Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  ketta kloonimine. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.12.2011 19:06:39 vasta tsitaadiga

mcjaaxon, millist windowsit installida tahad?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.12.2011 19:32:04 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
kas teab keegi soovitada 100% vaba ning nö. toimivat softi, millega saaks kloonida xp süsteemiketast?

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.12.2011 19:55:21 vasta tsitaadiga

Mis firma ketastega tegu on? Nimelt on paljudel kettatootjatel endil ju vastav tarkvara firma kodulehel ju täiesti olemas. Saab tööle panna kas Windowsi alt või siis põletada see hoopis DVD-le ja selliselt kasutada.

Ja veel - vahet pole, kas kloonitakse XP-d või Vistat või Windos 7-t. Kloonija kloonib ketta 1:1-le, tal suva, mis op. süsteem seal peal on.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 16.12.2011 20:04:44 vasta tsitaadiga

Acronis True Image.
XP-st 7-ni olen katsetanud. 7-l on paar korda bootloaderi ära rikkunud, aga seda on lihtne parandada.
Kui seda Acronist muidu kätte ei saa, tirige omale Hiren Boot CD. Uuematel on see vist juba välja roogitud, aga ver 10 on veel olemas.
Kasutan.
Toimib.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 24.12.2011 17:05:28 vasta tsitaadiga

mcjaaxon sai oma probleemi ehk lahendatud, kuidas mainin igaks juhuks ära, kuidas XP-d installida arvutisse, kus pole plaadilugejat ega USBlt bootimisvõimalust.

Tarvis läheb teist arvutit, kus on plaadilugeja olemas. Seal arvutis teed kõvakettale lisapartitsiooni (paarigigasest piisab) ja kopeerid XP plaadi sisu sinna. Arvestada tuleb, et kui XP on installitud, siis ruumivajaduse tõttu võib selle partitsiooni ära kustutada ja lisada teistele juurde. Plaadi sisu ei tohi kopeerida partitsioonile, kuhu hiljem läheb süsteem.

Vaja on veel Hiren's bootcd ja see plaadile kõrvetada.

Käivita arvuti plaadi pealt, vali Hiren'si menüüst Start bootcd. Natuke läheb aega ja siis nimekirjas vali Dos. Käsurida peab natuke tundma ja käsurealt tuleb käivitada loodud partitsiooni kaustas I386 fail nimega winnt.exe. Kui selle käivitada, siis avaneb sinine aken, kus saad valida kausta, kuhu failid lahti pakitakse. Ära muuda seal midagi ja luba failid ära kopeerida. See on lihtsalt kopeerimise protsess - see ei installi mitte midagi.

Kui arvuti tahab restarti, siis sina lülita see välja ning seejärel aseta kõvaketas oma arvutisse. Seekord asi õnnestub, kuna XP pakkis failid lahti, tegi partitsiooni bootivaks ning kõvakettalt bootides käivitub kõigepealt setup. See on täpselt sarnane olukorraga, nagu käivitaksid arvuti XP plaadilt.

Kindlasti saaks lihtsamalt, kuid mina ei suutnud küll leida programmi, mida saaks kopeerida partitsioonile ning arvuti käivitaks selle programmi ja programmi abil saaksin mugavalt valida faili, mida käivitada soovin. icon_sad.gif Kasvõi DOS käivitada, aga ei osanud. icon_sad.gif
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 25.12.2011 20:09:58 vasta tsitaadiga

tänud LORD..
ma ei saanud asja kaugeltki okki,kuid tekin su siinsest nõuandest pilti digikaga ning hakkan askeldama,nagu õpetasid thumbs_up.gif icon_smile.gif

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.12.2011 21:43:48 vasta tsitaadiga

Või nii ...

Kui sa arvuti Hiren'silt boodid, siis Dos menüü pole nimekirjas kohe nähtav, vaid pead valima Next.
Kui oled dosis, siis pead vaatama, kus su I386 kaust asub. Eeldatavasti on see C: peal. Et selles veenduda, kirjutad veel käsureale dir. Kui ei ole C: peal, siis kirjutad D: ja seejärel dir. Sedasi leiad üles.
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 25.12.2011 23:06:25 vasta tsitaadiga

ma juba tsiksisin siin jah icon_lol.gif
ei saanud asja..ma olen näinud kõrvalt nö. põgusalt seda asja..see käis nii:...sip-sop ja oligi asi valmis..ma vaatasin siis,et ahh-mis..tehtud w icon_biggrin.gif
midagi ei saanud aru..kui uuesti siin asjatama saan,siis toimetan seda asja edasi..seniks on kuri naine meie ainsal lauakal jaol..

strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 12:28:58 vasta tsitaadiga

Väga hea teema. Kui lubate, siis arendaks teemat edasi. Ma mõtlesin, et paneks oma profiiliarvutile prooviks win 7-e peale. Sooviksin samuti oma vindi kloonida, kuna kõiki progresi uuesti installida oleks jube peavalu. Mul pole tähtis, et xp ennast üles boodiks pärast, aga kuna enamus programme on win programsi all, siis pean xp ju kloonima. Olemas on väline WD vint, millel on päkkappid. Kuidas peaksin käituma? Abi oleks väga teretulnud.
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.01.2012 12:51:34 vasta tsitaadiga

strohher, ee, mis abi sa ootad? Siin on räägitud Acronis Trueimage kasutamiseks. Mina kasutan Norton ghosti.

Mingit kunsti pole - boodid arvuti programmiga üles, valid partitsiooni, mida soovid kloonida ja salvestad klooni teisele partitsioonile/kõvakettale/mälupulgale. Ma väga kindel ei ole, kas on võimalik ka otse DVD peale salvestada, kuid soovitan jätta mõnele partitsioonile.

Kui sul on programmid ja süsteem erinevate partitsioonide vahel ära jaotatud, siis sa ei pea programmifaile sisaldavat partitsiooni esialgu kloonima, kui sa räägid, et soovid Win7-t ainult proovida.

Samas, kui sa tahad ainult proovida, siis tee kõvakettale uus vähemalt 20 GB-ne partitsioon (soovitavalt 30+) ning installi Win7 sinna. Kui soovid XP peale tagasi minna, siis piisab ainult win7 partitsiooni vormindamisest, kuid enne soovitan EasyBCD abil muuta XP partitsioon tagasi bootivaks (kui arvuti käivitamisel XP nimekirjas puudub või ei käivitu).
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 13:53:21 vasta tsitaadiga

LiivaneLord, mul pole ei arvuti ega välise kõvaketta peal partitsioone. Seda abi pidasin silmas, et kas ma pean oma välisele kõvakettale tegema eraldi partitsiooni selle jaoks? Ma ei saa teha arvutis olevale kõvakettale uut partitsiooni, kuna vaba ruumi on ainult 10GB ja rohkem juurde ei näpista kuskilt.
Kas trial versioniga saab asja ka ära teha? http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/

Ja kuidas ma pärast väliselt kõvakettalt kogu mudru tagasi saan panna arvuti kõvakettale?
Kas on võimalik ainult programs failid väliselt vindilt tagasi panna?

Samas, kui kasutad Nortonit ise, siis millist sa soovitaks?

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.01.2012 14:55:35 vasta tsitaadiga

strohher, klooni saad teha ühe partitsiooni kaupa. Kui sul kõvakettal partitsiooni pole, siis kloonidki kogu kõvaketta.

Kui sa kloonid, siis sa kloonid partitsiooni image'ks ehk tõmmiseks. Tõmmis on ainult üksik fail ja kui teed seda Norton Ghostiga, siis küsitakse sinult tõmmise nime. Tõmmise faili laiend on .GHO.

Tagasi saad samamoodi - käivitad arvuti Norton Ghostiga, valid recover partition from image (tõmmis), valid tõmmise, valid sihtkoha (kuhu süsteemi tahad tagasi asetada) ja kui ära lõpetab, on valmis. See, kas ta sul siis boodib, on tiba teine teema ning XP koha pealt ei oska ma kahjuks vettpidavat ja lihtsat lahendust anda. Tuleb vist command promptis mässata. Kui sa kloonid kogu kõvaketast, siis sul bootimisprobleeme ei tohiks tekkida.

Programmina kasutan Norton Ghosti. Hirens BootCD 9.9 plaadil on see kindlasti olemas. Programm küsib sul klooni loomisel ka tihendamist (compression). Kui valid Fast, siis praktika on näidanud, et kui kõvaketta kasutatud ruum on näiteks 40 GB, siis tõmmise faili maht on 20 GB ringis.
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 15:33:30 vasta tsitaadiga

Kuhu seal tasuks linnukesi panna. Set drive active, sinna nagu ei pane, kuna pole vaja, et boodiks. Teised variandid?

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.01.2012 15:46:22 vasta tsitaadiga

strohher, räägi uuesti, mida sa tahad? Kas sa tahad Win 7-it proovida, kuid samaaegselt omada võimalust ka XP-d käivitada või tahad lihtsalt Win 7-it proovida ning pole oluline, et XP sel ajal käivituks? Viimasel juhul soovitan luua lihtsalt image ja image on üksik fail, mis ei saa selles sisalduvat opsüsteemi käivitada.

Ma ei tea sealt menüüst midagi valida. Mina olen kõik jätnud nii, nagu varem oli. Võid panna linnukese sinna Set drive active ja copy mbr ette.
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 15:55:06 vasta tsitaadiga

LiivaneLord, idee on vaadata, mida teeb mu arvutis win7. Samal ajal tahan jätta alles kõik, mis mul antud momendil on, ilma et peaks midagi uuesti installima hakkama. Kui ma saan välisele vindile kogu ketta analoogsena(programmid käivituvad), siis pole mul vahet, kas see xp on olemas kuskil või ei ole. Kui see win7 ei jookse mul korralikult, siis selle jaoks on olemas xp plaat, millega saan vana süsteemi taastada. Mulle on oluline, et säiliks programmid, ilma, et peaks hakkama otsast peale kõike installima(office, sony vegas jne.). Antud momendil mõtlen, et parim vist oleks stabiilsena välist vinti taga hoida, seal oleks kõik programmid kasutuseks valmis ja PC kettal oleks win7. Kas see oleks loogiline?
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.01.2012 15:56:40 vasta tsitaadiga

strohher, ega sa ometi ei ürita teha tõmmist kettast/partitsioonist, millel Windows asub ja mida hetkel kasutad? See plaan on sisuliselt juba failima määratud.
Kommentaarid: 738 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 557
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 15:58:33 vasta tsitaadiga

Betamax, kuidas ma käituma peaksin antud olukorras?
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.01.2012 16:01:14 vasta tsitaadiga

strohher, kui programmid on süsteemipartitsioonil, siis ei saa sa neid süsteemist ilma reinstallimata välja viia. Samuti on XP ja 7 jaoks programmid erinevad ja seega XP-s installitud programm ei pruugi 7-is tööle hakata.

Kui tahad 7-it proovida, siis parem installi 7 selle välise ketta peale ning XP las jääb sinna, kus ta sul praegu on. Ära hakka kloonimisega mässama. icon_wink.gif
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 16:12:27 vasta tsitaadiga

Kurram, kas win7 annab võimaluse küsida, et kuhu ma ta installin? St., et panen plaadi arvutisse, ette viskab install jne., et kas saan siis valida sealt kuhu jne.? Pärast bioses on võimalik määrata, et buudib siis (G: ) pealt?
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.01.2012 16:15:03 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
Betamax, kuidas ma käituma peaksin antud olukorras?

Kloonimine toimub nii, et boodid CD pealt vastava kloonimisprogrammi üles ja siis toimetad sealtkaudu ilma Windowsisse minemata. Välistab situatsiooni, kus programm ei saa kloonimise ajal failile ligi, kuna Windows kasutab seda või on selle lukustanud.
Kommentaarid: 738 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 557
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.01.2012 16:25:27 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
Kurram, kas win7 annab võimaluse küsida, et kuhu ma ta installin? St., et panen plaadi arvutisse, ette viskab install jne., et kas saan siis valida sealt kuhu jne.?

icon_lol.gif Aga loomulikult ...
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 16:28:50 vasta tsitaadiga

Nii et saan OS-i käima tõmmata välise vindi kaudu(USB) ja siis kasutada arvutis olevat ketast ja seal olevat?
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2012 16:34:23 vasta tsitaadiga

strohher:
Katsetamiseks saab ka virtuaalmasinat kasutada ju. Ei pea tingimata ketaste kloonimisega mässama selleks.
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 18.01.2012 16:41:21 vasta tsitaadiga

tcumen, thumbs_up.gif

USB (eriti 2.0 ja madalam) ühendus on väga aeglane, seega ei saa selle kaudu õiget kasutuskogemust.
Ja XP alla installitud programmid ei hakka 7-ga tööle. Kui otsustad 7me põhisüsteemiks võtta, siis pead tarkvara ikkagi uuesti paigaldama.

E: nägin nüüd, et arvutis oleval kettal ainult 10GB vaba ruumi. Virtuaalmasina kasutamiseks tuleb siis osa asju välisele kettale eest ära tõsta.

viimati muutis von Wu 18.01.2012 16:43:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 889 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 18.01.2012 16:44:50 vasta tsitaadiga

Selge pilt. Aitäh abistajatele thumbs_up.gif. Kiire küsimus oleks, et kas ikka tasuks 7-ga jändama hakata?

AMD Sempron, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+
PCChips M848A (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
1GB PC3200 DDR SDRAM
ExcelStor Technology J880 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
ATI Radeon 9600 XT (RV360)
LITE-ON DVDRW SHW-16H5S

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  ketta kloonimine. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.