Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  sama OEM product key mitmel Windowsil? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.10.2008 11:22:02 sama OEM product key mitmel Windowsil? vasta tsitaadiga

mul tuli paar aastat tagasi ostetud lauaarvutiga kaasa OEM 32bit Windows XP Pro. Nüüd aitasin tuttavalt Windows Vista Business'i pealt Windows XP Pro peale tagasi minna ning ümber installeerimiseks kasutasime sedasama Windows XP Pro plaati, mis minu lauaarvutiga kaasa tuli. Sülearvutisse Windows XP Pro installeerimisel kasutasin mõistagi sama Product Key'd, mis mul lauaarvutiski kasutusel on ning hiljem aktiveerisin selle sülearvutisse paigaldatud XP. Küsisin veel telefonist järgi, et on see kõik ikka legaalne ja sealt kinnitati, et on küll. Seega nüüd on on minu lauaarvutil ja tuttava sülearvutil sama OEM product key. Samas kui tuttaval oleks olnud sülearvutis ostuga kaasas Windows Vista Home Basic, siis oleks ju tehniliselt samamoodi saanud minna tagasi Windows XP Pro peale(kuigi tegelikult poleks see legaalne)? Või kui tal poleks üldse operatsioonisüsteemi sellel sülearvutil olnud icon_rolleyes.gif Või on siin ikkagi mingi nõks?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madmel
HV veteran
madmel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.10.2008 11:25:31 vasta tsitaadiga

Nii palju kui ma mäletan siis OEM on ikka 1 arvuti litsents.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 03.10.2008 11:26:41 vasta tsitaadiga

Jube segane jutt sul.
Et sul on kodus arvuti, millel on peal xp pro ja nüüd paigaldasid selle sama xp koos sama võtmega sõbra läpakasse = läpakas on piraat windows.
Vista home basic ei ole legaalselt võimalik XP'ks teha, kuna home basic ei ole Downgrate'tav = ikka piraat.
Kui temal poleks sülekal üldse litsentsi olnud, siis ilma litsentsi omamata sinna Windowsi peale installimine = piraat.

wicked
HV Guru
wicked

sõnum 03.10.2008 11:27:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Et sul on kodus arvuti, millel on peal xp pro ja nüüd paigaldasid selle sama xp koos sama võtmega sõbra läpakasse = läpakas on piraat windows.

v.a. kui sõbra läpakal on vistabusiness litsents. Siis peabki omal installimeedia ja key kuskilt võtta olema..

heikis
HV Guru

sõnum 03.10.2008 11:30:15 vasta tsitaadiga

wicked kirjutas:
tsitaat:

v.a. kui sõbra läpakal on vistabusiness litsents. Siis peabki omal installimeedia ja key kuskilt võtta olema..

installimeedia ei loe üldse. loeb product key ja litsentsi olemasolu.

et businessilt minna xp pro peale, peab microsoftig abiga downgrade tegema. küll aga ei tohi downgradena kasutada mingi muu suvalise arvuti OEM litsentsi.

nii olen mina asjast aru saanud
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 03.10.2008 11:33:41 vasta tsitaadiga

litsents on juba olemas.
vista business katab ka xp pro kasutust ja mingit xp litsentsi pole vaja, kleeps vms jääb korpuse külge täpselt samaks. küll aga talitasid pisut valesti: nimelt sobib xp installiks vista business oem võti (seesama mis litsentsikleepsul peal), ainus, et selle võtmega pole võimalik aktiveerimist lõpetada. aktiveerimise lõpetamiseks peab microsoftile helistama ja aktiveerimise kinnitama. kogu moos. plaadi kasutamise kord pole oluline, see ei pea originaalne olema, peamine, et oem plaat (sest ainult oem windowsi plaadile sobib oem võti).

vista home ei saa downgradeda.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 03.10.2008 11:34:56 vasta tsitaadiga

Installimeediat on vaja, et xp pro installeerida icon_wink.gif Ega sa vista installile downgrade'i ei tee ju. Ja sellega seoses on vaja ka key olemasolu. Seda, kust see key pärit tohib olla, ei oska kommenteerida (aga meenub kuskilt tõesti, et see päris suvaline vist olla ei tohtinud)

edit: High-Q jõudis juba key kohta täpsustada

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.10.2008 11:37:13 vasta tsitaadiga

Natuke segane jutt sai jah võibolla, aga lühidalt kokku võttes oli alguses sedasi:
1) lauaarvuti OEM 32bit Windows XP Professionaliga
2) sülearvuti OEM 64bit Windows Vista Business

..ja nüüd on sedasi.

1) lauaarvuti OEM 32bit Windows XP Professional
2) sülearvuti sama OEM 32bit Windows XP Professional mis lauaarvutis(sama product key'ga paigaldatud)

See, mis ma tegin on igati legaalne ja arutasin ka seda MS klienditoega. Lihtsalt mulle näib kummaline, et seda tehniliselt ka teostada saab, st on võimalik ühte OEM võtit teistkordselt aktiveerida.
tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 03.10.2008 11:38:07 vasta tsitaadiga

päris netist võetud key jah ei tohi olla, aga ala kellegi tuttava oma vms võib olla...
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.10.2008 11:43:19 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
kleeps vms jääb korpuse külge täpselt samaks. küll aga talitasid pisut valesti: nimelt sobib xp installiks vista business oem võti (seesama mis litsentsikleepsul peal), ainus, et selle võtmega pole võimalik aktiveerimist lõpetada. aktiveerimise lõpetamiseks peab microsoftile helistama ja aktiveerimise kinnitama.

ma küsisin veel oma kõne lõpus MS käest, et kas see on tõesti lubatud et mul on kleepsul ja operatsioonisüsteemis erinevad Product Key'd ja nad ütlesid, et jah kõik on õige. Ning muidest ma proovisin esialgu Windows XP Pro installi juures seda läpaka kleepsul olevat tootevõtit(seda Windows Vista Business'i oma), kuid see ei sobinud talle(samas ei saa ma ka välistada trükiviga, sest ma ei kontrollinud üle vaid arvasin kohe, et järelikult tuleb siis selle Windows XP Professionali enda tootevõtmega paigaldada).

Kuigi High-Q jutt on loogilisem, sest siis saab ka see Windows Vista Business tootevõti aktiveeritud. praegu on sedasi, et see sülearvuti all olev tootevõti pole kuskil kasutuses ja minu lauaarvuti tootevõti on kasutuses nii lauaarvutis kui ka tuttava sülearvutis. Samas MS väideti et kõik on korras ning ma tegin ju aktiveerimise isegi telefoni teel ja keegi ei hoiatanud, et selle OEM tootevõtmega on korra juba mingi Windows installitud ning aktiveeritud.

viimati muutis mightythor 03.10.2008 11:46:53, muudetud 2 korda
tagasi üles
madmel
HV veteran
madmel

sõnum 03.10.2008 11:43:40 vasta tsitaadiga

http://www.microsoft.com/Eesti/Licensing/LicenseComparison.mspx
Siit ma kuidagi ei järelda, et OEM võiks olla (vähemalt korraga) , mitmel arvutil.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.10.2008 12:18:34 vasta tsitaadiga

madmel kirjutas:
http://www.microsoft.com/Eesti/Licensing/LicenseComparison.mspx
Siit ma kuidagi ei järelda, et OEM võiks olla (vähemalt korraga) , mitmel arvutil.

jah, minumeelest ei tohi ka üks-ja-seesama OEM product key olla mitmel arvutil. Või on see minu 64bit OEM Windows Vista Business --> 32bit OEM Windows XP professional mingi erijuht icon_smile.gif Või äkki on siin veel keegi, kes sellist tagasi XP peale installeerimist on teinud ning tal on siis õnnestunud Windows XP Professionali installeerimist jätkata Windows Vista Business'i tootevõtme sisestamisega? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 03.10.2008 13:35:33 vasta tsitaadiga

Ühe ja sama firma sees kui sedasi teha, siis bsa-reidi korral arusaamatusi ei teki, näitad oma litsentsid ette ja ostuarved ja kui üldarv klapib, siis muu ei huvita kuulu järgi. Ent eri firmade puhul või kui koduarvuti mängus, siis on sul või sõbral põhimõtteline võimalus pikemaks vestluseks bsa tegelastega icon_wink.gif
Aktiveerimise tegid telefoni abil, seetõttu ei tekkinud konflikte MS serveriga. Ent kui nüüd ühes arvutis juhtumisi mõni update peale minna ei taha, siis on sul põhjust vaid iseennast süüdistada.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.10.2008 14:29:00 vasta tsitaadiga

Tegelikult peab selleks, et Vista pealt downgrade'i teha, kasutama suvalist XP Pro OEM-i võtit, et Microsofti onud saaksid sulle uue võtme genereerida.
Ma alguses ka arvasin, et downgrade käib nii, et loen neile Vista võtme ette ja nad annavad mulle XP Pro võtme vastu. Tutkit. Tegelikult pidin pärast XP Pro installi võtma kontoris vanema lapaka alt XP Pro võtme ja sisestama aktiveerimisaknasse, et selle alusel saaks mingi kontrollkoodi mulle genereerida, mille Microsofti klienditeenindajale ette lugesin. Seejärel loeti mulle telefonis uus võti ette.

Mind huvitab aga see, et osadel IBM/Lenovo masinatel on kõhu all litsentsikleeps, millel kirjas 1-2 CPU. Kas see tähendab, et võin seda OEM litsentsivõtit veel ühes arvutis kasutada?
Kommentaarid: 737 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 556
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 03.10.2008 14:41:21 vasta tsitaadiga

Betamax, http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/message.jspa?messageID=78059 ehk siis mõeldud on 1-2 füüsilist protsessorit (mitte Dual/Quadcore)
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.10.2008 14:51:14 vasta tsitaadiga

Hämmastavalt mõttetu "ettenägelikkus" Microsofti poolt. Nende kleepekatega on varustatud 3 aastat vanad Centrino platvormi T40 ja T42 icon_lol.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.10.2008 15:17:51 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Hämmastavalt mõttetu "ettenägelikkus" Microsofti poolt. Nende kleepekatega on varustatud 3 aastat vanad Centrino platvormi T40 ja T42 icon_lol.gif

icon_rolleyes.gif mis Sa sellega öelda tahtsid?
2 protsessoriga plated on juba aegade hämarusest olemas olnud ning kui litsents kehtiks ühele protsessorile, oleks selle masina legaliseerimiseks tarvis kaks xp-d osta...
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2008 16:02:49 vasta tsitaadiga

mightythor, oleks siis vaevaks võtnud lugeda: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=326453
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.10.2008 16:54:56 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Aktiveerimise tegid telefoni abil, seetõttu ei tekkinud konflikte MS serveriga. Ent kui nüüd ühes arvutis juhtumisi mõni update peale minna ei taha, siis on sul põhjust vaid iseennast süüdistada.

update värk töötab siiani kenasti ning ka valideerimisel tänatakse mind ehtsa Microsofti tarkvara kasutamise eest.

Skeptik kirjutas:
mightythor, oleks siis vaevaks võtnud lugeda: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=326453

ma ei osanud arvata, et selles alafoorumis nii hea juhend on icon_redface.gif Aga ühesõnaga tsitaat Skeptik'u juhendist:

Windows Vista Business ja Ultimate OEM-versioonide omanikel on õigus kasutada oma arvutis ka sama toote
eelmisi versioone – nt Windows XP versioone Professional Edition või Tablet PC Edition. See õigus laieneb ka
Windowsi 64-bitisele versioonile. Kui klient on ostnud uue arvuti koos OEM-litsentsi alusel eelinstalleeritud Windows Vista Business või Ultimate versiooniga, on tal õigus installeerida sellesse arvutisse OEM-litsentsiga Windows XP Professional või Windows XP Tablet PC Edition. Sellisel juhul peab klient kasutama Windows XP Professionali andmekandjat ja Windows XP tootevõtit, mis tuleb sisestada installeerimise alguses. Võti ja meedia tuleb saada kliendil iseseivalt, kas arvutitootjatelt või kasutada enda vana.Sellisel juhul ei ole võimalik Windowsi internetis aktiveerida, vaid tuleb helistada Microsofti tehnilise toe infotelefonile 68 688 68, kus kliendile antakse kood Windows XP aktiveermiseks Windows Vista litsentsiga. Installeerides samale arvutile tagasi Windows Vista versiooni, toimub aktiveerimine interneti teel.

Ma olin jõudnud vahepeal huvi pärast oma esimese postituse jutu ka MS litsentsiinfo E-mailile panna ja sain sellise vastuse:
Jah, Te olete talitanud korrektselt,on lubatud kasutada originaalmeediat ja tootevotit erinevatel arvutitel ainult sel juhul, kui on tegemist downgrade -ga. Teie laptopil olev Windows Vista Businessi litsents annab Teile oiguse kasutada Windows XP operatsioonisüsteemi.

Aga siis tekibki küsimus, et ma võiksin ju oma sama Windows XP Professionali installeerida veel näiteks 5 arvuti peale ja igaühe puhul helistades väita, et tegin downgrade Windows Vista Business'ilt? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.10.2008 18:33:22 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
Betamax kirjutas:

icon_rolleyes.gif mis Sa sellega öelda tahtsid?
2 protsessoriga plated on juba aegade hämarusest olemas olnud ning kui litsents kehtiks ühele protsessorile, oleks selle masina legaliseerimiseks tarvis kaks xp-d osta...
Kui palju kahe protsessoriga lapakaid sellal olemas oli? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.10.2008 18:47:57 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
..
Kui palju kahe protsessoriga lapakaid sellal olemas oli? icon_rolleyes.gif[/quote]
icon_lol.gif kas Sul on siis "notebook special" xp? ei tehta ju läpaka xp-d, celeroni xp-d, mängimise xp-d ja vanaema xp-d
laiatarbe tarkvara tootmisel arvestataksegi võimlikult laia tarbijaskonnaga ning seatakse ka võimalikult laia tarbijaskonda hõlmavad litsentsitingimused. eeldades, et xp on töökoha op-süsteem, siis pole mõistlik piiramatu protsessorihulgaga seadmetele seda võimaldada , kuid samas 2 prosega kodukasutajasüsteemid on üpris levinud.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.10.2008 20:06:03 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
icon_lol.gif kas Sul on siis "notebook special" xp? ei tehta ju läpaka xp-d, celeroni xp-d, mängimise xp-d ja vanaema xp-d

Antud juhul rääkisin ma sülearvutitest ja protsessoritest, mitte mängimise ega sinu vanaemade XP-dest. Ära ürita enam nalja teha, eksju-onju?
Ausalt öeldes kuulen esimest korda, et Windows XP Pro litsentsi puhul tehakse vahet, milline protsessori tüüp masinas on. Ei kõla just loogiliselt icon_confused.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.10.2008 20:16:30 vasta tsitaadiga

Sa ei viitsi vist üldse sisuga lugeda ? icon_lol.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.10.2008 20:21:14 vasta tsitaadiga

Kes siin sisu loeb? Ma räägin protsessoritest, aga sa räägid vanaema jaoks tehtud XP-st icon_rolleyes.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.10.2008 20:28:41 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Kes siin sisu loeb? Ma räägin protsessoritest, aga sa räägid vanaema jaoks tehtud XP-st icon_rolleyes.gif

Ma rääkisingi sellest, et pole xp-d, mis oleks kindlale süsteemile loodud Seetõttu on ka läpakate, vanaema arvutite, 2 protsessoriga tööjaamade litsentsitingimused ning ka kleepsud ühesugused. 2 protsessoriga läpakaid tõesti ei mäleta aga lauaarvutid on üpris levinud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  sama OEM product key mitmel Windowsil? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.