Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Kõikide USB seadmete üheaegne crash märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 06.10.2011 20:06:58 Kõikide USB seadmete üheaegne crash vasta tsitaadiga

Tere,

Windows 7 ja Vista kannatavad selle probleemi all(hetkel on peal Windows Vista), Windows XP-ga ei ole sama riistvaraga sama jama. Aga olen sunnitud kasutama alates Vistast, sest oman suurt kõvaketast teise draivina, millest Windows XP tunneb ära vaid 10ndiku(283GB/2,5TB)

Selline probleem siis, millest lahti kohe kuidagi ei saa on see, et iga natukese aja tagant ei toimi enam klaviatuur/hiir(usb) ega USB mälupulgad, restart aitab. Olen 99% kindel(pole kahjuks PS2 klavi ja hiirt testimiseks), et tegu on just USB probleemiga, sest üks kord kui selline hangumine aset leidis mängis mul muusika, mis ei jooksnud peale 30min ka veel kokku ja vahetas lugusid ning näitas visualisatsiooni veatult.

Probleemi lahendamiseks olen proovinud nii:
emaplaadi tootja lehel olevaid draivereid(seal küll tugi vaid XP ja Server 2003-ni)

chipseti tootja lehel olevaid draivereid(mis ka prg peal)

hakkab juba mõistus otsa saama, ning ei oskagi midagi nagu teha

Chipset on VT8237R
Emaplaat Gigabyte GA-K8VT890-9

PS: mingitel hetkedel olen kogenud ka sinist ekraani, ei ole küll täiesti kindel, et tegu on sama probleemi teistsuguse ilmutusega, kuid usun küll

Nirsoft Bluescreenview nimelise programmiga olen identifitseerinud, et BSOD-d on seotud hal.dll ja ntkrnlpa.exe

Küsige julgelt infot juurde ning öelge, mis arvate. Ka väheseotud lisainfo võib aidata.

EDIT: prg jälle juhtus sama lugu, kuid vist terve arvuti crashis - power nupu peale ei hakanud ennast välja lülitama, nagu oli power optionsist määratud
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 07.10.2011 19:58:59 vasta tsitaadiga

Küllap see draiverite sobimatuse teema on, ega selle koha pealt midagi muud tarka ei oska kosta.
Aga...
Kui suure ketta vajadus XP-all on. Nt. Western Digitalil on suurte ketaste XP tarvis formaatimiseks omaette utiliit. Või jumperiga sättimine. Terase kettaga täiesti toimis. Suurematega pole kokku puutunud.
Sa ketta tootjat pole maininud, aga ehk on teistelgi tootjatel sarnaseid vigureid kasutusel.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.10.2011 00:17:07 vasta tsitaadiga

Kas see ei aita, kui kõik usb vidinad lahti ühendad ja ühe neist tagasi paned. Kas see seade ei hakka tööle?

Mul on üks wifi hiir, mis mingil hetkel lakkab töötamast ja aitab ainult vastuvõtja korraks lahtiühendamine. Kui tahtmist tuleb, siis üritan uurida, milles asi.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 08.10.2011 12:42:38 vasta tsitaadiga

tcumen kirjutas:
Küllap see draiverite sobimatuse teema on, ega selle koha pealt midagi muud tarka ei oska kosta.
Aga...
Kui suure ketta vajadus XP-all on. Nt. Western Digitalil on suurte ketaste XP tarvis formaatimiseks omaette utiliit. Või jumperiga sättimine. Terase kettaga täiesti toimis. Suurematega pole kokku puutunud.
Sa ketta tootjat pole maininud, aga ehk on teistelgi tootjatel sarnaseid vigureid kasutusel.

mul ongi western digital-i caviar green 2,5tb ketas, kuid nende selle mingisuguse utility-ga ei saa nagu midagi eriti teha.
sa vist mõtled seda acronise align tool-i mis nende saidilt võimalik tõmmata?
sellega oli niiviisi, et kui ühendasin seadme külge, siis ta ei osanud midagi sellega teha - ja kui ma gparted-iga formaatisin ketta windowsi väliselt, siis see programm ainult ütles, et harddrive already aligned

aga kogu see lugu ei aidanud mitte mõhkugi, sest disk management näitab ikkagi 283gb

ja siis proovisin veel mõne programmiga nagu paragon aga ka see nagu eriti ei aidanud - ma prg täpseid asjaolusid ei mäleta ja nädalavahetuse jooksul ei pääse tollele arvutile ka ligi

LiivaneLord kirjutas:
Kas see ei aita, kui kõik usb vidinad lahti ühendad ja ühe neist tagasi paned. Kas see seade ei hakka tööle?

Mul on üks wifi hiir, mis mingil hetkel lakkab töötamast ja aitab ainult vastuvõtja korraks lahtiühendamine. Kui tahtmist tuleb, siis üritan uurida, milles asi.

tundub, et viga ei ole siiski usb-s sest viimaste kokku jooksmistega on sinist visanud ja ka nö hangunud, kõik ekraanil samal ajal jooksnud videod v heli ka seisma jäänud... ilmselt probleem mingisuguste update-ide v draiveritega, sest kohe peale clean installi selliseid asju ei esine
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.10.2011 12:56:11 vasta tsitaadiga

Kuigi tarkvaraline viga pole välistatud, hakkaks pihta mälu testimisest: memtest64+, vaataks üle emaplaadi ja graafikakaardi kondensaatorid, prooviks teist toiteplokki. XP-ga ei pruugi riistvaralised probleemid nii kergelt esile tulla kui Vista või Windows 7-ga
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 08.10.2011 13:21:13 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Kuigi tarkvaraline viga pole välistatud, hakkaks pihta mälu testimisest: memtest64+, vaataks üle emaplaadi ja graafikakaardi kondensaatorid, prooviks teist toiteplokki. XP-ga ei pruugi riistvaralised probleemid nii kergelt esile tulla kui Vista või Windows 7-ga

memtest tehtud, lasin superpi 32m-i ka läbi mõlemad jõudsin tulemuseni ilma probleemideta, teist toitekat pole kuskilt võtta, et testida - olen ise ka mõelnud, et selles võib viga olla - lugu on täpsemalt selline, et ostsin sõbralt eelkirjeldatud emaplaadi, koos videokaardi, prose, mälude, toitekaga, ja dvd rw-ga

ei usu väga et toitekas lahjaks jääb(400w fortron, 2x18A)

proseks on amd 64 3000+ socket 939
videokaart geforce 9600GT
mälud: 4x512mb DDR
ja siis küljes 2 kõvaketast ja DVD-RW

sõber kasutas sama komplekti ainult vähema mäluga xp-ga koos mitu aastat ilma probleemideta, ei jooksnud ka mängudes kokku
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.10.2011 13:46:43 vasta tsitaadiga

Raua poolest vihjena, et saab olla ka emaplaadi enda probleem, kui "lõunasild" üle kuumeneb või emaplaadiga enam ühendust ei anna.

PS: Mis aga sellesse 2,5TB kettasse puutub, siis kõik on õigesti XP all, kuna XP suudab tunnistab ainult kuni 2GB kettaid ja suurema ketta korral loebki ainult siis seda "üleminevat" osa ja suuremaga ei oska midagi pihta hakata.
- Mingites vanemates, ülisuurte mahtudega kõvaketaste teemades on seda XP all esinevat suuruseprobleemi ka kõvasti käsitletud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.10.2011 13:47:41 vasta tsitaadiga

Kuidas kondensaatorid välja näevad - nii emaplaadil kui graafikakaardil? Et masin varem töötas, pole näitaja, kondekate riknemise tagajärjed lihtsalt ühel päeval ilmuvad ja edasi muutuvad vaid hullemaks. Toiteka puhul ei pidanud ma ka silmas mitte lahjaks jäämist, vaid riknenud kondekaid. Fortron on nende poolest ka üsna tuntud.
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 08.10.2011 15:56:33 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Raua poolest vihjena, et saab olla ka emaplaadi enda probleem, kui "lõunasild" üle kuumeneb või emaplaadiga enam ühendust ei anna.

PS: Mis aga sellesse 2,5TB kettasse puutub, siis kõik on õigesti XP all, kuna XP suudab tunnistab ainult kuni 2GB kettaid ja suurema ketta korral loebki ainult siis seda "üleminevat" osa ja suuremaga ei oska midagi pihta hakata.
- Mingites vanemates, ülisuurte mahtudega kõvaketaste teemades on seda XP all esinevat suuruseprobleemi ka kõvasti käsitletud.

aga äkki oskad rääkida võimalikest lahendustest, et XP all kogu ketast kasutada(või siis vähemalt 2TB sellest kettast)
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.10.2011 17:40:38 vasta tsitaadiga

Keeruline juhus - siin oleks vaja kogemustega inimese arvamust. Kui XP all toimib kõik korralikult (v.a mahu probleem), siis võiks eeldada, et riistvara on korras ja probleem on lihtsalt draiverites. Proovi näiteks arvutit safe modes mõne aja "kasutada", niipalju, kui see võimalik.

Siiski üks asi, mida XP, Vista, 7 ei kontrolli, on toitekas. XP tarbib ehk vähem ressursse ja seetõttu on elektrivajadus väiksem ning toite probleemid ei tule esile. Võiksid uut toitekat küll proovida.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.10.2011 18:02:44 vasta tsitaadiga

Niipalju väikseks vihjeks, et XP all on "sillad" jahedamad, kui seda on rohkem koormava Windows 7-e korral. Nii, et igasugu piiri peal olevate "sildade" temperatuuride korral on täiesti võimalik, et Windows 7 all hakkab kiiresti temperatuuridega Kräshima.

Niipalju võin lisada küll, et kui asi on kinni "silla" temperatuuris, siis võib see asi lõppeda ka selle "silla" lõpliku suremisega. Ja igasugu surevad "sillad" on täiesti levinud nähtus lauaarvutite korral.
-------------------------------
Ja veel - draiverite jama korral läheb lolliks tavaliselt ikkagi mingi üks "USB-ühendus", mitte ei kräshi / ei hangu korraga viimne kui üks USB.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.10.2011 18:12:28 vasta tsitaadiga

Siis jääb üle ainult oodata, millal emaplaat otsad annab, et saaks uue emaplaadi, kus probleeme ei esine. icon_smile.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 08.10.2011 18:17:39 vasta tsitaadiga

panustan kah sellele, et sild win 7 all oma tõelist mina välja näitab... kas siis soojenemise, driverite või mingite tehasevigade tõttu.
Vista-7 tulekuga on palju kummalisi kalasid välja löönud, milledest näiteks ASPI- akulaadimine andis viimati omale valusalt tunda.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.10.2011 18:43:15 vasta tsitaadiga

Võibolla aitaks siis arvuti aeglustamine. Võibolla tuleks vähendada FSB-d, prose takti vähendada või mälu kiirust? Täitsa põnev võiks olla sellist asja proovida. icon_razz.gif

Mina raido asemel vahetaks kõigepealt Vista seveni vastu (kui võimalik) ja siis üritaks opsüsteemi mittevajalikke asju kinni keerata. Kasutaja tomorrow tundub selle kohta pealt kogenud olema. icon_wink.gif icon_razz.gif
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 13.10.2011 01:07:31 vasta tsitaadiga

tegin täna toiteka lahti ja ongi mõned kondekad punnis ja mõned vist juba valget pöga välja ajanud - ei saagi täpselt aru, sest otseselt lahtiseid kondekaid näha pole, vaid valget plöga ainult päris mitmes kohas(ka ühe kondeka peal täpselt)

mis te arvate: kas siin müüdav toitekas https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=511238
toidaks ära:
amd 64 3000+ socket 939
emaplaat gigabyte GA-K8VT890-9
videokaart Geforce 9600GT 512MB
4x512mb DDR
2 kõvaketast SATA
-----
valikuline DVD-RW
valikulised 3 korpuseventi, mis olemas on

EDIT: tegemist ei ole siiski vist plögaga vaid hoopis isolatsiooniga:

tundub, et ei ole veel lahendust, emaplaadil ega videokaardil pole ühtegi punnis ega plögatsevat kondekat
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.10.2011 08:20:43 vasta tsitaadiga

Laena parem mõnelt tuttavalt prooviks toide, näed, et kas on selle viga või mitte. Ja kui pole, siis raiskaksid asjatult raha uue ostmisele.

Kuigi ma ise pooldan pigem emaplaadi enda jama, kus näiteks mõni "sild" lolliks" läheb ja siis selle tõttu masin "hangub".
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 17.10.2011 17:34:57 vasta tsitaadiga

silver010 kirjutas:
aga äkki oskad rääkida võimalikest lahendustest, et XP all kogu ketast kasutada(või siis vähemalt 2TB sellest kettast)

Olen ka kuskilt kuulnud, et XP-l on mingi kõvaketta mahu piirang, kuid selle 127 GB ja 283 GB saan küll ümber lükata, sest panin arvutisse WD caviar black WD7502AAEX, mis on 750 GB ning XP nägi sellest kõike.

Süsteemipartitsiooni tegin 100 GB ja kaks partitsiooni, milles üks oli 300 GB ja teine samuti 300 GB.

Küsisin selle kohta ühelt IT spetsilt ja tema ütleb, et ta pole sellisest piirangust üldse kuulnudki. Arvas, et BIOSi kala.
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 18.10.2011 19:42:27 vasta tsitaadiga

see piirang toimib nii, et kõik mis 2tb üle läheb näitab - ehk siis minu puhul 283gb

enivei, ostsin täna uue toiteka ja voila: enamus probleemidest kadunud, enam sinist ei viska ja ei hangu, aga usbi seadmed kadusid siiski küljest ära ning seega mõtlesin, et proovin äkki windows 7-t clean installida, aga kohe kuidagi ei õnnestu, ütleb

"Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition."

proovisin talle siis sööta tootjapoolset sata driverit, mida ta vastu ei võta, ketast näitab ometi ja partitsiooni on ka võimalik teha, aga installida ei lase(hetkel on küljes vaid 160gb-ne ketas)

igavene nuhtlus

asjad mida olen üritanud:
gparted-iga partitsioon teha - sama error
installida unallocated space-ile - sama error
repair windowsi alt suruda driverid sisse ja siis installida - sama error
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 18.10.2011 19:54:37 vasta tsitaadiga

Aga proovi teha 3 partitsiooni nii, et kogu kõvaketta ruum oleks partitsioneeritud (tundmatu mõiste, ehk saad aru).
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 19.10.2011 09:54:10 vasta tsitaadiga

olen proovinud, ei aita mitte miski

LiivaneLord, ma arvan, et ma tunnen ise ka arvuteid paremini kui sina või su "it-mehest" sõber - sellepärast tulingi siia foorumisse abi küsima - sest elementaarne tarkus ei aita enam
(ja kui ma juba gpedit-it mainisin, siis ilmselt tean midagi partitsioonidest)

edit: tundub, et proovin täna xp 64bit-i peale panna - sest vahepeal jõudsin terve nv testida tavalist xp-d, ei mingeid probleeme
aga vistaga kogu aeg mingi jama
ja 7-t ei saa pealegi

ilmselt kogu seda jama põhjustavad driverid, mida viimati uuendatigi xp 64bit-i jaoks - keegi lihtsalt ei hakka arendama vanale rauale drivereid
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 19.10.2011 10:03:42 vasta tsitaadiga

silver010, sinu juttu arvestades poleks seda elu sees arvanud. Kui sa nii spets oled, siis miks sa teist kõvaketast ei proovi, et välistada kõvaketta viga?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.10.2011 10:06:00 vasta tsitaadiga

Niipalju võib lisada, et kui sellised tarkvaralised peksmised icon_smile.gif ei aita, siis on see nii, nagu ka varem mainisin - seotud hoopis emaplaadil olevate "sildade" probleemidega. Mingi "silla" ühendus katkeb emaplaadiga ja siis peabki arvuti "hanguma".

Kas tegu on mingi sellise veaga, millega on veel teha - või on juba lõplikult kutu, mitteremonditava emaplaadiga, seda ilma plaati nägemata, uurimata öelda pole võimalik.
- kuigi, samas, kui see on veel "päästetav" plaat, siis mida kauem tarkvaraliselt nüpeldad, seda kiiremini ta lõpuks ikkagi maha sureb. icon_wink.gif
-------------------------
Aga muidu vedeleb kolakastis piisavalt surnud emaplaate, mis on siis surnud "Sildade-surma" kätte, kuna omanikud pole seda uskuda suutnud, et ka emaplaat ise võib maha surra.
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 19.10.2011 15:41:48 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
silver010, sinu juttu arvestades poleks seda elu sees arvanud. Kui sa nii spets oled, siis miks sa teist kõvaketast ei proovi, et välistada kõvaketta viga?

kõvaketta probleemi võin rahulikult välistada, sest mõlemad juba kontrollitud tarkvaraliselt(mingid diagnostika proged olid), mõlemad käinud ka teistes arvutites... viga ei ole selle moodigi ju, nagu kõvaketta probleem oleks

xp all töötab ilma suurt kõvaketast ühendamata perfektselt - ka erinevates arvutites
vista ja 7-e all ei tööta ilma ega koos selle kõvakettaga - järelikult pole viga selles

olen ka teinud memtest-i, 3dmarki ja veel kõikvõimalike asju, riistvara ei tundu alla andvat

ainult vista ja 7-e all tekib probleem usb seadmetega, ( ja hetkel ei õnnestu üldse 7-t peale saada, kuigi enne oli täpselt sama konfiga icon_rolleyes.gif )

muidu ma kasutaksingi xp-d aga tahaks nagu suurt kõvaketast täiel mahul kasutada

tahanteada kirjutas:
Niipalju võib lisada, et kui sellised tarkvaralised peksmised icon_smile.gif ei aita, siis on see nii, nagu ka varem mainisin - seotud hoopis emaplaadil olevate "sildade" probleemidega. Mingi "silla" ühendus katkeb emaplaadiga ja siis peabki arvuti "hanguma".

Kas tegu on mingi sellise veaga, millega on veel teha - või on juba lõplikult kutu, mitteremonditava emaplaadiga, seda ilma plaati nägemata, uurimata öelda pole võimalik.
- kuigi, samas, kui see on veel "päästetav" plaat, siis mida kauem tarkvaraliselt nüpeldad, seda kiiremini ta lõpuks ikkagi maha sureb. icon_wink.gif
-------------------------
Aga muidu vedeleb kolakastis piisavalt surnud emaplaate, mis on siis surnud "Sildade-surma" kätte, kuna omanikud pole seda uskuda suutnud, et ka emaplaat ise võib maha surra.

mis sa nüpeldamise all silmas pead? hetkel on suht ilmselge et tegu lihtsalt driveri hädaga, ning ei leia sobivaid drivereid kuskilt

keegi võiks parem osata suunata korrektselt toimiva lahenduseni, kuidas 32-bitise windows xp all 2,5TB ketast kasutada ilma seda ümber formattimata(andmed peal)

äkki on olemas mingi süsteem, et disk management tunnistaks GPT failisüsteemi

BTW: mitte, et BIOS peaks kuidagimoodi mõjutama usb seadmete ära kadumist ühes os-is vs teises os-is

aga mainiks ära, et peal on ka uusim BIOS
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 19.10.2011 15:47:07 vasta tsitaadiga

GPT failisüsteemi pole olemas. Miks GPT-d kasutad?

Sulle seda pole vist tarvis, aga igaks juhuks lisan ikka -> http://www.sevenforums.com/tutorials/26203-convert-gpt-disk-mbr-disk.html
Andmed tuleks ajutiselt mujale kopeerida.

Edit: Palun harju kasutama suuri tähti lause alguses ja punkti lause lõpus. icon_sad.gif
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 19.10.2011 18:54:33 vasta tsitaadiga

LiivaneLord, sorry jah mitte failisüsteem - aga miks ma GPT-d kasutan? Loll oled? SEST MUIDU MA EI SAA nii suurt ketast kasutada ju!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Kõikide USB seadmete üheaegne crash mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.