Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ärihai
HV Guru

|
17.04.2008 10:22:59
Arvuti automaatselt tööle |
|
|
Kust saaks sellise proge, millega arvuti ärkaks ülesse mingil kindlal ajal?
on see üldse võimalik?
tänud ette
|
|
Kommentaarid: 138 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.04.2008 10:29:33
|
|
|
Kui BIOSis on kellaajalise alarmi tugi olemas siis saab. Kui mitte siis ei saa.
Alternatiivina võib asi toimida kui masin pole tervenisti välja lülitatud vaid lihtsalt HD/jms magama pandud.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
17.04.2008 10:32:42
|
|
|
sellele viimasele variandile on miskit?
_________________ Ütle siis mõtle  |
|
   |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.04.2008 13:12:55
|
|
|
Miks BIOS-i variant ei sobi? Poolenisti väljalülitatud masin pole palju parem töötavast masinast.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
17.04.2008 13:33:52
|
|
|
no aga hibernatsioonis võtab ju voolu imevähe. Task Scheduleriga saab üles äratada....
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
17.04.2008 13:44:44
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Miks BIOS-i variant ei sobi? Poolenisti väljalülitatud masin pole palju parem töötavast masinast. |
läpparil küll sellist varianti pole.
|
|
   |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.04.2008 14:22:47
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
no aga hibernatsioonis võtab ju voolu imevähe. Task Scheduleriga saab üles äratada.... |
Hibernatsioon on põhimõtteliselt mälu sisu (süsteemi "töötõmmise") kettale kirjutamine + poweroff. Selles seisus pole sul peale BIOS-i äratusvahendite midagi võimalik kasutada, miskisest akende schedulerist pole juttugi...
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
17.04.2008 18:54:29
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
no aga hibernatsioonis võtab ju voolu imevähe. Task Scheduleriga saab üles äratada.... |
Hibernatsioon on põhimõtteliselt mälu sisu (süsteemi "töötõmmise") kettale kirjutamine + poweroff. Selles seisus pole sul peale BIOS-i äratusvahendite midagi võimalik kasutada, miskisest akende schedulerist pole juttugi... |
no mul millegipärast asi toimib profiilis oleva vista-arvutiga
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.04.2008 19:09:47
|
|
|
Siis ei ole see hibernation. ACPI G1 S4 mis on ametlikult hibernation näeb ette ka poweroffi, kui kõiki seadmeid välja ei lülitata siis on tegu kas standby (G1 S3 või madalam) või G2ga.
Omaette küsimus muidugi kas MicroSlothi omad kah asja standarditest kinni viitsisid pidada, või läksid taaskord "kasutaja on loll, teeme asja talle lihtsamaks ja nimetame mõned asjad ümber (mis sest, et sellest võib probleeme tekkida)" teed
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
17.04.2008 19:21:39
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Siis ei ole see hibernation. ACPI G1 S4 mis on ametlikult hibernation näeb ette ka poweroffi, kui kõiki seadmeid välja ei lülitata siis on tegu kas standby (G1 S3 või madalam) või G2ga.
Omaette küsimus muidugi kas MicroSlothi omad kah asja standarditest kinni viitsisid pidada, või läksid taaskord "kasutaja on loll, teeme asja talle lihtsamaks ja nimetame mõned asjad ümber (mis sest, et sellest võib probleeme tekkida)" teed  |
krt, seda teab. Lugesin veel kuskilt, et hibernatsioonis võtab arvuti 1% powerit 8)
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
17.04.2008 19:27:38
|
|
|
Omaette küsimus muidugi kas MicroSlothi omad kah asja standarditest kinni viitsisid pidada, või läksid taaskord "kasutaja on loll, teeme asja talle lihtsamaks ja nimetame mõned asjad ümber (mis sest, et sellest võib probleeme tekkida)" teed  |
krt, seda teab. Lugesin veel kuskilt, et hibernatsioonis võtab arvuti 1% powerit 8) |
Talveuni võtab täpselt 0% elektrivõlujõudu. Standby puhul peaks töötama ainult ram ja selle hulga järgi ka niipalju voolu võtma kuid see on ot.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
17.04.2008 19:35:51
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
krt, seda teab. Lugesin veel kuskilt, et hibernatsioonis võtab arvuti 1% powerit 8) |
Talveuni võtab täpselt 0% elektrivõlujõudu. Standby puhul peaks töötama ainult ram ja selle hulga järgi ka niipalju voolu võtma kuid see on ot. |
vistas on ju veel vahepealne variant ehk "sleep". Kuid ometigi, kui vajutan "hibernate" nuppu, peaks ju minema hibernatsiooni. Ärkamisel näitab kirja "resuming windows", sliibi ega standby puhul ei näita...
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.04.2008 19:39:21
|
|
|
Krt, paistab et ma olen asjast valesti aru saanud: ACPI määrab et S3e puhul (mis Windowsis on standbyna kirjas) on RAM toitega varustatud ülejäänu aga võib välja lülitada, S4ja puhul aga salvestatakse RAMi sisu kettale, samas mis selle järel juhtub on lahtine. Võib-olla Vista tõesti ei tee poweroffi ja seega on suuteline ka ärkama, aga igal juhul W2K lülitab hibernationi korral terve raali välja ning ärkamine softi algatusel pole enam kuidagi võimalik
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.04.2008 20:58:13
|
|
|
Krt, paistab et ma olen asjast valesti aru saanud: ACPI määrab et S3e puhul (mis Windowsis on standbyna kirjas) on RAM toitega varustatud ülejäänu aga võib välja lülitada, S4ja puhul aga salvestatakse RAMi sisu kettale, samas mis selle järel juhtub on lahtine. Võib-olla Vista tõesti ei tee poweroffi ja seega on suuteline ka ärkama, aga igal juhul W2K lülitab hibernationi korral terve raali välja ning ärkamine softi algatusel pole enam kuidagi võimalik  |
Hakkasin ka ise vaikselt kahtlustama, et Vista puhul võib masin hibernation-i puhul küll kirjutada RAM sisu kettale, aga pärast seda ei lähe mitte poweroff-i vaid jääb mingit sorti väga madala energiatarbega standby-sse.
Sellega oleks seletatav ka ühes naaberteemas kerkinud küsimus kuutõbisest läpakast, mis öösiti üles ärkab ja omapäi uitamas käib.
Samas on hea teada, et Vistaga läpakas on talveunes tunduvalt isukam, kui XP standby's (S3).
Täiesti vastupidine olukord - XP puhul läks hibernation-i puhul masin pärast RAM-i salvestust S1 poweroff-i ja oli seega energiatarbelt võrdne shutdown-iga (RAM-i sisu salvestamisele kuluv energia välja arvatud). Seega võis masina muretult talveunne saata shutdowni asemel. Vista puhul siis sööb aga masin talveunes rohkem energiat kui standby-s ja kui energiatarve on oluline (nagu ta läpaka puhul ikka on), siis on hibernation Vista puhul läpakas üsna mõttetuks, poweroff-i asendusena aga täiesti kasutuskõlbmatuks muutunud.
Et kasutajaid sellest ei informeeritud, on muidugi M$-ile tüüpiline.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
19.04.2008 13:22:39
|
|
|
Vistal olen kasutanud poweroffi ainult siis, kui vaja peale uuendusi restart teha.... muidu ikka sleepi ja korras, sest sleep võtab vistal häbitult vähe akut ja ärkamine on ka kiire...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2008 14:21:11
|
|
|
Aga Wake Up-pe on ju alati 2-e tüüpi olnud
"Täielikku und" võib masinale lubada siis, kui pole vaja kiiret ärkamist koos kohe töötavate programmidega.
"Kiiret ärkamist unest" on vaja aga siis, kui sellega on seotud koheselt töötavate programmide vajadus.
Tüüpnäide arvutite ajaloost. Arvuti töötamine faksimasinana automaatse vastuvõturezhiimil. Sisenev telefonisignaal äratab masina unest ja koheselt pidi arvuti olema võimeline faksivastuvõtu programmi jooksutama ja sisenevat faksi kas siis kettale salvetama või seda välja printima.
"Täisunest äratamine" oleks aga niipalju aega võrnud, et mitte mingi faksi saatev faks poleks telefoniliini otsas niikaua molutanud ning oodanud, vaid oleks oma sideühenduse "maha visanud".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.04.2008 16:29:06
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Aga Wake Up-pe on ju alati 2-e tüüpi olnud  |
On's keegi siin teemas vastupidist väitnud? Räägitud on hoopis muust
Spoiler 
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.04.2008 13:02:31
|
|
|
wtf nagu.
ma tarbin vistaga läpakas hibernationit nagu ennemuiste. töötab samuti nagu ennemuiste. mida ma valesti teen?
edit:
sleep != hibernation kui keegi seda arvab.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.04.2008 14:14:35
|
|
|
londiste kirjutas: |
wtf nagu.
ma tarbin vistaga läpakas hibernationit nagu ennemuiste. töötab samuti nagu ennemuiste. mida ma valesti teen? |
Jah? Ei noh, see on väga hea muidugi, ma siin juba (nagu eestpoolt võib lugeda) hakkasin arvama, et on midagi kapitaalselt muudetud. Sel juhul see soovitus Task Manageriga äratamisest on muidugi BS (või mida ise tom1245 jutust arvad?) ja nagu võib lugeda kuutõbise Vista teemast, oli ka seal masina öiseks äratajaks modem (mis on täiesti normaalne nähtus), mitte Vista.
Seega on kõik endine ja endiselt on ka Vistaga arvuti äratamiseks vaja BIOS-i abi.
Lihtsalt ignoreerige mu "teooriat", kuna see ilmselt põhines valeinfol (seda enam, et nimetasin seal kogemata S1 S5 asemel).
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
igorjoha
Kreisi kasutaja

|
21.04.2008 14:31:10
|
|
|
muidu kui arvuti sleep modes ta kasutab ca 5x rohkem elektrit kui hibernation/power off.
ja isegi kui ta täiesti väljalülitatud ta ikka kasutab
muidu ta ei saaks aru nuppuvajatust
_________________ автор этих строк своих мозгов не имеет, а потому имеет ваши |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
21.04.2008 17:51:07
|
|
|
londiste kirjutas: |
wtf nagu.
ma tarbin vistaga läpakas hibernationit nagu ennemuiste. töötab samuti nagu ennemuiste. mida ma valesti teen?
edit:
sleep != hibernation kui keegi seda arvab. |
wtf Miks mul siis väljalülitamise valikutes vaatab vastu kaks valikut: sleep ja hibernate? Kui neil vahet ei ole, siis on tõepoolest kogu mu eelmine jutt BS. Kuigi ärkamisel on niipalju vahet, et hibernate näitab korra alglaadimise akent, siis teksti "resuming windows" ja on aeglasem.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.04.2008 18:00:10
|
|
|
!=
oeh.
ärkamisel on muide päris palju vahet.
hibernate on hibernate. mälu sisu kõvakettale ja masin kinni ära. ärgates laetakse masin üles, opsüsteemi osas mälu sisu kettalt ja kõik.
sleep on standby, selle erinevusega, et kui hybridsleep (vms fancy marketingnimi see oli) just ise pole kinni keeratud, kirjutatakse mälu sisu ennetavas korras ka kõvakettale ära ja mingi aja möödudes läheb masin otse hibernatesse. standbysse minnes võetakse vool välja nii paljust kui võimalik, et vaid mälu funktsioneerima jääks ja masinat hetkega äratada oleks võimalik. standbyst tagasi tulles lükatakse lihtsalt masinale vool sisse ja töö jätkub mälus pesitsevate andmete baasil.
kuna ise kipun ikka näppima kõike, siis vista vaikimisi sätteid ei teagi enam, tõenäoliselt kaob masin ka idles olles miski poole tunniga sleepi ja tunni-paariga hibernatesse ära
edit:
blah, unustasin ennast nüüd muinasjuttu kirjutama.
hibernatest ülestulekuks hakatakse masinat buutima, ehk kogu see protsess käib ilusasti ära.
standby/sleep puhul lastakse piltlikult öeldes masinale vool sisse ja kõik töötab
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 21.04.2008 18:02:11, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
21.04.2008 18:02:50
|
|
|
hää küll, kuid kas sa oled ise proovinud task scheduleriga masinat äratada hibernatsioonist? Läpaka puhul ilmselt ei tohi siis kaant kinni hoida
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.04.2008 18:02:58
|
|
|
nagu Dogbert juba ise ütles, see soovitus hibernatest masinat task manageriga äratada on bullshit
edit:
ja ausalt, ma ei tea acpi statedest midagi, iirc on need midagi põhimõttelist laadi kui tehniliselt määratletud pigem. nii et kui keegi tahab nendega mulle selga sõita siis palun. xp standby ja vista sleep peaks olema s3, hibernate s4.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 21.04.2008 18:08:15, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|