Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell XPS M1330 teema (Probleemid, lahendused, arutlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 10.04.2008 10:59:27 vasta tsitaadiga

reso on maitse asi, mõni ei saa 15" 1400x1050 resoga hakkama, teine jälle naudib 15" peale 1920x1600 reso...ja paljud tiheda reso kasutajad vajavad seda enda töö tõttu - kujundaja, progeja....kui sul erilist vajadust pole SXGA kasutada, siis pole mõtet maksta juurde 1000, sest weebilehed on enamus siiski 1024x768 jaoks tehtud ja ka mängudes pead panema natiivse reso, et pilt selge oleks(kuigi toimib ka alla natiivse) ja pole kasu, kui läpparil on hüperkiire videokaart ning natiivne reso 1900x1200...cryisise jpm mänge võid ära unustada fulliga mängimise, sest kui 1024 jookseks kenasti vajab 1900 reso 2x kiiremat videokaarti
zimson
Kreisi kasutaja
zimson

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.04.2008 11:31:18 vasta tsitaadiga

Sülearvuti mul on 15" ning resoga 1400x1050. Nö default dpi on minu jaoks liiga väike. Panin selle suuremaks, siis on täiesti OK.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
duplex
Kreisi kasutaja
duplex

sõnum 10.04.2008 16:25:15 vasta tsitaadiga

Kas keegi oskab öelda selle XPS korpuse kvaliteedi kohta. Kas ta on selline kriimusõber või on mingi kiirmukindlam materjal nagu Latitude jms läpparitel?

EDIT: kas Core2 Duo 8100 2.1GHz/3MB/800FSB on väärt rohkem maksmist võrreldes Core2 Duo 7250 2.0GHz/2MB/800FSB või on see vahe nii märkamatu, et pole mõtet?

Teistpidi olen mõelnud suurema resoga ekraani suhtes seda, et alati saab reso muuta omale sobivaks? Võttes WSXGA+ 1680x1050 võin ju seada selle vajadusel 1280x1024 peal jooksma aga samas mul jääb valik vajadusel ka kõrgemaid resosid kasutada?
tagasi üles
renhoelder
HV veteran
renhoelder

sõnum 12.04.2008 23:31:26 vasta tsitaadiga

LOCAL kirjutas:
Kas keegi oskab öelda selle XPS korpuse kvaliteedi kohta. Kas ta on selline kriimusõber või on mingi kiirmukindlam materjal nagu Latitude jms läpparitel?

EDIT: kas Core2 Duo 8100 2.1GHz/3MB/800FSB on väärt rohkem maksmist võrreldes Core2 Duo 7250 2.0GHz/2MB/800FSB või on see vahe nii märkamatu, et pole mõtet?

Teistpidi olen mõelnud suurema resoga ekraani suhtes seda, et alati saab reso muuta omale sobivaks? Võttes WSXGA+ 1680x1050 võin ju seada selle vajadusel 1280x1024 peal jooksma aga samas mul jääb valik vajadusel ka kõrgemaid resosid kasutada?

Uuem tehnoloogia peaks ka ikka vist mingeid eeliseid andma tulevikus.

Hetkel vist väga suurt vahet ei ole http://www.notebookcheck.net/Review-Intel-Core-2-Duo-Penryn-CPUs.7876.0.html
Äkki jookseb jahedamalt ja hoiab paar minutit akut kokku.

Selle native resolt madalamale panek...pole päris sama mis crt monitoridel, pildi kvaliteet on ikka nähtavalt kehvem.
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 12.04.2008 23:48:38 vasta tsitaadiga

renhoelder kirjutas:
Selle native resolt madalamale panek...pole päris sama mis crt monitoridel, pildi kvaliteet on ikka nähtavalt kehvem.

Kehvem ning 1280x1024 korral välja venitatud. Kui üldse mõelda madalamale resole, siis ikka laiekraansele (1440x900, 1280x800). Mainitud resodega ekraanid ju valikus täiesti olemas, hiljaaegu tuli parema LED ekraaniga 1440x900 valik ka juurde...
tagasi üles
duplex
Kreisi kasutaja
duplex

sõnum 14.04.2008 01:17:16 vasta tsitaadiga

renhoelder kirjutas:

Uuem tehnoloogia peaks ka ikka vist mingeid eeliseid andma tulevikus.

Hetkel vist väga suurt vahet ei ole http://www.notebookcheck.net/Review-Intel-Core-2-Duo-Penryn-CPUs.7876.0.html
Äkki jookseb jahedamalt ja hoiab paar minutit akut kokku.

Kas pildi kvaliteet on tõsiselt kehvem kui 1280x800 natiivse resoga masinal? Pole ühtegi samasuure ekraaniga madalama ja kõrgema resoga masinaid käepärast ka millega võrrelda.

Ma kasutan enda 22" samsungil 1440x900 reso kuna natiivne reso jääb lihtsalt silmadele liiga väikeseks. Mõni CSS-is või flashis tehtud kirbukirjaga kodulehel toimetamiseks pidin lihtsalt reso tõstma kuna lehitseja ei suuda sellistel lehtedel fonti zoomida. Pilt ei ole küll nii terav kui kõrgema resoga kuid silmad puhkavad. 15" ekraanil ei kujutagi ette sellist reso aga olen üsna kindel, et pikematel läpakasessioonidel hakkab selline reso silmadele icon_sad.gif Tundub, et tuleb võtta silmade tervise huvides siiski 1280x800 ehk madalama resoga ekraani

PS! Kas keegi on vahepeal viimastel kuudel omale veel mürisevat Delli ka saanud!?
tagasi üles
renhoelder
HV veteran
renhoelder

sõnum 14.04.2008 11:53:25 vasta tsitaadiga

See kas Penrynidega masinad ka müra teevad huvitaks ka mind.

On ka hetkel plaan tulevikus m1330 soetada ja jäi silma, et hetkel saab näiteks shop.it.ee`s endale konfida 4GB mäluga mudel ainult ~800 lisaraha eest, samas kui max.ee`s selline upitamine oma 3000kr maksaks.

Selline küsimus tekkis ka veel, kui masin on ostetud Vista Businessiga, siis on võimalus sinna ka legaalselt XP peale lükata. Aga kui tekiks soov panna masinale Vista 64bitine versioon (mis siis äkki ka need 4GB mälu kasutusele saaks võtta, kui vaja peaks minema), siis kas see läheks mulle ekstra maksma? Ja kas selline OPsüsteemi vahetus ka garantiile mõjub?
tagasi üles
zimson
Kreisi kasutaja
zimson

sõnum 14.04.2008 16:15:45 vasta tsitaadiga

renhoelder kirjutas:
On ka hetkel plaan tulevikus m1330 soetada ja jäi silma, et hetkel saab näiteks shop.it.ee`s endale konfida 4GB mäluga mudel ainult ~800 lisaraha eest, samas kui max.ee`s selline upitamine oma 3000kr maksaks.

Nad on hinda alandanud thumbs_up.gif. Siiamaani küsisid ka nemad 4GB eest kirve hinda.

raconteur
HV vaatleja
raconteur

sõnum 22.04.2008 17:23:03 vasta tsitaadiga

Siin enne läbi käinud Acme teema kohta:

IT Grupp ostuab täisgarantiid Acmest tulnud masinatele, juhul, kui need on Acme tarninud DS Distributor UAB-lt.

viimati muutis raconteur 01.12.2008 10:18:27, muudetud 1 kord
tagasi üles
duplex
Kreisi kasutaja
duplex

sõnum 23.04.2008 01:36:56 vasta tsitaadiga

no mul ka tänaseks päevaks ka 1530 olemas... müra kohta ei oska veel midagi öelda võibolla kuulmine kehv... peab tunnistama, et nii heade kõlaritega läpakat pole varem olnud... thumbs_up.gif
tagasi üles
jaakennuste
HV kasutaja

sõnum 21.05.2008 14:04:15 vasta tsitaadiga

zimson kirjutas:
renhoelder kirjutas:

Nad on hinda alandanud thumbs_up.gif. Siiamaani küsisid ka nemad 4GB eest kirve hinda.

shop.it.ee paneb mälu-upgrade puhul kvaliteetset Kingstoni mälu, mis on odavam, kui Delli stock mälu.
tagasi üles
insane
Piiratud kasutaja

sõnum 23.05.2008 21:30:22 vasta tsitaadiga

Mul m1330 kolmandat nädalat igapäevases kasutuses ja pininat pole, selle thread'i peale tegin laboratoorse katse 8a lapse peal ja ikka vaikne icon_razz.gif Samas kui kellelgi on probleeme ragiseva häälega kasutades kõrvaklappe siis selle jaoks on ravi olemas!

Kui antud masinast juba juttu siis kas keegi teab kust talle autolaadijat otsida? Universaalsed ei istu kuna otsik on "kuuskant"
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 28.05.2008 19:55:41 vasta tsitaadiga

noniih, kavas ka see mudel endale hankida, saab näha kas mul esineb see siis icon_smile.gif

edit: läpp käes ja ei mingit pininat 8)
tagasi üles
Misfits
Kreisi kasutaja
Misfits

sõnum 31.05.2008 11:47:05 vasta tsitaadiga

Kellel see masin olemas kuidas teil Wifi töötab?

Mul katkeb vahest ära ja vahest jookseb arvuti täiesti kinni. Olen proovinud erinevaid drivereid aga ei aita. Kahtlustan juba ,et on riistvara viga aga garantiisse ei julge enam minna. Vahetavad seal oma refubished osasid edasi ja tagasi.

Ja videokaart kah streigib. Kord leiab telekas HDMI üles ja kord ei leia.

Sirinat mis mul alguses häiris ei ole enam kuulda. Ju mu kõrvad on selle uue müraga ära harjunud.

Üldine arvamus arvutist on selline ,et liiga väiksesse korpusesse ei saa ikka väga palju jubinaid toppida. Olen arvutit aktiivselt kasutanud nüüd juba 7 kuud.
Ööseks käima jätad on vahest kinni jooksnud - see häirib kõige rohkem.
Kõige kummalisem on see ,et teisel arvutil jooksutab ka võrgukaart kokku aga seal saab selle PCMCIA pesast välja tõmmata ja tagasi lükata ning siis on kõik ok.
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 01.06.2008 11:05:23 vasta tsitaadiga

Minul õnnestus 1330-ne omanikuks saada tänu emt heategevuskampaaniale 8) Muid probleeme masina juures täheldanud ei ole,väljaarvatud see pinin mida vahest teeb.Garantiiga ei ole viitsind sellepärast mässama hakata-ju ma liiga laisk selle jaoks icon_smile.gif Muidu rahulolu masinaga 100%,hea pisike kompaktne masin mis saab hakkama kõigega mida ühel keskmisel arvutikasutajal vaja thumbs_up.gif

Misfits, wifiga ja graafikaga ei ole probleeme olnud ei vista,xp ega ubuntuga.Mine vii parem garantiisse,ei taha uskuda et nad vigaseid osi edasi tagasi lappavad-ma vähemalt loodan et nad seda ei tee icon_wink.gif
tagasi üles
raconteur
HV vaatleja
raconteur

sõnum 03.06.2008 10:12:51 vasta tsitaadiga

insane kirjutas:

Kui antud masinast juba juttu siis kas keegi teab kust talle autolaadijat otsida? Universaalsed ei istu kuna otsik on "kuuskant"

Sobib ainult Delli autolaadija (mis ka tegelikult pole kuuskant, aga delli poolt supporditud antud masinale, laadija on multifunktsionaalne, nii vooluvõrgust kui autost). Kui mingi custom autolaadija ühendad, siis hoiab see küll arvutil hinge sees, kuid akut ei lae. Nimelt Delli tahab keskmise pini kaudu infi laadija kohta ja kui seda pole, siis aku ei laadu.
tagasi üles
lauri143
HV kasutaja

sõnum 10.07.2008 10:42:17 vasta tsitaadiga

Sellelt lingilt saate vajaliku tarviku osta:

http://www.max.ee/?p=623
tagasi üles
lauripoiss
HV kasutaja

sõnum 29.08.2008 11:11:51 vasta tsitaadiga

Ise tellisin ka MAX-ist endale XPS M1330-e eks ole nüüd näha kui käes. icon_smile.gif
tagasi üles
duplex
Kreisi kasutaja
duplex

sõnum 29.08.2008 11:25:09 vasta tsitaadiga

Poole aasta jooksul pole mingeid probleeme olnud icon_rolleyes.gif Võimalik, et 1530 probleeme vähem kui 1330-ga?
tagasi üles
S.W.A.T.
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 12:24:24 vasta tsitaadiga

Jaanuaris kättesaadud M1330-l ilmnesid mul graafikaprobleemid, st triibuline ja ruuduline segamini pilt. Max123 vahetas 14 päevaga emaplaadi garantiikorras. Samas mul algselt oli revision a01 masin ka, need esimesed lambad läksid dellil küll aia taha, uuemad tunduvad töötavat.

Edit: Avastasin, et masinal on nüüd üks kruvi alt puudu, protsessori juures, M-tähega tähistatud sügavas pesas. Nüüd pole jälle aega tagasi joosta, Tartus hakkab uus semester pihta. Selline lihtne lohakus on küll nõme icon_mad.gif
tagasi üles
jaakennuste
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 12:55:59 vasta tsitaadiga

link :: Laos XPS 1330

S.W.A.T. kirjutas:
Jaanuaris kättesaadud M1330-l ilmnesid mul graafikaprobleemid, st triibuline ja ruuduline segamini pilt. Max123 vahetas 14 päevaga emaplaadi garantiikorras. Samas mul algselt oli revision a01 masin ka, need esimesed lambad läksid dellil küll aia taha, uuemad tunduvad töötavat.

Edit: Avastasin, et masinal on nüüd üks kruvi alt puudu, protsessori juures, M-tähega tähistatud sügavas pesas. Nüüd pole jälle aega tagasi joosta, Tartus hakkab uus semester pihta. Selline lihtne lohakus on küll nõme icon_mad.gif

1330 oli Delli jaoks kiirustatud mudel. Ma pole näinud nii palju lastehaigusi ühelgi teisel Delli tooteseerial, kui XPS 1330-l. Ma ise kaa sama mudeli kasutaja ja samamoodi emaplaat vahetatud. Viimased XPS 1330 ja 1530-d on aga oma lastehaigused välja ravinud.
tagasi üles
raconteur
HV vaatleja
raconteur

sõnum 30.08.2008 21:08:30 vasta tsitaadiga

jaakennust kirjutas:
S.W.A.T. kirjutas:

1330 oli Delli jaoks kiirustatud mudel. Ma pole näinud nii palju lastehaigusi ühelgi teisel Delli tooteseerial, kui XPS 1330-l. Ma ise kaa sama mudeli kasutaja ja samamoodi emaplaat vahetatud. Viimased XPS 1330 ja 1530-d on aga oma lastehaigused välja ravinud.

Tegelikult pole graafikaprobleemis mitte Dell süüdi, vaid nVidia. Nimelt teatas nVidia vigastestchippidest, mis läksid nii esimestele XPS-idele kui ka kõigile muudele sülearvutitetootjatele 2007. aasta lõpus. Viga on XPSi puhul esinenud rev A01 emaplaadiga, A04 puhul on juba asi parandatud. Nvidia muud ei osanudki ütelda, et pole midagi teha, kui viga esineb, peab lihtsalt garantiikorras jubina uuema variandi vastu vahetama...

veidi juttu: http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/09/nvidia-g84-g86-bad
tagasi üles
S.W.A.T.
HV kasutaja

sõnum 03.09.2008 14:28:12 vasta tsitaadiga

Lisaks ei ole M1330ne jahutuslahendus ka just maailma parim. Sõbra M1330-l oli graafikakivi ja jahutuse vahel olev termosvamm ära kuivanud ja masin kuumenes tihti üle (st näiteks lülitas ennast välja).

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=268081
Siin on õpetus ja arutelu jahutuse ümberehituse jaoks, mis paraku muidugi tühistab garantii. Kuivõrd M1330 on suhteliselt võimas arvuti küllaltki väikeses kestas, siis oleks võinud jahutus paremini lahendatud olla. Eks see kiirustamise viga ole. Nvidia bläkk nende kiipidega on veel muidugi omaette probleem.
tagasi üles
soojatoru
HV vaatleja

sõnum 27.09.2008 15:57:54 vasta tsitaadiga

Nii, sain ka soetatud omale XPS 1330. Olen rahul asjaga, kuid üks asi natuke häirib. Nimelt kõvaketas teeb kuidagi imelikku kriginat. Sellist tavalist teeb ja siis viskab veitsa valjemal sisse. Ketas ise on 160Gb 5400 pöördega. WinXP peal. Kaks eraldi partitsiooni on ka.
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 27.09.2008 16:06:50 vasta tsitaadiga

Mis tootja ja mudeli ketas on? Ega juhuslikult Seagate?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell XPS M1330 teema (Probleemid, lahendused, arutlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.