Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Mobiiltelefoni kasutamine GPS'na (telefon+GPS saatja) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.03.2009 17:03:11 vasta tsitaadiga

Garmin Mobile XT + EOmap Eesti Teejuht.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 05.03.2009 18:34:41 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:

Garmin Mobile XT on olemas, kuid need kaardid on künad. EOmap'e Mobile XT'le olen ka näinud eemalt. Need on ainult millimeetri jagu detailsemad kui Garmini enda omad, kuid sisuliselt sama robustsed, detailsusest pole jälgegi.
Võrdle neid EOMapi kaarte siin - http://kaart.postimees.ee/
Aga Google kaardid on tõesti detailsed, eriti aerofotod. Ainult minu teada GoogleMaps ei võimalda kaarte alla laadida.
Kas on mingi nipp selleks?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 05.03.2009 19:44:50 vasta tsitaadiga

Regio kaart Garminile on küll oluliselt parem, kui garmini enda Europe 2009.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 05.03.2009 20:16:58 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
rex kirjutas:

Garmin Mobile XT on olemas, kuid need kaardid on künad. EOmap'e Mobile XT'le olen ka näinud eemalt. Need on ainult millimeetri jagu detailsemad kui Garmini enda omad, kuid sisuliselt sama robustsed, detailsusest pole jälgegi.
Võrdle neid EOMapi kaarte siin - http://kaart.postimees.ee/
Aga Google kaardid on tõesti detailsed, eriti aerofotod. Ainult minu teada GoogleMaps ei võimalda kaarte alla laadida.
Kas on mingi nipp selleks?

google ortofotod lõpevad tartu maanteel peale vaidat täielik jama. Ise kasutan garminis Regio uut balticumi kaarti ja seal isegi elektriliinid ja talukohtade nimed + metsarajad ja jalgteed peal.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 05.03.2009 21:18:49 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:

google ortofotod lõpevad tartu maanteel peale vaidat täielik jama. Ise kasutan garminis Regio uut balticumi kaarti ja seal isegi elektriliinid ja talukohtade nimed + metsarajad ja jalgteed peal.

Mind need elektriliinid küll ei huvita, huvitaks just majade kontuurid (täpselt maja kuju järgi) ja majanumbrid, et ikka üles leiaks vajaliku koha.
Nii nagu on selles Postimehe EOMap kaardil.
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 05.03.2009 23:18:49 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
enterprice kirjutas:

Mind need elektriliinid küll ei huvita, huvitaks just majade kontuurid (täpselt maja kuju järgi) ja majanumbrid, et ikka üles leiaks vajaliku koha.
Nii nagu on selles Postimehe EOMap kaardil.
Maja numbrid on ilusti ikka olemas jah
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 08.03.2009 18:05:55 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:

Maja numbrid on ilusti ikka olemas jah

Avastasin Googlest veel täpsema kaardi - http://www.openstreetmap.org/ , Garmin, Regio või EOMap ei pääse ligilähedalegi.
See võimaldab ka 3rd osapoole GPS tarkvaral kaarte reaalajas laadida. Siis tuleb aadressiks panna openstreetmap.org.
Ise kasutan "PathAway GPS 5" nimelist GPS tarkvara. Seal on võimalusi kordades rohkem kui mingil Garminil või TomTom'il, saab ise kaarte koordinaadistada ja telefoni laadida. Muidugi on rikkalikud võimalused ka navigeerimiseks. Üks eriti huvitav võimalus on "grupitöö", mis võimaldab saata oma aadressi teistele ja kuvada kõigi grupi liikmete asukohti, suunda, teekonda ja kiirust. Samas võib ta teha ka eksport-importi Garmini seadmetest ning kasutada 3rd poole reaalajas kaarte (seesama openstreetmap.org)

Aga jah, Regiol ja EOMapsil ja muul saastal on veel areneda küll ruumi. See on ka loll jutt et ülidetailsed kaardid ei mahu seadmesse ära - saan oma moblal 8GB microSD kaarte vahetada lõpmatuseni (kõik ei pea ju olema samal microSD kaardil) - seega pole olemas mingit piiri üldse.
tagasi üles
its2cold
HV veteran

sõnum 08.03.2009 19:04:52 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, minu kodulinna kohta on Regio ja Nokia Maps märksa täpsemad.

Sportstracker on tore asi, esimesed meetrid see kevad ratta seljas! https://sportstracker.nokia.com:443/nts/workoutdetail/index.do?id=733621
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 08.03.2009 19:26:39 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:
vaegkuulja, minu kodulinna kohta on Regio ja Nokia Maps märksa täpsemad.

Sportstracker on tore asi, esimesed meetrid see kevad ratta seljas! https://sportstracker.nokia.com:443/nts/workoutdetail/index.do?id=733621

Olen eelmise telefoniga NokiaMapsi küllalt kasutanud ja detailsuse poolest jääb ta Google kaartidele alla. Sul pole lihtsalt ettekujutust mis on detailne mapp üldse. Selleks on vaja võrrelda neid mappe ja kaarte, ega muidu ei tekigi ettekujutust. Üheks oluliseks tunnuseks detailse mapi puhul (kui muidu vahet ei tee) võiks nimetada majade kujutisi-siluette-piirjooni, mis vastavad 1:1 reaalsusega , s.t. et kaart pole küll aerofoto, kuid on aerofoto järgi tehtud ja töödeldud.
GPS seadmetele mõeldud kaartidest olen openstreetmap.org kaartidel ainsana seda seda näinud (Tallinn tuleb kohe hoobilt ette ka). Majanumbreid pole aga ühelgi näinud veel. Regiol ja EOMapsil on loomulikult detailkaarte küllaga (nii majade kontuurid kui numbrid), kuid point on just selles, et neid pole GPS seadmete jaoks. GPS seadmed on mõeldud rahvakasutuseks, laiatarbekaup, pole mõeldud professionaalseks tööks nagu sõjaväeluure jne. Ega neid Regio või EOMap detailkaarte mis internetist või paber-atlastelt näed, ega neid siis sinna GPS seadmetesse ei pande. Sinna lähevad hoopis teised kaardid. Muidugi, kui Regio või EOMap reklaamib, et ka GPS seadmetesse lähevad detailkaardid, samas mingit näidist esitamata, siis see detail mõiste tuleb küll panna suurte hüüumärkide vahele.
tagasi üles
its2cold
HV veteran

sõnum 08.03.2009 19:44:23 vasta tsitaadiga

Appi, ütlesin ainult, et minu kodukohas on Nokia Maps täpsem ja kõik. Ei mina taha siin sinuga detailkaardi ja muu maailma üle vaidlema hakata. Automaatselt silte pole samuti vaja mulle külge kleepida.
Openstreetmapi jaoks on Rapla pea täitsa tühi, Nokia Maps ning Google Maps täpselt sama.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 08.03.2009 19:56:57 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:

Openstreetmapi jaoks on Rapla pea täitsa tühi, Nokia Maps ning Google Maps täpselt sama.

Täitsa võimalik, ma pole Raplat uurinud. Mina rääkisin kaardi detailsusest, mitte sellest kas mingit kaarti üldse on. Need on ikka eraldi mõisted. See kui üks kaart sisaldab rohkem geograafilisi punkte, see ei muuda veel kaarti ennast detailsemaks. Mõisted peaksid ikka korrektsed olema. Saan aru et tegemist on reklaamitrikiga et rohkem müüa ja mõisteid tahetakse meelega sogada.
Aga usun et Google "Satellite view" peaks ikka näitama ka Raplat, võisiis ise teha kaart (koordinaadistada ja laadida mobiili).
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 08.03.2009 20:53:46 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Mina rääkisin kaardi detailsusest, mitte sellest kas mingit kaarti üldse on. Need on ikka eraldi mõisted. See kui üks kaart sisaldab rohkem geograafilisi punkte, see ei muuda veel kaarti ennast detailsemaks. Mõisted peaksid ikka korrektsed olema.

Sinu arust tähendab detalisus siis seda, et kaardile joonistatud majakontuuridele oleksid ka uksed-aknad ette joonistatud?

Sharm'is oli Nokia Maps'i kaart Google kaartidest detailsem (klassikalises mõttes, mitte uste-akende osas). Kui hetkel vaatan selle openstreetmapiga Hiiumaad, siis ma seda küll eriti detailseks ei peaks (ikka jälle klassikalise detailsuse osas).
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 08.03.2009 21:13:06 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:

Sinu arust tähendab detalisus siis seda, et kaardile joonistatud majakontuuridele oleksid ka uksed-aknad ette joonistatud?

Justnimelt, said aru asjast väga õigesti ja täpselt. Aga selle kaartide detailsuse kohta on suureks abiks muidu üldse kooliharidus, soovitatavalt topograafia.
Kui sa räägid kaartide detailsusest "klassikalise" ja "mitteklassikalise" vaatenurgast, siis ma eeldan et topograafiast ei tea sa küll midagi.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 08.03.2009 23:02:14 vasta tsitaadiga

No aga, härra meistertopograaf, pange siis palun siia teemasse ammendavalt kõik mobiiltelefoni kasutamisest GPS'ina kirja. Punkt-punktilt, detailselt, nii et mitte kellelgi ei tekiks siin teemas enam kunagi vähimatki kiusatust "vasta"-nuppu klikkida"
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 09.03.2009 12:26:01 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
rex kirjutas:

Justnimelt, said aru asjast väga õigesti ja täpselt. Aga selle kaartide detailsuse kohta on suureks abiks muidu üldse kooliharidus, soovitatavalt topograafia.
Kui sa räägid kaartide detailsusest "klassikalise" ja "mitteklassikalise" vaatenurgast, siis ma eeldan et topograafiast ei tea sa küll midagi.

maakohti, pole su kaardil üleüldse ju olemas, ei ühtegi metsasihti mudateed, ega muud kasulikku, isegi maakonnapiire, ega kruusateid pole, appiiiii icon_rolleyes.gif
Tallinnas pole väikseid kõrvaltänavaid ka juu icon_biggrin.gif
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 09.03.2009 12:56:15 vasta tsitaadiga

OpenStreetMap on muidugi äärmiselt edev ja tänuväärne ettevõtmine, aga nagu kõigi suurte vabatahtlike poolt elus hoitavate asjadega, kvaliteet ja see nn "detailsus" kõigub piirkonniti üsna tugevalt. Kui mõni organisatsioon või seltskond on mõne linna või muu ala kaardistamisse oma suurema panuse andnud (Tartu näide) on muidugi vahva, aga ka linnapiirist väljas paistab elu olevat.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Estonia

Ja kaaskondseid topograafiliste lammastena kujutada on ka tore ajaviide, aga kui selle asemel oma oskusteabega ka ise osm-i tegemistes kaasa lüüa, tekiks siia ilma ehk kübeke rohkem lisaväärtust?

tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 09.03.2009 14:15:46 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:
OpenStreetMap on muidugi äärmiselt edev ja tänuväärne ettevõtmine, aga nagu kõigi suurte vabatahtlike poolt elus hoitavate asjadega, kvaliteet ja see nn "detailsus" kõigub piirkonniti üsna tugevalt. Kui mõni organisatsioon või seltskond on mõne linna või muu ala kaardistamisse oma suurema panuse andnud (Tartu näide) on muidugi vahva, aga ka linnapiirist väljas paistab elu olevat.

Ja kaaskondseid topograafiliste lammastena kujutada on ka tore ajaviide, aga kui selle asemel oma oskusteabega ka ise osm-i tegemistes kaasa lüüa, tekiks siia ilma ehk kübeke rohkem lisaväärtust?

ei näe igasugu dubleerivatel poolikutel vidinatel suurt väärtust kui tasuta või soodsad toimivad lahendused olemas juba icon_smile.gif
Muidugi jõudu arendajatele, tööd peaks neil tükiks ajaks jaguma :)Hetkel olen olemasolevate lahendustega oluliselt rohkem rahul ja ei mõista kuidagi kodanik vaegkuulja halvustavat suhtumist neisse, kui tal endal midagi paremat välja käia pole. Lihtsalt tühikargajana tundub tüüp.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 09.03.2009 18:24:29 vasta tsitaadiga

enterprice kirjutas:

ei näe igasugu dubleerivatel poolikutel vidinatel suurt väärtust kui tasuta või soodsad toimivad lahendused olemas juba icon_smile.gif
Muidugi jõudu arendajatele, tööd peaks neil tükiks ajaks jaguma :)Hetkel olen olemasolevate lahendustega oluliselt rohkem rahul ja ei mõista kuidagi kodanik vaegkuulja halvustavat suhtumist neisse, kui tal endal midagi paremat välja käia pole. Lihtsalt tühikargajana tundub tüüp.

Vaata, GPS seadmetesse ei panda neid kaarte mis mujal on kasutuses, sinna pannakse palju sitemad kaardid. Miks? Ei ole kallim, ei ole takistusi ei jõudluses ega mahus. Pannakse sitemad kuna sinusugusele see ju kõlbab nagu sa räägid, kindlasti kõlbaks hullemgi veel. Samas on neid võimalik ise teha ja sinna panna.
tagasi üles
enterprice
HV veteran
enterprice

sõnum 09.03.2009 18:35:56 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
enterprice kirjutas:

Vaata, GPS seadmetesse ei panda neid kaarte mis mujal on kasutuses, sinna pannakse palju sitemad kaardid. Miks? Ei ole kallim, ei ole takistusi ei jõudluses ega mahus. Pannakse sitemad kuna sinusugusele see ju kõlbab nagu sa räägid, kindlasti kõlbaks hullemgi veel. Samas on neid võimalik ise teha ja sinna panna.

kui kusagil oleks paremaid kaarte, siis ega minagi vastu poleks, aga küsimus kuipaljudel sellest kasu on. Ilmselt läheks andmamaht oluliselt suuremaks ja sedme kiirus langeks. Olen Garmini peal proovinud päris palju erinevaid kaarte ja kiirusevahe on märkimisväärne. Telefonid N82 , N95, E51, 5800Xpressmusic. Olen proovinud iPhone Googlemapsi nii, uuema kui vanema seadme peal. Seega mõningane kogemus on. Lisaks erinevaid kaardirakendusi WM5 ja WM6 keskkonnas.
Oled sa uusi Regio kaarte näinud ikka?
Tekib küsimus Mis valdkonnas nii täpseid kaarte vaja võiks olla? Offroad? Orienteerumine?
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 09.03.2009 20:08:56 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:

Jah, seda nüüd küll, tänuväärt muidugi. Teisest küljest, peale seda, kui server kasutajaid bannima hakkab, "tõuseb mul asja vastu autoriteet kohinal".
enterprice kirjutas:

kui kusagil oleks paremaid kaarte, siis ega minagi vastu poleks, aga küsimus kuipaljudel sellest kasu on. Ilmselt läheks andmamaht oluliselt suuremaks ja sedme kiirus langeks. Olen Garmini peal proovinud päris palju erinevaid kaarte ja kiirusevahe on märkimisväärne. Telefonid N82 , N95, E51, 5800Xpressmusic. Olen proovinud iPhone Googlemapsi nii, uuema kui vanema seadme peal. Seega mõningane kogemus on. Lisaks erinevaid kaardirakendusi WM5 ja WM6 keskkonnas.
Oled sa uusi Regio kaarte näinud ikka?
Tekib küsimus Mis valdkonnas nii täpseid kaarte vaja võiks olla? Offroad? Orienteerumine?

No mind ennast huvitab eelkõige jalgsimatk. Pihuarvuti 500 MHz kiirus ei tohiks küll takistuseks olla, arvestades seda et embedded opsüsteem võtab ikka kordades vähem resursse kui desktop masin. Ja mis kiirust mul jalgsimatkal tarvis on? Ise näen kolme võimalust täpseid kaarte saada:
a) selle Google Maps Downloaderi abil laadida kaardid ja koordinaadid, siis sisestada kaardid koordinaadistavasse tarkvarra ja kopi-pasteda koordinaadid
Google Maps Downloaderi poolt loodud koordinaatide failist, salvestada tulemus, kopida telefoni vastavasse tarkvarasse mis võimaldab enda kaarte.
b) teha Delfi kaardist (õnneks kuvab see ka koordinaate webilehel vastandina teistele) printscreen, kirjutada üles kahe serva koordinaadid, paint'is teha vastav image, sisestada image koordinaadistajasse, sisestada koordinaadid, salvestada lõpptulemus, kopida telefoni. See on paras elutöö.
c) Osta kogu koordinaadistatud kaardikogu Regiolt või kellegilt teiselt, konvertida õigesse formaati ja kopida telefoni. See oleks kõige lihtsam.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 10.03.2009 01:16:10 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Teisest küljest, peale seda, kui server kasutajaid bannima hakkab, "tõuseb mul asja vastu autoriteet kohinal".

Mida nad tegema peaks siis? Laskma tuhandetel tasuta saada tahtjatel gigade kaupa (per face) trääfikut tekitada? Tead, mida see bandwidth maksab? Miks nad peaks oma heast südamest veetavale projektile veel sinusuguste abuse'ijate tõttu roppu moodi peale maksta tahtma? Neile, kes tahavad panna masina nädalateks alla tirima kaarte, mida neil eluski vaja ei lähe lihtsalt seepärast, et nad on nii kõvad topograafid, et neil peaval lihtsalt need kaardid olemas olema! Mis siis, et poole aasta pärast on online'is juba palju täpsemad kaardid ja juba alla tiritud vananenuteks osutuvad.

vaegkuulja kirjutas:
No mind ennast huvitab eelkõige jalgsimatk.

Mida sa otsid sealt metsast siis nii täpselt? Seenel või jahil käimiseks piisab, kui paar waypoint'i ära tähistada ja pole mingit kaarti vaja. Või olekski sulle pihuarvuti pihus mööda metsa hulkuda eesmärgiks omaette? Mets-tehnofriik vms.

BTW, minu arust on Nokia Maps üks mõnusamaid navi-softe. Arvaku mingid vaegkuuljad, mida iganes.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 10.03.2009 01:46:14 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:
Teisest küljest, peale seda, kui server kasutajaid bannima hakkab, "tõuseb mul asja vastu autoriteet kohinal".

Mida nad tegema peaks siis? Laskma tuhandetel tasuta saada tahtjatel gigade kaupa (per face) trääfikut tekitada? Tead, mida see bandwidth maksab? Miks nad peaks oma heast südamest veetavale projektile veel sinusuguste abuse'ijate tõttu roppu moodi peale maksta tahtma? Neile, kes tahavad panna masina nädalateks alla tirima kaarte, mida neil eluski vaja ei lähe lihtsalt seepärast, et nad on nii kõvad topograafid, et neil peaval lihtsalt need kaardid olemas olema! Mis siis, et poole aasta pärast on online'is juba palju täpsemad kaardid ja juba alla tiritud vananenuteks osutuvad.

No eks ma siis panen serverid ja teised proxyd taas tirima icon_smile.gif
Aga see oli mu enda viga, cache vedas tarkvaral alt, see Street on ikkagi tubli,sorry, ja head tirimist.Aga tundub et veel parem variant on ikkagi kasutada GoogleMapsDownloaderit ja ka GoogleSatelliteDownloader on olemas. Ning selline tarkvara nagu Tracky soob otse tolle mape.Pole ise veel joudnud testida.

rex kirjutas:

Mida sa otsid sealt metsast siis nii täpselt? Seenel või jahil käimiseks piisab, kui paar waypoint'i ära tähistada ja pole mingit kaarti vaja. Või olekski sulle pihuarvuti pihus mööda metsa hulkuda eesmärgiks omaette? Mets-tehnofriik vms.

BTW, minu arust on Nokia Maps üks mõnusamaid navi-softe. Arvaku mingid vaegkuuljad, mida iganes.

No metsas kaies tahan kaardilt naha kus puu kasvab.
Navigeerimine huvitab uldse vahe. Palju olulisem on grupi liikmete asukohad GPSi ekraanil.
tagasi üles
its2cold
HV veteran

sõnum 10.03.2009 12:44:32 vasta tsitaadiga

Nokia Mapsis on esmapilgul sama täpsed kaardid, kui on Googles. Mis sa ikka ikka rapsid, sinu eest on töö juba tehtud:)

Nokia aeg-ajalt ikka uuendab kaarte, seega sinu eelmise telefoniga katsetamine oli ehk piisavalt ammu, kui kaardid tõesti kehvad olid.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 11.03.2009 10:12:25 vasta tsitaadiga

its2cold kirjutas:
Nokia Mapsis on esmapilgul sama täpsed kaardid, kui on Googles. Mis sa ikka ikka rapsid, sinu eest on töö juba tehtud:)
Nokia aeg-ajalt ikka uuendab kaarte, seega sinu eelmise telefoniga katsetamine oli ehk piisavalt ammu, kui kaardid tõesti kehvad olid.

Täitsa usun et aastaga võib olla tõesti asi paranenud, kuid häda on hoopis selles et Nokial pole ju normaalset telefoni, 480x800 resoga ja WM6-ga. Aga see Tracky siiski ei toiminud, ei suuda Google kaarte laadida, ainult satelliidipilte suudab, mingi bugi. Aga tunduvalt edukam on GoogleNavigator, ja veel eriti kiirelt laeb, suudab ka mingi piirkonna korraga laadida.
tagasi üles
Butcher
HV kasutaja
Butcher

sõnum 11.03.2009 11:11:52 vasta tsitaadiga

Kas need Nokia Navigatorid on kuidagi paremad ka kaardirakenduste jooksutamisel kui E või N seeria?
Nokia 6710 Navigator
Nokia 6210 Navigator
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Mobiiltelefoni kasutamine GPS'na (telefon+GPS saatja) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.