Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Test - mida võib häkker sinu arvuti kohta näha. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Telex
HV kasutaja
Telex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.09.2004 18:24:22 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Testi õnnestumise puhul peab tulema küsiv teade just selle konkreetse test-troja kohta. Kui teadet ei tule, on test läbi kukkunud, ükskõik kas siis troja sai ühenduse või mitte.

Ja nüüd huvitakski rohkem see et millised teated kellelgi tulid selle troja kohta?

Ei lugenud vist korralikult mu posti läbi icon_rolleyes.gif Kui tulemüüri on kirjutatud reegel , et dropitakse kõik , mis ei ole lubatud , siis mis kuradi küsimusi see tulemüür veel esitama peaks icon_lol.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 25.09.2004 22:31:24 vasta tsitaadiga

Telex kirjutas:

Kui tulemüüri on kirjutatud reegel , et dropitakse kõik , mis ei ole lubatud , siis mis kuradi küsimusi see tulemüür veel esitama peaks icon_lol.gif

Nii sa ei saagi teada kas su masin on turvaline või pole, kui võrgujuhe on väljas siis ka ei saa teada midagi turvalisuse kohta. Tee nii et võta see automaatne setting maha ja vaata siis kas teadet tuleb konkreetse test-troja kohta või ei.
Kui tuleb, oled kaitstud, kui ei tule või tuleb küsimus mingi kalkulaatori kohta, siis on su tulemüür kaitsetta.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
arvutisõber
HV veteran
arvutisõber

sõnum 26.09.2004 00:23:52 vasta tsitaadiga

Sõbrer proovis ja ZONE Alarm Pro (turvasettingud High peal) igatahes seda pcauditit internetti ei lasknud, lõi kasti ette ja küsis, et kas lubad või mitte thumbs_up.gif
Endal on ZONE alarm Free edition ja mul ei küsinud midagi icon_neutral.gif

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 26.09.2004 13:00:11 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Telex kirjutas:

Kui tulemüüri on kirjutatud reegel , et dropitakse kõik , mis ei ole lubatud , siis mis kuradi küsimusi see tulemüür veel esitama peaks icon_lol.gif

Nii sa ei saagi teada kas su masin on turvaline või pole, kui võrgujuhe on väljas siis ka ei saa teada midagi turvalisuse kohta. Tee nii et võta see automaatne setting maha ja vaata siis kas teadet tuleb konkreetse test-troja kohta või ei.
Kui tuleb, oled kaitstud, kui ei tule või tuleb küsimus mingi kalkulaatori kohta, siis on su tulemüür kaitsetta.
Nõustun pigem Telixi mõttega: point ikka selles kas asi saab välja või mitte. Point ikka selles, et netti saaks konkreetselt need koodijupid millele luba antud. Kui mul IE pidevalt mingeid lisaDLLe ei lae ja ma seetõttu küsimise ja lubamise olen kinni keeranud, siis miks peaksin ma muretsema? Eriti kui siia juurde arvestada, et tõenäoliselt lastakse asi ka küsimise puhul kasutaja enda poolt netti (kes peab asja legaalseks jubinaks).
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 26.09.2004 14:09:34 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:

Point ikka selles, et netti saaks konkreetselt need koodijupid millele luba antud.

Seda rääkisin ju mina.
HacaX kirjutas:

Kui mul IE pidevalt mingeid lisaDLLe ei lae ja ma seetõttu küsimise ja lubamise olen kinni keeranud, siis miks peaksin ma muretsema?

Mitte IE ei lae lisaDLLe vaid pahalane laeb IE dll-e. Sa lihtsalt ei saa kinni keerata kuna windows siis lihtsalt ei tööta korralikult. Kõigepealt on niigi selge et webibrowserit kinni keerata ei saa kui netis käia tahad. Nüüd kui kõik muu on
automaatika abil kinni keeratud ja troja ikkagi netti ei saanud, siis tähendab see seda et tulemüür oskab küll aru saada
kui mingi proge kasutab teiste progede mooduleid ja blokib ära, kuid see ei tähenda kaugeltki seda et ta blokiks ära
kõik seda laadi ühendused, kuna siis windows lihtsalt ei töötaks korralikult. Kui ei usu, siis proovige NISis lülida sisse
komponentide kontroll ja teateid hakkab tulema laviinina - vaevalt et nad kõik trojad on. Nüüd kui tulemüür teadet ei
edastanud, tähendab see seda et tulemüür tegi otsuse iseseisvalt, kasutades oma uuendatud andmebaasi. See on aga
risk, kuna andmebaasis pole kohe kindlasti kõiki variante - kindlasti on valesi blokeeringuid ja valesi läbilaskmisi.
Tunduvalt kindlam on seda teha käsitsi.
HacaX kirjutas:

Eriti kui siia juurde arvestada, et tõenäoliselt lastakse asi ka küsimise puhul kasutaja enda poolt netti (kes peab asja legaalseks jubinaks).

See on juba võõras mure, ega arvuti polnudki algselt lollidele mõeldud.
tagasi üles
Telex
HV kasutaja
Telex

sõnum 26.09.2004 18:43:55 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Nüüd kui tulemüür teadet ei
edastanud, tähendab see seda et tulemüür tegi otsuse iseseisvalt, kasutades oma uuendatud andmebaasi.

Mis andmebaasidest sa räägid icon_eek.gif Ma näiteks ei usalda absoluutselt neid automaatseid reeglite uuendamisi tulemüüris . Kui ma panen tulemüüri peale , siis esimese asjana lendavad sealt default reeglid minema ja ma teen kõik reeglid ise icon_wink.gif Kirja lähevad kõik asjad , mida on vaja lubada ja viimase reegliga dropitakse kõik , mis ei ole eelnevate reeglitega lubatud . Ja ma tean täpselt , mida mu tulemüür suudab ja mida mitte icon_wink.gif Ma nagu mainisin , et kui mul oleks olnud IE testi ajal lahti , siis oleks tulemüür andmed ka välja lasknud icon_razz1.gif Samas ei näe ma selles mingit erilist turvariski , sest ennekõike peab ikka hoolitsema selle eest , et troojad arvutisse ei satuks icon_exclaim.gif Nende hilisem püüdmine võib olla väga keeruline ja mõnel juhul ka peaaegu võimatu icon_wink.gif Ja mida see test siis mulle ikkagi näitama pidi icon_rolleyes.gif Minu arust näitab ta just seda , et kui pahalane on juba arvutis , siis ei maksa enam tulemüürile loota icon_wink.gif Kui su Nortoni müür jagas selle asja ära , siis ei tähenda see sugugi mitte seda , et mingi teine pahalane ei suudaks sinu müüri ära nullida icon_razz1.gif Kõige hullem on väär kujutelm turvalisusest icon_wink.gif Ja korralik tulemüür ei tee ise mitte mingeid otsuseid , vaid käitub step by step ette antud reeglite järgi icon_wink.gif Need nii nimetatud intelligentsed tulemüürid võivad vahest nii räigelt puusse panna , et on ikka pandud ja mõeldud on nad rohkem nendele , kes ise ei saa reeglite loomisega lihtsalt hakkama icon_razz1.gif
tagasi üles
janno89
Kreisi kasutaja
janno89

sõnum 26.09.2004 20:14:48 vasta tsitaadiga

kahtlane test igaljuhul
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 31
tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 27.09.2004 00:03:01 vasta tsitaadiga

Telex kirjutas:

Mis andmebaasidest sa räägid icon_eek.gif Ma näiteks ei usalda absoluutselt neid automaatseid reeglite uuendamisi tulemüüris .

Need polegi tulemüüri-reeglid vaid hoopis "tulemüüri tarkus saada aru sellest kuidas windows töötab". Ma ka ei usalda
neid kuid minuteada peale NIS pole teistel tulemüüridel võimalust komponentide kontrolli käsitsi seada. Outpostil on näiteks
peale programmi- , ICMP- ja süsteemireeglite ainult komponentide checksumi kontroll koos hoiatustahvliga, kuid puudub täiesti komponentide (võõraste progede komponentide) võrguliikluse reeglite seadistus ja hoiatusaknad. Muidugi üritab
ta oma jõududega hakkama saada ja kui uuendusi ei tee, pole sul mingit võimalust ka käsitsi seda seadistada. Suured
lootused on et Outposti uus 2.5 versioon sisaldab selle koha pealt midagi, vähemalt on selgelt lubatud et kõikide taoliste
LeakTestide vastu on abinõud kasutusele võetud..........aga ega sa Telex nagunii pihta ei saa mis ma räägin. Oled kas liiga
noor või liiga vana icon_biggrin.gif (ära pahanda, väike lõõp)
tagasi üles
Telex
HV kasutaja
Telex

sõnum 27.09.2004 01:19:19 vasta tsitaadiga

Ma saan väga hästi aru , mida sa räägid ja ega su jutt just vale ei ole , aga sa ületähtsustad seda komponentide kontrolli ja leak teste icon_wink.gif
tagasi üles
TzigaLind
HV veteran

sõnum 27.09.2004 03:13:25 vasta tsitaadiga

Ainuke asi, mis aitab selliste(selle leaktesti sugused) vastu on kasutada whitelisti tulemüüris.
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 28.09.2004 16:02:03 vasta tsitaadiga

Nuh tegin esimese korraga testi ära. Kurb uudis. Pääses läbi ZoneAlarm free editionist. Nimelt kui sul on lubatud mingi proge always alov siis läheb sealt läbi. Tegin teist korda ja mõtlesin, et mis siis ikka, proovin seda täieliku internetiühenduse peatamist nii sisse kui välja (ma mõtlen ikka tarkvalralisel teel sulgemine). Ikka pääses läbi. Noh sai siis ZoneAlarm pro pele lastud. Asi korras kui full block peal icon_smile.gif Aga kui ei siis küsis kohe kas world, notepad, paint jne võib netti. Viskas üle. Panin ez firewaly peale. (my - etrust) (koplektis oli ka ezamor ja av) Selega sama lugu. Nüüd siis norton personal firewall sama lugu. Panin aga ZoneAlarm Pro with web filtering täiswerso peale. Nüüd küsis kohe, et kas saab see neti. Vastan ei. Siis küsib kas see proge võib minna neti kasutades selle proge programmijuppi. vajutasin no. Siis viskas aga suure sildi ette. Et ZoneAlarm pro... on avastanud arvatavasti viiruse proge.exe (nime ei mäleta) kuna see programm üritab pääseda internetti läbi teiste progede. Palun kontrolli enda arvutikene antiviirusega üle. Ühesõnaga loo moto on see et kui tahad kaitset, siis demod seda ei paku. ka oma 15 päevasel elueal. Ja zonealarm free ajas ka asja ära pärast updatimist.
tagasi üles
Tomek
HV kasutaja

sõnum 28.09.2004 19:08:11 vasta tsitaadiga

Outpost Free oma default seadetega lasi ka end ära lollitada. Tänu sellele võtsin kõik reeglid maha ja ladusin ükshaaval need uuesti peale. Toimus see nii, et lasin võrguühendust vajava programmi käima ja vaatasin blokeeritud liikluse logi. Seda uurides selgub, kes-, mis suunas-, millist protokolli- ja -porte kasutades pakette liigutab. Asi paranes oluliselt (loe: testprogramm ei suutnud ilma minu teadmata mingit ühendust tekitada).
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 3
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 29.09.2004 00:23:56 vasta tsitaadiga

Kas Free peamine point just selles polnudki, et seesama komponentide kontroll oli puudu?
Aga hakkasin siis mõtlema ja tekkis küsimus: Tsernobil, kust sa võtad, et laetakse IE DLLe? Räägiks sa üldiselt siis jah, aga konkreetselt antud juhul ikka laetakse IE poolt lekkija DLL. Vastupidisel juhul kas lubataks ilma kisamata netti või pigem virisetaks, et proge xxx üritab uusi DLLe laadida...
Muidu jään siiski arvamuse juurde, et kui lekkimist ei esinenud ja ka aknaid ei vilgutatud siis võib testi siiski läbituks lugeda. Pole tegu küll ideaaljuhuga (mis hõlmaks lisaks keelamisele kasutajale kurtmist), aga siiski sellega mida müür tegema peaks - takistamisega.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 29.09.2004 00:36:09 vasta tsitaadiga

has failed to transfer data from your computer.. zonealarm 5.1.011.000
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 03.10.2004 01:49:18 vasta tsitaadiga

erm, mu keriost pääses läbi. mis ma teen nüüd? hangin zone alarmi? või on midagi veel paremat liikvel kui kerio? (äkki on asi selles et mul on kerio registreerimata ja kasutusaeg läbi, AGA ta vist töötab ikka edasi-küsib mida teha ja ikoonid on olemas)
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
t-force
Kreisi kasutaja

sõnum 03.10.2004 01:58:02 vasta tsitaadiga

väga palju sõltub ju ka konfist icon_wink.gif minul pääses samuti läbi aga sana tulemyyr teisel tyybil pidas kinni(ZA)
nüüd olen yldse ilma myyrita(mis ma ikka ytlen,meeldib elu riski piiril elada icon_lol.gif icon_lol.gif)
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
QWhite
Kreisi kasutaja
QWhite

sõnum 03.10.2004 01:59:32 vasta tsitaadiga

no kurat mul v6ib isegi 20 firewalli ja 10 antiviirust korraga peal olla, aga kui ma ikka niuke oinas olen et tirin mingilt lambilehelt executable faili ja selle käivitan siis palun andke köit icon_razz.gif
see n.ö. test näitab ainult seda kas mul on pordid lahti või mitte. ja hirmutab lapsi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
t-force
Kreisi kasutaja

sõnum 03.10.2004 02:03:58 vasta tsitaadiga

QWhite kirjutas:
no kurat mul v6ib isegi 20 firewalli ja 10 antiviirust korraga peal olla, aga kui ma ikka niuke oinas olen et tirin mingilt lambilehelt executable faili ja selle käivitan siis palun andke köit icon_razz.gif
see n.ö. test näitab ainult seda kas mul on pordid lahti või mitte. ja hirmutab lapsi icon_biggrin.gif
kui sul 10 AV-d ja 20 firewalli siis ei pea sa küll kartma,iga liigutus võtaks sul niikaua aega et oi plää icon_smile.gif tõmbamisest me ei räägigi
tglt ega tõesti,kui kasutaja on täitsa tumba siis pole mingst firewallis muhvigi kasu
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 22
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 03.10.2004 08:10:23 vasta tsitaadiga

QWhite kirjutas:
Ermm... mismoodi ta porte näitab? Saadab ju lihtsalt infi *välja*, selleks pole mingeid spetsiaalselt lahtitehtud porte vaja (kuna väljaliikuval on niikuinii kõik lahti). Mõte ikka selles et uurida kas sul tulemüür ikka mõistab midagi sellise (väljamurdva) lähenemisega peale hakata ja kas plank on ka korralikult konfitud.
QWhite
Kreisi kasutaja
QWhite

sõnum 03.10.2004 10:08:42 vasta tsitaadiga

no selles suhtes et firewall hoiabki v2ljuvaid porte kinni.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 03.10.2004 14:27:35 vasta tsitaadiga

no krt mida ma teen siis kui läbi tuli?!
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 03.10.2004 17:30:16 vasta tsitaadiga

QWhite kirjutas:
no selles suhtes et firewall hoiabki v2ljuvaid porte kinni.

Kui firewall hoiaks väljuvaid porte kinni siis seda postitust sa teha juba ei saaks.

Muidu võtsin ise kasutusele OutpostPro v.2.5 beta-versiooni. Muljed sellest on igatahes suurepärased - komponentide
kontroll nii shared kui igale progele eraldi, hidden-protsesside kontroll, mälusolkimise kontroll, tõhustatud DoS kontroll,
avardatud võimalused reeglitele, automaatne võrguliikluse blokeering screensaveri aktiveerumisel või pärast idlet.

Antud test (ja arvatavasti kõik moodsamad trojad) paneb legaalseid programme kasutama enda komponente ja see
tähendab seda et komponentide kontrolli tuleb hakata suhtuma väga tõsiselt. Häda on sellega muidugi see et windowsil
baseeruv tarkvara ongi üles ehitatud teiste progede komponentide kasutusel ja selle reguleerimine on väga tülikas
ning arvata võib et dumbuseritel pole sellest mingit abi.
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 04.03.2006 22:48:51 vasta tsitaadiga

mis värk on? mul ei tööta icon_confused.gif tuleb korraks ette miski helesinine kastike ja kaob nii kiiresti ära, et ei saa sealt miskit sotti icon_confused.gif
edit: sain korda, ad-watch tundis asja ära keyloggerina ja ei lubanud seda tõõle icon_smile.gif

viimati muutis alecoqprem 04.03.2006 23:43:25, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 04.03.2006 22:56:49 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif tänud
tagasi üles
tonu89
HV veteran
tonu89

sõnum 04.03.2006 23:11:14 vasta tsitaadiga

Wouch.. valus laks.. mis asju haldate oma arvutis mis sellise invasiooni kinni peaks (häkkerid ja kräkkerid )
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Test - mida võib häkker sinu arvuti kohta näha. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.