Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  mälukasutus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
excalibur
HV Guru

sõnum 08.05.2007 18:45:44 mälukasutus vasta tsitaadiga

mul on siis vista. mälu on 4gb. loendur on peal, et palju hetkel kasutuses. kasutuses on pidevalt 1,6gb kas see on normaalne? teised räägivad, et neil 600-700mb aga neil ka vähem mälu. kas on võimalik, et süsteem jagab ennast vastavalt mälumahule, et kui on rohkem mälus siis ka rohkem kasutab, et paremini asi jookseks.
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zack
HV kasutaja
zack

sõnum 08.05.2007 18:50:27 vasta tsitaadiga

Jap, mida rohkem mälu seda rohkem süsteem laiutab. Aga see-eest on vähemalt kiire.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 08.05.2007 18:51:25 vasta tsitaadiga

selge siis mulle juba soovitati asju kinni keerama hakata. aga siis on ok
tagasi üles
zaitz
Kreisi kasutaja
zaitz

sõnum 11.05.2007 17:53:00 vasta tsitaadiga

Üldjuhul kraabib Vista kõik saadavaloleva mälu enda kasutusse ja jagab seda vastavalt vajadusele.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 11.05.2007 21:42:48 vasta tsitaadiga

excalibur kirjutas:
selge siis mulle juba soovitati asju kinni keerama hakata. aga siis on ok

Loeks vista mammutteemat, või guugeldaks natuke? SuperFetch on märksõna...
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
windsurfer
HV veteran
windsurfer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.05.2007 14:01:55 vasta tsitaadiga

Kui Vista kasutab 1,6gb ja käivitad mõne suurema rakenduse nt mängi siis võib vista ennast kõvasti koomale tõmmata.
Kui mul 1gb mälu oli 300-400mb kasutuses, nüüd kui 2gb tõusis kasutus 500-700mb. Koomale on Vista end suutnud tõmmata nüüd 400mb peale vms.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 13.05.2007 14:05:23 vasta tsitaadiga

nooh mul on 1,2 vista all kindlasti. muid jamasid kah käimas. kuid kuna kõik töötab kiirusemõttes normaalselt siis pole tegelikult vahet
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.05.2007 14:55:48 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

excalibur kirjutas:
mul on siis vista. mälu on 4gb. loendur on peal, et palju hetkel kasutuses. kasutuses on pidevalt 1,6gb kas see on normaalne? teised räägivad, et neil 600-700mb aga neil ka vähem mälu. kas on võimalik, et süsteem jagab ennast vastavalt mälumahule, et kui on rohkem mälus siis ka rohkem kasutab, et paremini asi jookseks.

See on täiesti normaalne, isegi hea, säästab kõvaketast ja arvuti liigutab ennast seetõttu pisut kiiremini.
Mis Vistat kasutad 32-bit või 64-bit ja mille üle põed, sul ju 4GB mälu, pole ju tähtis kui palju Vista mälu kasutab peaasi, et seda sul jätkuks ja seda ülejääki on sul piisavalt, aga arvatavasti ei suuda see Vista sul üle 2GB mälu kasutadagi

mks
HV veteran

sõnum 14.05.2007 20:40:40 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
excalibur kirjutas:

See on täiesti normaalne, isegi hea, säästab kõvaketast ja arvuti liigutab ennast seetõttu pisut kiiremini.
Mis Vistat kasutad 32-bit või 64-bit ja mille üle põed, sul ju 4GB mälu, pole ju tähtis kui palju Vista mälu kasutab peaasi, et seda sul jätkuks ja seda ülejääki on sul piisavalt, aga arvatavasti ei suuda see Vista sul üle 2GB mälu kasutadagi

kus tuli nüüd tarkpea välja... 32-bit vista suudab hakkama saada kuni 4gb mäluga (sinna hulka arvestada ka videokaardi mälu)...
Käsureale järgnev: bcdedit /set pae ForceEnable
peale seda reboot ja vista peaks näitama, et ta tunneb RAMist ära täpselt 4GB miinus videokaardi mälu)...

Task Manageris näitab Performance saki all mälu Total ja Cached. Lahuta esimesest teine ja saad tegelikult kasutuses oleva mälu hulga, täpsema info jaoks google ja märksõnad "Vista superfetch".
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2007 20:47:21 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
.....................
peale seda reboot ja vista peaks näitama, et ta tunneb RAMist ära täpselt 4GB miinus videokaardi mälu)...
.............

Kas oled proovinud, mina olen ja mul ei toiminud, lisaks veel ........ /pae

mks
HV veteran

sõnum 14.05.2007 21:02:38 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
mks kirjutas:
.....................
.............

Kas oled proovinud, mina olen ja mul ei toiminud, lisaks veel ........ /pae

tsitaat:
The /pae parameter is supported only on Windows Server 2003, Windows XP, and Windows 2000. On Windows Vista and Windows Server "Longhorn", use the PAE element in BCDEdit.

loe hoolega icon_wink.gif

Ja endal pole nelja giga mäluga masinat... aga sõbral toimis küll...
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2007 21:15:45 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
............. endal pole nelja giga mäluga masinat... aga sõbral toimis küll...

Mis moodi ta sul toimis , Windows suutis näidata, et arvutis on 4GB mälu ja töötas stabiilselt selle 4GB mäluga ja kas oli ka mõni rakendus mille puhul Task Manageris näitas, et kasutuses on rohkem kui 2GB mälu.

mks
HV veteran

sõnum 14.05.2007 22:43:08 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
mks kirjutas:
............. endal pole nelja giga mäluga masinat... aga sõbral toimis küll...

Mis moodi ta sul toimis , Windows suutis näidata, et arvutis on 4GB mälu ja töötas stabiilselt selle 4GB mäluga ja kas oli ka mõni rakendus mille puhul Task Manageris näitas, et kasutuses on rohkem kui 2GB mälu.

Windows suutis näidata, et arvutis on 3.5 giga mälu (nagu varem öeldud, kokku koos videomäluga 4GB, 512MB videokaart oli), rakendustest ükski üle 2GB küll ei kasutanud, küll aga oli kogu mälu kasutusel (koos cachega) ligikaudu 3.2 GB...
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2007 22:52:14 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:

Windows suutis näidata, et arvutis on 3.5 giga mälu (nagu varem öeldud, kokku koos videomäluga 4GB, 512MB videokaart oli)..........

Sellist pilti saa siis oma Windowsile ei suutnud lauale võluda, minul on kõik 4GB olemas.
mks kirjutas:
....küll aga oli kogu mälu kasutusel (koos cachega) ligikaudu 3.2 GB...

koos cachega icon_confused.gif ... see osa peaks nagu kõvakettal olema, või sain ma millestki valesti aru

Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.05.2007 22:54:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:

koos cachega ... see osa peaks nagu kõvakettal olema, või sain ma millestki valesti aru

SuperFetch on märksõna...

mks
HV veteran

sõnum 14.05.2007 23:30:49 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
mks kirjutas:

Windows suutis näidata, et arvutis on 3.5 giga mälu (nagu varem öeldud, kokku koos videomäluga 4GB, 512MB videokaart oli)..........

Sellist pilti saa siis oma Windowsile ei suutnud lauale võluda, minul on kõik 4GB olemas.
mks kirjutas:
....küll aga oli kogu mälu kasutusel (koos cachega) ligikaudu 3.2 GB...

koos cachega icon_confused.gif ... see osa peaks nagu kõvakettal olema, või sain ma millestki valesti aru

Palun loe nüüd hoolega... esiteks, jutt käib WINDOWS VISTAst, mitte enam XPst (mis sinu pildil on)... Cache on RAMis, Pagefile on kõvakettal... ja tõesti, nagu ma varem olen öelnud, SuperFetch on märksõna...
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.05.2007 23:49:51 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
............... jutt käib WINDOWS VISTAst, mitte enam XPst (mis sinu pildil on)... Cache on RAMis, Pagefile on kõvakettal... ja tõesti, nagu ma varem olen öelnud, SuperFetch on märksõna...

Postimehe IT-artikleid enda blogis, seekord siis siin. SuperFetch kasutab ära olemasoleva vaba mälu, 4GB oleks ideaalne
lisa veel microsofti lehelt
Reklaam on ilus, mõne reaalsema mälukasutus programmiga ka seda mõõtnud oled, et need väidetavalt sagedamini kasutatavad programmid mälus istuvad, ise esialgu Vistat uurides mingit suurt mälukasutust ei täheldanud ja siinse teema autorgi halas kõigest miski 1,6gb kraami pidevas mälus istumise üle, kui see SuperFetch toimiks peaks ju kogu mälu kasutuses olema kõigil Windows Vista kasutajatel

mks
HV veteran

sõnum 15.05.2007 00:52:52 vasta tsitaadiga

tuuleveskitega võidelda on mõttetu...
ja sinu poolt lingitud postituse eesmärk oli öelda, et Vista ei vaja 4gb mälu, mitte midagi muud... Üks hea tõestus - võrdle vista ja XP jõudlust näiteks 2GB mäluga masinal (eeldusel, et protsessor on vähemalt 1.5GHz ja vistaga on natuke juba töötatud, mitte ei ole tegu puhta installiga)...
SuperFetch tegelikult analüüsib pagefile'i kasutust ja siis topib tihemini kasutatavad pagefile pagemised RAMi üle ja loeb neid hoopis sealt tunduvalt kiiremini. Samuti üritab ta ennustada, mis toimuma hakkab. Kogu mälu ei ole kasutuses, sest ilmselt pole veel nii palju programme kasutatud/installitud, et Vista tahaks neid cacheda.
Kahjuks on endal ainult 1GB mäluga masin, seega ei saa täpsemalt mõõta/uurida.
Kui viitsid, tasub vaadata ka Channel9 videot Performance teami juhiga, kus ta seletab SFi tööpõhimõtet - http://channel9.msdn.com/showpost.aspx?postid=242429
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.05.2007 10:44:35 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
Windows suutis näidata, et arvutis on 3.5 giga mälu (nagu varem öeldud, kokku koos videomäluga 4GB, 512MB videokaart oli), rakendustest ükski üle 2GB küll ei kasutanud, küll aga oli kogu mälu kasutusel (koos cachega) ligikaudu 3.2 GB...
Videokaardi mälu ei lähe sinna hulka kohe mingi nipiga. See on täiesti eraldiseisev asi koos isikliku aadressiruumiga ning sellega majandab videokaart. See 512M on hoopis kõiksugu siinide aadressiruum.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
excalibur
HV Guru

sõnum 15.05.2007 10:51:21 vasta tsitaadiga

aga siis see, et win näitab mulle 3,5gb mälu tähendab seda, et 512 passib niisama. everest näitab 4gb
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 15.05.2007 11:08:13 vasta tsitaadiga

excalibur kirjutas:
aga siis see, et win näitab mulle 3,5gb mälu tähendab seda, et 512 passib niisama. everest näitab 4gb
Loe eelnenud Ho Ho kirjutist, kui see 512 on siinide aadresruumiks, siis pole kasutult vaid kasutusel
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 15.05.2007 11:08:39 vasta tsitaadiga

ahsooo
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 15.05.2007 13:03:31 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
mks kirjutas:
Videokaardi mälu ei lähe sinna hulka kohe mingi nipiga. See on täiesti eraldiseisev asi koos isikliku aadressiruumiga ning sellega majandab videokaart. See 512M on hoopis kõiksugu siinide aadressiruum.

Selle 4GB sisse kuulub ka muuseas kogu videokaardi mälu aadressiruum Vista puhul... Kas keegi vahel usaldaks mind ka, kui ma MSi toodetest räägin?
http://support.microsoft.com/kb/929605/en-us
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 15.05.2007 13:56:03 Re: mälukasutus vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
mks kirjutas:

Selle 4GB sisse kuulub ka muuseas kogu videokaardi mälu aadressiruum Vista puhul... Kas keegi vahel usaldaks mind ka, kui ma MSi toodetest räägin?
http://support.microsoft.com/kb/929605/en-us
Muuseas, sinu lingil on selge tekst - "• An x64 (64-bit) version of Windows Vista must be used. "
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
manny50
HV kasutaja
manny50

sõnum 15.05.2007 17:21:42 vasta tsitaadiga

Kui paned Run'i dxdiag
siis tuleb see aken ette , lähen Display peale
siis näitab, et mu 7600GT-l on Approx. Total Memory 504 MB kuigi tegelt peaks 256 MB olema ?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  mälukasutus mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.