Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2009 11:00:02
|
|
|
Aga milles probleem - kui raha palju on, siis saab ju alati teha ISP-ga lepingu ja tellida ISP-lt nii kiire ühenduse ehitus, kui vaja on. Peaasi, et maksta jõuatakse ühenduse ehituse eest ja hiljem kuumaksude tasumised.
Ja kui raha vähe on, siis on alati abiks mobiilinternettide Päevapiletid. Maksad väheke pileti eest ja Upid ning Down-id 3G või 3,5G võrgus mehemoodi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
07.09.2009 13:56:55
|
|
|
Probleem, isand tahanteada, on selles, et ISP müüb ühte ja sama toru erineva hinnaga. Mina, kui klient, tunnen, et mind tüssatakse. Hinnakirja ei koostata mingist loogilisest kalkulatsioonist lähtudes vaid põhimõttel, olgu mingi "proletariaadi pakett" mis on odav ja sobib kõigile. Niii, vaatame nüüd lakke ja mõteleme, KUI palju annaks nöörida neilt kellele "standardpakett" ei sobi? Tehnoloogiliselt ei ole siin takistusi. Äriliselt on vastik suhtumine: "one size fits all" ja kellele ei fiti sellele paneme hullu kirve selga - kui vaja on siis nutab ja maksab. Probleem on õigust ütleda ättitjuudis.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
07.09.2009 15:18:23
|
|
|
Palun lõpetage see halamine. Teil eestis on elu kui lill neti ühendusega. Meil siin on ainuke teenusepakkuja suur gigant Telefonica ja maksimum kiiruse mis ta meile siin lubab on 6M/360k millest sa heal juhul kätte saad ainult poole või veelgi vähem. Nurised ei ole siin kuhugi vastatakse sulle "tahad või ei taha?" ja raha küsitakse selle poolpehme teenuse eest 45€ kuus. Palun lõpetage see halamine ja olge rahul, et te saate teenusepakkijat valida! Ma olen ka Euroopa liidus!
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
07.09.2009 15:32:09
|
|
|
Eesti üritab ju e-riik olla, kuidas siis muidu saab seda ellu viia kui mitte kogu maa internetiseerimisega.
_________________ M: Gigabyte B650M-DS3H |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
0 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
07.09.2009 15:34:58
|
|
|
Ei tule meil siin Eestis "pilves arvutamisest" midagi välja (heal juhul) megabitise uplaadiga. Näe, tahaks oma kola backupida Amazoni külge või oma isikliku serveri külge, kuid 1 megabitiga võibki uploadima jääda. Lisaks tahaks kiiremini Linuxi ISOsid seemendada.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
07.09.2009 15:59:35
|
|
|
Pigem viskavad üle need, kes ei saa aru miks kiiret internetti vaja on või kes seda ei vaja. 21. sajand on siiski ning 1Mbit/s nett ei kõlba enam mitte kuskile. Vähe sellest, et andmemahud suurenevad netis (filmid, musa, youtube jne) siis peavad ka kiirused suurenema mis on igati normaalne. Ebanormaalne oleks see kui nad ei suureneks. Viimane aeg oli liigutama hakata erinevatel teenusepakkujatel. Ja olgem ausad, Eesti sugust "E-riiki" ei saa ju ometi võrrelda mingi keset ookeani asuva paradiisisaarega. Midagi peab meil ka parem olema.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
07.09.2009 16:28:48
|
|
|
KimSky, see, et sina oled sattunud mingi ebameeldiva monopoli haardesse, ei puuduta kuidagi seda, kuidas eestis netiga lood on, eks ole.
Ülbeks läinud monopolide taltsutamiseks on riik ja igasugused monopolide, kartellide jms. vastased seadused. Ning konkurentsiamet.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
07.09.2009 17:19:38
|
|
|
T1000 kirjutas: |
Ebanormaalne oleks see kui nad ei suureneks. |
Ja mõnes kohas nii ongi eestis, lihtsalt ei suurene. Seisab seal kus kunagi asjaga välja tulles oldi (Elionist jutt). Põhimõtteliselt nii et kui youtubes kasvõi filmitreilerit vaadata tahad siis avad youtube, lähed käid pesemas ja tagasi tulles saad isegi ära vaadata Maainimeste selge ahistamine.
Elan küll linnas kus on 12megane ühendus varnast võtta aga kuna suht palju ka maal viibimist siis jah. Ei ole normaalne et isegi netiraadiot ja netis niisama surfata samal ajal ei saa. 128kbit/s netiraadio mängib, lähed näiteks DELFI.EE ja niikaua netiraadio taas vait kuni delfi ennast loadib
Eks näis mis aeg toob. Aga ei saa ju nuriseda kh, tasuta antakse ikka lisaks kolmikpaketile.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2009 18:51:57
|
|
|
OFFF: Niipalju võib veel lisada, et tihti jäävad kõikvõimalikud suuremad kiirused ja moodsad võimalused inimeste soovimatuse ja laiskuse taha.
Loodetakse, et küll keegi teine - või kolmas tegelane tuleb küll kaablit vedama, küll maste ja antenne püstitama. Ja siis inimene ise lebotab - valab õlut - ja pisaraid, et küll on ikka jama, et keegi ei tule mulle seda kaablit vedama ega antenni püstitama.
Nii, et kes ise vedada - või ehitada ei viitsi, eks need siis ootavad, kuni Eesti ISP-d neile 5-10 aastaga kiire internetiotsa tuppa veavad.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
07.09.2009 18:59:56
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Lähiajal lasevad vist kõik Elioni järel kraanid valla ning hea raha eest võid tõmmata palju torust tulla on. |
Kui pikk see lähiaeg on? 1 aasta?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.09.2009 19:02:03
|
|
|
radok kirjutas: |
Lähiajal lasevad vist kõik Elioni järel kraanid valla ning hea raha eest võid tõmmata palju torust tulla on. |
Kui pikk see lähiaeg on? 1 aasta? |
Meil kõigil on sama head kristallkuulid niiet ennustada pole vast mõtet. Tuleb siis kui aeg on küps.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.09.2009 19:04:32
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
OFFF: Niipalju võib veel lisada, et tihti jäävad kõikvõimalikud suuremad kiirused ja moodsad
Nii, et kes ise vedada - või ehitada ei viitsi, eks need siis ootavad, kuni Eesti ISP-d neile 5-10 aastaga kiire internetiotsa tuppa veavad. |
veaks ise heameelega, aga paraku on enne mind 4 kilti era ja riigimaid ja seetõttu läheb keeruliseks
omale läheks kasvõi kohe kühveldama, maste püsti ei aja sest Internet on ikkagi vaid siis kui ping on 1 ms neti.ee
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
07.09.2009 19:30:54
|
|
|
devilman kirjutas: |
Omast arust ma seda sõna ''ainult'' ei öelnud. Aga mööda ka ei pannud ju või mis? Mis sa arvad palju sellest üles minevast andmemahust nii väga legaalne ikka oleks? Mitte et ma ise jube seadusekuulelik kodanik oleks, aga vahel on veits muigele küll võtnud kui näed neid samu nickname-sid siin halamas ''fotode ja youtube uppimise aeglusest'', samas ise teades kuidas samad isikud privaatsematel torrent saitidel pumpavad sadu gigasid üles:) |
Päris palju oleks. Inimestel vaja pilte laadida, mis juba ainuüksi võtab 500mb - 1gb folderi kohta. Ja no ei ole just tore seda uploadida 512kbit ühenduse taga. Samas ma leian, et kui ma olen kunagi ostnud mängu ja mingil põhjusel see plaat enam ei tööta, siis ma muidugi tirin ta endale, sest kust mujalt ma enam seda saan? Olen ta ju ikka täie rahakoti eest alguspäevil ostnud.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.09.2009 20:22:19
|
|
|
Iga kliendi soov eeldab teenusepakkujalt mingit liigutust ja kulutust, väidan, et iga teenusepakkuja täidab kliendi soovi 100% aga KLIENDI ENDA KULUL. Kui on soovijaid, on ka pakkujaid, mida rohkem soovijaid seda soodsamaks kujuneb teenuse hind igale kliendile. Kes eelnevast aru ei saa, nendega pole mõtet vaielda miks miks miks.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
devilman
HV kasutaja
|
07.09.2009 20:31:32
|
|
|
Ollaz kirjutas: |
devilman kirjutas: |
Omast arust ma seda sõna ''ainult'' ei öelnud. Aga mööda ka ei pannud ju või mis? Mis sa arvad palju sellest üles minevast andmemahust nii väga legaalne ikka oleks? Mitte et ma ise jube seadusekuulelik kodanik oleks, aga vahel on veits muigele küll võtnud kui näed neid samu nickname-sid siin halamas ''fotode ja youtube uppimise aeglusest'', samas ise teades kuidas samad isikud privaatsematel torrent saitidel pumpavad sadu gigasid üles:) |
Päris palju oleks. Inimestel vaja pilte laadida, mis juba ainuüksi võtab 500mb - 1gb folderi kohta. Ja no ei ole just tore seda uploadida 512kbit ühenduse taga. Samas ma leian, et kui ma olen kunagi ostnud mängu ja mingil põhjusel see plaat enam ei tööta, siis ma muidugi tirin ta endale, sest kust mujalt ma enam seda saan? Olen ta ju ikka täie rahakoti eest alguspäevil ostnud. |
Alla laadimist ma silmas ei pidanudki, pooldasin hoopis selle tõstmist. Ma ei usu et igapäevaselt neid gigade viisi piltide uploadereid kogu kliendibaasist ka eriti palju oleks.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.09.2009 20:39:02
|
|
|
Iga kliendi soov eeldab teenusepakkujalt mingit liigutust ja kulutust, väidan, et iga teenusepakkuja täidab kliendi soovi 100% aga KLIENDI ENDA KULUL. Kui on soovijaid, on ka pakkujaid, mida rohkem soovijaid seda soodsamaks kujuneb teenuse hind igale kliendile. Kes eelnevast aru ei saa, nendega pole mõtet vaielda miks miks miks. |
jah enda kulul küll, aga teades hindu ja mis asjad tegelikult maksavad siis miskipärast kipuvad need enda kulud küll sellised olema, et selle raha eest teeks pigem juba myrinetti või infinibandi
või leitutaks kasvõi uue kolineti
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
07.09.2009 21:12:54
|
|
|
Imo oleks ebasümmeetrilistel ühendustel aeg lõppeda. Kenad paketid võiks olla 10/10 (299.-), 50/50 (499.-) ja 100/100 (699.-). 1000/1000 võiks jääda serveriruumi, muidu keegi ei koligi oma serveriga serverimajja ja Linxtelcom ja tema sõbrad kuivad kasumist kokku.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
07.09.2009 21:21:15
|
|
|
d3t kirjutas: |
1000/1000 võiks jääda serveriruumi, muidu keegi ei koligi oma serveriga serverimajja ja Linxtelcom ja tema sõbrad kuivad kasumist kokku. |
Aga miks ka mitte?
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
07.09.2009 21:27:39
|
|
|
Andykas, sest, et mis juhtub siis kui mingil jorsil maja maha põleb koos serveriga ja sa juhuslikult tema serveris enda stuffi hoidsid ja ta ei teinud backuppi?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.09.2009 21:35:19
|
|
|
too kasumit teeniv ettevõte ütles mu REQ peale, et teil tuleb vedada 200km kaablit, ja hiljem ainult 200m mis muidugi pole kumbki õige.
samas aga ei ole see võrguarendus jõudnud küllaltki arvestatava suurusega maantee äärde (noh eeldan et fib0 jookseb ikka teeäärt mööda näiteks)
200km veoga oleks vist terve eesti ristipõiki läbi teinud
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2009 21:48:27
|
|
|
d3t: Muide - Eestis üritati kunagi - a 10 aastat tagasi - rajama hakata sümmeetrilisi võrke - aga siis valasid kõik kilendid suuri pisaraid, et see hind on nii neetult kõrge.
Ja mis siis oli tulemus? Mindi üle kordades odavamale ebasümmeetrilisele ühendusele ning kohe lõid kõikidel klientidel silmad särama ja ei ühtki pisarat enam.
----------------------------------------------------------------------------
Tulevikku vaadates, siis ega Sa ehk enam väga kaua ootama ei pea - Internet II võrkudes on ainult sümmeetrilised, ülikiired ühendused - Gigad ja Terad jooksevad ühesuguse kiirusega nii üles kui alla.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
07.09.2009 21:56:05
|
|
|
Mis asi on Internet II?
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.09.2009 22:52:37
|
|
|
gan3b: Sõber Google ja varasemate teemade "kammimine" annab vastused, et mis on praguse Internet I asemele arendatav Internet II või ka (kirjapilt) Internet 2.
Ja milliseid, ulmelisi, kiiruseid see võrk võimaldab.
---------------------------------------------------------------------
Väike, aga hea leid, kus filmifänn unistab juba Internet 3-st.
"This will have a capacity of 100 Gbps – a 10-fold increase over Internet 2.
Some measure of what this might eventually mean for ISPs and domestic and business subscribers to the Internet can be gauged from the fact that with Internet 3 a high-definition version of the film “The Matrix” (that researchers have been using as the basis if their date transmissions) could be downloaded in about five seconds as opposed to the 30 seconds it takes over Internet 2. With a normal home connection utilising today’s usual connection speeds, such a download could take anything between 12 and 24 hours."
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
07.09.2009 23:05:03
|
|
|
gan3b, Internet II on see võrk kus suur vend jälgib iga su liigutust ja google pakub sulle vastavalt kellajale otsingutulemusi. Ehk kui sa paar korda õhtusel ajal porri otsid, siis mingihetk pakub ise õhtul sulle mingit porrisaiti. Ning kui kellelgi on midagi vaja siis saab seda hetkega välja võtta. Mitte, et praegu seda teha ei saaks aga siis on see kordades lihtsam.
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|