Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 02:23:40
Probleeme arvuti kokku panemisel. |
|
|
Tere,
Oleks vaja abi arvatavasti enda tekitatud probleemide lahendamisel. Üleeile ostsin arvutikomponendid ja täna otsustasin esimest korda ise kokku panna arvuti (loll mõte).
Jupid on need:
AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz 6MB 125W AM3)
MSI 870A-G54, AMD 870/SB850, SAM3, ATX
SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 PCIE16
2x APACER MEMORY DIMM 2GB PC10600 DDR3/APA AU02GFA33C9QBGC APACER
WD CAVIAR BLUE 500GB 3.5" SATA3 7.2K 16M WD5000AAKX
Fortron FSP500-60APN 500W (85PLUS)/ ATX12V v2.3/ Silent 120mm FAN/ Active PFC PSU/ 4 SATA
Emaplaadi skeem:
Spoiler 
Peale poolt päeva pusimist, panin lõpuks tööle. Kõik läks isegi tööle, kuid imelikul kombel ei tulnud ekraanile pilti ette (ei töötanud ka DVD drive). Selle lahendamisega läks kaua aega aga lihtsalt kohe ei arvanud et lisaks (20pin+4pin) voolujuhtmele mis läheb JPWR1 pessa, pidi ühendama ka 2x2pin juhtme JPWR2 pessa.
Vahepeal lisan et kui seda teist juhet mitte ühendada põleb üks sinine led lambike üleval emaplaadil (mis juhendi järgi tähendab : "CPU is in 1 phase power mode."), üks põleb all, ning samuti põlevad Overclocki nupud. Aga kui 2x2pin juhe ära ühendada, siis all kõik lambid kustuvad ära, kuid üleval hakkavad põlema 4 led lampi (mis juhendi järgi tähendab : "CPU is in 4 phase power mode.").
Nüüd peale 30 sekundit ootamist käib ära üks piiks millega läheb tööle ekraan, tuleb ette 2 sekundiks emaplaadi pilt, käib ära veel üks piiks ja siis kohe kas hakkab lugema plaati või selle puudumisel "Reboot and Select proper Boot device". BIOSest pole kuskil juttu, siiamaani kõiki arvuteid mida olen kasutanud, tavaliselt pildi ajal näitab mis nuppe vajutada BIOSesse sisenemiseks.
Kuid probleem selles et arvutil ei tundu töötavat ükski USB pesa, ei taga ega ees. Samuti ei lähe klaviatuur tööle ka PS/2 pesas, seepärast ma ei saa ka üritada kuidagi BIOSesse siseneda või midagi muud teha. Olen proovinud win7 plaadi sisestada, hakkab seda lugema ja paneb installi ette, niiet tundub et edaspidi arvuti toimib, lihtsalt ma ei saa midagi teha klaviatuuri mittetöötamise tõttu. Klaviatuur on töökorras sest kasutan seda ka teise arvuti taga. Samuti siis kui veel üritasin pildipuudumisest aru saada, klaviatuuri tuli korra vilkus ära ühendamisel. lihtsalt siis mul polnud vajadust klaviatuuri järgi niiet ühendasin uuesti lahti. Praegu olen proovinud klaviatuuri nii 2x2pin juhtmega kui ka ilma, ei tööta. Lisaks ei tööta esipaneelil ükski led lamp. ma ei tea kus nad on seal, pole neid töötamas näinud, aga ühendamisel emaplaadiga oli üsna mitu led juhet.
2 piiksu peaksid tähendama et
" Your computer has memory problems. First check video. If video is working, you'll see an error message. If not, you have a parity error in your first 64K of memory. First check your SIMM's. Reseat them and reboot. If this doesn't do it, the memory chips may be bad. You can try switching the first and second banks memory chips. First banks are the memory banks that your CPU finds its first 64K of base memory in. You'll need to consult your manual to see which bank is first. If all your memory tests good, you probably need to buy another motherboard."...
olen proovinud nii ühe RAM pulgaga kui ka kahega, samuti kohti vahetanud. ei tööta midagi. Mõlemad asuvad kõrvuti, CPU poolsetes pesades. Videokaarti olen mitmeid kordi välja-sisse pannud, niiet vaevalt et selles asi. Ainuke asi mis üle jääb on see et ma suutsin kuidagi ära rikkuda emaplaadi. Või siis et see JPWR2 ATX pesa tõesti vajab 4x4pin juhet, mida mul ei ole, aga lugesin ja oli öeldud et vist sobib ka 2x2pin juhe.
Igastahes mul pole aimugi miks taga- ega esipaneel ei tööta. Olen enda teadmiste ulatuses kõik läbi proovinud, mida muidugi pole palju. Proovisin ka ilma üleliigsete juhtmeteta, et äkki midagi valesti ühendatud, ei aidanud. Ma üldse viimased 3 aastat ainult läppareid kasutanud, viimane lauakas mida olen lahti võtnud oli 5a vanune, niiet seal polnud asi nii hull. Nüüd siis otsustasin kokku panna uuema arvuti ja sähh sulle, probleeme nii palju.. kui nüüd tuleb välja et mingi detail on ära rikutud, vaevalt et enam arvuti kallale lähengi
Loodan et keegi saab aidata,
Ette tänades,
A.L.
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
02.03.2011 02:30:58
|
|
|
Need peavad kindlasti järel olema:
JPWR2: 8-pin ATX (võib ka töötada 4-piniga, olenevalt prosest/emaplaadist)
JPWR1: 24-pin ATX
Videokaardi küljes PCI-E (1 x 6-pin)
SATA HDD
E: Mul oli ka raskusi esimene korda kokku pannes.. lõpuks tuli välja, et emaplaat vigane. Ei võtnud pilti intrigeeritud ega ka eraldiseisva kaardiga ette
|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 02:41:28
|
|
|
no mul kõik need juhtmed ühendatud. enda arust pole enam üleliigseid juhtmeid (toiteplokist tulevad veel päris paljud juhtmed aga need seal lisa ketaste, veel ühe videokaardi jne ühendamiseks. emaplaati ei peaks vist enam midagi minema... aga ikka ei saa taga- ja eespaneeli tööle.. ma ei tea enam mida teha.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
02.03.2011 05:13:40
Re: Probleeme arvuti kokku panemisel. |
|
|
Clear CMOS on ikka proovitud!?
Clover kirjutas: |
Lisaks ei tööta esipaneelil ükski led lamp. ma ei tea kus nad on seal, pole neid töötamas näinud, aga ühendamisel emaplaadiga oli üsna mitu led juhet.
2 piiksu peaksid tähendama et
" Your computer has memory problems. First check video. If video is working, you'll see an error message. If not, you have a parity error in your first 64K of memory. First check your SIMM's. Reseat them and reboot. If this doesn't do it, the memory chips may be bad. You can try switching the first and second banks memory chips. First banks are the memory banks that your CPU finds its first 64K of base memory in. You'll need to consult your manual to see which bank is first. If all your memory tests good, you probably need to buy another motherboard."... |
Mul andis kunagi üks MSI emaplaat veakoodi, et prose on tuksis, kui HDD LED oli valepidi emaplaadiga ühendatud. HDD ja PWR LED ühendused tuleks emaplaadi kasutusjuhendis täpselt järgi vaadata ja õigetpidi ühendada. Lisaks siis valjuhääldil on vaja polaarsust jälgida aga lülititel pole vahet mispidi otsad küljes on.
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
02.03.2011 09:39:47
|
|
|
Sul sisemiste USB kaablitega võib probleem olla. Lühistab klaveri toite ära.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 13:14:55
|
|
|
CMOS's puhastamine ei aidanud. Peale seda panin tööle, käis ära üks piiks, tuli pilt ette, siis käis ära veel kaks kiiret piiksu ja siis hakkas ekraanile kirjutama nagu tavaliselt teeb loetledes seadmeid, varem pole seda hakanud tegema. aga see oli ekraanil alla sekundi niiet ma ei tea kas ta kirjutas mõne veateate või oli kõik korras. edasi läks asi jälle vanatmoodi, palus restartida ja valida bootimis seade. teisel käivitusel midagi sellist ei kordunud, nüüd käivitub jälle nii nagu ma ennist kirjeldasin.
Ma arvasin kah alguses et asi selles et esipaneel valesti ühendatud. Kuigi emaplaadi manuaalis ilusasti ära näidatud milline pin on miinus ja mille pluss, siis korpuse omas pole polaarsustest juttugi, niiet neid pidi toppima oma arvamuse järgi, teades küll kuhu, aga mitte kudapidi.
Aga kartes et kõik see ongi süüdi, ühendasin kõik esipaneeli juhtmed lahti, ja proovisin käivitada ka lihtsalt lühistades power switchi pin'e. Praegugi on ühenduses igaksjuhuks ainult see üks kõlar ja powerswitch, et vale ühendamine testimist ei mõjutaks. Samuti on valjuhääldi olnud mõlematpidi sees, kuna korpuse juhendis pole öeldud midagi tema polaarsuse kohta.
Aga mis tähendab et mul on sisemiste USB kaablitega probleeme? On see midagi mida ma ise saan kontrollida ja parandada? Sest mina küll aru ei saa millest jutt
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2011 13:49:26
|
|
|
Jutt esipaneelile minevatest USB kaablitest - osadel on suure pistiku asemel peotäis ühe klemmiga pistikuid ja siis võib valesti minna. Ma isiklikult ei usu, et need sul hetkel üldse ühendatud on, kui juba paneeli omadki välja tõmbasid.
LED-idel on tavaliselt värviline juhe "+" - enamasti on nad valge juhtmega paaris, nii et valge on "-". Sama lugu on ka pc-speakeriga. Piesoelementidel on märk või märgid vahel ka korpuse või klemmide peal. Häält peaks tegelikult tegema mõlemat pidi. Ka on LEDi ja speakeri (kahe klemmiga) pistikul ühe klemmi juures enamasti nooleke - üldjuhul on see "+".
Kui LED põlema ei hakka, pööra pistik teistpidi ja proovi uuesti. Tänapäevane LED vastasmärgiga pingest üldiselt läbi ei lähe, vähemalt mitte kohe, ja masina käivitumist see ka päris kindlasti ei takista.
Millest sa järeldad, et klaviatuur ei tööta? Kui klaviatuuri LED-id käivitamisel vilguvad (hetkeks põlevad kõik LED-id korraga), siis peaks töötama.
BIOS-i pääsemiseks kõik emaplaadid "mugavusi" ei paku - klahv on kirjas manuaalis üldjuhul. Kui ei leia seda, siis proovi DEL, F2 ja F10 klahve - need on kõige tavalisemad. Pildist POST testi ajal pääseb teksti nägema enamasti TAB-klahviga, aga võib olla ka escape (ESC). POST testi ajal ekraanil jooksva tegevuse peaks saama pausida PAUSE-klahviga (jätkamiseks "any key" )
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 14:50:57
|
|
|
Esipaneeli USB ma jah, ühendasin lahti, ei hakka selle esipaneeliga praegu üldse riskima. Ainult power switch on ühendatud ning speakeri klemm, sest ilma selleta mingeid piikse ei tee. mingi hd audio klemm on veel aga see pole ühendatud. Muidu olen LED'e üritanud erinevaid teid pidi ühendada ja ei midagi. Samuti sela juhtmete pundis on kaks ühekleemilist juhet mille peal kirjas -p led ning teise peal +p led. nende järgi vaatasingi et valge on miinus ja värviline pluss, nii ka ühendasin, ei töötanud.
See et klaviatuur ei tööta, järeldan sellest et ta ei vilgu korraks arvutit tööle pannes. samuti olen proovinud erinevaid nuppe klõpsida et pääseda biosisse, raamat ütled et Del nuppu, olen proovinud nii seda kui ka F2, F10 ja F12, ei midagi. Samuti kui arvuti on jõudnud pildist edasi siis ta ütleb et tee restart ja vali bootimis seade, või siis sisesta see ja vajuta suvalist nuppu, nuppe vajutades arvuti ei reageeri, seepärast võingi järeldada ei klaviatuur ei tööta. Olen proovinud nii USB pesas kui ka PS/2 pesas, samuti olen proovinud kasutada ka teist klaviatuuri. Ainuke kord kui nägin korra vilkumist oli veel eile kui üritasin aru saada miks ekraan ei näita midagi, aga siis mul polnud klaviatuurini asja, ja ma ühendasin ta lahti, pole peale seda proovinud. nüüd kui sain pildi ekraanile arvasin et kõik mured lahedatud, aga nüüd ei tööta klaviatuur.
Samuti proovisin ühendada erinevatesse aukudesse telefoni läbi USB juhtme. Kui neis oleks vool arvuti käimapanekul siis hakkaks ta laadima kohe, sest nii käitub ka üks vana logu lauaarvuti siin, kui ka isegi xbox. mõlemad laevad teda isegi kui nad välja lülitatud, niiet ei drivereid ega midagi pole vaja. uues arvutis aga ei lae telefon ei kui arvuti väljas ega kui ka töötab, niiet võib järeldada et seal pole voolu.. mul ei ole kahjuks instrumente et seda kontrollida.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2011 15:02:11
|
|
|
Toitekaableid emaplaadi küljest lahti ja tagasi ühendada oled vähemalt korra proovinud?
Kui tõesti USB ja PS2 pesadesse toidet ei saa ja varem korraks oli, siis lõhnab selle järele, et lasid platest džinni välja kuidagimoodi seal juhtmetega mässates.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 15:07:09
|
|
|
toitekaableid olen jah sisse-välja ühendanud paar korda.
kas siis tõesti pean viiman parandusse... deem. kui emaplaat läbi siis ma ei tea.. viskan arvuti vist üldse nurka ja kõik. ei kavatse veel 80€ kulutada uue peale. praegu ei taha parandusse kah viia, küsivad selle eest nagunii raha kah korralikult ja siis ainult ütlevad nagunii et emaplaat läbi osta uus..
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2011 15:11:08
|
|
|
Kas praegu sisse lülitades masinale pilt ette tuleb ikka? Jääb lihtsalt bootivat seadet otsima, nagu kirjeldasid või sain ma valesti aru?
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 15:17:42
|
|
|
jajah, praegu masin ise töötab, kõik neli venti lähevad tööle (prose, videokaart, toiteplokk, esipaneeli vent), tulukesed emaplaadil lähevad tööle, ekraanile tuleb pilt ette sellest msi emaplaadist, peale seda hakkab küsima bootimisseadet. kui panna sisse win7 plaat ja teha restart siis loadib selle ilusasti üles, kuni sellemaani kus küsib et millist windowsi versiooni thaan installida, niiet kõik töötab. Usun et kui paneksin teise arvuti kõvaketta peale, kus windows 7 juba installitud, siis paneks isegi windowsi tööle, pole veel selleni lihtsalt jõudnud, peaksin hakkama siis teist arvutit lahti kiskuma. Seepärast ma alguses arvasingi et sain arvuti korda, sest kõik töötas laitmatult, senimaani kui üritasin klaviatuuri külge ühendada.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
02.03.2011 15:25:03
|
|
|
Mina võtaks teie asemel selle emaplaadi korpusest välja, paneks elektrit mittejuhtivale alusele, ning prooviks käivitada miinimumkonfiguratsiooniga - 1 pulk mälu (ühendatud prosele kõige lähemal olevasse pesasse - DIMM1), video, klaviatuur ja vajalikud toiteühendused.
Emaplaadil on paar kellamisvidinat vist (OC_SW1 ja OC_GEAR1 & OC_DRIVE), need võiks üle kontrollida, et oleksid ikka "nullis".
Kui arvuti käivitub, klaviatuur töötab ja laseb BIOS'i siseneda, siis lisaks komponente ühekaupa - teine mälu (DIMM2), kõvaketas, DVD jne.
Kui ei käivitu siis oleks vaja proovida ikkagi toitega millel on EPS 12V 8-pin pistik olemas (võib olla ka selline kooslus millel 2 ATX12V 4-pin pistikut).
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 15:27:14
|
|
|
No selge, tänud. Hakkan siis uuesti lahti võtma, kahju muidugi, ma kardan veel rohkem ära rikkuda kogu selle protsessi käigus aga eks ma õhtupoole kirjutan kui olen oma katsetustega ühele poole saanud.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2011 15:49:15
|
|
|
Arvesta ka seda, et talvel on eriti kerge elektroonikadetailid staatilise elektriga läbi kärsatada. Vahepeal suure külmaga oli veel hullem, aga ka praegu on õhk äärmiselt kuiv (kui just kunstlikult ei niisuta) ja staatilised laengud tekivad igal sammul. Enne elektroonika külge näpu torkamist ikka alati enne mõne korpuse kruvi puudutades laengud ühtlustada. Ja enne korpusest väljaspoole tõstetud detailide kusagilt mujalt puutumist puudutada nende maandust (maandusklemm, emaplaadi USB pesa varjestus, lisakaardi puhul kinnitusplaat). Väljavõetud mälud otse antistaatilisse kotti või koti peale, enne mälu puutumist puuduta kotti, mitte mälu.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 16:19:57
|
|
|
panen kummikindad kätte, palju vähem jamamist.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
02.03.2011 16:23:31
|
|
|
Clover kirjutas: |
tänud. see kõik on nii raske alguses mõtlesin et hakkan emaplaadi kallal töötama nii et panen ta antistaatilise koti peale, samas kuskil lugesin et seda tehes võid ta kah läbi kärsatada... ma ei teagi enam mida arvata. |
Tavaline puhas ja kuiv papitükk sobib selleks kenasti, emaplaadi karp näiteks (soovitavalt mitte see kleepsudega ja värvitud pool).
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.03.2011 16:49:26
|
|
|
Tõenäoliselt on probleem hoopis selles, et see lahjake 500W Fortron ei anna niipalju võimsust välja kui emaplaadil on suure võimsusega töölejooksmiseks tarvis.
- Ning siis blokeeritakse toiteploki töö ja siis ei saagi kõikvõimalikud telefonid ennast ka laadida, kuna toiteplokk pole täis-võimsusrezhiimis üleüldse sisse lülitatudki.
---------------------------------------
Nii, et enne kui hakkad emaplaati garaniiremondiga peksma , otsi katsetuseks mõni tegeliku, reaalse võimsusega asendustoiteplokk ja vaata, mis siis juhtub.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 16:53:50
|
|
|
võtsin kõik lahti, korpusest välja, ühendasin ainullt vajalikud asjad ära, miski ei muutunud.
tahanteada, niiet ainuke variant on teine toiteplokk osta?
ostsin selle komplekti kuna siin HinnaVaatluses soovitati selline kokku panna selle summa piires mis mul oli. arvasin et probleeme ei tule.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
02.03.2011 16:54:17
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tõenäoliselt on probleem hoopis selles, et see lahjake 500W Fortron ei anna niipalju võimsust välja kui emaplaadil on suure võimsusega töölejooksmiseks tarvis.
- Ning siis blokeeritakse toiteploki töö ja siis ei saagi kõikvõimalikud telefonid ennast ka laadida, kuna toiteplokk pole täis-võimsusrezhiimis üleüldse sisse lülitatudki.
---------------------------------------
Nii, et enne kui hakkad emaplaati garaniiremondiga peksma , otsi katsetuseks mõni tegeliku, reaalse võimsusega asendustoiteplokk ja vaata, mis siis juhtub. |
See on naljana mõeldud. Jah
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.03.2011 17:24:42
|
|
|
Igatahes Interneti-piibel, nimega Google annab sellise ligikaudse info, et:
Radeon HD 6850 - 25A and a 450W PSU minimum
Selle järgi võttes on, ülereklaamitud-ülehaibitud Fortroni toiteplokk ikka neetult lahjake selle arvutikoosluse töölevedamiseks, kuna tema reaalne tegelikkus on rahulikult nii 500 miinus 100 = 400W.
Ehk siis väga sobiv asjake odavakeste kontoriarvutite käimavedamiseks, aga ei millekski enamaks.
Tabel ise: http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=31179172
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 17:32:27
|
|
|
ma ei tea kas minu teooria on vale, aga juhul kui ma proovin ilma videokaardita tööle panna, peaks ju muudeks asjadeks voolu jätkuma. proovisin, ei aidanud.
ning ma ei saa kuidagi kontrollida kah, mul pole teist toiteplokki kuskilt võtta. ja kuigi see ostetud üleeile, kahtlen et arvutikeskus seda tagasi võtab. isegi kui kraabiks teise toiteploki raha kokku, ma ei ostaks seda n.ö proovimiseks, pärast ei tööta ka teisega ja siis olen kahe toiteplokiga. ja isegi kui töötab, siis esimene jääb vedelema. ma ei tea, mulle ei istu see suhtumine et pannakse miskit kokku, üks jupp ei tööta, suva, ostetakse teine kohe juurde. ma ikka kulutasin korraliku kopika selle toiteploki peale, ja ta pole saanud mind teenida päevagi, nii ma ikka raha raisata ei taha. ma parem viskan selle uhiuue arvuti nurka, kui lähen pimedalt veel raha raiskama
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
02.03.2011 17:42:02
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Igatahes Interneti-piibel, nimega Google annab sellise ligikaudse info, et:
Radeon HD 6850 - 25A and a 450W PSU minimum
Selle järgi võttes on, ülereklaamitud-ülehaibitud Fortroni toiteplokk ikka neetult lahjake selle arvutikoosluse töölevedamiseks, kuna tema reaalne tegelikkus on rahulikult nii 500 miinus 100 = 400W.
Ehk siis väga sobiv asjake odavakeste kontoriarvutite käimavedamiseks, aga ei millekski enamaks.
Tabel ise: http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=31179172 |
Ja Biose-pildi näitamiseks rabab kohe 25A voolu toitest . On ikka kehvake videokaart küll, et vähemaga hakkama ei saa
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
02.03.2011 17:48:35
|
|
|
Emplaadi korpusest eemaldamise ja proovimisega on lühise võimalus siis nüüd välistatud, viga on kas emaplaadis või mõnes muus komponendis.
Kui tahanteada perspektiivist läheneda asjale, siis on 2 varianti - proovida käivitada arvuti lahjema videokaardiga (mõni vana PCI kaart oleks väga hea) või kangemat toidet millel kõik vajalikud pistikud on olemas. Niiviisi saaks ka need veavõimalused elimineeritud ja on kindlam emaplaadiga garantii poole pöörduda.
Mul on olemas nii PCI video kui ka 600W toide millel on kaks ATX12V 4-pin pistikut, kui asukoht sobib siis võib neid proovida.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 18:03:45
|
|
|
leidsin paar vana videokaarti, üks Radeon aga kahjuks ta AGP, niiet ei sobi, aga teine GeForce 6600 PCI-E, kas see peaks sobima? ma siis prooviks mõne aja jooksul ära, lihtsalt praegu panin kõik kottidesse tagasi. aga toidet mul jah teist ei ole ja ise elan Lasnamäel, niiet mustamäele sõita kaugele. Kui saan auto, siis võibolla võiks ära teha, aga kahtlen et täna saan.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|