29.08.2010 01:03:34
kas läpaka videokaart rikkis? (mobility 5650) - lahendatud
video kvaliteet ei ole kõige parem, aga loodan et saate poindist aru.. nimelt aeg-ajalt suvalises kohas ekraani peal hakkab pilt jõnksuma/hüplema
uus hp dv6-3030sy ATI 5650
No võib LCD-paneeli viga ka olla, aga milleks pead vaevata kui uus arvuti; vuta-vuta garantisse ja tehakse korda ehk. _________________ There is no patch for human stupidity...
asi on selles et arvuti eile tuli garantiist, enne saatmist oli sama probleem ja praegu ka sama probleem (väidavad et emaplaat sh. video ka - vahetatud), saatsin uuesti garantiisse. lisaks videokaardi koormusel (erinevad mängud, testid, 3dmark) kiilub kinni. uus windows peal, viimased driverid hp kodulehelt. midagi ei aita.
Ega ei viska ikka küll alati segi pilti. Endal margitades nt ilusti jääb seisma ära pilt kui OC liiga kõrgele aetud,seega selline freezimine täitsa võimalik ka video pärast.
Võib-olla kõvaketas vigane, videokaardi pärast vaevalt ta kinni kiilub, siis viskaks pildi segi, ruuduliseks.
arvutis on 2 videot. Inteli oma ja Ati 5650. (intel selle jaoks et aku kauemini kestaks kui laadija tagant ära)
Nii, neid saab käsitsi ka ümber lülitada. BF2 jookseb inteli graafikaga küll mitte kõrgetel settingutel laitmatult. Ati graafikaga samadel settingutel kiilub kinni. Seega kõvaketta probleem välistatud.
proovisin draivereid nii hp kodulehelt kui ka ati kodulehelt.
paar korda mängus viskas sellise pildi ette:
Kummaline see et garantii sõnul emaplaat (st. ka video sest läpakas kõik ühe plaadi peal) vahetatud, kuid probleem täpselt sama.
viimati muutis snap3 29.08.2010 17:31:02, muudetud 1 kord
Mobilty seeria 5x on suht piix peaks mainima, eriti driveriti puhul.
Tõmba netist näiteks 10.6 drivud. Mulle sobisid kõige paremini.
Mul pmst ilma kaardi kellamiseta suht raske mängida. Atil mingi powerplay kala. Def seadetel kas GSOD v freez, kellates jookseb kui milinki( fps on parem ja ei mingeid freeze).
proovisin kui power play sees ja väljas. krt ma ostsin läpakat 15tuhhi eest mitte selle jaoks et seda overclockima hakata.. see ei ole normaalne.. las ostavad siis tagasi ja võtan nvidia kiibil midagi. muide mul praegu dv6-1250 Ati 4530 ja mingeid probleeme pole aasta aega.
snap3, ega sul midagi muud eriti üle kahjuks ei jää. See ei ole raua probleem võin raudselt öelda.
Moblity 5x seeria lihtsalt on piix (ja mitte ainult mobility).
Minu läpaka puhul on hala terve nett GSOD ja freezi muresid täis. 10.6-10.7 suht ainus lahendus olnud. OC garanteerib stabiilsuse iga drivuga aga see juba eeldab video flashi et unlockida overdrive.
mul ei ole midagi ati vastu sest praegune(vana) läpakas ati 4530-ga töötab perfektselt. Googles ma ei leidnud suht midagi 5650 freezimise kohta..
Oletame, et ma olen täiesti tavaline kasutaja kes ei tea overclockimisest midagi, ja kui ma ei saa arvutit normaaslelt kasutada siis ma ei taha endale sellist arvutit.. sest ta isegi 3dmark05 testi ei tee lõpuni.. vaatame mis servicenet mulle vastab..
ostetud 8.08.2010, jebisin driveritega, testimisega, windowsi reinstallimisega terve päev ja 9.08 saatsin garantiisse.. 28.08 sain kätte, sama jebisin jälle terve päev ja saatsin tagasi. Ma ei proovinud vanemaid drivereid installida. vaid viimased hp kodulehelt ja teine variant ati kodulehelt.
snap3, proovi korra selle ATI drivuga mis HP lehel või plaadiga kaasas. Minu puhul näiteks asuse lehel on viimased driverid 2010 aasta algusest ja midagi pole salata, stabiilsed on. Sul vb sama jama, lasid viimased peale (kui10.8 lasid võid heaga kohe maha tõmmata sest see on ikka puhas pask) aga tegelt on suur ühilduvuse probleem.
hp kodulehel olid 13 augusti driverid, 10.8 tuli välja 25 august.. seega 10.8 viimane kord kui proovisin ei saanud olla.. aga praegu enam proovida ei saa, viisin esindusse.. igaljuhul ma olen väga pettunud
On täiesti teada asi, et tihti ei panda garantiis masinasse mitte uhiuut plaati, vaid pannakse tehase remondist läbikäinud "teise ringi plaat" - n-ö RMA-plaat.
Ning on täiesti võimalik, et - näiteks deformeerunud korpus - väänas koheselt ka selle vahetatud plaadi segi.
---------------------------------
See eespool on siis näitena ja võetud seikadest, kus garantiis vahetatud plaat juba koheselt ei tööta.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.