Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Probleem kõvakettaga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 04.11.2004 20:03:47 Probleem kõvakettaga vasta tsitaadiga

Juhtus siis selline asi et kui ma üõks hommik arvutit käima panin ütles see mulle et üks vajalik fail on puudu (vgaoem.fon) ning ilma selleta see käima ei lähe. Microsofti kodulehelt leidsin lahenduse mis käskis XP plaadilt see fail uuesti expandida System kausta. Proovisingi seda teha kuid asi ebaõnnestus. Siis panin kõvaketta (Maxtor 6E0L04) teise arvutisse lootusega päästa vähemalt failid enne formati tegemist. Ka see ebaõnnestus sest My Documents kausta avamisel sain veateate Access denied! Arvatavasti asi selles et ma tegin selle kausta isiklikuks(Sharing and Security->Make this folder private). Kustutasin siis kõvakettalt käsitsi kõik failid maha mis seal olid (ka. Windowsi ja System32 faile) ning hakkasin tegema formatit. Panin kõvaketta oma arvutisse tagasi ning bootisin Win XP plaadilt. Seni oli kõik hea kuni hakkasin formatit tegema. Format kestis tavalisest kauem ning lõpuks ütles et ei ole võimalik seda lõpule viia. Tõmbasin sellise proge nagu Acronics Partition magager, sellega formatisin ära ning tegin failisüsteemi NTFS-iks (ennem oli RAW). Nüüd sain kõvaketast teises arvutis kasutada kuid andmed mis ma sinna panin ( filmid) mängisid alguses kuid edasi kerides viskasid mingi errori. Kõvaketta Propertioes vaadates oli failisüsteem ikka RAW aga mitte NTFS. Proovisin installida Windowsit kuid kõvaketas ei võtnud kõiki neid faile vastu mis XP installimiseks peavad olema (26% võttis ainult). Nüüd tõmbasin selllise proge nagu Power Max 3 panin selle CD peale ning bootisin sellet. See programm võimaldab teha formatit, partitioneid jne. Hakkasin plaati siis vormindama kuid 82% juures jäi asi pidama ja oń seal siiamaani ( juba 3-4 tundi). Windiwsi poolset vormindamist ning Error-checki ei tee lõpuni. Äkki keegi oskaks öelda misa kõvakettal viga on ja kas sellest saab veel elulooma?
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.11.2004 20:43:45 vasta tsitaadiga

RAW pole failsüsteem, vaid ketas tunnistati vigaseks. Vigaseks tunnistatud kettal töö....
Kui masin klokitud, siis klokk maha, seejärel võib uuesti proovida. Muidu aga ei usu selle ketta töövõimesse.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 05.11.2004 04:01:06 vasta tsitaadiga

jah, kui sellised trikid siis suht crap seis nagu. aga oleks nagu kyssa, kas ketas töötades ka koliseb?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 05.11.2004 11:43:39 vasta tsitaadiga

Ketas ei kolise, on sama vaikne kui ennem. Arvuti ka klokkimata. Arvutit ma ööseks välja ei lülitanud täna ning Max Blast 3 jõudis selle ajaga vormindada
2% veel (nüüd siis 84%). Lasen tal lõpuni vormindada ja vaatan mis siis edasi saab. Äkki keegi oskab öelda mis sellise ketta seisu põhjustas, et oskaks tulevikus selliseid vigu vältida ning kas on lootust?
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.11.2004 12:35:45 vasta tsitaadiga

napasaran kirjutas:
Ketas ei kolise, on sama vaikne kui ennem. Arvuti ka klokkimata. Arvutit ma ööseks välja ei lülitanud täna ning Max Blast 3 jõudis selle ajaga vormindada
2% veel (nüüd siis 84%). Lasen tal lõpuni vormindada ja vaatan mis siis edasi saab. Äkki keegi oskab öelda mis sellise ketta seisu põhjustas, et oskaks tulevikus selliseid vigu vältida ning kas on lootust?
Selle aegluse jutu alusel oletaks, et hea hunnik bad sectoreid on kettal. See on siiski lihtsalt oletus, pead testima oma ketast, kui rohkem selgust tahad ja turvakoopiaid soovitan hoolega teha.
tagasi üles
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 05.11.2004 16:02:44 vasta tsitaadiga

Proovisingi seda testida, kuid Windowsi utiil Error checking ei saanud sellega hakkama. Kui oleks Bad sektoreid siis ehk oleks see testimine seda ka näidanud. Ja kuidas said need Bad sektorid tekkida üleöö. Ennem mul mingeid probleeme selle kõvakettaga pole olnud!
tagasi üles
mallow
HV kasutaja

sõnum 05.11.2004 16:14:06 vasta tsitaadiga

Bad-sektorid ei tekigi üleöö vaid nende mõju sinu tarvarale võib tekkida nii. Utiliitidega on nagu on. Windows enda oma pole sugugi 100% kindel. Seni kindlaimad selliseks diagnostikaks on ikka kõvaketta tootjate enda utiliidid.
tagasi üles
Radiaator
HV kasutaja

sõnum 05.11.2004 17:52:50 vasta tsitaadiga

Maxtoril küllalt hea low-level format olemas. Kodulehel.
tagasi üles
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 05.11.2004 19:37:07 vasta tsitaadiga

Ma kasutangi Maxtori kodulehelt saadud tarkvara kõvaketta võrmindamiseks. Kuid ööpäevaga on see teinud ainult 85% (viimaseid 3% tegi umbes ööpäeva 82 protsenti aga umbes poole tunniga).
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.11.2004 19:57:29 vasta tsitaadiga

napasaran kirjutas:
Ma kasutangi Maxtori kodulehelt saadud tarkvara kõvaketta võrmindamiseks. Kuid ööpäevaga on see teinud ainult 85% (viimaseid 3% tegi umbes ööpäeva 82 protsenti aga umbes poole tunniga).
Ropp vedamine, kui see ketas veel töökõlbulikuks osutub. Mina ei usaldaks nii aeglase vormindamise järel seda ketast mitte üks raas. 3% ja ööpäev viitab reeglina täiesti selgelt bad sectorite olemasolule.
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 05.11.2004 20:05:38 vasta tsitaadiga

jep. aga sa vaata ja proovi. ehk veab. vahel joppab.
tagasi üles
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 06.11.2004 01:24:43 vasta tsitaadiga

Ma ka loodan et see veel tööle hakkab. Saan pühapäeval uue kõvaketta 160 GB Seagate SATA kui ei ole kindel kas saan selle paigaldamisega hakkama kuna mu emaplaat SATA-t ei toeta ning tuleb kasutada Serial ATA kontrollerit. Ei ole kindel ka et protsessor seda kõvaketast veab ringi sest see suht lahja
(Celeron 2GB). Kas keegi oskab seletada mida endast kujutavad BAD sektorid ja kuidas nad andmetele mõjuvad ning kas nende sektorite olemasolul on sellest kõvakettast mingit kasu ka enam?
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 06.11.2004 01:30:34 vasta tsitaadiga

celeron nüüd küll kettale nii suurt mõju ei avalda kui sa vist arvad. ja 20 cellu on juba enamvähem. kuigi tegelikult celeron pole protsessor, noh ok celeron d'd on. aga badid on kohad kettal mis on rikutud(näiteks kui lugemispea puutub mingil põhjusel vastu kette pinda, jne.) ja kui neid ei isoleerita siis nad võivad levida. niiet 4kb võib kergelt saada 1gb bade! vbla pole asi küll nii drastiline aga põhimõtteliselt said aru.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2004 01:33:40 vasta tsitaadiga

See füüsiliselt "kutu ketas" (löögi saanud või vastu maad käinud ketas) , sellega paras "kaugviskevõistlusi" korraldada icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
biglot
HV kasutaja

sõnum 06.11.2004 01:42:39 vasta tsitaadiga

Ülejäänud ketast saab veel kasutada, aga BAD-sektoritel on komme paljuneda. Sellele kettale väga olulisi faile ei paneks. Su Cellu veab ringi igasugu asju, SATA kõvaketast iga kell, kui ikka oma kontrolleri tööle saad. Mul hulk aastaid tagasi üks 40 G Maxtor iga kolme nädala tagant saatis andmed kuradile. Peale deep formatit - maxtori enda oma ja kõigi maxtori riistadega ülekontrollimist (mis muide iial ühtki viga ei leidnud) käis jälle 3 nädalat. Peale seda ei osta ma kunagi ühtki Maxtorit (võpola on nad head, aga ei taha enam teada).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 06.11.2004 01:52:15 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
See füüsiliselt "kutu ketas" (löögi saanud või vastu maad käinud ketas) , sellega paras "kaugviskevõistlusi" korraldada icon_wink.gif

või tylikaid tegelasi vastu pead loopida. krt kettaga saab ikka korraliku laxu...

tagasi üles
biglot
HV kasutaja

sõnum 06.11.2004 02:12:39 vasta tsitaadiga

tegelikult võid hoopis vaadata, mis seal sees on. Nuh, et vaakumid ja asjad ja karm värk. Lahti võtad, avastad, et essugi polnud erilist ega huvitavat icon_rolleyes.gif
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 06.11.2004 02:14:25 vasta tsitaadiga

been there, done that... meenutab nati turntablet icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
tagasi üles
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 06.11.2004 12:43:40 vasta tsitaadiga

Ketas pole lööke saanud ega ka maha kukkunud. Kuidas nedi BAD sektoreid eraldada? Hetkel on vormindamine juba 88 % juurde jõudnud, nii et vast esmaspäeval saab 100% täis icon_smile.gif . Ja sele SATA kohta... ma juba korra proovisin seda ühendada endale mingi kuu aega tagasi ja siis asi ebaõnnestus. Kui keegi on seda teinud või oskab läbi kontrolleri ketast järgi panna siis võiks ta mõne õpetussõna mulle öelda (mida põhjalikumalt seda parem). Ja kui 2GB Celeron seda siis ringi veab siis on tõesti hea.
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 06.11.2004 13:11:25 vasta tsitaadiga

2GB!!! cellust ei olene. sa võid endale 100 mhz prose kah panna kui tahad.
tagasi üles
MaT
Kreisi kasutaja
MaT

sõnum 06.11.2004 16:01:49 vasta tsitaadiga

Maxtori tool PowerMax advanced testi puhul errorit ei anna?
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 148
tagasi üles
napasaran
HV vaatleja
napasaran

sõnum 06.11.2004 17:28:32 vasta tsitaadiga

Power Max-iga on selline lugu et ma küll üritasin disketilt bootida kuid see ebaõnnestus. Mingeid erroreid ei andnud kuid käivitas CMD-le sarnase asja ja seal ei täitnud ühtegit käsku. Siis lasin MaxBlast 3 disketile ning sellega oli sama lugu kuid seekord andis ka veateate (enam ei mäleta mis viga oli). Nüüd siis kasutan MaxBlast 3 mille ma lasin CD-le ja vormindan sellega. TEsti teha veel ei saa kuna alles vormindamine pooleli.
tagasi üles
Neffis
Kreisi kasutaja

sõnum 06.11.2004 17:42:30 vasta tsitaadiga

Missuguse kettaga üldse tegu on?
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 88
tagasi üles
MaT
Kreisi kasutaja
MaT

sõnum 06.11.2004 20:37:17 vasta tsitaadiga

Neffis kirjutas:
Missuguse kettaga üldse tegu on?

6E040L0 Maxtor slim 40GB
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 148
tagasi üles
biglot
HV kasutaja

sõnum 07.11.2004 01:37:15 vasta tsitaadiga

oo issand, sa näed kõike seda, aga ei mürista! Kas keegi on näinud sellist 40GB Maxtorit, mis EI OLE tuksi läinud? Ma olen küll näinud vaid 2 isendit, aga need jõudsid üsna korralikult välja vihastada. Nagu eelpool öeldud, olid powermaxi testid alati viimase peal korras. Lihtsalt andmed crosslinkis ära ja nii nad siis kadusid....
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Probleem kõvakettaga mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.