Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Reaper
Kreisi kasutaja

|
03.05.2007 11:47:42
ASUS P5N32-E SLI Plus - flashimine ebaõnnestus |
|
|
Niisiis, proovisin oma uut ASUS P5N32-E SLI Plus platet flashida 302 BIOS-i pealt 602 peale. Kasutasin USB mäupulka ja Biosis olevat EZ Flash utiliiti. Igatahes millegipärast katkes flashimine lõpu lähedal ära ja tulemuseks on surnud plate.
Oleks vaja nüüd kedagi, kel on sama marki plate, et hot swap flashimist teha. Ma enda poolt olen juba muud proovinud (vool välja, patarei välja, support CD pealt bootida, CMOS jumperit tõsta). Kui doonorplatega midagi juhtuma peaks, siis maksan muidugi kinni. Hetkel tundub ainuke alternatiiv olema teine samasugune plate veel osta ja peale õnnestunud flashimist maha müüa.
Või on kellelgi järsku BIOSi kivi flashimise seadmed olemas?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
03.05.2007 12:03:29
|
|
|
bios recovery oled proovinud? manualis peaks õpetused olema
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
03.05.2007 12:06:56
|
|
|
Eip funga, see "Crash Free BIOS 2" pole tegelt kuigi crashfree, nagu paistab. Paned CD sisse, nagu ette nähtud, aga ei tehta sellega midagi.
Mõnedel teistel tootjatel on ikka backup BIOS ka olemas...
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
03.05.2007 12:45:25
|
|
|
oot miks on vaja usbi pealt ja mingeid tseedeesid, ikka vana hea flopi on selleks. ja asi nii laip et ei võta üldse pilti ette? et isegi mingigi asjaga ligi ei pääse?
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
03.05.2007 13:24:40
|
|
|
RCC kirjutas: |
oot miks on vaja usbi pealt ja mingeid tseedeesid |
ASUS EZ Flash 2
EZ Flash 2 is a user-friendly BIOS update utility. Simply launch this tool and update BIOS from a USB flash disk before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or using an OS-based flash utility.
http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=1&model=1459&l1=3&l2=11&l3=397
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
03.05.2007 13:37:31
|
|
|
jah ja kuna usb on selline asi mis ei tööta kindlalt nagu näiteks dos4gw vms, siis ta ka piixu läheb
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
03.05.2007 13:50:06
Re: ASUS P5N32-E SLI Plus - flashimine ebaõnnestus |
|
|
Reaper kirjutas: |
.../ Igatahes millegipärast katkes flashimine lõpu lähedal ära ja tulemuseks on surnud plate.../... Hetkel tundub ainuke alternatiiv olema teine samasugune plate veel osta ja peale õnnestunud flashimist maha müüa.../ |
Heips!
Juhtus hiljuti analoogne asi. Paldiski mnt.15 Tevalo tehnikapoes progeti BIOS kenasti 100 kronu eest ära. BIOS peab endal kaasas olema. Mina viisin USB mälukepikese peal. Aega võttis umbes 10...15 minutit, niiet saad "leti äärest lahkumata" asja kätte ka veel. Julgen soovitada
EDIT:
Ahjaaa - BIOS-i "klots" peab loomulikult ka kaasas olema, koos emaplaadiga nad vist vastu ei võta või siis peab selle teenuse eest eraldi maksma
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
03.05.2007 14:05:23
|
|
|
Ohoo, abiks teada
Aga jah, siiamaani olen jah alati flopi pealt flashinud ja pole probleeme olnud... aga kuna see bootiva dosi flopi tekitamine on suht pain, siis sai seekord loodetud, et saab lihtsamini... vale valik!
EDIT: CD-pealt peaks töötama see "Crashfree BIOS 2" värk, et laeb support CD pealt isea BIOS-i... Aga selleks peab BIOS vähemalt osaliselt töötama. Nagu netist lugeda võib, pole ma mitte ainuke, kellel see Crashfree BIOS ei funga.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
03.05.2007 20:24:24
|
|
|
Ise olen Asuse puhul ikke otse kõvakettalt ja läbi windows'i BIOS uuendatud (asuse oma BIOS flashimise utiil). Samas sai ka Sli Plus'i puhul kasutatud. Flashimise ajal tuleb sõlmed risti hoida et ahvid elektrit ära ei võtaks
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
03.05.2007 21:49:10
|
|
|
Le Inc kirjutas: |
Flashimise ajal tuleb sõlmed risti hoida et ahvid elektrit ära ei võtaks  |
Kui UPS vahel siis pole vaja elektri katkestust karta
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.05.2007 21:54:18
|
|
|
ma tea ma pidevalt teen USB pulga pealt bios flashi... turvalisem tunne. Nagu piix teab mis sellel floppy asjandusel pähe tuleb ja kus kohas ta vigane on... floppy ju kuramuse õrn ja vast tuleb mingi "bad" sector vms lugeja viga ja ongi piixus... Ehk siis ma eelistan CD või korraliku USB pulga pealt flashimist.
Ehk siis ise nF4 mobo peal teen usb pulga booditavaks ja viskan awflash ja bios faili peale ja flashin ära.... täna tegin just... piix ei bootinud ülesse ainult peale flashi... viskasin usb pulga taha tuli pilt ette ja nüüd kõik toimib
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
03.05.2007 23:04:20
|
|
|
kui flopil mingi viga, siis kogu faili lihtsalt ei loeta sisse ja kõik, juhtub aga usb mingi viga olema ei öelda midagi ja ongi kõik
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.05.2007 23:11:40
|
|
|
ee kus see viga saab tulla? floppy ju üldse ebakindel asjandus.. pidevalt oli nendega arvuti peksu ja jama kuna ei töötanud või andis errori. Õnneks biosi uuenduse ajal seda ei juhtunud.
USB peale paned värskelt failid mis tirid just tootje lehelt... ei mõika kuda need vigased saaks olla... mudugist enne võid ära kontrollida kas usb peal on vigaseid sektoreid või mitte.
Floppy võib väga kenasti viga saada aka korraks läheb magnetist üle vms... või siis kõige lihtsam viis: floppy on väsinud.
CD ja USB vast kõige turvalisemad minuarust... floppy jurakat ma ei ole kunagi usaldanud ja siis kui floppy pealt tegin biosi uuendusi alati palvetasin et see asjandus vasta peaks.
Ning USB pealt on bios uuendamine väga kiiresti mööduv protsess... ma ei jõudnud õieti kõrvalegi minna kui juba flashitud oli ja uut käsku ootas. Floppy ga aga mökutab tükk aega.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
03.05.2007 23:14:35
|
|
|
ei tea mul küll probleeme nende flopidega pole olnd
see mu igapäevane töövahend, flash, programming, draiver, fileed jne
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.05.2007 23:18:14
|
|
|
nu floppy on hea asi kui vanemad arvutid aga uuem juba tunneb USB kenasti ära. USB kiire, mugav ja mina vähemalt arvan -> mingil määral turvalisem ja töökindlam. Vast keegi oskab vasta väita kumb turvalisem on USB pulk VS floppy.
Endal mitmeid floppy sid teiste andmetega piixu läinud ja "ära kulunud". Aga seni oma 4 usb pulgast (üks on vist üle 2 aasta vana...) ei ole ükski veel streikima hakanud. Bios flashiks mudugist võtsin floppy mis oli võimalikult "uus". Aga needki olid suht... riski peale minek.
Aga eks igaüks kasutab seda vahendit mis talle mugavam. Ise viskasin selle kasutu floppy drivi i ära juba ammu ning sellepärast ei ole ka enam valikud kus pealt bios update i teha.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
igorjoha
Kreisi kasutaja

|
03.05.2007 23:22:15
|
|
|
angel kirjutas: |
floppy ju üldse ebakindel asjandus.. pidevalt oli nendega arvuti peksu ja jama kuna ei töötanud või andis errori. Õnneks biosi uuenduse ajal seda ei juhtunud.
|
muidugi kui neoid visata ja üldse toimida ni nagu oleks see usb mälupulk tulevad errorid sisse, aga üldjuhul floppi ikka peab 10 min max vastu, proovitud oma paar tuhat korda, ja ikka rohkem usaldamist kui usb pulgal.
oldschool vs new school
_________________ автор этих строк своих мозгов не имеет, а потому имеет ваши |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
2 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.05.2007 23:43:04
|
|
|
mnjah läheb teemast välja (vast selgub kumb turvalisem on) aga usb pulk minuteada nii kergesti ei kahjustu kui floppy... vahest ei teinud ma selle floppy ga midagi ja juba error... korraks magnet väljast läbi ja ... piix.
Aga eks asi ole selles kumba mugavam kasutada (osa emaplaate ei tunnista usb pulka) ja kui kiiresti vaja asi ära teha. Endal mugav ses suhtes et USB peal vahest mitu biosi versiooni... ja siis hea "uuendada" (sageli on ühe biosi faili suurus pool mega seega floppy peale ei mahu neid eriti).
Endal on igatahes tava failide transpordis mitmeid kordi inf kaduma läinud vms read error tulnud floppy'ga. USB pulgaga aga seni ei ole juhtunud sellist asja. Ühel pulgal vist ainult on (väga vana ja piinatud ) kusagil 1% error. Samas lugemise ja kasutamise käigus ei ole siiani viga tulnud (ainult üks programm väitis et kusagil viimases "sektoris" on 1 viga).
Ise kasutan flashimseks Apacer pulka.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
03.05.2007 23:44:57
|
|
|
asi on selles, et tänapäeval toodetud flopid ei ole enam need
otsi kuskilt 20a vanad flopid siis saad aru
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
04.05.2007 20:14:45
|
|
|
Tänud hashile, sai Tevalos 100 eeksu eest flash peale lastud ja masin võttis pildi ette! Nüüd saab E6600 prosega katsetama hakata.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
04.05.2007 23:19:44
|
|
|
Flashimise andmekandjate teema jätkuks saan öelda, et olen vist 3 korda läpakal BIOSi flashind, iga kord läbi BIOSi enda "EZ flash" proge. Kaks korda neist USB flopi pealt ja viimane kord otse kõvakettalt. Flopilt flashimises luges lihtsalt kaua aega imaget sisse, flashis ära, kontrollis ka üle vist ja kogu moos, masin läks automaatselt kinni. Kõvakettalt flashimine käis üldse väga kiiresti ja arvatavasti on ka kõige turvalisem variant. Lauamasinal ka kord BIOSi värskendanud, loomulikult läbi "EZ flashi" ja A8N-SLI ei lasknud küll kõvakettalt flashida aga pole viga, ligi 3 aastat kasutamata seisnud flopidraiv leidis elumõtte
|
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
186 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
04.05.2007 23:25:01
|
|
|
peamine et ei flashi windowsi keskkonna sees (vist oli võimalik kudagi)...
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
06.05.2007 16:41:01
|
|
|
angel kirjutas: |
peamine et ei flashi windowsi keskkonna sees (vist oli võimalik kudagi)...  |
Mismõttes, et oled Windoozas sees ja siis teed BIOS flash update ? Mina olen küll niimoodi teinud. Mugavaim viis.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
06.05.2007 16:52:08
|
|
|
eee windows on ju ettearvamatu jura.... kõige kindlam on : floppy, cd, mälupulk. Ehk siis mitte flashida op sys keskkonnas.
Tean et uuemad mobod omavad mingeid veidraid mooduseid flashimiseks aga bios on liiga tähtis asi et riskida.. piixu läheb siis seda jama vaja.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
06.05.2007 17:06:51
|
|
|
angel, mitu korda sul aastas winxp pangestub ?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
06.05.2007 17:14:46
|
|
|
heikis kirjutas: |
angel, mitu korda sul aastas winxp pangestub ? |
parem karta kui kahetseda... aga ikka vahest paneb pange. Üldiselt ei usalda wini nii palju et selle sees lausa biosi flashima hakata....
Pärast paneb pange vms "errori" leiutab just sellel hetkel kui bios update ja ma viitsi pärast seda jama parandada... mugavam on awdflash.exe vms koos biosi failiga mälupulga peale ... boot... ootan 10 sec i ja valmis.
Pealegi mul veel selline vana ja piix kui kapriisne emaplaat nagu DFI nF4 SLI-D. Sellele rajakale ei meeldi absul midagi... isegi clear cmos ist tuleb suht "palvetamise" peale välja...
aga see värk vist kisub suht OT. Eks igaüks teeb nõnda biosi uuenduse nagu talle meeldib. Ma igatahes pooldan cd/mälupulga värki. Floppy drive vingus ja kärises kuni sai jalaga seega floppy jääb välja (kuigi korralik nec i floppy lugeja on mis seni väga häste töötab)
|
   |
157 |
|