Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
note1
Lõuapoolik

|
12.01.2008 22:58:42
|
|
|
Mina ei kasuta maailma kõige ebaturvalisemat krediitkaarti kui sellist.
Seda pead hoidma kui silmatera ja see viib su alati - miinustesse.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
13.01.2008 16:01:45
Re: krediitkaardi turvalisus |
|
|
sukelduja kirjutas: |
mightythor kirjutas: |
sain omale esimese füüsilise krediitkaardi(varem olen kasutanud SEB virtuaalset). Kaart väljastati mulle hansapangast. Tegu on Visa kaardiga. Esiküljel on tal 16 kohaline number, minu ees-ja perekonnanimi ja kehtivuse loppu tähistav märge. Tagapaneelil kolme-kohaline CCV kood. Seega kui ma oma kaardi ära kaotan, saab suvaline inimene sellega limiidi piires internetist(ja ka lihtsalt poest) oste sooritada, sest kõik vajalik on ju kaardil olemas? Ning kui suur on SEB/Hansapangas omavastutus sellise intsidendi korral? |
Selline suhtumine läheneb paranoiale juba. Mul on olnud VISA Classic 7 aastat vähemalt. Maksan sellega eestis pidevalt, ära ei ole kaotanud, paar korda olen poodi unustanud aga kaupmees helistas panka ja pank mulle ja sain kätte. Välismaal olen ostnud ainult usaldusväärsetest kohtadest ja siiamaani mingeid probleeme pole olnud. Mingis kolmanda maailma urkas kasutan sularaha. Minu tuttavatel on probleemid tekkinud just välismaal, kus on restoranis ( kusjuures korralikus restoranis) salaja kaart kopeeritud. Kui kaardi ära kaotad, siis lihtsalt tuleb kaart kohe sulgeda. Teine reegel, et mitte kuskil ära lase kaarti silma alt ära. Ükski korralik asutus seda ka ei ürita. Kui keegi hakkab kaarti leti alla panema, siis tee kohe kisa. |
kopeerida ei saa vist kiipi, küll aga magnetribale salvestatud info. Ning kiibil ja magnetribal peaks olema yks-ja-seesama info kaasaarvatud krypteeritud PIN koodiga.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2008 16:47:39
|
|
|
tsitaat: |
kopeerida ei saa vist kiipi, küll aga magnetribale salvestatud info. Ning kiibil ja magnetribal peaks olema yks-ja-seesama info kaasaarvatud krypteeritud PIN koodiga.
|
Ei ole ikka nii.
Miks peaks olema PIN kood kaardi magnetribal?
PIN kood on ikka sul endal vaid teada. Ja kaardikeskuse süsteemil. Kaardile pole seda mõtet kanda.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
13.01.2008 17:02:34
|
|
|
carlking kirjutas: |
|
Ei ole ikka nii.
Miks peaks olema PIN kood kaardi magnetribal?
PIN kood on ikka sul endal vaid teada. Ja kaardikeskuse süsteemil. Kaardile pole seda mõtet kanda. |
ma olen seda sellepärast arvanud, et makstes poes kauba eest ning sisestades kaarditerminali oma PIN koodi, antakse koheselt vastus, et "PIN OK" ning sealt edasi "algatan ühendust" vms.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2008 17:09:12
|
|
|
No põhimõtteliselt jah, aga kaardil ei ole PIN kood vaid temale vastavate algoritmidega loodud suvaline sümbolite jada ning PIN on temale nagu siffriks. Ma pole pin&chip pangakaartide hingeelu uurinud, aga see peaks olema enamvähem analoogne ID kaardile. avalik personaalne võti, salajane võti ja muud keerulised mõisted tuleb mängu võtta.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
13.01.2008 17:09:16
|
|
|
Osadel kaartidel on see PIN kuskil serveris, teistel kaardil. Nii väitis mulle üks pangatöötaja, kui ma küsisin miks ma ei saa oma kaardil PIN koodi vahetada automaadis.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2008 17:11:54
|
|
|
Aga magetribal ei ole kindlasti PIN koodist jälgegi. Seal on mingi suvaline identifitseeriv kood mis saadetakse läbi terminali kaardikeskusesse ja seal registreeritakse see koos summaga ära. Kinnituse, ehk PIN'i annab sinu allkiri. Kõige ebaturvalisem meetod IMO.
Eile sai Sämmi grillis makstud prae eest ja terminal ütles mulle, et kõik ok, eemalda kaart. Võtsin välja ja teenindaja kukkus kisendama, et pane tagasi, makse ei tulnud üle... tegin siis uuesti ning teise korra võtsin välja alles siis kui müüja lubas... uurin homme kontot, kas on 2x võtnud maha summa või ei. Igatahes kahtlane.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
13.01.2008 17:17:27
|
|
|
Veidi teemast kõrvale, aga kontolt "maha minema" ja broneering pole päris samad asjad.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
14.01.2008 15:58:48
|
|
|
Rahvusvahelised kaardiga maksmise protseduurid näevad ette, et kõik tehingud tuleb teostada kliendi juuresolekul. Müüjal on keelatud kaardiga kuskile "taharuumi" minna ja seal toimetada.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
14.01.2008 16:14:40
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
Rahvusvahelised kaardiga maksmise protseduurid näevad ette, et kõik tehingud tuleb teostada kliendi juuresolekul. Müüjal on keelatud kaardiga kuskile "taharuumi" minna ja seal toimetada. |
No tegelikult siin tuleb natuke ikka kliendi enda käitumine ka mängu. Näiteks restoranis, kas sa lähed ettekandjaga kaasa kui ta kassast su krediitkaardi läbi tõmbab või jääd ilusti lauda ootama, kuni ta selle koos tsekiga tagasi toob?
Küsimus polegi selles, mis müüjal on keelatud vaid selles, et turvalisus on ebamugav.
Ja eks mõnedele maksab see mugavus mingil hetkel siis kätte.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.01.2008 16:15:33
|
|
|
kas sa lähed ettekandjaga kaasa kui ta kassast su krediitkaardi läbi tõmbab või jääd ilusti lauda ootama, kuni ta selle koos tsekiga tagasi toob?
|
Põhimõtteliselt oleks võimalik makseterminal ka kliendi juurde tuua.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
14.01.2008 16:16:46
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
kas sa lähed ettekandjaga kaasa kui ta kassast su krediitkaardi läbi tõmbab või jääd ilusti lauda ootama, kuni ta selle koos tsekiga tagasi toob?
|
Põhimõtteliselt oleks võimalik makseterminal ka kliendi juurde tuua. |
Mitte igal pool pole BT terminale. Jällegi - Eestis on need vaikselt juba levimas, aga vanas Euroopas mitte nii väga.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
14.01.2008 16:18:03
|
|
|
Ega see BT ka nüüd eriti turvaline pole - kõik, mis on õhu kaudu leviv, on ka pealtkuulatav.
|
|
Kommentaarid: 738 loe/lisa |
   |
557 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.01.2008 16:18:54
|
|
|
Krediitkaardi tehingud võivad olla ka offlines tehtud
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2008 17:02:57
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Krediitkaardi tehingud võivad olla ka offlines tehtud  |
Enamasti tehaksegi, tuuakse terminal sinu juurde, pistad kaardi sisse ja sisestad pin'i ning siis viiakse see kuskile docki sidekanali otsa.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
14.01.2008 17:14:21
|
|
|
Draax kirjutas: |
Mitte igal pool pole BT terminale. Jällegi - Eestis on need vaikselt juba levimas, aga vanas Euroopas mitte nii väga. |
Ausalt-öeldes ma pole Bluetooth-il baseeruvaid terminale näinudki. GSM-iga küll.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2008 17:38:23
|
|
|
Nonii, vaatasin konto väljavõtet, ja ongi mul Sämmi Grillis 2x järjest poole minuti jooksul võtnud raha söömise eest. Kuradi värdjas teenindaja, oleks pidanud ikka hakkama temaga vaidlema hakkama, et terminal käskis ju kaardi välja võtta... eks homme vaja helistada sinna ja uurida mis nad välja pakuvad.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.01.2008 17:38:56
|
|
|
eks homme vaja helistada sinna ja uurida mis nad välja pakuvad.
|
Saada oma panka teade, et raha on topelt võetud.
Pank tegeleb sellega ise.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2008 17:49:04
|
|
|
Lähen panka kohale äkki, nii on kõige kindlam viis, muidu pommita neid e-kirjade ja kõnedega.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.01.2008 17:51:25
|
|
|
carlking kirjutas: |
Lähen panka kohale äkki, nii on kõige kindlam viis, muidu pommita neid e-kirjade ja kõnedega. |
Ei ole vaja. Vähemalt Hansapangal veebelehel on selline asi nagu pangateate saatmine > siseriikliku makse annulleerimine. (E: Parandan ennast. Piisab lihtsalt pangateatest)
Kohaleminek on ajaraiskamine.
viimati muutis Max Powers 14.01.2008 17:59:28, muudetud 1 kord |
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
igorjoha
Kreisi kasutaja

|
14.01.2008 17:53:22
|
|
|
vaja kohale minna ja seletuskiri kirjutada, mul oli sarnane asi poes, aga mitte teenindaja tqttu, vaid esimene kord kviitungil oli kirjutatud et ebaqnnestus, tegime teist korda ja siis hiljem 2x broneeritud, seletuskiri ja kqik korras.
ja tahtsid et ise kohale tuleks.
_________________ автор этих строк своих мозгов не имеет, а потому имеет ваши |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.01.2008 17:56:26
|
|
|
vaja kohale minna ja seletuskiri kirjutada
|
Poodi?
Nalja teed? Klient ei pea kaupmehe vea tõttu mitte kuhugi minema.
-
Lasin ise nädalavahetusel ühe Selveri topeltbroneeringu veebi kaudu mahavõtta.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
igorjoha
Kreisi kasutaja

|
14.01.2008 18:05:15
|
|
|
panga
_________________ автор этих строк своих мозгов не имеет, а потому имеет ваши |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.01.2008 20:04:52
|
|
|
Sampos on võimalik vaid maksekorraldust tagasi võtta mitte kaardimakset, saatsin pangateate selle kohta, eks näis mis kostavad
Edit: heh, helistati just pangast ja öeldi, et see topeltmakse kantakse tagasi paari päeva jooksul, sama kõnega tehti mind personaalpanganduse kliendiks ja sain visa gold krediitkaardi
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|