Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  linuxi baasil ruuteri loomine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pailaps
HV Guru

sõnum 16.10.2007 19:56:38 vasta tsitaadiga

http://m0n0.ch/wall/ - M0n0Wall FreeBSD peal, töötab nagu kivi,featuure ka rohkelt , ei ole suutnud veel põlvili ajada ja töötab ka juustuma riistvara peal.

See pole liinusk vaid BSD icon_biggrin.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dynamic
HV kasutaja
dynamic

sõnum 19.10.2007 16:56:38 vasta tsitaadiga

Annaks ka hääle mõne *BSD poolt, kodus panin vana kasti nurka, selle peal jookseb NetBSD. Oskab kõike teha - lighttpd (+ PHP / MySQL) serveerib veebi, samba jagab windowsitele võrguketast. Varem tegi tõeliselt suurepärane tulemüür pf traffic shapingut, kast võttis PPPoE ühenduse üles ja jagas koduvõrgule netti, mldonkey töötas peal, FTP server vastavalt vajadusele ... mida iganes tarvis läinud, on vana prügimäele saatmisest päästetud masin + NetBSD ära teinud. Ainult üks soovitus: mida rohkem mälu, seda parem (aga kilo DIMM pulkade hind on ca 1 õlu praegu).
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 21.01.2008 14:51:19 vasta tsitaadiga

Uurisin eile natuke sedasorti ruuteri ehitamist, kuid see näis tegelikult kaunis keeruline ning ühtegi sellist päris terviklikku juhendit mul ka leida ei onnestunud. Kas Linux'i baasil ruuteri ehitamise kondikava on umbes selline? Või olen ma millegi vahele jätnud? icon_rolleyes.gif

Linux´i baasil(näiteks Debian) ruuteri ehitamisel, kui sissetulevaks ühenduseks on Elioni ADSL, tuleks esmalt vist pppoeconf utiliidiga käima panna(ka igal taaskäivitamisel automaatselt) pppoe ühendus ja siduda see selle võrgukaardiga, kust läheb kaabel modemisse. Siis edasi tuleks näiteks selle: http://www.debian-administration.org/articles/23 õpetuse järgi tööle saada liikluse suundumine välisest võrgukaardist sisemisse. Vajadusel veelgi täpsemalt iptables(tulemüüri) seadeid muutes. Ning viimaks panna samas arvutis tööle DHCP server ning siduda see sisemise võrgukaardiga(http://www.debian-administration.org/articles/343 Configuring DHCP3 Server). Tahtmise korral ka enda DNS server.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2008 15:02:17 vasta tsitaadiga

Valmis ruuteri distrod on ju olemas, alates kasvõi Coyote linuxist.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.01.2008 15:20:12 vasta tsitaadiga

www.hot.ee/coyotel
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 21.01.2008 15:53:15 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
Uurisin eile natuke sedasorti ruuteri ehitamist, kuid see näis tegelikult kaunis keeruline ning ühtegi sellist päris terviklikku juhendit mul ka leida ei onnestunud. Kas Linux'i baasil ruuteri ehitamise kondikava on umbes selline? Või olen ma millegi vahele jätnud? icon_rolleyes.gif

Linux´i baasil(näiteks Debian) ruuteri ehitamisel, kui sissetulevaks ühenduseks on Elioni ADSL, tuleks esmalt vist pppoeconf utiliidiga käima panna(ka igal taaskäivitamisel automaatselt) pppoe ühendus ja siduda see selle võrgukaardiga, kust läheb kaabel modemisse. Siis edasi tuleks näiteks selle: http://www.debian-administration.org/articles/23 õpetuse järgi tööle saada liikluse suundumine välisest võrgukaardist sisemisse. Vajadusel veelgi täpsemalt iptables(tulemüüri) seadeid muutes. Ning viimaks panna samas arvutis tööle DHCP server ning siduda see sisemise võrgukaardiga(http://www.debian-administration.org/articles/343 Configuring DHCP3 Server). Tahtmise korral ka enda DNS server.

See kondikava on täiesti õige. Tegemine ei ole raske, kui sa oma "vaalasid" enam-vähem tead.

Natuke pead mõistma seda, kuidas sinu distro kasutamine ja haldamine käib (kus konfifailid on, kuidas softi installitakse jne). Selleks on tavaliselt mingi hea ingliskeelne reference manual, näiteks debiani puhul vaata siia:

http://www.debian.org/doc/manuals/reference/
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-faq/index.en.html

Kindlasti pead aru saama, misasi on iptables ja kuidas seda juuakse.

http://iptables-tutorial.frozentux.net/iptables-tutorial.html

DHCP on tavaliselt lihtne ja DNS-i sul pole vaja (see on veidi keeruline).

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 21.01.2008 16:18:37 vasta tsitaadiga

emr.. mightythor, sul omapärane anne kõik lihtsad asjad maru keeruliseks kirjutada. kui valmis jagamisdistrod ei päde ja debianiga tahad mässada, tee tavaline install ilma x-i jms sodita, konfi mõlemad kaardid tööle ja installi shorewall (majandab iptablesiga) ning dnsmasq (teeb dhcpd ja dnsi puhvrit). viimaste konfid on üsna hästi kommenteeritud kuid vajadusel võid ka nende manuaalid kõrvale võtta.
ma muidugi oletan, et kogu selle aja peale, mil Sinult debiani teemal poste on tulnud, oled sa mingi pikema teksti (näiteks selle: http://www.debian.org/doc/manuals/reference/index.en.html ) enam-vähem läbi lapanud. mainit' manuaalist pakub muuhulgas ilmselt huvi 10.6.1.5 Configuring a PPPoE interface ja 10.6.1.6 Configuring multiple Ethernet interfaces for a gateway

supiplexi-onu paistab must nobedam olevat, aga ei viitsi enam enda targutamist ka selle võrra lühemaks kratsima hakata

tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 25.01.2008 21:18:41 vasta tsitaadiga

Supiplex kirjutas:
mightythor kirjutas:

See kondikava on täiesti õige. Tegemine ei ole raske, kui sa oma "vaalasid" enam-vähem tead.

Natuke pead mõistma seda, kuidas sinu distro kasutamine ja haldamine käib (kus konfifailid on, kuidas softi installitakse jne). Selleks on tavaliselt mingi hea ingliskeelne reference manual, näiteks debiani puhul vaata siia:

http://www.debian.org/doc/manuals/reference/
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-faq/index.en.html

Kindlasti pead aru saama, misasi on iptables ja kuidas seda juuakse.

http://iptables-tutorial.frozentux.net/iptables-tutorial.html

DHCP on tavaliselt lihtne ja DNS-i sul pole vaja (see on veidi keeruline).

aga kuidas siis DHCP serveri kliendid DNS serveri teada saavad? Või saab selle kuidagi määrata dhcpd.conf faili?

marqs samas tegemise rõõm on sedasi suurem. Võiks ju üleüldse tavalise ruuteri juurde jääda, aga selline Debiani peale ehitatud on ikka jupp maad lahedam. Kui ma nüüd DHCP serveri ka õigesti valmis saan, ongi sisluliselt valmis icon_smile.gif Ainult iptables'i teadmistes tunnen ennast väga nõrgana, st igasugu porte suunata jne ei oska veel.
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 26.01.2008 13:30:47 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:

aga kuidas siis DHCP serveri kliendid DNS serveri teada saavad? Või saab selle kuidagi määrata dhcpd.conf faili?

Jah. Lisa

option domain-name-servers IP1 IP2

ja peaks tahe olema. IP1 ja IP2 on teenusepakkuja DNS serverid.

Muidugi võid endale ka DNS cache püsti panna, kui nokkimise rõõm tagant tõukab. Seal ma ei oska kahjuks aidata.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 26.01.2008 15:39:10 vasta tsitaadiga

ma ei taha küll katkise plaadina kõlada ega omi eelistusi peale suruda, aga dnsmasq on tõepoolest lihtsalt seadistatav dhcp+dns(cache) lahendus. ja shorewall on iptabelsiga majandamisel end samuti õigustanud.
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 31.01.2008 15:34:04 vasta tsitaadiga

tänud Supiplex, sain DHCP ka ilusasti tööle.

marqs kirjutas:
ma ei taha küll katkise plaadina kõlada ega omi eelistusi peale suruda, aga dnsmasq on tõepoolest lihtsalt seadistatav dhcp+dns(cache) lahendus. ja shorewall on iptabelsiga majandamisel end samuti õigustanud.

aga esialgu kui pidada silmas süsteemist aru saamist, oleks minumeelest parem ju otse iptables'iga majandada mitte kasutada selleks tööriistu. Äkki keegi teab mõnd head raamatut iptables'i kohta soovitada, mis räägiks muuhulgas koos näidetega ka portide suunamisest ja kinni panemisest/avamisest?
tagasi üles
obundra
Kreisi kasutaja
obundra

sõnum 31.01.2008 23:20:52 vasta tsitaadiga

Aga palun
http://www.netfilter.org/documentation/HOWTO
Ja puhta maakeeli ka
http://hasso.linux.ee/doku.php/eesti:artiklid:tulemyyri
http://kuutorvaja.eenet.ee/wiki/Võrgu_administreerimine

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 01.02.2008 10:08:48 vasta tsitaadiga

Mina soovitaks ka BSD kaaluda.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 13.02.2008 15:49:32 vasta tsitaadiga

Mul reaalselt jookseb PIII 450 512MB RAM 10GB HDD 5 võrgukaarti peal OpenBSD 4.1. Masinal 5 välist reaalset ip ( uhel kaardil). VPN ühendused üle PPTP (gre) OpenVPN (2xudp) IPsec (gre) samaaegselt ja samas sisemiste kaartide otsas 22 erinevat ip vahemiku. Ei soene kusagilt. Masin keskmiselt 15 -20% koormuse all. Peal veel havp, apache ja proftp server. Võrgukaartid 3com (ISA)(ep driver) ja inteli PRO100 (fxp driver). Sellistesse tingimustesse mingit huipu võimast ja kallist masinat ( P4 + GB RAM) ei raatsiks panna nigu.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 01.03.2008 19:24:18 vasta tsitaadiga

ma sain endal nagu ruuteri tööle, kuid näiteks www.rate.ee ei avane selles arvutis, kuhu ruuter netti jagab. Browseri staatuse ribal on Waiting for pics.rate.ee. Võibolla mõni teine lehekülg, millel samuti osad konponendid kuskilt teisest serverist laetakse, ei avane(sest www.rate.ee ja pics.rate.ee on erinevate IP aadressite all). Samamoodi ka msn'i logimine ei õnnestu. Mis võib olla nende kahe vea põhjuseks?
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 03.03.2008 15:17:08 vasta tsitaadiga

Kaks mõtet, mida ma ise linuxis esimesena teeksin:
1. tulemüüri selline rida: iptables -t mangle -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu
2. annaks prooviks root-käsurealt " ifconfig eth0 mtu 1492 " ja " ifconfig eth1 mtu 1492 " - ja vaataks, mis juhtup.
Esimest on soovitav kasutada kõigil, kes adsl-pppoe linki linuxiga jagavad.
BTW: MSN'i torkimiseks peab masina kell enam-vähem õige olema, aasta kaasa arvatud icon_razz.gif
nuhk@hot.ee
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 03.08.2009 02:24:24 vasta tsitaadiga

võibolla rumal küsimus, aga kas selle jaoks peab olema mingi eraldi reegel kui tahta pöörduda samast sisevõrgust, kus jookseb teenuse server, selle serveri poole välisvõrgu IP aadressiga? icon_rolleyes.gif
Näiteks minu arvuti IP on 192.168.1.5, serveri IP on 192.168.1.6, ruuteri/tulemüüri LAN IP on 192.168.1.1 ja WAN IP 213.122.211.122. Serveris jookseb pordil 3389 terminaliserver ning pordil 80 veebiserver. Kui ma nüüd serveriga samas võrgus olles pöördun serveri poole(näiteks veebilehitsejaga voi rdesktop'ga) mitte 192.168.1.6 aadressiga vaid 213.122.211.122, siis kas selle jaoks peab olema ruuter/tulemüür masinas mingi spetsiaalne reegel/seadistus et see ühendus toimiks?
tagasi üles
airm
HV Guru

sõnum 03.08.2009 20:20:32 vasta tsitaadiga

ruuter/tulemüür on sul seebikarp?
loomulikult sisevõrgus olles pöördud sa 213.122.211.122 aadressiga seebikarbi poole, mitte sisevõrgu serveri poole.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 50
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 05.08.2009 13:23:41 vasta tsitaadiga

airm kirjutas:
ruuter/tulemüür on sul seebikarp?
loomulikult sisevõrgus olles pöördud sa 213.122.211.122 aadressiga seebikarbi poole, mitte sisevõrgu serveri poole.

ei, ruuter/tulemüür on Debiani baasil loodud masin. Kirjutan pikemalt lahti:
Näiteks minu lauaarvuti IP on 192.168.1.5, serveri IP on 192.168.1.6, Debiani peale tehtud ruuteri/tulemüüri LAN IP on 192.168.1.1 ja WAN IP 213.122.211.122. Serveris jookseb pordil 3389 Windowsi terminaliserver ning pordil 80 veebiserver. Kui ma nüüd serveriga samas võrgus olles(nii mina oma lauaarvutiga kui ka server oleme 192.168.1.0/24 võrgus) pöördun serveri poole(näiteks veebilehitsejaga voi rdesktop'ga) mitte 192.168.1.6 aadressiga vaid 213.122.211.122, siis kas selle jaoks peab olema ruuter/tulemüür masinas mingi spetsiaalne reegel/seadistus et see ühendus toimiks?
tagasi üles
airm
HV Guru

sõnum 06.08.2009 10:29:06 vasta tsitaadiga

Sedasi sa ei saa.
213.122.211.122 aadress on debianil ja väljastpoolt tulijatel pordisuunamise puhul.
Sisevõrgus seda ei saa teha.

P.S. võibolla saab source ja destinatsion aadressidega,
aga kahtlen, kui server ja lauaarvuti on samas võrgus.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 50
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 06.08.2009 12:00:49 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
pöördun serveri poole(näiteks veebilehitsejaga voi rdesktop'ga) mitte 192.168.1.6 aadressiga vaid 213.122.211.122,

Aga miks sul sellist asja vaja on?
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 06.08.2009 14:13:27 vasta tsitaadiga

Kas küsimus on siin selles, et pöördud serveri poole domeeninimega, aga sisevõrgus see ei tööta?
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 07.08.2009 01:35:29 vasta tsitaadiga

airm kirjutas:
Sedasi sa ei saa.
213.122.211.122 aadress on debianil ja väljastpoolt tulijatel pordisuunamise puhul.
Sisevõrgus seda ei saa teha.

P.S. võibolla saab source ja destinatsion aadressidega,
aga kahtlen, kui server ja lauaarvuti on samas võrgus.

ma seda unustasin ennem mainida, et pordi suunamine on tehtud. Ehk siis täpne kirjeldus oleks selline:
Näiteks minu lauaarvuti IP on 192.168.1.5, serveri IP on 192.168.1.6, Debiani peale tehtud ruuteri/tulemüüri LAN IP on 192.168.1.1 ja WAN IP 213.122.211.122. Serveris jookseb pordil 3389 Windowsi terminaliserver ning pordil 80 veebiserver. Debiani ruuter/tulemüür masinas on pordid 80 ja 3389 suunatud 192.168.1.6 peale. Kui ma nüüd serveriga samas võrgus olles(nii mina oma lauaarvutiga kui ka server oleme 192.168.1.0/24 võrgus) pöördun serveri poole(näiteks veebilehitsejaga voi rdesktop'ga) mitte 192.168.1.6 aadressiga vaid 213.122.211.122, siis kas selle jaoks peab olema ruuter/tulemüür masinas mingi spetsiaalne reegel/seadistus et see ühendus toimiks?

Ning kas sedasi ühendades liigub pakett läbi ISP võrguseadmete või saab tulemüür/ruuter kuidagi aru, et soovitav server asub tegelikult samas lokaalvõrgus, kus klient?

Küsin huvi pärast lihtsalt.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 07.08.2009 08:47:19 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:

ma seda unustasin ennem mainida, et pordi suunamine on tehtud.

Sellest pordisuunamisest on vähe, probleemid tekivad natiga ja tulemüüriga. Ma ei tunne küll linuxi tulemüüri nii hästi, aga bsd-l on mure selles, et sisevõrgust võrgu välisele aadressile saadetav pakett kipub konflikti sattuma kõigepealt spoofinguvastaste reeglitega, siis kirjutatakse nati poolt ümber ja siis peaks ta uuesti nati sisse minema ja uuesti ümber kirjutatama, enne sisevõrku saatmist. Igal juhul jube keemia. Teadjamad mehed soovitavad, et ÄRGE TEHKE selliseid asju. Kasutage DNS nimesid või sisevõrguaadresse. Sa pead kõigepealt vastama küsimusele: "Milleks seda vaja on?"
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Wilts
HV veteran

sõnum 08.08.2009 17:32:37 vasta tsitaadiga

Keegi elioni digit ka oma ehitatud ruuteriga püüab? või on targem siiski need kondekad uute vastu vahetada. icon_confused.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  linuxi baasil ruuteri loomine mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.