Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei võta pilti ette märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.03.2006 20:26:55 Arvuti ei võta pilti ette vasta tsitaadiga

Täna vahetasin profiilis oleva arvuti jahutuse ära, sest eelmine jahutus mürises hirmsasti. Enne vahetust panin ka tolmuimeja tagurpidi tööle ja puhastasin teist natuke. Vana jahutus tuli kergelt ära. Edasi puhastasin piiritusega vana termopasta maha. Uue jahutuse (Artic Cooling Cooper Silent 2 TC rev2) paigaldamine oli natuke keerulisem. Alguses panin termopastat liiga palju vahele ning siis avastasin, et toiteplokk jääb ikkagi ette ja kruvisin selle lahti. Lõpuks sain ilma emaplaati katki murdmata ka jahutuse kinnitatud.

Nüüd aga arvuti pilti ette ei võta. Tööle pannes läheb ventilaator tööle, klaviatuuri tuled lähevad korraks põlema, ketta tuli põleb paarkümmend sekundit, CPU ning GPU lähevad soojaks aga pilti ette ei tule.

On kellelgi ideid kuidas seda kasti uuesti ellu äratada saaks?
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 04.03.2006 21:16:16 vasta tsitaadiga

Arctic Cooleril on pöörete kontroll - st kui väga palju pole jahutust vaja, siis hoiab AC vendi pöörded madalad. Osadel emaplaatidel aga (profiilist ei loe välja, milline sul on) on BIOSis optsioon - kui vendi pöörded madalad, siis tööle ei hakka. Soovitan lugeda emaplaadi manuaali, kas võib olla see vea põhjus. Kui, siis pead tagasi panema vana vendi, BIOSist asja ära muutma ja alles siis saad AC peale panna.
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 04.03.2006 21:50:14 vasta tsitaadiga

Emaplaadiks on kas Chaintech CT-7AJA2 või CT-7AJA2E
Manualis ongi kirjas, et toetab vähemalt 4000 RPMga vente icon_eek.gif (Vent ise on 1400-2800 RPM)
Samas on kirjas, et FAN3 töötab iseseisvalt ja power managment ja system health monitor seda ei kontrolli.
Seega pistsin CPU küljes oleva vendi FAN3'e ning vana vendi FAN1'te. Aga kahjuks polnud sellest mingit kasu icon_confused.gif

Vahepeal olin arvuti seest lahti ühendanud kettad, CD, floppy, wifi, võrgukaardi jne ning sisse jätsin ainult CPU, GPU ja mälu ning pilti ikkagi ette ei tulnud.
Teise vendiga katsetades proovisin ka kõvakettaga aga ei miskit
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 04.03.2006 21:55:52 vasta tsitaadiga

Hmm... kas ta ei tee ühtki piiksu ka? Ei anna ühtki veakoodi? Kas sa mälusid ja videot ka puutusid, kui venti vahetasid? Kui, siis nügi neid uuesti - võta pesast välja, puhasta pesa, pane uuesti sisse, kontrolli, et on korralikult sees. mul üks vanem masin ei buutind ükskord seepärast, et olin mälud pesades ringi tõstnud.
tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 04.03.2006 21:59:18 vasta tsitaadiga

biose reseti tegid ikka 2ra?...kahju see teha ei saa ju ja proovida v6ib...
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 04.03.2006 22:18:18 vasta tsitaadiga

Hallvatt kirjutas:
Hmm... kas ta ei tee ühtki piiksu ka? Ei anna ühtki veakoodi?

Piiksu ta ei tee icon_confused.gif Kuidas ma seda veakoodi näen kui pilti ette ei tule (seda siis otseses mõttes!)

tsitaat:
Kas sa mälusid ja videot ka puutusid, kui venti vahetasid? Kui, siis nügi neid uuesti - võta pesast välja, puhasta pesa, pane uuesti sisse, kontrolli, et on korralikult sees.

Mälu pole puutunud. Aga kui GPU läheb soojaks siis see tähendab ju, et see on korralikult ühendatud?

emty kirjutas:
biose reseti tegid ikka 2ra?...kahju see teha ei saa ju ja proovida v6ib...

Kuidas seda teha?

Lisaks tähendasin, et emaplaadi power managment peaks töötama, sest CPU kuumenedes hakkab ka vana vent kiiremini käima. Uus vent mis on CPU küljes ja peaks olema siis iseseiseva FAN3 taha ühendatud ja käib ka kenasti.
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 04.03.2006 23:33:48 vasta tsitaadiga

iFlop kirjutas:
Piiksu ta ei tee icon_confused.gif Kuidas ma seda veakoodi näen kui pilti ette ei tule (seda siis otseses mõttes!)

Arvuti sisselülitamisel piiksud mis kostavad, annavad veakoodi - st, mis rikkis on: mälu, video vms.

Hmm, nüüd lugesin seda, et panid tolmuimeja käima. Sellega võib vabalt puhuda tolmu kuhugi mälu- või videokaardi slotti. misjärel mõni kontakt ei saa ühendust ning asi lihtsalt ei käivitu. võta mälu ja video ikkagi pesadest ära, puhasta pesad korralikult, pane tagasi, vaata mis siis teeb.
tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 05.03.2006 08:42:55 vasta tsitaadiga

tolmuimejaga v6iks, jah, ikka imeda, mitte puhuda...v2hemalt l2heb tolm sinna, kuhu peab minema...mitte igale poole laiali....

aga biose resetti saad teha nii: yhendad yoiteploki vooluv6rgust v2lja, v6tad toitepistiku(d) emaplaadi kyljest lahti, kisud v2lja emaplaadil oleva (tablett)patarei, ootad ~5 minutit ja yhendad k6ik tagasi...

tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 05.03.2006 13:24:11 vasta tsitaadiga

BIOSe reset ei muutnud nagu midagi. Mälu ja GPU ühenduse vaatasin ka üle. Mälu panin ka erinevatesse pesadesse. Mis puutub pesade puhastamisse siis kuidas seda teha? Tolmuimejaga puhudes olid kõik komponendid sees seega ei saanud mälu ja GPU vahele vist midagi minna?

tsitaat:
Lisaks tähendasin, et emaplaadi power managment peaks töötama, sest CPU kuumenedes hakkab ka vana vent kiiremini käima.
Selles ma enam nii kindel pole. See vist vahepeal lihtsalt tundus nii…

Ning kas põhimõtteliselt peaks pilt ette tulema ka siis, kui ühendatud on ainult toide, emaplaat,CPU+jahutus, GPU ja mälu?
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 05.03.2006 13:58:20 vasta tsitaadiga

iFlop kirjutas:
BIOSe reset ei muutnud nagu midagi. Mälu ja GPU ühenduse vaatasin ka üle. Mälu panin ka erinevatesse pesadesse. Mis puutub pesade puhastamisse siis kuidas seda teha? Tolmuimejaga puhudes olid kõik komponendid sees seega ei saanud mälu ja GPU vahele vist midagi minna?

Seda enam saab kuhugi tolm vahele minna. Pesa puhastamiseks on parim see nn klistiiripump - siuke pigistatav kummipall, millel toru küljes. Õhujoa suunad slotti ja pumpad paar korda. Kui sul just suruõhuballooni käepärast pole - see on veel parem. Võib mängida ka piiritusse kastetud vatitikuga, aga ettevaatlikult, et vatikiude maha ei jäta.

tsitaat:
Ning kas põhimõtteliselt peaks pilt ette tulema ka siis, kui ühendatud on ainult toide, emaplaat,CPU+jahutus, GPU ja mälu?

Jah. Mida enam ma mõtlen, seda enam mulle tundub, et küss on emaplaadis. St selle jändamise peale lõpetas ta lihtsalt töölepingu. Mitte et sina oleks midagi meelega (või isegi kogemata) valesti teinud, emaplaatidel on kohati kalduvus pisimagi jama peale otsad anda. Kas sa ei saaks proovida kõiki komponente mõne teise emaplaadi peal?
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 05.03.2006 15:12:35 vasta tsitaadiga

Käisin pesad piiritusega üle. Aga miskit. Pain veel tähele et mälu (PQI PC133) ei lähe soojaks. Või ei peaksgi mälu soojaks minema?
Kahjuks on see ainuke PC seega komponente testida ei saa.
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 05.03.2006 15:26:49 vasta tsitaadiga

iFlop kirjutas:
Käisin pesad piiritusega üle. Aga miskit. Pain veel tähele et mälu (PQI PC133) ei lähe soojaks. Või ei peaksgi mälu soojaks minema?
Kahjuks on see ainuke PC seega komponente testida ei saa.

ega ta väga soojaks minna ei tohikski, aga mõnevõrra ikka võiks. Hmm... Seega sa ei saa vist ühegi teise mälupulgaga testida ka või?
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 05.03.2006 15:39:12 vasta tsitaadiga

natuke soojemaks läheb aga see võib olla põhjustatud ventilaatori juurest tulva sooja õhu tõttu. Põhimõtteliselt saaksin PC2700 teisest arvutist välja kiskuda aga see emaplaat jälle ei toeta vist ddr mälusid.
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 06.03.2006 14:05:40 vasta tsitaadiga

Minu mõistus sa nüüd otsa. St mina prooviks järgmise sammuna mõnda teist mälu või ehk koguni prooviks juppe teise emaplaadi peal. Aga kui sul neid võimalusi ei ole, ei oska ma muid lahendusi välja mõelda. Aga eks ma olengi üks väikese aruga karu, ehk keegi teine tuleb veel mingile ideele icon_wink.gif
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 06.03.2006 17:31:08 vasta tsitaadiga

Hallvatt, tänan abi eest!
Aga kui nüüd kellegi oskaks öelda, kuidas seda emaplaati veel kuidagi olemasolevate vahenditega testida? Ning kas seda emaplaati annab ka kuidagi parandada kui see katki peaks olema? Ning kui suur on ikkagi umbkaudne tõenäosus, et emaplaat läbi on?
Põhimõttelislt võiks ka 128/256MB juurde osta, et teada saada, et viga ikkagi emaplaadis, sest mälu oligi sellel masinal natuke vähe..
Või on kellelgi veel mingisuguseid ideid?
tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 06.03.2006 17:42:10 vasta tsitaadiga

k6ike saab parandada, aga antud juhul l2heks see t6en2oliselt kallimaks kui uus plate...

aga biose reseti tegid ikka korralikult?...kellaaeg l2ks nulli ikka?...

prose on ikka yhes tykis/purustusteta?...

yks variant, millega minul sama plate t88le hakkas - v6ta k6ik m2lud v2lja, pane kast t88le...siis peaks mingi errori andma, piiksudes...kui ei anna, on ilmselt prose/mobo 6htal...kui annab, lylita v2lja uuesti, pane yks m2lu sisse ja proovi uuesti k2ima panna...

minul igaljuhul aitas...

tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 06.03.2006 17:59:06 vasta tsitaadiga

emty kirjutas:
aga biose reseti tegid ikka korralikult?...kellaaeg l2ks nulli ikka?...

patarei ja toite võtsin ~30min emaplaadist lahti. kuidas ma seda kellaaega teada saan?

tsitaat:

pole jahutuse alla vaadanud. Kui ma nüüd jahutuse ära võtan ja tagasi panen, siis pean jälle vana termopasta ära puhastama ning uue vahele panema?

tsitaat:
yks variant, millega minul sama plate t88le hakkas - v6ta k6ik m2lud v2lja, pane kast t88le...siis peaks mingi errori andma, piiksudes...kui ei anna, on ilmselt prose/mobo 6htal...kui annab, lylita v2lja uuesti, pane yks m2lu sisse ja proovi uuesti k2ima panna...

võtsin mälu välja aga ei piiksugi. pärast seda kui uue jautuse panin pole sealt pc speakerist midagi kuulnud.
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 06.03.2006 18:23:43 vasta tsitaadiga

Siis ikkagi suur võimalus, et plate pees.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 08.03.2006 23:27:45 vasta tsitaadiga

mul endal oli mone aja eest taoline probleem ning siis ma olin lihtsalt socetit vist vantsutanud. Igatahes aitas jahutuse eemaldamine, prose pesast valja votmine ning seejarel uuest jahutuse peale panek.

MiXeR kirjutas:

muidu mul endal oleks sama kusimus, et kas toesti ei ole mingit moodust, et moota emaplaadi tookorrasolekut? Ei tasu pakkuda PCI pessa kaivat POST testerit voi uue emaplaadiga katsetamist.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 09.03.2006 00:06:48 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
mul endal oli mone aja eest taoline probleem ning siis ma olin lihtsalt socetit vist vantsutanud. Igatahes aitas jahutuse eemaldamine, prose pesast valja votmine ning seejarel uuest jahutuse peale panek.

MiXeR kirjutas:

muidu mul endal oleks sama kusimus, et kas toesti ei ole mingit moodust, et moota emaplaadi tookorrasolekut? Ei tasu pakkuda PCI pessa kaivat POST testerit voi uue emaplaadiga katsetamist.

No kui prose pesas ja mälusid pole, ning piiksub, siis peaks ta ikka korras olema, või vähemalt mingilmääral.icon_razz.gif Kui aga ilma mäluta piiksu ei tee, siis küll pees.
Muidu epoxitel on tore POST ekraan mobol.thumbs_up.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 09.03.2006 02:20:11 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
mightythor kirjutas:

MiXeR kirjutas:

No kui prose pesas ja mälusid pole, ning piiksub, siis peaks ta ikka korras olema, või vähemalt mingilmääral.icon_razz.gif Kui aga ilma mäluta piiksu ei tee, siis küll pees.
Muidu epoxitel on tore POST ekraan mobol.thumbs_up.gif

aga kas nii ei voi olla, et ei piiksu selleparast, et prose hoopi rikkis on? voi seda veakoodi piiksumist ei kontrolli prose mingil maaral?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 09.03.2006 19:11:12 vasta tsitaadiga

emty kirjutas:

Võtsin nüüd jahutuse ära ning liigse termopasta tõttu on tekkinud CPU ümber rant:
Küsin nüüd veel üle, et kas see liigne termopasta võis ka midagi põhjustada?
tagasi üles
Matrix75
HV veteran
Matrix75

sõnum 09.03.2006 19:57:44 vasta tsitaadiga

Võimas icon_eek.gif . Kui see termopasta hõbeda baasil on siis võib küll lühis olla. Mis pasta on icon_question.gif Puhasta ära, pane veits ja proovi uuesti.
Kommentaarid: 321 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 241
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 09.03.2006 20:14:28 vasta tsitaadiga

Pasta koosneb 50% silikoonist, 20% süsinikust ning 30% metallioksiididest. Tegemist jahutusega kaasatulnud termopastaga. Aga eks ma siis proovin siis uuesti seda jahutust paigaldada
tagasi üles
p2rdik
HV vaatleja

sõnum 09.03.2006 20:35:01 vasta tsitaadiga

oih, miks seda pastat niipalju sinna pandud on icon_eek.gif endal vanal arvutil oli sama plate.. väga okei plaat, ei ütle ühtegi halba sõna thumbs_up.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei võta pilti ette mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.