praegune kellaaeg 11.09.2025 22:27:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
brixxx
Lõuapoolik

|
27.04.2012 10:15:42
|
|
|
Kas keegi võiks rääkida mida peaks USB-helikaardi ostmisel jälgima?
Hetkel ma uurin küll seda foorumit, aga tunne on siiski, et ostan kuskilt poest uue.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
27.04.2012 14:03:39
|
|
|
tsitaat: |
Kas keegi võiks rääkida mida peaks USB-helikaardi ostmisel jälgima? |
1. Oma vajadusi. Võib juhtuda, et kalli kaardi soetamisel maksad suure osa hinnast mici eelvõimude eest, mida reaalselt võib-olla kunagi ei kasuta.
2. Ülevaateid, foorumeid. Kui kümme inimest kirjutab samast probleemist, siis üsna tõenäoline, et sama võib ka Sinu seadet tabada. Üks näide siin.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
05.09.2012 14:49:26
|
|
|
On plaanis varsti teha meediakeskus ja plaanis osta sinna eraldi helikaart, mis toetaks 5.1 heli. Muideks kui panna 2.1 kõlarid 5.1 helikaardi taha, kas heli muutub halvemaks või paremaks või jääb üldse muutuseta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
05.09.2012 15:04:30
|
|
|
brixxx kirjutas: |
On plaanis varsti teha meediakeskus ja plaanis osta sinna eraldi helikaart, mis toetaks 5.1 heli. Muideks kui panna 2.1 kõlarid 5.1 helikaardi taha, kas heli muutub halvemaks või paremaks või jääb üldse muutuseta? |
Kaardi settingutest saad valida, milline kõlarikomplekt kasutusel on. 2.1 kõlarite puhul jäävad osad väljundid lihtsalt kasutamata.
Oleneb muidugi mingil määral emaplaadist, aga tänapäevase intergreeritud heli juurde eraldi kaardi ostmine ei pruugi märkimisväärset kasu tuua, eriti kui kasutusel on "2.1 kõlarid" - ma eeldan, et mingisugused arvutikõlarid.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
05.09.2012 15:18:41
|
|
|
ihvike kirjutas: |
On plaanis varsti teha meediakeskus ja plaanis osta sinna eraldi helikaart, mis toetaks 5.1 heli. Muideks kui panna 2.1 kõlarid 5.1 helikaardi taha, kas heli muutub halvemaks või paremaks või jääb üldse muutuseta? |
Kaardi settingutest saad valida, milline kõlarikomplekt kasutusel on. 2.1 kõlarite puhul jäävad osad väljundid lihtsalt kasutamata.
Oleneb muidugi mingil määral emaplaadist, aga tänapäevase intergreeritud heli juurde eraldi kaardi ostmine ei pruugi märkimisväärset kasu tuua, eriti kui kasutusel on "2.1 kõlarid" - ma eeldan, et mingisugused arvutikõlarid. |
Jah, Microlab FC-330, aga arvan kui juba meediakeskust teha, siis pigem tulevikule mõeldes kuna arvan nii pea ei vaheta meediakeskus välja ning võib olla alati võimalus, kui otsustan osta 5.1 kõlarid, siis saab need alati meediakeskuse järele panna. Iseenesest ostaks 5.1 kõlarid, aga mul pole tagumisi kõlareid kuhugi panna. Kas meediakeskuse heli töötaks nii kui 5.1 kõlarid on helikaardi taga ja 2.1 kõlarid on emaplaadi integ. helikaardi taga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
05.09.2012 15:33:26
|
|
|
Intergreeritud helikaardid on tänapäeval reeglina 5.1 või 7.1 väljunditega + lisaks optiline väljund + lisaks hdmi.
Tulevikulahenduseks plaani pigem päris kõlarid + ressiiver, mis ühendub arvutiga hdmi kaudu ja ongi kogu lugu.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
05.09.2012 15:48:29
|
|
|
Intergreeritud helikaardid on tänapäeval reeglina 5.1 või 7.1 väljunditega + lisaks optiline väljund + lisaks hdmi.
Tulevikulahenduseks plaani pigem päris kõlarid + ressiiver, mis ühendub arvutiga hdmi kaudu ja ongi kogu lugu. |
Tundub, et mul pole vist üldse vaja eraldi helikaarti, kui paljud emaplaadid toetavad ka 5.1 ja 7.1 kõlarisüsteemi. Võibolla kunagi teostan selle, et ostan päris kõlarid, aga hetkel ei raatsi ressiverit osta, kõlareid isegi raatsiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.09.2012 18:05:07
|
|
|
Tulevikulahenduseks plaani pigem päris kõlarid + ressiiver, mis ühendub arvutiga hdmi kaudu ja ongi kogu lugu. |
Tundub, et mul pole vist üldse vaja eraldi helikaarti, kui paljud emaplaadid toetavad ka 5.1 ja 7.1 kõlarisüsteemi. Võibolla kunagi teostan selle, et ostan päris kõlarid, aga hetkel ei raatsi ressiverit osta, kõlareid isegi raatsiks. |
Mainstream muusika ( ogg, wav, mp3, flac) puhul ei lähe eraldi helikaarti vaja, kui just pedant ei ole. Aga kui noodimuusika ette satub siis ei pääse eraldi helikaardist, siis kah ei sobi iga eraldi helikaart.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mtx125
HV kasutaja
|
05.09.2012 20:34:00
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Mainstream muusika ( ogg, wav, mp3, flac) puhul ei lähe eraldi helikaarti vaja, kui just pedant ei ole. Aga kui noodimuusika ette satub siis ei pääse eraldi helikaardist, siis kah ei sobi iga eraldi helikaart. |
Kui elevant vähegi kõrva peale astumata jätnud on, siis tasuks integreeritud helikaart küll ära vahetada. Foorumis liiguvad kasvõi XtremeMusicud <30€ eest ja vahe on seda raha väärt. Muidugi siis pole tõesti vahet kui mingit youtubest converditud 128kbps muda löristada.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
05.09.2012 21:03:26
|
|
|
Suures osas sõltub kõik ikkagi sellest mida ja mille eest vajatakse. Kui soovitakse odavat lahendust (ei raatsita ressiiverit osta), et sinna sappa siis korralikumad kõlarid pookida ning valitakse hoopis lihtne-odav aktiivkomplekt ei näe mina erilist mõtet kaardi peale raha raisata, sest tänapäevased korralikud emaplaadid on ikkagi üsna asjaliku heliga selliste odvate ja lihtsate kõlarite jaoks.
Odav ja hea ei käi siin teemas eriti käsikäes, muidugi on erandeid aga nendel eranditel on ikkagi oma sihtgrupp kes seda tarbivad ning kuidas tarbivad.
Optiline/HDMI ressiiverisse ning veidi korralikumad kõlarid selle sabas on tunduvalt asjalikum lahendus, mis iganes x.1 süsteemi puhul! Arvestades, et hetkel oli juttu 2.1 süsteemist, tuleb ka minu eelnev jutt ressiiverst ja korralikemast kõlaritest kasuks just seetõttu, et olemasolevaid kõlareid saab ideaalselt ära kasutada kui soovitakse näiteks 5.1 süsteemile üle kolida... Ehket pikemast perspektiivis on ka asjal rohkem jumet kui täna osta see ja teine ning mingi aja möödudes pole nendega ikkagi sisuliselt midagi peale hakata, seda enam kui järelturuväärtus on asjal sisuliselt olematu.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.09.2012 07:30:26
|
|
|
Kui emaplaadil on integreeritud näiteks ALC889 või ALC898 helikiip ja see emaplaat on ka korralikult tehtud mudel (ei genereeri suvalisi häireid heliahelasse), siis 99% kasutajate (ja 99% muusikasalvestuste) jaoks pole tegelikult sinna lisaks enam mingit eraldi helikaarti vaja - isegi just analoogväljundite kasutamise osas. Kui kasutada aga eraldi ressiiverit ja optilist ühendust sellega, siis pole üldse oluline mis helikaart arvutis on, peaasi kui seal vähemalt üks otse optiline digiväljundi pesa eksisteerib.
30€ helikaardid ei anna midagi juurde sellise tipptasemel integreeritud heli olemasolu korral, enamasti on hoopis kehvemad veel. Neid võib vaja olla ainult siis, kui emaplaat on juhtunud häireid tekitav mudel/eksemplar. Kui eraldi helikaart lisada, siis on mõtet ainult audiofiilkaartidel või siis spetsiifilisi erivajadusi rahuldavatel kaartidel (multiträkk salvestus jms).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
06.09.2012 08:20:32
|
|
|
WAV, jama jutt, kui int. helikas häireid tekitab, siis võib osta juurde mingi suvalise creative kaardi, saab häiretest priiks ja 99% "muusika" ja plastikust arvutikõllide jaoks on seal kvaliteeti rohkem kui küll. nende 2.1 systeemidega ei tee ka 192kbps mp3 ja cda'l vahet, rääkimata helikaardi kvaliteedist.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.09.2012 08:31:32
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
WAV, jama jutt, kui int. helikas häireid tekitab, siis võib osta juurde mingi suvalise creative kaardi, saab häiretest priiks ja 99% "muusika" ja plastikust arvutikõllide jaoks on seal kvaliteeti rohkem kui küll. nende 2.1 systeemidega ei tee ka 192kbps mp3 ja cda'l vahet, rääkimata helikaardi kvaliteedist. |
Seda ma just täpselt rääkisingi, et häirete puhul on vaja. Kuid juhul kui kõik hangiksid korralikud emaplaadid, mis häireid ei tekita ja on korraliku helikiibiga (mis iseenesest ei tee emaplaati kallimaks), siis pole vaja.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
06.09.2012 10:19:06
|
|
|
Vahepeal uurisin põhjalikud kõlareid ja ressiivereid, võibolla kunagi ostan need, aga hetkel arvan, et jätan need ostmata, mul on tunne, et mul on liiga suur tehnika huvi, et ma ei suuda raha üldse koguma hakata, detsembris või jaanuaris on plaanis sülearvuti osta, siis tahaks lasta teha meediakeskuse ja kes teab, siis tahan juba midagi muud osta. Lõputu ostmis ahel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.09.2012 11:14:37
|
|
|
30€ helikaardid ei anna midagi juurde sellise tipptasemel integreeritud heli olemasolu korral
|
Missugune int'heli on tipptasemel? Ei ükski, nad ei ole tipptasemel helikaardiks tehtudki. Tipptasemel heli saab pillipoest, r-music'ust ja thomann.de veebilehelt, kuid mittekunagi arvutipoest.
Kuigi mul mobol leidub 5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC662 Audio Codec) eelistan ikkagi eraldi kaarti. Miskipärast on tekkinud veendumus, et int'heli on reeglina kaka, kõlbab vaid ( ogg, wav, mp3, flac) taasesitamiseks . Noodimuusika puhul tuleb int'helikaardilt imelik hääl ja salvestusel lisandub hirmus kahin. Proovisin, kahin oli selline nagu oleks mõne hiina duubel-sangaga kiirel käigul kassetti kopeerinud. Eraldi helikaardiga polnud seda muret.
Vanemate creative kaartide kohta võiks soovitusi vaadata järgnevast kohast. http://kxproject.lugosoft.com/faq.php?language=en#Q15
Creative enda draiverid on out, kui kasutusel mõni vanem kaart ja windows 7. Ilmselt pole neil enam konkurenti, et nöögivad soodsamate kaartidega kuis jaksavad ja tasemel creative kaardiks on vaid see.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.09.2012 11:44:24
|
|
|
Wav rääkis tipptasemel integreeritud helist, mitte tipptasemel helikaardist üldse. Jah, ALC 889 reaalsel emaplaadil ei ole tehniliste näitajate poolest võrreldav mingi Metric Halo ULN8ga, kuid muusika kuulamisel võrreldes mingi Creativega pole küll olulist vahet. Kui siis see vahe, et vähegi vanema Creativega võrreldes on ilmselt tehnilistelt näitajatelt parem. Salvestusega tavakasutaja ei tegele ja see sinu hirmus kahin on tõenäoliselt midagi sellist, mida saaks vältida, kui veidi asjasse süveneda ja üles otsida, kus see probleem oli. Tõenäoliselt oli mingi mic boost peal, levelid valed jne. Eraldi helikaardiga olid mingid settingud by default teised ja sellest siis kohe järeldus, et integreeritud on ilmtingimata saast ja sellega ei ole midagi teha.
Ja no tule taevas appi, "int'heli on reeglina kaka, kõlbab vaid (ogg, wav, mp3, flac) taasesitamiseks"? Mille kuradi pärast seda helikaarti siis veel üks tavaline kasutaja omama peaks? MIDI failide kuulamiseks või?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
06.09.2012 12:04:25
|
|
|
siis tahaks lasta teha meediakeskuse |
Mis selle salapärase "meediakeskuse" nime taga tegelikult peitub?
Minu lihtne ja lollikindel ideaalvariant koduseks kuulamiseks/vaatamiseks (tagant ettepoole):
kõlarid (+ vajadusel subwoofer) < ressiiver < meediapleier (näiteks WD TV LIVE) < allikas (arvuti, mälupulk, väline ketas, vms...)
Helikaart pole siin üldse oluline.
Miinuseks on läbi TV-ekraani majandamise ebamugavus, aga mul arvuti lihtsalt teisel korrusel...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
06.09.2012 13:14:11
|
|
|
olavsu1, ostad tohmannist 2000€ kaardi ja hakkad sellega 2.1 topsikutest dümmi kuulama?
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.09.2012 13:21:25
|
|
|
NATAS999, Vaevalt küll, et kohe kahuriga kassi laskma hakkan. Aitab second hand kaartidestki, mida siit http://www.rada7.ee/foorum/7 võib leida.
ihvike, need heliformaadid olid näited vaid. milleks kärna minna?
|
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
06.09.2012 13:29:36
|
|
|
Petz kirjutas: |
siis tahaks lasta teha meediakeskuse |
Mis selle salapärase "meediakeskuse" nime taga tegelikult peitub?
Minu lihtne ja lollikindel ideaalvariant koduseks kuulamiseks/vaatamiseks (tagant ettepoole):
kõlarid (+ vajadusel subwoofer) < ressiiver < meediapleier (näiteks WD TV LIVE) < allikas (arvuti, mälupulk, väline ketas, vms...)
Helikaart pole siin üldse oluline.
Miinuseks on läbi TV-ekraani majandamise ebamugavus, aga mul arvuti lihtsalt teisel korrusel... |
Muidugi võiks kalli raha eest muusikakeskuse osta, aga tundub soodsam teha ise meediakeskuse ning enne kui ma hakkan paremaid kõlareid osta, kasutan hetkel siiski edasi enda 2.1 arvutikõlareid Microlab FC-330 ja mõtlesin ehk teeb eraldi helikaart heli paremaks. Mingi aeg tahaks endale päris kõlarid ja ressiiveri osta, aga sel juhul esialgu teen 2.1 kõlarisüsteemi, vahepeal kui uurisin kõlareid, siis uurisin ka ressiivereid, siis lugesin, et ressiivereid on päris keeruline seadistada.
Meediakeskus sisaldaks Blu-Ray mängijat, kõvaketast ja kasutaks xbmc tarkvara ning võibolla tuleb ka mingi TV-kaardi või TV-tüüneri võimalus ka.
Mind on veidi audiofiiliks teinud head kõrvklapid, kust saan aru, mis on hea heli ning selle tõttu ei meeldi üldse enam arvuti kõlariga kuulata vaid kuulan ikka 2.1 arvutikõlaritega. Kas korterisse on üldse mõtet kõlareid osta?
Kui ostan 5.1 kõlarisüsteemi ressiiveri, kas siis on võimalik kolm kõlarite sisest välja lülitada, et mängiks ainult 2.1 kõlarisüsteemi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
06.09.2012 13:34:42
|
|
|
brixxx, pole seal keerulist midagi, ühendad kaablid ära õigesti, vool sisse ja minekut. Kui väga täpseks asja ajada tahad, siis võid ka kõlarite arvu ja suuruse ära määrata. ainus keeruline asi on võibolla see, et peab õige sisendi valima, et külge ühendatud seadme heli mängima hakkaks, aga kui kunagi on olnud elamises olemas kas dvd või videokasseti mängija või eraldi digibox teleka küljes, siis ei tohiks ka ressiiveri õige sisendi peale lülimine üle mõistuse käia. Üldiselt antakse ressiivritega kaasa ka nende kasutamisjuhend, mis on ka üldiselt internetis tootja kodulehel olemas.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.09.2012 13:38:52
|
|
|
ihvike, need heliformaadid olid näited vaid. milleks kärna minna? |
Näited mille kohta? Ära kirjuta täielikku jama ja ei olegi põhjust kellelgi kärna minna, eksole. Mõtle selle peale ka, et on inimesi, kes ei ole nendes teemades 100% kodus ja siis loevad seda sinu juttu ja räägivad seda sama jama kellelegi kolmandale edasi, see veel omakorda neljandale ja siis tekivadki need mõttetud legendid, mille tagajärg on see, et inimesed raiskavad oma kallist raha asjadele, mida neil vaja ei ole.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.09.2012 13:59:56
|
|
|
ihvike, milles ma kodus ei olnud? Ma väitsin, et int'heli on ainult parema tehnikaga salvestatud heli taasesitamiseks.
brixxx, kui tahad paremat kui hetkel võimalik, tee endale veebipood. vahenda hulgiladude pakkumisi ja kui papihunnik käes, siis saadki osta seda mis hing ihaldab.
ot: |
See on ikka nii, et kui tahad ise lossis elada, pead vaestele investoritele cyprok linna ehitama. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.09.2012 14:11:27
|
|
|
ihvike, milles ma kodus ei olnud? Ma väitsin, et int'heli on ainult parema tehnikaga salvestatud heli taasesitamiseks. |
Ja siin teemas räägitakse sinu arust sümfooniaorkestri multitrack salvestamisest? Sa kirjutasid, et int kaart on reeglina kaka, kuna kõlbab ainult flac'i kuulamiseks... Mis on, noh, nonsenss. Normaalne int helikaart ei ole üldse kaka, eriti kui kasutada teda nii nagu üks tavaline arvutikasutaja teda kasutab - arvutikõlarite otsas tavalise muusika kuulamiseks. Kui ebaõnne tõttu satub mõni selline, mis tõesti ei tööta korralikult, ragiseb ja moonutab või teeb hiire liigutamisel või kõvaketta aktiviseerumisel mingisuguseid anomaalseid helisid, siis tõesti võib eraldi kaardist abi olla. Kui selliseid anomaaliaid ei ole, pole mõtet oma pead ja rahakotti selle teemaga vaevata.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.09.2012 16:09:13
|
|
|
Ja siin teemas räägitakse sinu arust sümfooniaorkestri multitrack salvestamisest?
|
Kus ma sellele vihjan?
Ma ei ole seda arvanud, ma ei ürita soovitada inimesele Avid Pro Tools|HD Native kaarte, kuigi mõne arvates on algavad tippkaardid niisugustest.
multitrack taasesitus oleks küll oluline. 7.1 on kaheksa audiorada. 5.1 on kuus audiorada.
Ma arvan et inimene võiks esimesse meedia masinasse valida selle, Creative Labs Sound Blaster SB0670 X-Fi PCI (hetkel ei suuda leida seda prantsuse foorumit, kuhu selliste normaalsed draiverid lingitud olid) ja opsüsteemiks Windows XP. Windows 7 puhul ei ole see enam hea valik.
Teine ja parim valik oleks muidugi ressiiver, see vajab arvutilt vaid S/PDIF või HDMI väljundit.
https://pood.elion.ee/productInfo/211/ressiiver-yamaha-rx-v671/RX-V671
Kuumaks polegi väga kõrge.
Ja kas üldse läheb meediamasinal, kus kindlasti ei mängita mid faile, helikaarti vaja? aitab juba korralikumast videokaardist millel HDMI pesa küljes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|