pro Tools can run as standalone software, or operate using a range of external A/D converters and internal PCI or PCIe audio cards with onboard DSP.
http://www.pro-tools-expert.com/pro-tools-hardware-checker/
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 15:29:18
|
|
|
kembadesig, kas kodustuudio samuti nimekirja sobib? Kunagi oli delfi kommentaarjumis üks helimees raadio ligidalt, kes esines nime all "2suunda". Mul oli temaga päri hea ja arendav vestlus.
tema arvates oli protoolsi kasutamine kodustuudios nagu polkovniku lesk, kahuriga tapab kassi. Vähemalt ma mäletan tema arvamust nii.
viimati muutis olavsu1 19.08.2012 15:53:48, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
19.08.2012 15:46:10
|
|
|
Kes "mida" kodustuudioks peab, kuid mina iskilikult leian et lihtsate (Midi klaver pluss mõni mikrofon) kodustuudiote pärusmaaks jäävad siiski teised seadmed ja tarkvara. Muidugi ei tähenda see et keegi ei võiks endale kodukasutusse Symphony I/O´d ja Protools 10´t koos Macbook Pro´ga osta.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 16:13:54
|
|
|
Muidugi ei tähenda see et keegi ei võiks endale kodukasutusse Symphony I/O´d ja Protools 10´t koos Macbook Pro´ga osta.
|
kindlasti just selle komplekti ja veel 32 kanaliga helipuldi lisaks, vähemaga ei mängi suurema sümfoonia puhul välja.
noh selline ülesvõte ikka koos akustilise sümfooniaorkestri ja meeskooriga....
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
19.08.2012 16:27:19
|
|
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 18:36:44
|
|
|
Selline arusaam , et Pro Tools ja Logic Pro on mõeldud ainult suurtesse stuudiotesse kallite pultide ja raua taha, on inimestel kujunenud tänu iidsetele aegadele mil Pro Toolsi hind oli konkurentidega võrreldes väga kirves tänu kolmandate osapoolte raudvara mittesobivusele. Tänapäeval on hinnad teised. Logic Pro 9 saab kätte sama hinnaga mis Fruity Loops studio eest maksma peab. Logic Pro on imeline DAW, ma pole siiamaani näinud midagi lihtsamat ja arusaadavamat. Kaasasolevate pluginatega saab absoluutselt igasugust digitaalset muusikat teha olenemata stiilist. Interface on väga lihtne ja loogiline.
Pro Tools on vähe keerulisem täielikult selgeks õppida võrreldes Logicuga aga algajale täiesti sobiv.
Kumbki DAW ei nõua sult erilist raudvara. Ostad ainult seda mis endal vaja, nagu iga teise DAW-iga. Mõlema programmi nime mainides tulevad inimesed kohe kallale et oi jumal kui keerulised ja mis sa neid soovitad ja need nii kallid jne jne. Korralik helikaart koos hea tarkvara ja hunniku pluginatega 500 euro eest saada ei ole nüüd küll suur summa ühegi kodustuudio jaoks. Inimesed räägivad, et need on keerulised programmid, sest see on müüt mis levib mööda internetti. Tegelikult need kes räägivad, pole ise proovinudki neisse süveneda, vaid nad lihtsalt räägivad teiste juttu edasi. Need kes kasutavad, ei räägi.
Mõlemad tarkvarad on vägagi sobivad kodustuudiosse, ja ma küll ei näe mis eelise annab harrastajale näiteks Sonari või Fruity Loopsi kasutamine Pro Toolsi või Logic Pro ees kui hinnaklass on suhteliselt sama.
Inimene kasutab ikka seda, mis talle mugavam on ja siinkohal ei saa keegi ütlema tulla, et üks või teine DAW tuleb välja jätta sest profid kasutavad neid.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 19:05:33
|
|
|
Priido, näib et sulle lausa meeldibki tuuleveskitega võidelda? müügimees, kas turuosa on väike? Äkki müüd oma kaupa elioni kaudu, turuosa kasvaks päris tuntava hüppega teiste DAW süsteemide ees.
Need kes kasutavad, ei räägi.
|
sest see vähendaks oskajate sissetulekuid. Keegi ei taha, et tema sissetulekud väheneksid. polegi enam millega seltskonnas kõvatada "Oo, ma kasutan ProToolsi!"
|
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 19:32:16
|
|
|
Räägi mulle miks Sonar on parem Pro Toolsist kodustuudiosse?
Mis see Elion siia puutub? Elion peaks hakkama autosid ka müüma, siis sinu arvates autovarguste arv kahaneks?
Artisti sissetulek väheneb mismoodi? Et räägib kuskil ajakirjas kui hea ta DAW on ja siis sissetulek läheb kohe pooleks?
Vaata mina ei räägi et Pro Tools on mingi kõva sõna, ma räägin just vastupidi et see programm on mõeldud igaühele kes antud asjaga tegeleb. Sina räägin siin et halb ja halb ja et ainult profid peavad kasutama. Miks ?
Tee mulle nüüd selgeks palun miks on too 400 eurine Sonar rohkem kodustuudiole mõeldud kui 500 eurine Pro Tools.
Ja ütle mulle veel, mis seemneid sa söönud oled? Kas sa vähemalt sellest saad juba aru et Pro Tools on võimalik ka eraldi osta ja töötab ka kolmandate helikaartidega, sest need sinu totrad väited kadusid nüüd kuhugi ära, räägi neist ka lähemalt.
viimati muutis Priido 19.08.2012 19:34:38, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
19.08.2012 19:32:19
|
|
|
Priido, keegi ei ürita väita, et Pro Tools ei sobi kodustuudiosse, keegi ei ürita väita, et see on ülemäära kallis, keegi ei ürita väita et see on täiesti saast ja nii edasi...
Saa lihtsalt aru, et kui suvaline poisike kellel on tekkinud "piiiiiiisikene" huvi helimaailma vastu, eelkõige siis muusika loomise vastu... ei jookse ju kohe Apogee seadmeid ja Macbook´i ning Pro Tools 10´t ostma. Symphony I/O ja Pro Tools ei käi kokku pisikese kodustuudioga mis reaalselt igapäevast leiba lauale ei too.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 19:37:05
|
|
|
kembadesig, loe palun teema algusest läbi. See nali algas siin sellega et üks mees tuli ja rääkis et Pro Toolsi ei saa eraldi ostagi ja et töötab ainult avidi seadmetega koos. Rääkis et Pro Toolsi ei tohi üldse võrreldagi teiste DAW-idega ja tõi näiteks parema kodustuudiosse sobiva lahendusega mille hind oli karva võrra odavam kui Pro Toolsi oma. Ma üritan siin temalse selgeks teha et ta pole eriti asjaga kursis.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 19:52:09
|
|
|
kembadesig, +1
Symphony I/O ja Pro Tools ei käi kokku pisikese kodustuudioga mis reaalselt igapäevast leiba lauale ei too
|
Just.
Samas protoolerid ise on andnud mõista "Ole normaalne! Kasuta õigeid ja korralikke tööriistu". nagu kõik teised on pähh ja ei vääri tähelepanu. Sain seda kuulda ühe eestis väga tuntud helilooja suust.
Kunagi tahtsin teha tarkvaraarendust ja teha Rosegardenit (muljet avaldav rakendus linuxil, kuid eestikeele toetus on väga sassis) paremaks ja otsisin muusikaloomes pädevat kambajõmmi. Sinna paika see jäigi.
edit: lisaks veel selle asja siia teemasse:
http://qtractor.sourceforge.net/qtractor-index.html
Qtractor is an Audio/MIDI multi-track sequencer application written in C++ with the Qt4 framework. Target platform is Linux, where the Jack Audio Connection Kit (JACK) for audio, and the Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) for MIDI, are the main infrastructures to evolve as a fairly-featured Linux desktop audio workstation GUI, specially dedicated to the personal home-studio.
Qtractor is free, open-source software, distributed under the terms of the GNU General Public License (GPL) version 2 or later.
Project page: http://sourceforge.net/projects/qtractor
Weblog: http://www.rncbc.org
viimati muutis olavsu1 19.08.2012 20:55:10, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 21:04:08
|
|
|
see oli hoopis minu pihta, minu väide oli see, et protoolsi ei saa ilma avidi heakskiiduta riistvarata osta. Kõikide helikaartidega millega saab protools'i kasutada pakutakse "tasuta" kaasa mõnd protoolsi versiooni. ja eraldi pakutakse vaid upgrade pakke mida tuleb allalaadimas käia.
kuid sealgi listis ei ole kõiki helikaarte mida kohalikud arvutipoed müüvad. Nii et ikkagi ei saa väita, et protools töötab probleemitult 100% iga saada oleva helikaardiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
19.08.2012 21:16:32
|
|
|
Jätaks nüüd selle üldfilosoofilise arutelu ja räägiks, milliseid funktsioone või mugavusi pakuvad need 400 ja 500€ programmid sellist, mis puudub 60$ eest saadavas Reaperis!? Kas ainult nimi tingib sellise hinna? Võtame ikka siis selle n-ö kodustuudio kontekstis.
Ja siin nimetati Logicut mitu korda lihtsaks programmiks. Kui see veel win all töötas, oli esmakordsel näppimisel mitu päeva peavalu, et üldse mingit piuksu sisse-välja saada... On ta nüüd tõesti kasutajasõbralikumaks muutunud?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 21:46:51
|
|
|
see oli hoopis minu pihta, minu väide oli see, et protoolsi ei saa ilma avidi heakskiiduta riistvarata osta. Kõikide helikaartidega millega saab protools'i kasutada pakutakse "tasuta" kaasa mõnd protoolsi versiooni. ja eraldi pakutakse vaid upgrade pakke mida tuleb allalaadimas käia.
kuid sealgi listis ei ole kõiki helikaarte mida kohalikud arvutipoed müüvad. Nii et ikkagi ei saa väita, et protools töötab probleemitult 100% iga saada oleva helikaardiga. |
Ära nüüd oma sõnu vääna, sina väitsid et Pro Toolsi saabki ainult riistvara ostes tasuta kaasa, ei ole nii, ja see on sulle ammu selgeks tehtud, et nii see asi ei ole. Kogu see vaidlus käibki selle ümber praegu sest sa ikka ei ole sellest veel aru saanud et Pro Tools on praegu kõigile kättesaadav (ka kodustuudiotele) Sina ajad ikka oma paska et Pro Tools kodukasutusse ei kõlba.
Minu esimene DAW mis ma ostsin oli Logic Pro 7. Peale installeerimise ei pidanud midagi muud tegema et sealt heli välja saada. Interface on puhas, kõik on loogiline ka ilma mingite teadmisteta, mis mul täiesti puudusid. Enne ostu olin proovinud Reasonit ja Fruity Loopsi. MIDi klaveri installimine käis nii, et ühendasin usb kaabli arvutiga ja jälgisin pilte manualis ja tehtud ta oligi. Minu midi klaveril paiknes veel mingi kümmekond faderit ja knobi mis kõik sai ühe nupuvajutuse ja plugina nupu liigutamisega paika seada. Jah lihtne programm
Ja vastus küsimusele et miks on Logic ja pro tools näiteks parem kui mõni 60 eurine daw on lihtne. Pluginad. Pluginad mida ei saa riiulilt osta teistele DAWidele. Võid ju osta 60 euri eest DAW ja pluginaid juurde korralikke aga lõpus tuleb hind sama kui mitte isegi kallim.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.08.2012 23:01:38
|
|
|
Ära nüüd oma sõnu vääna, sina väitsid et Pro Toolsi saabki ainult riistvara ostes tasuta kaasa, ei ole nii, ja see on sulle ammu selgeks tehtud, et nii see asi ei ole. |
Kuidas nii? Loe ikka poes olevate helikaartide juudes olevaid tekste mis lubavad, et miski DAW on tasuta kaasas.
Sina ajad ikka oma paska et Pro Tools kodukasutusse ei kõlba.
|
Mitte ainult mina, mitmed isikud veel peavad seda helikopteriga heinateoks, kui sa üldse tead mida tähendab helikopteriga heinategu.
Ma ei väida et protools on kodustuudiosse kõlbmatu vaid ta on liiga äge asi. Milleks osta kokku ülivõimast tarkvara mida kasutad vaid mõne üksiku protsendi?
Mõistad või ei?
Profid on öelnud hoiduge võidurelvastumisest, see ei vii mitte kuskile. Jätame protools'i ja logic'u sinna super ägedatesse stuudiotesse ja räägime taskukohasematest asjadest
Ja vastus küsimusele et miks on Logic ja pro tools näiteks parem kui mõni 60 eurine daw on lihtne. Pluginad. Pluginad mida ei saa riiulilt osta teistele DAWidele. Võid ju osta 60 euri eest DAW ja pluginaid juurde korralikke aga lõpus tuleb hind sama kui mitte isegi kallim.
|
Mida iganes. Isegi Ardourile on tasuta pluginaid kõriauguni ja nett täis õpetusi kuidas neid pluginaid ise teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
19.08.2012 23:44:34
|
|
|
Milline DAW siis kodustuudiosse sinu arust parim on Ja miks. Logic peaks maksma app stores kuskil 120 (suht sama nagu fruity loops studio) taala muidu, et lihtsalt sulle teadmiseks. Ole hea tee mulle siis tasuta plugin mis on samaväärne ES2-ga (mis on 1 lihtsamaid mis logicuga kaasa tuleb) logicus kui sa räägid et pluginaid võib ise teha Mees oled sa kunagi ühtegi DAWi OSTNUD? Ja kasutanud peale VIPZONE sämplite ka midagi, näiteks ise sämpleid teinud? Või nimeta mulle samaväärne tasuta või odav plugin mis on samaväärne ESX24-ga logicus? Või teed tolle ka ise ?
Jah ja tõsi, on veel inimesi kes arvavad et Pro Tools ja Logic ongi mõeldud ainult suurtesse stuudiotesse mis on kõrvuni täis synthe ja pulte. Need inimesed pole kordagi kasutanud kumbagi softi
Inimene kes kõik netist tirib tasuta läbi torrenti saab loomulikult odavamalt, kes aga tahab asja legaalselt ajada siis sorry aga ei tule ikkagi ükski DAW sul 60 euriga koju, ostad ülejäänd hinna eest pluginaid ja sämpleid juurde. Sellest alustataksegi, aga meie räägime siin juba kodustuudiost, ehk siis nendest kes on juba otsustanud asjaga tegelema hakata.
Mis ajast peale ta teiste helikaartidega töötab? Prootools tuleb ainult koos avid'i kaardiga (tasuta kaasavara) teistega käima ei lähe.
Mul on netist saadus ProTools8 installikas, ma ei saa seda installidagi sest mul pole Protools'i helikaarti. viskab veateate "ProTools hardware not found"
|
viimati muutis Priido 20.08.2012 00:26:28, muudetud 1 kord |
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|