Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
20.11.2007 18:09:43
|
|
|
londiste kirjutas: |
misajast vistal optimeeritus probeem on?
peale mälukasutuse ikalduse likvideerimist töötab üsna ok ju. kelladest-viledest saab igaüks omal initsiatiivil loobuda.
draiveritugi ja kõigi poolt hirmsasti tahetav ja samas kirutav äraspidiühilduvus on ju probleemid? |
Ma mõtlesin seda, et MS üritab aja jooksul kellade-vilede koodi optimeerida, et nende aadressil nii palju ei nurisetaks.
Heli suhtes nad minu teada on ka pisiremonti teinud........
Ja kellade-vilede ise väljalülitamine on täiesti teine teema. Teatud määral on MS huvitatud, et seda ei tehtaks, sest siis kaob erinevus wxp-st liiga pisikeseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
20.11.2007 18:23:32
|
|
|
mul on läpakal 64MB video aga Aero ei tööta :S
edit:
A 64 MB integrated graphics processor, -on
combined with at least 1 GB of system memory, - 512MB
will be able to run Aero at certain resolutions.
viimati muutis M00t 20.11.2007 18:28:58, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.11.2007 18:28:10
|
|
|
lu1de kirjutas: |
mul on läpakal 64MB video aga Aero ei tööta :S |
kuidas seda nüüd mõista
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.11.2007 18:36:53
|
|
|
uus drivermodel vajab ikka mõningas kõpitsemist. heliga ilmselt lood ka nii on. video osas multigpu jms on üsna tõsist remonti ka saanud.
meh? erinevus 2k-st kipub classicu peal ilma kellade-viledeta liig väikseks jääma. so?
ainuke asi, millega xp vistat iseenesest (v.a. kauem turul olnu draiveri- ja softitugi) lööb on mäluvajadus. või täpsemalt selle puudumine.
lu1de, aero osas ei ole oluline mitte videomälu hulk, kuigi selle alampiir on 64mb. eelkõige on vajalik shadermodel 2.
see masin on sul vista kleepekaga ka? vista basic ja vista capable on 2 eri asja
läpaka peal alla giga mäluga ei soovita mingil juhul vistat. ise tarbinud 512, 768, 1024, 1280 ja 1536 mäluga, alates gigast on enam-vähem ok. aerot ei tarbi.
ms eesti infoedastusvõime osas:
http://www.microsoft.com/eesti/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradepaths.mspx
vaadake upgradetabelit ja allolevat teksti ja seletage mis värk on
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
20.11.2007 18:44:40
|
|
|
tsitaat: |
lu1de, aero osas ei ole oluline mitte videomälu hulk, kuigi selle alampiir on 64mb. eelkõige on vajalik shadermodel 2.
see masin on sul vista kleepekaga ka? vista basic ja vista capable on 2 eri asja  |
kindlasti mitte
ex ma siis üritan 1GB mälu saada sellele...
|
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
20.11.2007 23:28:45
|
|
|
Mul selline probla et win'i startides ei stardita automaatselt explorer.exe't mingil imelikul kombel, ainult my documents kaust stardib automaatselt. explorer.exe pean startides task manageriga käsitsi käivitama. Vahepeal oli mingi troojalane ka sees, huvitav kas see on selle segaduse tekitanud. Igaljuhul, kuidas see nüüd uuesti startima saada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
20.11.2007 23:38:12
|
|
|
windsurfer kirjutas: |
Mul selline probla et win'i startides ei stardita automaatselt explorer.exe't mingil imelikul kombel, ainult my documents kaust stardib automaatselt. explorer.exe pean startides task manageriga käsitsi käivitama. Vahepeal oli mingi troojalane ka sees, huvitav kas see on selle segaduse tekitanud. Igaljuhul, kuidas see nüüd uuesti startima saada?  |
Uuri registry'st
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon\
Shell = Explorer.exe
|
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
20.11.2007 23:51:02
|
|
|
tsihh kirjutas: |
windsurfer kirjutas: |
Mul selline probla et win'i startides ei stardita automaatselt explorer.exe't mingil imelikul kombel, ainult my documents kaust stardib automaatselt. explorer.exe pean startides task manageriga käsitsi käivitama. Vahepeal oli mingi troojalane ka sees, huvitav kas see on selle segaduse tekitanud. Igaljuhul, kuidas see nüüd uuesti startima saada?  |
Uuri registry'st
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon\
Shell = Explorer.exe |
Sain korda! Nüüd stardib normaalselt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
21.11.2007 11:47:20
|
|
|
Terve.
Mas ka uus vista kasutaja. Vista Premium. Nagu ma aru saan, peaks tal olema aero theme. Pm akendeääred on küll läbipaistvad jne. Aga themede valikus ma küll ei leidnud Aerot.
Kas aero on siis Vindows Vista nime all seal?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.11.2007 11:51:29
|
|
|
Kas aero on siis Vindows Vista nime all seal?
|
Jah
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
21.11.2007 14:49:46
|
|
|
XYZ kirjutas: |
DigeBeni kirjutas: |
... ka temal oli nii seatud, et uuendamine ei toimuks suvalisel hetkel, kui see võib muid tegemisi segada, kuid tema probleem oli lihtsalt natuke puudulikud teadmised oma arvutist ja liigne usaldus tarkvaratootja vastu põhimõttel, et kui soovitatakse, ju-siis on vajalik ... |
Tasuks kontrollida, kas seal arvutis ikka kogu raud on täiesti õigesti ära tuntud ega ole ise käsitsi häda sunnil (Vista algaegadel) veidi seda Vistat petetud....lihtsalt pisike võimalus....... |
... selles see kogu loo point oligi, et füüsilisi muudatusi pole arvuti juures tehtud, midagi tarkvaralist juurde paigaldatud polnud ehk kogu kast oli vaid paar kuud vana ja tuli koos Vistaga, mille eelinstallatsiooni ma isiklikult lõpuni viisin ja kõige vajaliku osas ära uuendasin, ning ka kasutamisvalmis olekus veendusin - kõik vajalik töötas perfektselt ...
Skeptik kirjutas: |
tjah... tobe küll. samas XP-ga on ka nii, et hotfixile on lastud omakorda välja hotfix, mis eelmise bug-id parandab. päris naljakas.  |
... tjah, sellised nähtused on tõepoolest tavalised, kuid kui sulle pakutakse fix'i riistvara jaoks, mida sul masinas ei ole ega pole kunagi olnud, siis on see juba natuke tõsisem teema. Antud juhul olid tagajärjed suht kahjutud, ainult USB pordid lakkasid töötamast aga iga IT alal tegutsenud inimene peaks teadma, missuguseid tagajärgi võivad põhjustada valed draiverid või fix'i paigaldamine ...
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.11.2007 14:54:53
|
|
|
Raske aru saada ühest asjast - tüüpiliselt videodraiveri installikas kontrollib mitut kanti, et kas ikka on õige raud nii tootja poolest (mitte tootjafirmat ma ei pea silmas, vaid siiski kiibistiku tegijat) kui ka mõningate oluliste parameetrite poolest ---- ja nagu ükski neist ei klapi siis keeldub installimast......
|
|
tagasi üles |
|
 |
S-10
Piiratud kasutaja

|
21.11.2007 15:55:40
|
|
|
Hehh, sain oma arvuti AboBase-ist kätte. Mitte essugi pole muutunud. Samal päeval kui remonti viisin helistas remondimees, et üle täpsustada. Rääkisin mure ära ja remondimees oma ebaleva häälega andis mõista, et esimest korda kulleb ja no-ma-ei-tea-vaatan-mis-teha annab vastus polnud see, mis kuulda tahtsin. Ütlesin sis ise, et erinevatest foorumitest olen ülesse korjanud info, et vaja chipseti draivereid uuendada siis muutus mees rõõmsaks ja ütles, et teeb ära. Aga jah, kasu 0. Hakkan nõudma kohe XP installi nende kuul sest silm nähtavalt, et antud ACERi läpakas oma konfis Vista kokku ei sobi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.11.2007 18:04:27
|
|
|
videodraiveri installikal on oluliselt väiksem hulk parameetreid, mida kontrollida ja palju väiksem hulk toetatavaid seadmeid.
draiverid kontrollivad reeglina seadme enda id-d. ja see võib vabalt vale olla. mingitele ml kontorimasinatele läksid rõõmsalt valed audiodraiverid nii automaagiliselt kui draivereid endid installides peale, ainukene viga, et ei kippunud töötama
ja kasutajate leidlikkust pole mõtet alahinnata. olen korra näinud, kuidas integreeritud videole oli nvidia draiverid selga lastud ja siis imestati, et miks masin üles tulles pildi ette võtab ja siis koheselt bluescreeni tekitab... (lahendus muide oli safe mode, nvidia draiveri .exede kiire kinnipanek enne kui käima said hakata, draiveri katkitegemine ja siis normaalses windowsis uninstall. ja selle väljamõtlemiseks läks üle tunni aja ).
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.11.2007 18:45:55
|
|
|
londiste, minu kogemused audiodraiveritega on sellised, et nende oma detektor on tõesti nõrk.
Videodraiverite puhul on NVIDIA kontroll olnud jalgujääv, kui tahta vägisi valesid peale suruda. See on küll võimalik ja algul kui Vista draivereid polnud eriti, siis panin ühele laptopile spetsmudeli asemel lauaarvutile ettenähtud draiveri ja see töötas mitu kuud probleemideta, kuni lõpuks ilmusid õiged saadavale. Aga täiesti vale mudeli draiver peale suruda --- nagu ma aru saan siis NVIDIA kaardile ATI draiver....khmmm...nii, et ise arugi ei saa asjast....see on saavutus tõesti.....
|
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
21.11.2007 18:50:11
|
|
|
kus see koht on control panelis kus saab videole rammist mälu eraldada. praegu ei leia ülesse
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.11.2007 18:51:44
|
|
|
ega sa tegelikult hoopis BIOSi seadistust taga otsi....
|
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
21.11.2007 18:56:37
|
|
|
XYZ, vist mitte. Ma mäletan et varem oli mul 128mb rammi videole pühendatud aga täiesti kindel selles ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
symmi
Kreisi kasutaja
|
21.11.2007 19:10:40
|
|
|
Mul ei lase paljusi faile jne ümber muuta et kuidas saan nii et mul oleks administraatori õigused vms?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Svenska
HV vaatleja
|
22.11.2007 21:55:23
|
|
|
Mure siis Vistaga järgmine: Panen sisse cd-rw plaadi, üritades siis sinna midagi kirjutama hakata. Enne seda tahab siis Vista cd-rw ära formattida. Kuid millegipärast tahab ta seda formaatida 473MB, mitte 700MB. Milles kala?
Teine anomaalia mis märkasin - töö juures XPga kirjutatud DVD-RW mängib koduses DVD mängijas, Vistaga kirjutatu väidab et unknown disc?
Kas on mul midagi paigast ära, või on Vista hulluks läinud?
_________________ ---
Svenska |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.11.2007 23:04:03
|
|
|
Svenska kirjutas: |
Mure siis Vistaga järgmine: Panen sisse cd-rw plaadi, üritades siis sinna midagi kirjutama hakata. Enne seda tahab siis Vista cd-rw ära formattida. Kuid millegipärast tahab ta seda formaatida 473MB, mitte 700MB. Milles kala?
Teine anomaalia mis märkasin - töö juures XPga kirjutatud DVD-RW mängib koduses DVD mängijas, Vistaga kirjutatu väidab et unknown disc?
Kas on mul midagi paigast ära, või on Vista hulluks läinud? |
cd puhul tee erase, mitte format
format -> formaadid mälupulga stiilis junniks, kus saad kustutada-kirjutada vabalt
|
|
tagasi üles |
|
 |
Svenska
HV vaatleja
|
22.11.2007 23:42:58
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
format -> formaadid mälupulga stiilis junniks, kus saad kustutada-kirjutada vabalt |
Kui mul on täiesti tutikas cd-rw, mida ma sealt erasin? Teiseks ta ei lase mitte midagi enne teha kui tema tahab selle cd ära formattida..
_________________ ---
Svenska |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.11.2007 08:35:27
|
|
|
format -> formaadid mälupulga stiilis junniks, kus saad kustutada-kirjutada vabalt |
Kui mul on täiesti tutikas cd-rw, mida ma sealt erasin? Teiseks ta ei lase mitte midagi enne teha kui tema tahab selle cd ära formattida..  |
no viga ei ole igatahes plaadis, restart jne ei ole aidanud ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
23.11.2007 08:56:38
|
|
|
Kui mul on täiesti tutikas cd-rw, mida ma sealt erasin? Teiseks ta ei lase mitte midagi enne teha kui tema tahab selle cd ära formattida..  |
no viga ei ole igatahes plaadis, restart jne ei ole aidanud ? |
Vistal ongi selline jama puhaste toorikutega, tooriku rikkumise vältimiseks tasub seda mide formaatida, vaid kohe kasutada nt Nerot või muud kirjutamisprogrammi ja sellega vajalikud andmed peale ajada.
Endal rikkus Vista ühe plaadi ära niiviisi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Svenska
HV vaatleja
|
23.11.2007 09:54:36
|
|
|
Vistal ongi selline jama puhaste toorikutega, tooriku rikkumise vältimiseks tasub seda mide formaatida, vaid kohe kasutada nt Nerot või muud kirjutamisprogrammi ja sellega vajalikud andmed peale ajada.
Endal rikkus Vista ühe plaadi ära niiviisi.  |
Toome siis esile järgmise probleemi: Nero ei tahtnud mul üldse Vistaga koostööd teha, s.t. ei käivitu.
_________________ ---
Svenska |
|
tagasi üles |
|
 |
|