Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 09:19:43
Kuidas ma saan näha kasutaja ip aadressi? |
|
|
Ma pean silmas,et kuidas ma saaksin näha HV foorumis kasutaja IP aadressi,nagu mõned siin seda teha saavad?Òleks ju see asi igati vajalik ju,et saaks kindlaks teha,egas keegi näiteks pole oma IP lt teinud mitut kasutajat ning näiteks hinnaga ei manipuleeri...Või ,kui näiteks on vaja petturit veidigi taga ajada...
Kas see Ip värk on ainult teatud isikute õigus,või pole ma lihtsalt veel sellist kohta ülesse leidnud?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Superglue
HV veteran

|
11.10.2003 09:21:22
|
|
|
IP-d näevad vaid konkreetse alafoorumi moderaatorid.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
11.10.2003 09:33:47
|
|
|
tsitaat: |
Kas see Ip värk on ainult teatud isikute õigus,või pole ma lihtsalt veel sellist kohta ülesse leidnud?
|
Saad ju küsida mõne mode käest
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
11.10.2003 09:39:29
Re: Kuidas ma saan näha kasutaja ip aadressi? |
|
|
MatiKala kirjutas: |
Òleks ju see asi igati vajalik ju,et saaks kindlaks teha,egas keegi näiteks pole oma IP lt teinud mitut kasutajat ning näiteks hinnaga ei manipuleeri...Või ,kui näiteks on vaja petturit veidigi taga ajada...
 |
Dünaamilistest IPdest oled midagi kuulnud?
Sa isegi oled 18 erinevalt IPlt postitanud.
Kui pakkuja tahab suli teha, siis ta vahetab IPd ja kasutajat ja muudkui kruvib hinda.
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
509 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 09:59:36
|
|
|
Aga siiski...kui need IP d tähtsust otseselt ei oma...Las siis kasutajad saavad neid vaadata-ennemgi inimesi kogemata vahele jäänud..Milleks siis parema HV nimel kokku hoida..Kahju ju see asi tuua ei saa?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.10.2003 10:48:33
|
|
|
Aga siiski...kui need IP d tähtsust otseselt ei oma...Las siis kasutajad saavad neid vaadata-ennemgi inimesi kogemata vahele jäänud..Milleks siis parema HV nimel kokku hoida..Kahju ju see asi tuua ei saa? |
Ei, aitäh. Piisab juba sellest, et mingid botid käivad mööda lehti ja salvestavad e-maili aadresse. Teadagi, mis selle tagajärg on - spämm. Mõnele pervarile pakuks kindlasti huvi teatud IP tõsiselt ette võtta igasugu rünnakuteks.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
11.10.2003 11:19:37
|
|
|
Tegelikult on IP aadressi avaldamine seotud inimese privaatsusega ja seda ei tohiks kindlasti teha kui selleks mingit mõjuvat põhjust ei ole (pettus vmt.).
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 11:30:29
|
|
|
Selge...tundub loogiline...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
11.10.2003 11:31:36
|
|
|
see on ju lihtne. kirjuta PHP mis detecti IP ja palu uuitaval isikul sellele php-le viival lingil klikkida. asi on ju lihtne. navigeerides oma browseriga kellegi php peale sa nagu annad n6usoleku et ta su ip-d sniffiks. kui ma k2in m66da HV php-d siis ma olen n6us et HV sniffib mitte matikala, kui matikala tahab sniffida siis ta peab mu oma php peale meelitama.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 11:34:41
|
|
|
To MatiKala
Miks sul vaja teiste IP-sid..
Pane omale FireWall peale ja tunne mõnu kuidas su IP-le sisse ronitakse koguaeg...
Ja mõtle mis siis oleks kui keegi su IP laiale publikule reklaamib... (Veel hullem kui staatilise)
B.t.w. kas sa tead mis IP on - no offence aga lihtsalt huvitav - et kas sa tead mida sa õieti tahad ??
_________________ AMD VS INTEL |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
11.10.2003 11:37:26
|
|
|
n2iteks, nii lihtne see ongi. http://orange.tpt.edu.ee/~billy/ip.php
kood on siin:
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mail("billy@hot.ee","ip",$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
?>
|
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 11:40:22
|
|
|
To Sektor: Ma arvan ,et see ip on mingi kaart,mis käib pci või agp pessa...Ja kui ma tahan teiste inimeste ip dega paaniliselt manipuleerima hakata....
tsiisus...
Ma ju ainult küsisin...Vale jalaga tõusid hommikul voodist või?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
11.10.2003 11:59:00
|
|
|
Tegelikult IP'ga on nii, et see on avalik "asi" ja seega peaks see kõigile näha olema.
See ongi mõeldud Internetis olvate arvutite ja nende käikude tuvastamiseks - et keegi sigatseda ei saaks.
Mitte ükski seadus ei keela IP'sid avaldamast. See ei ole konfidentsiaalne teave (kliendi kohta).
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
11.10.2003 12:02:13
|
|
|
keelatud on IP ja mingi muu infi kokkukuuluvuse avalikustamine kellegi poolt kellele see teave on usaldatud. n2iteks ei tohi 6elda a la "kasutaja voyager_est ip-ga xxx.xxx.xxx.xxx on jaan tamm 18 aastane ja istub p2aegu sellel aadressil selles kabinetis ja teeb seda-teist-ja-kolmandat"
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 12:09:16
|
|
|
Ja nagu juba esimeses postituses öeldud,siis pidasin ma silmas HV s toimunud juhtumeid,kus on tuvastatud,et juhuslikult on samalt IP aadressilt kaks kasutajat registreeritud-Mulle isiklikult küll tundub viimasel ajal,et mõnes müügipostituses on lõhestunud isiksused,kes hinda üles dumbivad-Ma ei taha mingisugust häkkerlust tegema hakata vaid lihtsalt sellistest vendadest eemale hoiduda.Ja kui olen mingil põhjusel petta saanud,siis tahaksin omal käel saada petturi IP aadressi,mitte teha jälle postitus,kus on kari troppe,kes näägutavad,et kui loll müüja või ostja ma olen ning kohe näiteks politseisse minna,mitte jääda arutama,kas see on kasulik või mitte...
Ja kui see ei ole võimalik,siis ongi asi selge-Pole vaja hakata arutama teemal,kui loll või tark ma olen ja kas ma tean,mis on IP või mida sellega peale hakata oskan...mott
Vabandan terava sõnavõtu pärast aga veidi tigedaks ajavad viimasel ajal need vastused,kus hakatakse mu pädevust kommenteerima...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
11.10.2003 12:18:44
|
|
|
Kui mõjuval põhjusel on vaja kellegi IPd kontrollida siis võib ju alati mõne moderaatori/administraatori poole privaatsõnumiga põõrduda. Ei pea tegema kuhugi mingit postitust.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
11.10.2003 13:35:57
|
|
|
Ja nagu juba esimeses postituses öeldud,siis pidasin ma silmas HV s toimunud juhtumeid,kus on tuvastatud,et juhuslikult on samalt IP aadressilt kaks kasutajat registreeritud-Mulle isiklikult küll tundub viimasel ajal,et mõnes müügipostituses on lõhestunud isiksused,kes hinda üles dumbivad |
ja mis selles muuseas siis halba on???
I don't get it...
pakkumisest-nõudlusest oled midagi kuulnud???
No ütleme et mingi mees tõepoolest omaenese müügiteemas teeb omaenda stuffile pakkumist (ehk kruvib hinda üles)... on's ta siis nüüd kohe pettur? Mis vahet seal on kas ütleb müüja ise et sry, aga 400 EEK ei lähe mitte, 1000 on õige hind, või teeb ta läbi teise accoundi pakkumise 800 EEK...
Kas sa oled nüüd petta saanud? Kui sa müüjale sobivat hinda ei paku, siis ta enivei ei müü sulle seda asja ja keegi ju ei käsi sul temalt osta, kui hind ei meeldi...
IMHO pingutate te siin pisut üle - kui müüja kasutab sellist taktikat, et võimalikult head hinda saada, siis jumal temaga, lasku aga käia. Halvemal juhul jääb tal asi müümata, ongi kõik.
Petta ei saa siin ju keegi - ise tegid oma hinnapakkumise, järelikult oled valmis selle hinnaga ostma - turumajandus, mis teha
PS! Ma saan aru, et kõik tahavad võimalikult odava hinnaga osta, aga vaadake, teisest küljest - kõik müüjad tahavad võimalikult kalli hinnaga müüa... Miks peaks olema ostja paremas seisus kui müüja???
PPS! Keegi ei keela ostjal kahe accoundi alt müügiteemas käimast - ühe alt pakkumist teha ja siis teise alt vinguda oma esimese alter ego kallal, et see nii saasta asja nii kallilt osta tahab... ja seejärel esimese accoundi alt hinda alla tõmmata, öeldes, et jah, mõtlesin eelkõneleja sõnade üle järgi jne
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 14:09:18
|
|
|
....Sellise jutu peale ei oskagi nagu enam midagi kosta...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
11.10.2003 14:31:51
|
|
|
....Sellise jutu peale ei oskagi nagu enam midagi kosta... |
Ega sa peagi selle peale midagi kostma, vaid natukene asja üle mõtlema...
petmine oleks see, kui tehingu tingimustes on pooled kokku leppinud ja seejärel:
1. Müüja annab sulle asja mis ei vasta kokkulepitule (asi vigane, hoopis vale asi või ei annagi sulle midagi)
2. Ostja annab vähem raha või ei anna üldse
Aga see mismoodi keegi oma ostu-müügipakkumisi teeb on tema enda asi.
Tehing eeldab kahte asja (tahteavaldust):
1) Müüja soovib teatud asja teatud tingimustel müüa (paljudel juhtudel jätab hinna lahtiseks ehk laseb teistel pakkuda, kuna loodab, et pakutakse suuremat hinda, kui ta ise saada loodab)
2) Ostja, leides et asi talle sobib teeb pakkumise hinna osas, millega ta on nõus asja ostma (NB! tegelikult ei oma tähtsust, mis põhjusel ostja oma pakkumise teeb - oluline on et ta on nõus selle hinnaga ostma )
See, kui müüja kasutab mitut kasutajat hinna üles ajamiseks (või ostja kasutab mitut kasutajat hinna allakauplemiseks) on eetiline küsimus, kuid petturiks see teda ei tee, kuivõrd otsustab hinna osas lõppkokkuvõttes ikkagi ostja - kui hind kõrge, siis tehingut ei toimu (müüja roll on siin väiksem - jah, tõsi, kui hind ei sobi, siis ka tema keeldub müümast... aga müüjal on vaja asjast lahti saada, muidu ta ei müüks, mistõttu pigem tuleb temal järeleandmisi teha).
teisiti öeldes -> tehing on igal juhul aus, kui kaup vastab kokkulepitule ja ostja oli hinnaga nõus
Muideks, IP avalikuks tegemisega niikuinii midagi ei muutu -
1. nagu eelpool mainiti, on dünaamilised IP-d äärmiselt levinud
2. Alati võib teise konto alt müüja/ostja sõber pakkumisi teha, mitte müüja/ostja ise (ja ongi kogu see IP värk mõttetu)
PS! Ei ole eriti agar kaupleja müügifooumist (täpsemalt - olen kahel korral ostnud pisisasju) - ehk: ei räägi isiklikes huvides, vaid lihtsalt esitan oma arvamuse tehingute tegemise kohta.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 14:46:09
|
|
|
No aga ma siiski püüan...
Esiteks teen ma omale teise kasutajakonto ja võin sind sõimata nii palju kui tahan ja millal mul viha lahtub,ning sa ei saagi teada mitte iial,et see oli võib olla Matikala...Samas olen ma oma viha sinu peale välja valanud ning oma kasutajakonto puhtana hoidnud...
Teiseks väidan ma ,et 2 mb surramurra videokaardist saab ühe ühenduskoha kokkujootmisel valmistada 1gb võimsusega graafikakaardi ning täiesti juhuslikult on mul selline kaart pakkuda..Kõigepealt tuleb näiteks Hiid ja saadab mu sellise jutuga persse..Nüüd tulen ma välja oma teise minaga ja väidan ,et tõepoolest on selline asi olemas ning omalgi kodus vedelemas...Kuna Sinu jutu järgi võib ühel isikul olla kaks kasutajakontot(turumajandus ju) siis ma eeldan,et neid võib olla ka rohkem ning tulen mängu juba oma kolmanda minaga ja pakun ka seda surramurra videokaarti müüa ja juba moditud kujul...Minu viies mina kiidab asjale takka ja kuigi targemad saavad asjale pihta võib leiduda üks veidi nõrgema ajukonffiga sell,kes selle surramurra kaardi 500.- minu seitsmeteistkümnenda mina käest ära ostab...Ja see on juba puhas sulitegemine...
Kui on juhuseid olnud,kus keegi on vahele jäänud oma lõhestunud isiksusega,siis võib mingisuguse muu petuskeemi korral jääda vahele ehk mõni ka teinegi kord...IP vaatamine võib seda ohtu ennetada..kuigi ei pruugi(dünaamiliste IP aadresside pärast)
Ma pakun välja,et inimene peaks olema üks ja ainus,kui tal on ausad mõtted ning turumajandusega pole siin küll midagi pistmist..Ma ei pea õigeks dumpingu tegemist sellisel kujul...
Kogu eelnev näide oli ilmselgelt võimendatud ja illustratiivse mõttega,kuid ma usun ,et ma ei pannud ideeliselt mööda.Vähemalt seisab minu moraalne õiglustunne just sellises punktis.
p.s. proovisin teha ka omale teise kasutajakonto ,et lugu veelgi värvilisemaks muuta aga kuna mul polnud hetkel pakkuda registreerimiseks teist emaili,siis nii ta jäigi(jutt nendele,kes mu iple ligi pääsevad ja võib olla oleks tahtnud minu kallal iriseda)
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
mullivann
HV vaatleja

|
11.10.2003 14:54:31
|
|
|
ma arvan, et avalik kasutaja ip poleks hea, kuna siis saab välja ju uurida kasutaja asukoha ja muid asju. Need peaksid aga ainult vabatahtlikult avaldatavad olema.
P.S. ühe sama kasutaja mitme nime taha peitumise tõestamine on üsna raske, kuna alati võib ju süü ajada dünaamilise IP kaela. Tuletagem meelde kevadel olnud lugusid ühest endisest modest ja tema alter-egodest(ma ei taha väita, et alter-egod eksisteerisid, lihtsalt tuletasin kahtlusi meelde)
P.P.S. alter-egoga hinna üles kruvimine on lihtsalt ebaeetiline minu arust...
_________________ millivatt läks vanni... |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pang
HV veteran
|
11.10.2003 14:56:41
|
|
|
millivatt ja mullivann
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
11.10.2003 15:04:52
|
|
|
... minu mäletamist mööda on seda ideed ka korduvalt varem välja käidud ja samadel põhjustel maha tehtud ! IP avalikustamine võib tekitada rohkem segadust, kui tast' kasu on, kuna leidub piisavalt kasutajaid, kellel pole antud numbrikombinatsioonist piisavalt adekvaatset ettekujutust ja võivad liialt kergekäeliselt valesid järeldusi teha ! Ei dünaamiline ega staatiline IP pruugi tõest infot anda, kuna esimene muutub liiga tihti ja on üldkasutatav, ning staatilise IP taga võib asuda sadu jagatud ühenduse kasutajaid, kellede väline IP on kõigil üks !
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
11.10.2003 15:12:42
|
|
|
Esiteks teen ma omale teise kasutajakonto ja võin sind sõimata nii palju kui tahan ja millal mul viha lahtub,ning sa ei saagi teada mitte iial,et see oli võib olla Matikala...Samas olen ma oma viha sinu peale välja valanud ning oma kasutajakonto puhtana hoidnud...
|
See on natukene teine teema... Kui tegemist on ühe kasutaja mustamise/sõimamisega (ehk - esitatakse väiteid, mis ei vasta tõele) teise kasutaja poolt, on igal juhul tegemist käitumisega, mis HVF-s pole lubatud - see on lihtsalt vastuolus heade tavadega.
muidugi kui sõim on õigustatud (ehk põhjused tõendatavad), siis sellist vastuolu ei ole, eeldusel et pole kasutatud ebatsensuurseid väljendeid.
Teiseks väidan ma ,et 2 mb surramurra videokaardist saab ühe ühenduskoha kokkujootmisel valmistada 1gb võimsusega graafikakaardi ning täiesti juhuslikult on mul selline kaart pakkuda..Kõigepealt tuleb näiteks Hiid ja saadab mu sellise jutuga <b>piixu</b>..Nüüd tulen ma välja oma teise minaga ja väidan ,et tõepoolest on selline asi olemas ning omalgi kodus vedelemas...Kuna Sinu jutu järgi võib ühel isikul olla kaks kasutajakontot(turumajandus ju) siis ma eeldan,et neid võib olla ka rohkem ning tulen mängu juba oma kolmanda minaga ja pakun ka seda surramurra videokaarti müüa ja juba moditud kujul...Minu viies mina kiidab asjale takka ja kuigi targemad saavad asjale pihta võib leiduda üks veidi nõrgema ajukonffiga sell,kes selle surramurra kaardi 500.- minu seitsmeteistkümnenda mina käest ära ostab...Ja see on juba puhas sulitegemine...
|
Justnimelt, see on puhas sulitegemine - kaup ei vasta kokkulepitud tingimustele (kui ma ostan 1 GB kaarti, siis ma eeldan, et ma saan 1 GB kaardi, mitte moditud 2 MB-se, v.a kui ma olen sõnaselgelt nõus tolle moditud kaardiga)
Aga mina ju rääkisin natukene teisest situatsioonist - hinna üles ajamisest... See ei ole petmine, kui tingitakse hinna üle!!!
Ma pakun välja,et inimene peaks olema üks ja ainus,kui tal on ausad mõtted ning turumajandusega pole siin küll midagi pistmist..Ma ei pea õigeks dumpingu tegemist sellisel kujul...
|
Vaadates kui agar ostja sa oled müügifoorumis ütleksin ma seda, et siinkohal räägid sa kui võimalik ostja - seega ajad oma erahuvisid taga.
Igasugune müügi/vahetuse protsess on konfliktsituatsioon ostja ja müüja vahel - üks tahab võimalikult kallilt müüa ja teine võimalikult odavalt osta. Tehing on kompromiss nende vahel, kus mõlemad lasevad oma nõudmisi järjest alla, kuni mõlemad on tingimustega nõus.
Saan aru, et see on ebameeldiv tunne, kui sa maksid asja eest mingi summa X, mida sa lugesid õiglaseks hinnaks ja siis selgub et oleksid võib-olla saanud odavamalt (naiivne lootus tegelikult - ei usu et müüja oleks sellise hinnaga seda asja üldse müünud). Aga petta pole sa mingil juhul saanud, kuna olid ju selle hinnaga nõus
Tehing eeldab tehinguosaliste vastastikuseid tahteavaldusi - kui need kattuvad on kõik aus ja õiglane.
Pole absoluutselt oluline see, kas sa pakkusid kõrgemat hinda müüja või kolmanda isiku (kes osutub hiljem kah müüjaks) postituste tõttu - oluline on SINU ENDA hinnang asjale.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
11.10.2003 16:57:03
|
|
|
Loomulikult lähtun ma erahuvist...ega ma mingi jõuluvana ole,et tulen teen siin foorumi korda ja siis lähen teisi lapsi edasi aitama...
Aga ok...Vähemalt on Sul oma nägemus ja arvamus asjast ning ma hindan seda.Siin polegi muud,kui kaks eri arvamust,kus vaidlemine viib halvemal juhul sõnasõjani..Nii,et las ta siis jääb...Põhimõtteliselt on mu küsimusele juba seal kusagil eespool ära vastatud ja ilmselgelt ei hakka siin keegi peale bosside neid IP sid vahtima..
Selles mõttes on jah,võimalus olemas,et admini käest saab vajadusel numbrid kätte.Hea seegi..
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|