Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
radok
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 19:04:46
Probleem kõvakettaga |
|
|
Tere!
Arvutil on kõvaketas vigane, st panen käima boot'ib kuni windowsi logoni ära, kus see sinine joon all jookseb, viskab kiiresti pooleks sekundiks mingi sinise taustaga valge kirja ja nii korduvalt.
OS on Windows XP HomeEdition.
Seda on ennegi juhtunud, siis olen parandusse viinud ja on korda tehtud nii, et data jääb alles.
Ise tegin ükskord format C:, ja siis sai korda. Kuid kuidas seda ise korda teha, et data alles jääks ?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
xecroy
HV kasutaja

|
03.06.2010 19:11:57
|
|
|
Kui ketas vigane, siis vaheta ketas välja: formaatimine ei aita!
_________________ Kõige suurem pidur on alati ketas. Naudi inimväärset elu, osta SSD! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 19:33:31
|
|
|
Jah, see on varsti plaanis, kuid kuidas ta korraks-paariks nädalaks jälle töökorda seada, et temas vajalikud asjatoimetused ära teha ?
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
03.06.2010 19:58:11
|
|
|
Zero fill teha või "low level" format...
Ja uus install peale... samas enda jaoks olulisi andmeid seal enam hoiustada ei tasuks
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 20:01:50
|
|
|
Etz kirjutas: |
Zero fill teha või "low level" format... |
Siis kaob ju data ära, või mis ?
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
psydeblo
HV Guru

|
03.06.2010 20:14:57
|
|
|
radok kirjutas: |
Siis kaob ju data ära, või mis ? |
Jah ja tagasi seda enam ei saa.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
03.06.2010 20:20:55
|
|
|
Esimesena võid ketta teisele masinale järgi ühendada ning vajalik info proovida ise kätte saada.
System Properties | Advanced | Startup and Recovery ja muuda valik kus masin teeb automaatse restardi, kui tuleb selline sinine ekraan. Ala "Halt on the BSOD/error" vm. mis seal on. See info pildista ülesse, mis ekraanil on ja jaga meiega või sirvi ka otsingumootorit.
Edit: sa ei saa OS´i sry
Kui sul XP plaat on, siis käsurealt chkdsk ja chkdsk r käsud lahendasid samuti lihtsamad mured - minul algusaegadel oli plaat kohe näpust võtta, sest see tihti tõi süsteemi tagasi kui jälle oskamatusest sai midagi krussi keeratud.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
03.06.2010 20:28:13
|
|
|
psydeblo kirjutas: |
Siis kaob ju data ära, või mis ? |
Jah ja tagasi seda enam ei saa. |
Jah Data kaob sel juhul ja suht-koht taastamatult, samas miks pole sa oma datat sealt juba maha kopeerinud?
Istud nagu "viitsütikuga miinil" hetkel naguinii selle kettaga
Data kättesaamiseks hetkel, teise suvalisse masinasse Slave kettaks ja Data ära kopeerida (oletan et osa sellest võib ka juba rikutud olla)...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.06.2010 20:36:13
|
|
|
Muide - ka kehva toiteplokiga - kui pinged pole paigas, võib arvuti täpselt samasuguseid restarte korraldada.
Nii, et enne ketta "peksmist" tasub kõigepealt toiteplokk üle kontrollida.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 21:04:02
Re: Probleem kõvakettaga |
|
|
Arvutil on kõvaketas vigane, st panen käima boot'ib kuni windowsi logoni ära, kus see sinine joon all jookseb, viskab kiiresti pooleks sekundiks mingi sinise taustaga valge kirja ja nii korduvalt.
OS on Windows XP HomeEdition. Seda on ennegi juhtunud, siis olen parandusse viinud ja on korda tehtud nii, et data jääb alles. Ise tegin ükskord format C:, ja siis sai korda. Kuid kuidas seda ise korda teha, et data alles jääks ? |
Heips!
Mmm... mulle kipub jääma mulje, et asi põle mitte kettas...
Oled sa kindel/veendunud, et paranduses vahetati ka ketas välja?
Pigem tundub, et (faili-)süsteem on lihtsalt "hapuks läinud" või Win ise "pihta saanud"(viirus vms)...
Proovi Seif Mõudis(Safe Mode, sõtkud hoolega F8 nuppu, ku arvuti käivitad) arvuti tööle panna - äkist pääsed süsteemile siiski ligi ja saad selle autu-maagilise taaskäivituse välja lülitada ning siis nääd ära, mida "sinine ekraan" sulle probleemi kohta ütleb.
Kui asja "format c:" stiilis nö korda saab, siis ei pruugi ketas veel vigane olla, kuigi vigane ketas võib kirjeldatud probleemi tekitada küll.
Tee F8-ga proovi
Võid ju arvuti käivitada ka mõnelt "live-CD"(BartPE, MiniWin, Knoppix/*buntu vms) süsteemilt ja siis pääsed ehk kettale ligi ning sulle olulised andmed kusagile varundada(näiteks mälukepike, CD/DVD või mõni väline USB andmekandja/kõvaketas)
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 22:11:44
|
|
|
Okei.
MarioA. , XP plaat on täitsa olemas, ennegi kasutanud.
Kuhu pean selle käsurealt chkdsk ja chkdsk r käsud sisestama?
Käsurida?
Arvuti käima-plaat sisse- siis boot on cd-tuleb see sinine Windows Setup ja sealt pressin R tähte, ehk siis Recovery Windows vist ja sinna sisestan?
Millised need käsud on?
Etz , teist masinat pole SATA 2 pesaga.
On IDE ühendus, kus ma praegu istun.
tahanteada , ei usu, et toiteplokk on. On mitu korda öeldud, et viga kindlalt kettas ja ise järeldaks ka seda.
hashi , paranduses ei vahetatud ühtegi komponenti välja.
Viirusesse eriti ei usu, kuna sellist asja ennegi juhtunud, kuigi see variant on täitsa võimalik.
Safe Mode'sse sisse ei saa- kui tahan sinna minna pillub terve ekraani mingite failide asukohti täis.
Olen ennegi proovinud arvutit käivitada sellise asjaga nagu Digiwiz MiniPE ISO Updated to 05.01.2009 kuid sealt ei saa asju mujale kopeerida-ei teisele kettale, välisele kettale, mälupulgale ja kõrvetada ei luba ;/
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.06.2010 07:57:52
|
|
|
tsitaat: |
Olen ennegi proovinud arvutit käivitada sellise asjaga nagu Digiwiz MiniPE ISO Updated to 05.01.2009 kuid sealt ei saa asju mujale kopeerida-ei teisele kettale, välisele kettale, mälupulgale ja kõrvetada ei luba ;/
|
Saab küll, sa lihtsalt ei oska. Ja millega sa ketast testisid, et nii julgelt väidad ketta tuksisolekut? Pige hashiga nõus, ka minu kogemustepagasis on sarnaseid juhte küll olnud ja seni on ikka kas win peetis või failisüsteem pihta saanud olnud. Vabalt võib kupatuse peedistumist põhjustada vigane mälu, memtestiga proovisid?
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.06.2010 08:03:39
|
|
|
Käsurida?
Arvuti käima-plaat sisse- siis boot on cd-tuleb see sinine Windows Setup ja sealt pressin R tähte, ehk siis Recovery Windows vist ja sinna sisestan?
Millised need käsud on?
|
Jah, "chkdsk /r" . Arvatavasti jah Recovery konsoolist. Trükid sisse parandatakse faile, uuritakse sektoreid ja hapu süsteemi saab vast ka korda.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.06.2010 08:25:29
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Käsurida?
Millised need käsud on?
|
Jah, "chkdsk /r" . Arvatavasti jah Recovery konsoolist. Trükid sisse parandatakse faile, uuritakse sektoreid ja hapu süsteemi saab vast ka korda. |
Hapu systeemi parandatakse siiski /sfc scannow abil või üleinstalliga
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
04.06.2010 08:39:18
|
|
|
[kärtz...] Kuhu pean selle käsurealt chkdsk ja chkdsk r käsud sisestama? Käsurida? Arvuti käima-plaat sisse- siis boot on cd-tuleb see sinine Windows Setup ja sealt pressin R tähte, ehk siis Recovery Windows vist ja sinna sisestan? Millised need käsud on? |
Käsurida ehk DOS- või Command-Prompt, kuidas kellelegi keele järgi on, saab ka F8 puhul valida...
R tähe puhul käivitatakse Recovery Console, võid sääl proovida CHKDSK käsku käivitada, kuigi ma pole kindel, kas saab Kasuta esmalt käsku HELP CHKDSK, see näitab kõiki võtmeid, millega sul opereerida on võimalik. Minu soovitus - CHKDSK C: /F /R /X ehk siis F parandab vead, R taastab nässus sektoritelt andmed, mida võimalik ja X "haagib" ketta süsteemi küljest lahti, kui peaks vajalikuks osutuma. Loomulikult ei pea käsku ega võtmeid suur-tähtedega kirjutama
[kärtz...] hashi , paranduses ei vahetatud ühtegi komponenti välja. Viirusesse eriti ei usu, kuna sellist asja ennegi juhtunud, kuigi see variant on täitsa võimalik. Safe Mode'sse sisse ei saa- kui tahan sinna minna pillub terve ekraani mingite failide asukohti täis. |
Sellisel juhul kahtlen mina selle parandustöökoja tehnikute oskustes ja viiksin järgmisel korral arvuti mujale remonti
Seif Mõud näitabki algul süsteemifailide ja draiverite nimekirja, mida ta kasutusele võtab. Seejärel "palvetab IT jumala poole" väheke aega ning alles siis käivitab süsteemi. Oota natuke(max pool tunnikest) ja ehk ikkagi läheb tööle
Kui aga siiski ei lähe, siis live-CD süsteem tööle ja andmeid varundama
Ja "asju mujale kopeerida ei saa" kohta ütles kunagi ammu üks autoriteet - "Õppida, õppida, õppida..."
EDIT: MarioA. jõudis ette
To Etz: eee... ma ei mäleta, kas Recovery Console puhul /SFC SCANNOW on kasutatav
Seif Mõudi ja/või Command Prompti puhul vast ehk isegi saab.
Üleinstalli puhul võib Win sattuda sama "hapu" failisüsteemi otsa või "pekkis" sektori peale ja kasu põle essugi - setup ei tea ju ketta olukorrast midagi ning eeldab, et see on normaalne. Minu teada ketta seisukorra kontrolli protseduuri sellisel juhul(Repair install/setup) ei teostata
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.06.2010 10:15:25
|
|
|
hashi kirjutas: |
[kärtz...] Kuhu pean selle käsurealt chkdsk ja chkdsk r käsud sisestama? Käsurida? Arvuti käima-plaat sisse- siis boot on cd-tuleb see sinine Windows Setup ja sealt pressin R tähte, ehk siis Recovery Windows vist ja sinna sisestan? Millised need käsud on? |
Käsurida ehk DOS- või Command-Prompt, kuidas kellelegi keele järgi on, saab ka F8 puhul valida...
R tähe puhul käivitatakse Recovery Console, võid sääl proovida CHKDSK käsku käivitada, kuigi ma pole kindel, kas saab Kasuta esmalt käsku HELP CHKDSK, see näitab kõiki võtmeid, millega sul opereerida on võimalik. Minu soovitus - CHKDSK C: /F /R /X ehk siis F parandab vead, R taastab nässus sektoritelt andmed, mida võimalik ja X "haagib" ketta süsteemi küljest lahti, kui peaks vajalikuks osutuma. Loomulikult ei pea käsku ega võtmeid suur-tähtedega kirjutama
[kärtz...] hashi , paranduses ei vahetatud ühtegi komponenti välja. Viirusesse eriti ei usu, kuna sellist asja ennegi juhtunud, kuigi see variant on täitsa võimalik. Safe Mode'sse sisse ei saa- kui tahan sinna minna pillub terve ekraani mingite failide asukohti täis. |
Sellisel juhul kahtlen mina selle parandustöökoja tehnikute oskustes ja viiksin järgmisel korral arvuti mujale remonti
Seif Mõud näitabki algul süsteemifailide ja draiverite nimekirja, mida ta kasutusele võtab. Seejärel "palvetab IT jumala poole" väheke aega ning alles siis käivitab süsteemi. Oota natuke(max pool tunnikest) ja ehk ikkagi läheb tööle
Kui aga siiski ei lähe, siis live-CD süsteem tööle ja andmeid varundama
Ja "asju mujale kopeerida ei saa" kohta ütles kunagi ammu üks autoriteet - "Õppida, õppida, õppida..."
EDIT: MarioA. jõudis ette
To Etz: eee... ma ei mäleta, kas Recovery Console puhul /SFC SCANNOW on kasutatav
Seif Mõudi ja/või Command Prompti puhul vast ehk isegi saab.
Üleinstalli puhul võib Win sattuda sama "hapu" failisüsteemi otsa või "pekkis" sektori peale ja kasu põle essugi - setup ei tea ju ketta olukorrast midagi ning eeldab, et see on normaalne. Minu teada ketta seisukorra kontrolli protseduuri sellisel juhul(Repair install/setup) ei teostata  |
Enne re-installi võiks ikkagi chkdsk teha või mingi muu utiliidiga katsuda bad sectorid ringi mappida...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.06.2010 10:31:38
|
|
|
mingi muu utiliidiga katsuda bad sectorid ringi mappida
|
enamasti on tõhusaim selleks ketta tootja oma utiliit, nt seagate / maxtor puhul seatools, samsungi puhul hutil jms.. enamus nendest utikatest on olemas sellisel asjal nagu UBCD: teed alla laetava iso buutivaks plaadiks ja lased masina selle pealt üles. parandamine ei tähenda alati zero filli vaid ene proovib utiliit ise smarti ümber kirjutada. seal tegelikult on olemas ka kopeerimise utiliidid..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
Kommentaarid: 1139 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
04.06.2010 13:05:22
|
|
|
udusiil kirjutas: |
|
Saab küll, sa lihtsalt ei oska. Ja millega sa ketast testisid, et nii julgelt väidad ketta tuksisolekut? Pige hashiga nõus, ka minu kogemustepagasis on sarnaseid juhte küll olnud ja seni on ikka kas win peetis või failisüsteem pihta saanud olnud. Vabalt võib kupatuse peedistumist põhjustada vigane mälu, memtestiga proovisid? |
Kuidas ma memtest'iga testin, kui ma OS'i sisse ei saa`?
Mingeid teste on vaja veel teha?
Soovitage mingi lihtne live cd seljuhul.
Ja mis selle utliliidiga on? Endal mingi WD1200 ketas. Ei hakanud lahti kruvima, et täpsemalt näha.
Lähen praegu proovin teie antud soovitustega midagi teha.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
04.06.2010 14:01:36
|
|
|
Nii, kõik käsud mis siin anti ja ka need mis recovery console ise soovitas ei töötanud.
Lõi sellise teksti ette - The volume appears to contain one or more unrecoverable problems.
Et siis ei saa.
Ka vajutasin hiljem F8, et safe mode'sse sisse saada, kuid peale mingite failide asukohtade näitamist lõi samuti pooleks sekundiks selle sinise taustaga valge kirja ja siis uuesti restart.
Veel ideid?
Ahjaa, pildistada ma ei saa, sest kaamera teadmata kadunud.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.06.2010 14:51:40
|
|
|
Kuidas ma memtest'iga testin, kui ma OS'i sisse ei saa`?
|
Windowsi all sa memtesti ei tee Memtesti utikas on ka olemas laurxi mainitud UBCD-l.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
04.06.2010 14:56:34
|
|
|
UBCD ei lähe käima :/
Tegin ikka õigesti kui panin selle .exe CD'le?
Ühtegi vaba mälupulka pole.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.06.2010 15:50:42
|
|
|
Tegid valesti. Selle .exe (topeltklõpsuga pakid lahti) sees peab peidus olema .iso fail, selle põletad plaadile käsuga suvalises röstimisproges "burn image to disk" (või midagi sarnast).
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |