Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Nomore
HV kasutaja

|
07.06.2011 15:54:57
Arvuti ei suuda ära otsustada, kui palju mälu tal on |
|
|
Tervist,
mul on siis selline probleem, et üle päeva otsustab arvuti ümber, et kas tal on 2 või 4 GB mälu. Päriselt on sees 2x2 GB, aga vahepeal ta millegipärast ühte pulka ei tunnista. Isegi kui ta (ükskõik kas dxdiag või AIDA64 vms) näitab, et on 2 GB mälu ainult, siis AIDA64 teatab ikka, et muti peal on kaks 2 gigast pulka (samas näitab, et total physical memory 2047 MB). Paluks pakkumisi. Iseenesest on mäludel ja mutil (ja kogu kupatusel tegelikult) garantii olemas, aga mul pole aimugi, mida, millise põhjendusega ja miks sinna saata. Windows on 7 ja lähemalt võib soovi korral uurida profiilist. Ühesõnaga palun teie abi.
nomore
_________________ Eile nägin, kuidas mees teerulli alla jäi. Nüüd mul enam ühte jalga pole. |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
07.06.2011 22:43:18
|
|
|
Tegin soovitatu ära. Memtest oli erroriteta. Praegu näitab taas, et 4 GB. Loodetavasti nii jääbki. Kui ei jää, siis teen ilmselt suu jälle lahti. Tänud igatahes.
_________________ Eile nägin, kuidas mees teerulli alla jäi. Nüüd mul enam ühte jalga pole. |
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.06.2011 07:50:21
|
|
|
Kui uuesti esineb siis võib üks pulk kas kehvasti pesas olla või võib surema hakata.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
11.06.2011 01:32:17
|
|
|
Seda esimest kontrollisin oma aruga juba esimeseks, tundus korralikult olevat. Täna näitab taas 4 GB, kui midagi muutub, teen noka lahti.
EDIT: Nokk taas lahti: jälle 2 GB mälu. Kas on soovitusi, millega jätkata?
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.06.2011 07:58:45
|
|
|
Nomore kirjutas: |
EDIT: Nokk taas lahti: jälle 2 GB mälu. Kas on soovitusi, millega jätkata? |
Mälu siis Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1333MHz nagu ma aru saan profiilist?
Algul arvasin, et äkki A-DATA.Need pidavat surema kõige tihedamini.
Aga jah kui ta niimoodi siise-välja kukub, siis on raske ka memtestiga midagi tuvastada.
Igaks juhuks, et välistada emaplaadi mälupesa kahjustus tõsta mälud teistesse slottidesse ümber (nt kui sul on 1 ja 3 siis tõsta ümber 2 ja 4 peale).
Võimalik, et see ei pruugi tegelikult meeldida emaplaadile.Seal on oma reegilid mis pesades mälud peavad olema aga vähemalt dualchannel säiliks ja seega kiirus ei kukuks.
Igaks juhuks vaata emaplaadi manuaal üle mälude asetuse suhtes.Ja vaadata tasuks ka toetatud mälude nimekirja.Kui see on uus arvuti, siis on võimalik, et need konkreetsed mälud ei tahagi hästi toimida sellel emaplaadil.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
12.06.2011 03:08:00
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Mälu siis Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1333MHz nagu ma aru saan profiilist?
Algul arvasin, et äkki A-DATA.Need pidavat surema kõige tihedamini.
Aga jah kui ta niimoodi siise-välja kukub, siis on raske ka memtestiga midagi tuvastada.
Igaks juhuks, et välistada emaplaadi mälupesa kahjustus tõsta mälud teistesse slottidesse ümber (nt kui sul on 1 ja 3 siis tõsta ümber 2 ja 4 peale).
Võimalik, et see ei pruugi tegelikult meeldida emaplaadile.Seal on oma reegilid mis pesades mälud peavad olema aga vähemalt dualchannel säiliks ja seega kiirus ei kukuks.
Igaks juhuks vaata emaplaadi manuaal üle mälude asetuse suhtes.Ja vaadata tasuks ka toetatud mälude nimekirja.Kui see on uus arvuti, siis on võimalik, et need konkreetsed mälud ei tahagi hästi toimida sellel emaplaadil. |
Kingston tõepoolest, peaks eluaegse garantiiga olema. Tõstsin mälud ümber ning arvuti näitab jälle vahelduseks 4 GB, kuid ei tea, kas on tegu ajutise või püsiva nähtusega. Manuaalis minu meelest otseselt öeldud pole, kuidas tuleb mälud paigutada. Qualified vendors listis 1333 MHz mälude all minu omi pole (KHX1333C7AD3/2G), mõned teised Kingstoni mudelid küll. Arvuti on olnud mul sellisel kujul 2010. a novembrist saadik ja varem pole selliseid probleeme täheldanud. Alguses oli kindlasti kõik korras, hiljutise aja kohta ei tea. Varem võib-olla ei märganud.
Kui nüüd see slotide vahetamine peaks aitama, siis kuidas edasi toimida - kas jätta töötav süsteem töötama või saata midagi garantiisse? Ja mille alusel?
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.06.2011 15:08:07
|
|
|
Kui nüüd see slotide vahetamine peaks aitama, siis kuidas edasi toimida - kas jätta töötav süsteem töötama või saata midagi garantiisse? Ja mille alusel? |
Eks see ole su enda valik aga kui süsteem nüüd töötama jääb, siis see viitab sellel, et üks emaplaadi mälupesa võib olla kahjustada saanud mingil moel ja see peaks garantii alla käima.Iseasi, kui see viga ei esine pidevalt siis on raske jälle tõestada, et tõesti selline asi esineb.
Aga ootame ära kas sellest ümbertõstmisest üldse kasu oli.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
13.06.2011 23:46:01
|
|
|
Kahjuks ei olnud kasu. Täna olen taas 2 GB mees. Kas on soovitusi?
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.06.2011 03:31:06
|
|
|
Mälu garantiisse
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
14.06.2011 04:37:32
|
|
|
Mille alusel ja kumb pulk? Mõlemad? Kui nad AK-s testimiseks masinasse lükkavad ja neil pildi ette lööb, siis nõutakse mult postikulu sisse ja saadetakse samad mälud tagasi.
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.06.2011 08:10:54
|
|
|
Mille alusel ja kumb pulk? Mõlemad? Kui nad AK-s testimiseks masinasse lükkavad ja neil pildi ette lööb, siis nõutakse mult postikulu sisse ja saadetakse samad mälud tagasi. |
Selle alusel, et üks pulk ei tööta korralikult.Kui ei tea kumb siis tuleb jah saata mõlemad.Selgitad neile ära olukorra, et see viga ei esine kohe vaid suvalisel hetkel.Seal kah inimesed.Usun, et nad saavad aru
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
08.09.2011 17:01:12
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Selle alusel, et üks pulk ei tööta korralikult.Kui ei tea kumb siis tuleb jah saata mõlemad.Selgitad neile ära olukorra, et see viga ei esine kohe vaid suvalisel hetkel.Seal kah inimesed.Usun, et nad saavad aru  |
Vett on vahepeal küll merre voolanud, aga nüüd on järgmine kirjutamisväärne areng (nii minu kui teiste asjaosaliste süü tõttu läks nii kaua) toimunud. Igatahes sain teada, et AK poisid testisid mu mu mälu 26 tundi ning ei leidnud ainsatki viga ega probleemi. Seletasin asja neile küll, aga vist ainult inimene olemisest ei piisa, et seda maaletoojale/firmale edasi saata, sest nemad ei leiaks ka vigu. Nad pakkusid küll igasugu teisi põhjusi (enamjaolt siin juba pakutud), aga järele mõeldes on kõik neist välistatud, sest proovisin erinevaid mälupesi ja arvuti oli just puhastatud (puhastasin siis ära, kui avastasin probleemi ja hakkasin asja uurima). Ma ei teagi, mida ma täpsemalt loodan teilt kuulda, aga ehk teil veel mõni soovitus on. Nad pakkusid välja variandi, et tulen oma arvutajaga nende kontorisse ja näitan ette, mis toimub. Kuna ise olen Tartus ja viga esineb suvaliselt, pole see nagu eriti mõttekas. Pulk on praegu veel nende käes, kas on soovitusi?
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
08.09.2011 17:17:24
|
|
|
Mida POST näitab, kui win buudib end 2 gigasena? arvuti vahetab 2b-4gb-2gb jne ainult külmalt buutides/restartides?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
08.09.2011 17:26:45
|
|
|
kuskilt teisi mälusid pole laenata? (Tartu suur linn mitmete AHV-idega, ehk keegi tuleb vastu)
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
13.09.2011 00:09:53
|
|
|
heikis kirjutas: |
Mida POST näitab, kui win buudib end 2 gigasena? arvuti vahetab 2b-4gb-2gb jne ainult külmalt buutides/restartides? |
POST? Mis tuu um? Igatahes kui arvuti on käivitatud, siis ta jääb selle juurde, millega ta alustas (ilmselt ka põhjus, miks AK viga üles ei leidnud). Kui alustab 4 GB-ga, siis on kuni kinnipanekuni 4 GB, samamoodi 2 GB korral.
arm2004, mis ma nende mäludega teen? Katsetan pesi või? Juba proovisin - kui just kaks pesa vigased pole, siis ei ole viga pesades.
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.09.2011 00:16:18
|
|
|
ehk plate pirtsutab just sinu mälude peale, seda mõtlesin.
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
13.09.2011 00:27:21
|
|
|
Ühe peale pirtsutab, teise peale ei pirtsuta, kuigi täpselt samad on. See lõhnab mulle just sedamoodi, et mälu või pesa on vigane. Pagana ulme, ei tea. Lihtsam on vist AK-lt see "vigane" pulk tagasi küsida ja osta veel mõni kindlalt terve juurde, millega siis testima hakata ja ehk ka kasutama. Kui selgub, et uutega ka see jama esineb, saadan järgmiseks muti garantiisse ja olemasolevad 6-8 GB mälu laon uue muti pääle.
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
13.09.2011 00:30:48
|
|
|
Katseta paar päeva ühe pulgaga ja paar päeva teise pulgaga. Kui üks järsku tagant ära kaob, siis peaks teada saama kumb mälu jukerdab, või kumba mobo väga süüa ei taha. Võimalik, et nad koos ei klapi
|
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
3 :: |
216 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
13.09.2011 00:32:46
|
|
|
Ühe peale pirtsutab, teise peale ei pirtsuta, kuigi täpselt samad on. See lõhnab mulle just sedamoodi, et mälu või pesa on vigane. Pagana ulme, ei tea. Lihtsam on vist AK-lt see "vigane" pulk tagasi küsida ja osta veel mõni kindlalt terve juurde, millega siis testima hakata ja ehk ka kasutama. Kui selgub, et uutega ka see jama esineb, saadan järgmiseks muti garantiisse ja olemasolevad 6-8 GB mälu laon uue muti pääle.  |
Mõnelt tuttavalt pole mälusid võimalik laenata, hea oleks kui need oleksid mõne teise tootja omad mitte samasugused Kingston HyperX mälud mis sul hetkel
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
13.09.2011 00:44:54
|
|
|
Proovi single channelis tööle saada.
http://www.productwiki.com/upload/images/asus_p7p55d_e_evo_1.jpg
Tegemist vist selle emaplaadiga.
Proovi panna mälud näiteks esimesel real musta ja teisel sinisele. Või vastupidi (sinine/sinine;must/must)
Tuttaval töötas 1 abiti emaplaat kunagi adatadega nagu kulda aga kui corsairid pani, siis ei tahnud need dualis näiteks tööle hakata.
Manualis peaks ka kirjeldatud olema single ja dual channel.
_________________ http://www.lossirestoran.eu/ |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
13.09.2011 07:46:08
|
|
|
heikis kirjutas: |
Mida POST näitab, kui win buudib end 2 gigasena? arvuti vahetab 2b-4gb-2gb jne ainult külmalt buutides/restartides? |
POST? Mis tuu um? |
EDIT: tsitaat parandatud puuduva nurksuluga.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
viimati muutis Märt. 13.09.2011 12:43:12, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
13.09.2011 11:02:58
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
udusiil, POSTi ajal näitabki arvuti palju ta arvab endal mälu sees olevat. Mis seal arusaamatut? |
ta tsiteeris veidi mööda
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.09.2011 11:24:13
|
|
|
Üks võimalus, et mälu hakkab alles siis lollusi tegema, kui on pikalt töötamisega ennast "kuumaks kütnud".
Vähemalt Apacheri DDR3 mäludega äranähtud keiss ja ma ei suuda kuidagi müünud firma garantiile selgeks teha, et vigade avastamiseks tuleks mälusid ikka pikki tunde testida.
- kui õigesti meeles, siis ilmusid vead isegi kusagil 4-6 tunnise töötamise järel alles.
-----------------------------------
Sel juhul tuleb ka Memtesti samamoodi a 6-8-12 tundi või ka kauem jooksutada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|