Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Sumin kõlarites märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 03.12.2007 03:12:12 Sumin kõlarites vasta tsitaadiga

Tegu Logitech Z5500 kõlaritega. Jama selles, et bassikast tuleb stabiilselt nagu mingi põrin vms. Kui kõllid välja lülitan on vaikus, nii kui sisse lülitan on koguaeg. Volüümi keerates kõvemaks ei lähe ja teistest kõlaritest ei kostu seda. Vahet pole kas arvuti on ühendatud või mitte, kõik juhtmed peale juhtpuldi võtsin ära ja ikka põrises edasi. Juhtpulti ennast ära ei saa võtta sest siis kõllid ei lähe sisse
Millest see tulla võib ja kuidas ma sellest lahti saan? Suhteliselt tüütuks muutub see kohati.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.12.2007 03:13:09 vasta tsitaadiga

Creative'i samalaadsetel aitas toitetrafo eemale lükkamine bassikast...

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 03.12.2007 03:21:16 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE kirjutas:
Creative'i samalaadsetel aitas toitetrafo eemale lükkamine bassikast...

thumbs_up.gif

Toitetrahvo...hmmm, ma kaldun arvama et see on bassika sees, sest võim ja kogu möll on seal bassika taga kohe.
tagasi üles
Jann1
HV Guru
Jann1

sõnum 11.12.2007 17:07:14 vasta tsitaadiga

mul oli kah kõlarites sumin aga lõpuks tuli välja et maantust polnud elektri süsteemis icon_neutral.gif
panin selle ära ja thumbs_up.gif
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 11.12.2007 19:45:08 vasta tsitaadiga

Jann1 kirjutas:
mul oli kah kõlarites sumin aga lõpuks tuli välja et maantust polnud elektri süsteemis icon_neutral.gif
panin selle ära ja thumbs_up.gif

Pead silmas pistikutes kodus sul? St kaabeldus sitalt tehtud?
Kas see võib põhjustada ka seda et kui keegi lähedal tulesid lülitab käib plõks kõlarites.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 11.12.2007 20:12:55 vasta tsitaadiga

react kirjutas:
Pead silmas pistikutes kodus sul? St kaabeldus sitalt tehtud?
Kas see võib põhjustada ka seda et kui keegi lähedal tulesid lülitab käib plõks kõlarites.

Ilmselt toite silumise ots jätab neil soovida või siis tõesti tuleb sul seinast mingit kamarajura.
Torka mõni odavama otsa online ups vahele ja asi vask. Heli korras ja arvuti säilib kaa kauem...

thumbs_up.gif

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.12.2007 20:19:46 vasta tsitaadiga

keera pistik pistikupesas 180 kraadi ümber... ja kas arvuti on samas pistikupesas kus kõlarid?
NATAS999
HV Guru

sõnum 11.12.2007 20:25:39 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
keera pistik pistikupesas 180 kraadi ümber... ja kas arvuti on samas pistikupesas kus kõlarid?

miks 180 kraadine faasinihe toites peaks probleemi lahendama?
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.12.2007 20:28:59 vasta tsitaadiga

alati ei lahenda, aga on lahendanud mul. samamoodi oli sumin kui võimendi ja arvuti olid erinevates pistikupesades. kõiki võimalusi tuleks katsetada, mõnikord aitab isegi mõne lähedaloleva elektrijuhtme liigutamine. töötan tihti heli- ja valgustusega ning igasugune müra on suht tihti kõige lihtsamal moel eemaldatav...
NATAS999
HV Guru

sõnum 11.12.2007 20:41:20 vasta tsitaadiga

aa, selge siis, ise muidu õpin vaixelt elektrit, et seega tundub suht jabur lahendus icon_biggrin.gif , aga tõepoolest, mine sa kuraskit tea. Kui ikka selline sahin sisse jääb ja klõpsib mingi asja sisselülitamisega, siis kui on võrgumüra, oleks vast kõige lihtsam tõesti ups vahele lükata. Samas võiks ka maja elektrisüsteem üle (lasta) vaatada, kui sellega asi ei lahene, siis võiks üldse eraldi faasist voolu võtta tundlikema seadete jaoks. Kindlasti oleks hea mõte näiteks toitetrafo võimendist eemale paigutada, maksku mis maksab. jääb ka mingi variant veel, et toide on s!tasti ehitatud, siis ei aita muud kui garantiisse, aga kui on piisavalt kõva mees, siis ei keela keegi ka toidet ümber ehitada/täiustada/parandada, omal vastutusel muidugi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 11.12.2007 22:27:13 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
alati ei lahenda, aga on lahendanud mul. samamoodi oli sumin kui võimendi ja arvuti olid erinevates pistikupesades. kõiki võimalusi tuleks katsetada, mõnikord aitab isegi mõne lähedaloleva elektrijuhtme liigutamine. töötan tihti heli- ja valgustusega ning igasugune müra on suht tihti kõige lihtsamal moel eemaldatav...

Juhtme pööramine ei aitanud. Pikendus oli küll ühes pistikus, ja seal arvuti ja ruuter ja sellised asjad veel. Aga lauaarvutit pole tükkaega kasutanud ja kui ma ülejäänud välja võtsin ei paranenud kah midagi.
Tegu renoveeritud majaga, ja ma ei tea mis tasemel siin see kaabeldus ja mismoodi tehtud on. Peaks seda upsi varianti proovima, ehk saan laenata kellegilt.
ma ei tea kas seee muudab midagi, aaga see toitejuhe kõlaritel ei ole euro pistikuga, st tal pole seda maandusjuhet juures, aga kui ma ei eksi siis oli see vist korpuse maandamiseks? Eitea kas sellest üldse kasu oleks.

Toitega on jah lood nagu nad on, kõik on bassikõlli sees, kahju jah et eraldi trafot väljas pole, siis oleks pilt selge. ma ei tea palju sel asjal garantii kah on. Üle aasta vanused on nad kindlasti. Kui se upsi variant kah ei aita ja garantii läbi siis peab seda toite asja vist lähemalt uurima.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 11.12.2007 22:34:22 vasta tsitaadiga

variant on ka kõlarit kuskil mujal proovida...esialgu kuskil teises toas kasvõi, nii et ainult kõlarid seinas
või sõbra/naabri juures icon_razz.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 11.12.2007 22:38:39 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:

Muhaaa icon_wink.gif
Parim pirn üle tüki aja! Vahelduvvoolu korral ei oma see küll mitte mingisugust tähtsust...
Ning kui maandusele apelleerid, siis maandusklemmid on ju mõlemas asendis sama terminali küljes.

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 11.12.2007 22:41:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Jama selles, et bassikast tuleb stabiilselt nagu mingi põrin vms.
Kas see tuleb üldse valjuhääldist või on hoopis toitetrafo mehaaniline vibratsioon?
tsitaat:
Kui kõllid välja lülitan on vaikus
Kuidas lülitad? Kogu toide lülitist välja või mis...?
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 11.12.2007 22:41:57 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE kirjutas:
carlking kirjutas:

Muhaaa icon_wink.gif
Parim pirn üle tüki aja! Vahelduvvoolu korral ei oma see küll mitte mingisugust tähtsust...
Ning kui maandusele apelleerid, siis maandusklemmid on ju mõlemas asendis sama terminali küljes.

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

no sa võid nii arvata aga nagu sa eelnevalt loed ja ka mina olen kogenud et osade asjade puhul aitab...
kunagi oli üks UPS (mingi hullem relv...hästi tark ja värki)...see ei läinud käima ühtepidi (ütles "Error")...keerasin pistiku 180kraadi ja töötas
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 11.12.2007 22:46:06 vasta tsitaadiga

Uurisin veits neid UPS'e, kõigi on vist nende euro juhtmetega v? Neil need väljundid on nagu arvuti toitekaabel, aga mul kõllide oma nagu vanasti oli ilma maanduklemmideta jne.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 11.12.2007 22:48:01 vasta tsitaadiga

react kirjutas:
Uurisin veits neid UPS'e, kõigi on vist nende euro juhtmetega v? Neil need väljundid on nagu arvuti toitekaabel, aga mul kõllide oma nagu vanasti oli ilma maanduklemmideta jne.

kõlaritel minumeelest enamustel (kui mitte kõigil) selline nagu vasakul...
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 11.12.2007 22:55:35 vasta tsitaadiga

Kuidas see UPS sind üldse aidata saab? 50 Hz tuleb sealtki välja icon_smile.gif
Võib-olla jah keerulisema helistuudio korral võib heietada ground loopidest ja muust kõrgemast elektrotehnikast, aga antud juhul kindlasti asi lihtsam...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.12.2007 23:00:29 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE, ära põrka. mul kodus oli üks inverteriga lamp võimendiga samas pistikus ja müra tuli sisse, muutsin lambi pistikut 180 kraadi ja müra kadus.

ulme?

HA
HV Guru
HA

sõnum 11.12.2007 23:04:12 vasta tsitaadiga

kusjuures et päris kindel olla, peab online UPSiga proovima
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 11.12.2007 23:31:05 vasta tsitaadiga

Mingi suva APC oma, peaks olema küll online ups.

Sellel taga ju sellised väljundid nagu arvuti kablal. Mul kõllidel samasugune juhe nagu ülevalpool pilt oli, et sis mul mingit spets juhet veel vaja vms?

online UPS võib aidata küll jah, sest ta annab väljundisse kvaliteetset voolu. See saavutatakse võrguvoolu topeltmuundamisega - esmalt vahelduvvool alalisvooluks (akut laetakse alalisvoouga), seejärel tagasi 220V vahelduvvooluks. Taoline skeem tagab puhta siinusvoolu ning siirdeajata akutoite elektsikatkestuse korral.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 11.12.2007 23:41:24 vasta tsitaadiga

react, selline on kõige odavam APC online UPS icon_razz.gif
tagasi üles
react
Kreisi kasutaja
react

sõnum 11.12.2007 23:59:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:
We took a look inside the subwoofer chassis and were pleasantly surprised to see good build quality and internal cabinet bracing. The port design uses smooth edges to prevent wind noise through the port at low frequencies. The power supply design in the Z-5500 has a large toroidal transformer with two 10,000 µF capacitors to store energy for the power amplifier rails. This is something that one might see in a more expensive product, but is certainly not typical in a PC-based speaker system. We must commend Logitech for using such a hearty power supply design in this system.

Selline tekst oli siis ühes reviews mu kõllide kohta. Eet ühesõnaga ma väga ei usuks, et kõllide toide sitt või sitalt isoleeritud, et sealt see häire tuleb. Proovisin muidu majas mujal kah, igalpool sama jama.

Odavaim APC online ups peaks selline olema ju...
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 12.12.2007 00:13:08 vasta tsitaadiga

samad upsid ju.

Majas mujal? mujal majas? ehh, mine ikka kellegi juurde, kellel kah korralikumad kõllid ja kus ei urise, siis proovi enda omi ja kui urisevad, siis garantiisse, kui veel olemas selline asi, toroid trafo, hmm, krt tea kas see äkki piniseb? on nagu 50Hz kõrvajärgi? Misasi see õieti põriseb sul? koonus seisab paigal ikka? noh sõrmega puutudes ei värise nagu tahaks häält teha? vb sul seal see toroid teeb häält, või on seal midagi liikuma andvat vastas ja see piniseb, teglt see suht kahtlane, aga samas miks ka mitte. Tevalo forumis on päris targad pead koos seal, sealt saad kindlalt miski adekvaatsema vastuse oma probleemile.

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 12.12.2007 00:19:04 vasta tsitaadiga

HA kirjutas:
no sa võid nii arvata aga nagu sa eelnevalt loed ja ka mina olen kogenud et osade asjade puhul aitab... kunagi oli üks UPS (mingi hullem relv...hästi tark ja värki)...see ei läinud käima ühtepidi (ütles "Error")...keerasin pistiku 180kraadi ja töötas

Mina paraku olen tugevalt reaalainelise taustaga ning eeldan, et enamikule meie ümber toimuvast on teaduslik selgitus. Olen ise samuti näinud suuri ups'e, mis tahavad toidet saada 'õiget pidi' aga seal on see tingitud nende elektroonika eripäradest. Suure torroid trahvoga toitekas nagu Z5500'l ei pelga toidet üht või teist pidi...

carlking kirjutas:
BReaK da iCE, ära põrka. mul kodus oli üks inverteriga lamp võimendiga samas pistikus ja müra tuli sisse, muutsin lambi pistikut 180 kraadi ja müra kadus. ulme?

Pane selle võimu toiteahela skeem ja vaatame kohe, miks sul selline 'ulme' seal esines. Pigem ikkagi feature kui ulme, mis?

thumbs_up.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Sumin kõlarites mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.