Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

AMD vs nVidia
AMD
35%
 35%  [ 27 ]
nVidia
64%
 64%  [ 49 ]
hääli kokku : 76

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.09.2025 11:58:53 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Auron, Hinga ise enne kui kirjutad 5070 valesti.

Sorry, telos trükkides oli typo - mõttetu norimine.

Ah et nüüd on mõttetu norimine kui sina vea tegid, aga kui mina vastan, siis soovitasid mul hinge tõmmata. Äkki oli hoopis sinu post mõttetu norimine?

Auron kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Ma korrigeerisin artikli vildakat pealkirja. RDNA 4 on Steami tabelis täiesti olemas.
Ühtlasi huvitav kust see top 100 on üldse võetud. Steam ei järjesta kaarte numbrite alusel ja juhul kui jutt käib sellest, et lehel kuvab korraga 100 kaarti, siis 9070 kaardid (kõik kolm) on seal täiesti olemas.

Milles seisnes artikli pealkirja "vildakus"? Ilusti oli öeldud, et 5'dast generatsioonist on 5070 kõige popim - JAH on.

Ei vaidle vastu. 5070 paistab olevat selle põlvkonna kaartidest kõige kõrgemal kohal.

Auron kirjutas:
Samuti pole öeldud, et tabelis RDNA 4 kaarti üldse ei ole vaid, et ükski RDNA 4 kaart ei mahu esisaja sisse - JAH, nii on - kõige popim 9k seeria kaart on 9070 ja see on tabelis 104's.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/directx
Nii paistab olevat. Olgu. Napilt jääb sajast välja. Ja see on üsna kindlalt 9070 XT. Steam lihtsalt ei oska XT ilmselt lisada nimele. Vähemalt vaadates müüki ja kasutajate huvi, siis enamus ostavad ikka XT, mitte non-XT.
Muidugi esisajas on umbes 25 iGPU ja laptop mudelit.
Artikkel siiski väidab, et:
tsitaat:
while AMD's RDNA 4 cards don't appear. At all.

See "at all" on üsna põhjapanev väide ja ma ei tea kuidas seda saaks kuidagi muudmoodi tõlgendada.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 04.09.2025 13:15:12 vasta tsitaadiga

Ma ei tea mis hetkel see survey saadetakse. Mäletan, et ma vist olen üldse 3-4 korda oma elu jooksul seda saanud (arvutikomplekte on olnud vist paarkümmend!), ning kõikidel juhtudel kui on tulnud küsimus, et kas soovid vastata- ma olen ka vastanud! Nendel neljal korral icon_biggrin.gif
Kuid kahel viimasel juhul ei olnud midagi muutunud ehk saatsin 2x sama speci kohta kokkuvõtte ja see oli viimase aasta jooksul!
Ei ole kuidagi loogiline see küsimine.
Saaks aru, et igakord automaatselt kohe küsitakse, kui midagi süsteemis muutub, kuid ka siis on kogu küsitlus skewed, kui mingi memory pärast seda küsitakse ja tekib tabelisse +1 kohe Nvidia juurde sellepärast.

Täiesti lampi asi ja sellega küll ei tohiks mingeid GPU statistikaid teha. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
rewer
HV Guru
rewer

sõnum 04.09.2025 13:46:20 vasta tsitaadiga

Peaks olema juhuslik kas sind valitakse või ei.
Eks see täpsus on nagu on, mingid üldised suunad näitab ära aga et mingit videokaarti kasutab ala 6.89% pole kindlasti täpne.
Ise saanud ka 3-4 korda, viimane kord keeldusin kuna hetkel tesitisin mingi lambi c2d 2GB ram masinaga midagi ja oleks olnud pointless statistikasse lisada see.
Kommentaarid: 1302 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 919
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 04.09.2025 13:47:25 vasta tsitaadiga

Viilutaja, mõtle natukene statistika peale, steami igakuine kasutajate hulk ja mis võiks olla/peaks olema esinduslik valim sealt mõistliku veaga tulemuse saamiseks.
kui too hiina mängukeldrite lugu välja arvata, siis on nende tulemused olnud pealtnäha isegi üllatavalt stabiilsed ning muutused enam-vähem vastanud turul toimuvale.
oleks küll tore jah, kui metoodika avalikult teada, aga seal võivad usutavalt tekkida uued riskid tulemustele.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 04.09.2025 16:33:23 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Muidugi esisajas on umbes 25 iGPU ja laptop mudelit.

Seda ei fänna ka ise, et iGPU'd ja dedicated segamini AGA...samas on see mõistetav, sest kaasaegsed iGPU'd päris asised - näiteks tabelis on teisel kohal 3060 ja neljandal kohal 1650 - kui me nüüd võtame läpakast Radeon 8060S siis see on rohkem kui poole kiirem kui 1650 ja peaaegu samakiire kui 3060. Ehk siis iGPU mängib küll ja veel

Tomorrow kirjutas:
Artikkel siiski väidab, et:
tsitaat:
while AMD's RDNA 4 cards don't appear. At all.

See "at all" on üsna põhjapanev väide ja ma ei tea kuidas seda saaks kuidagi muudmoodi tõlgendada.

Artikkel kirjutab lisaks veel at all stiilis ka nii:

tsitaat:
Meanwhile, AMD's latest RDNA 4 GPUs, such as the Radeon RX 9070 XT and RX 9060 XT don't appear in the list of top 100 most popular GPUs among Steam users at all.

Ehk siis arvestades pealkirja ja artikli üldist narratiivi siis ei anna >kokkuvõttes< midagi valesti mõista.

Viilutaja kirjutas:
Ma ei tea mis hetkel see survey saadetakse. Mäletan, et ma vist olen üldse 3-4 korda oma elu jooksul seda saanud (arvutikomplekte on olnud vist paarkümmend!), ning kõikidel juhtudel kui on tulnud küsimus, et kas soovid vastata- ma olen ka vastanud! Nendel neljal korral icon_biggrin.gif
Kuid kahel viimasel juhul ei olnud midagi muutunud ehk saatsin 2x sama speci kohta kokkuvõtte ja see oli viimase aasta jooksul!
Ei ole kuidagi loogiline see küsimine.
Saaks aru, et igakord automaatselt kohe küsitakse, kui midagi süsteemis muutub, kuid ka siis on kogu küsitlus skewed, kui mingi memory pärast seda küsitakse ja tekib tabelisse +1 kohe Nvidia juurde sellepärast.

Täiesti lampi asi ja sellega küll ei tohiks mingeid GPU statistikaid teha. icon_rolleyes.gif

Tegelikult on tulemus ju üsna ootuspärane - AMD ongi olnud mitmeid - või nohh võib öelda, et 4 generatsiooni ehk nvidia 1000, 2000, 3000, 4000 generatsioonid aleasindatud kuna vahepeal ei olnud niipopp - see tähendab, et nvidiat osteti sitaks (+ krüptobuumi aeg) rohkem ja kokkuvõttes on ka järelturg sellevõrra rohkem üle ujutatud nvidia kaartidest. Seda näitab hästi, et neljandal kohal on mingi kuradi 1650 juust icon_biggrin.gif

Jah, võib ju öelda, et see statistika ei näita täiesti täpset arvu kuna igaühe käest ei küsita AGA see kehtib ju kõigi kohta. Userbase on niisuur, et isegi kui küsitakse 10% käest siis üldine pilt mis joonistub ikkagi üsna tõene.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 04.09.2025 19:51:18 vasta tsitaadiga

Auron ja Londiste, te mõlemad ei saanud mu poindist aru. Ma reaalselt vastasin Steami küsitlusele 2x. Mul ei muutunud spec. Seega minu GPU siis võeti 2x sisse!
Õige oleks nii teha, et kõik statistika 0'tskse peale igat küsitlust uuesti. Siis saaks ausa pildi. Mõni on oma GTX1080't võib-olla 10x sinna sisse hääletanud. Ning seda selliselt kuvada ei ole mitte kuidagi moodi statistika, vahet pole kui palju hääletavad. Iga kord tuleks teha nulli ring ja lasta siis uuesti oma spec ülesse laadida, kui Steam küsib. Ja kui siis osa vastab ja teised ei vasta, nii saab õige pildi. Mitte nii, et hoiame vana statsi all ja siis järgmisel ringil 10AMD matsi ei viitsi enam infot saata, kuid 10 Nvidia matsi viitsivad ja need tulemused liidetakse vanale infole otsa. 🤣

Nõnda võiks Eestis rahvahääletusi ka korraldada. Kui piisavalt pikalt teed ja lisad otsa, siis lõpuks elab Eestis 30 miljonit ja mitte 1.3 miljonit.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 04.09.2025 20:49:21 vasta tsitaadiga

Viilutaja, point on ju selles, et survey on sama kõigi jaoks ja toimib samamoodi olenemata kumb kaart masinas. Te siin üritate välja imeda mingit oma peas aretatud (vandenõu) teooriat, et esiteks kõik nvidia kaardi omanikud hääletavad ja kui satuvad uuesti hääletama siis nende kaart duubeldatakse ja whatever aga vot AMD omanikud ei hääleta pea üldse ja kui nemad hääletavad sama kaardiga 2x siis see kirja ei lähe ja misiganes BS icon_lol.gif

Miks sa arvad, et kui sul sama kaart ja uuesti hääletama satud siis toimub mingi kaardi korrutamine ja info liitmine? Küsitlus ju user accounti põhine - kui sa pole kaarti vahetand siis lihtsalt sinu accounti alt jääb vana statistika kestma - kui sul on uus kaart siis sinu accounti alt viimatise survey tulemus kustutatakse/lahutatakse vastava kaardimudeli statistikast maha ja uus kaart liidetakse siis vastava kaardi statistikale juurde. See on ju ka see kuidas nö. aja jooksul erinevad mudelid kukuvad allapoole ja teised tulevad asemele. Eeldades, et hoitakse "vana statsi" all siis ju oleks mingi eriti popp ja mingil hetkel tohutult ostetud mudel igavesti topis aga ei ole - kui kaardid ajajooksul asendatakse siis need mudelid ka survey'd tehes kaovad statistikast.

Kui see nii poleks ja hüpoteetiliselt toimuks koguaeg mingi meeletu hardware duubeldamine survey pealt nagu sa üritad ajada siis arvestades, et alles 5 aastat tagasi oli inteli prosede osakaal pmst 80% oleks ju võimatu, et niivähese ajaga on AMD olukorra praktiliselt viigistand, sest kõik need inteli omanikud ju muudkui duubeldanuks oma tohutut hulka suuremaks, sest "vana stats on all".

Ühesõnaga umbluud ajate icon_lol.gif
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 04.09.2025 22:41:21 vasta tsitaadiga

See statistika mis seal hetkel on, lihtsalt ei lähe reaalsusega kokku.
Nvidia kaarte ei ostnud keegi mitu kuud lihtsalt seisid riiulil ja AMD puhul olid riiulid kohe tühjad ja neid ikka varuti vist 3 kuud või oli see isegi rohkem, kui müügile paisati ja kohe läksid. Ning need kaardid isegi ei mahu TOP100 sisse... Does not make sense.
Selle surveyga ei ole kõik päris nii nagu sa arvad olevat.

Ning kui see on useraccount põhine, siis eriti lollakas statistika.
Juba miljonid gaming caffe külastajad keeravad selle statistika perede. Selle ühe PC,ga lisandub tuhandeid kontosid, kellel sama riistvara. Ja nüüd paku kui palju selliseid PC'id Hiinas näiteks on?
Või kui login sisse enda arvutist teise kasutajaga. Mul endal on juba 2 Steami kontot. Paljudel kindlasti rohkemgi. Või kus peres kasutavad kõik ühte PC'd.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 04.09.2025 22:41:57 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Nvidia kaarte ei ostnud keegi mitu kuud lihtsalt seisid riiulil ja AMD puhul olid riiulid kohe tühjad ja neid ikka varuti vist 3 kuud või oli see isegi rohkem, kui müügile paisati ja kohe läksid. Ning need kaardid isegi ei mahu TOP100 sisse... Does not make sense.

algsest viidatud loost:
link kirjutas:
Put another way, all the evidence suggests that AMD is selling all the RDNA 4 cards it can make. But this latest Steam survey suggests it's not making very many. The headline financials from AMD and Nvidia do rather square with that notion.
In the most recent financial quarter, AMD reported $1.1 billion in gaming revenue to Nvidia's $4.3 billion. However, that AMD number includes substantial revenues from Sony and Microsoft consoles, while the console contribution for Nvidia is much smaller, thought that may change in coming quarters with the launch of the new Nintendo Switch 2 with its Nvidia GPU.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 05.09.2025 07:09:42 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:

See on reaalsus mis meile tundub, sest me suudame hoomata kokkuvõttes väga väikest turgu ja mingite emotsionaalssete foorumihüüatuste põhjal a'la "imma go with AMD, fuck nVidia" tundubki, et kõik ostsid AMD'd. See aga on peer kõrbes võrreldes kuiva statistikaga kus arvud lüüakse kokku kümnete miljonite kasutajate põhjal.

Viilutaja kirjutas:

Nvidia kaardid läksid algul samamoodi nagu soojad saiad - ega ilmaasjata ei olnud jälle sedasi kus tohutu hulk inimesi sai algul MSRP hinnakanti kaarte ja kui siis lõi müüjatel pirni põlema, et asjal turgu sitaks siis lendas hind absurdselt lakke ja siis ostubuum vaibus. Ja me räägime siin nö. viimasest generatsioonist. 9070 oli ju perfilt sinna 5070 kanti kaart - osades asjades kiirem, teistes aeglaem. Hind ei kujunenud ka just MSRP kanti ja välja tulles virutati kohe premium otsa kuna juba eeldati, et nõudlus on. Ei maksa alahinnata nende inimeste hulka kes aastate jooksul nö. nvidia rongile hüpanud ja valiku puhul 5070 vs. 9070 võtavad silma pilgutamata 5070'ne.
Sama on selle TOP 100'ga. Seda esiteks mingis mõttes lörtsivad iGPU'd ja teiseks nagu ma ütlesin kui nVidia on mitu generatsiooni vaieldamault olnud vägapopp siis täiesti loogiliselt on ka järelturu lainetus tugevalt nVidia poole kaldu. Enamus inimesi ja mängureid on pigem vaesed ja kasutatakse selliseid 100-250 euroseid järelturu kaarte - ilmselgelt AMD oma 700+ eurise high end kaardiga ei saagi kuskil vägatipus mahtudelt olla.

Viilutaja kirjutas:
Ning kui see on useraccount põhine, siis eriti lollakas statistika.
Juba miljonid gaming caffe külastajad keeravad selle statistika perede. Selle ühe PC,ga lisandub tuhandeid kontosid, kellel sama riistvara. Ja nüüd paku kui palju selliseid PC'id Hiinas näiteks on?
Või kui login sisse enda arvutist teise kasutajaga. Mul endal on juba 2 Steami kontot. Paljudel kindlasti rohkemgi. Või kus peres kasutavad kõik ühte PC'd.

Siin tekib jälle see küsimus mida ma küsin juba ma ei tea mitmendat korda - kuidas taolises olukorras nVidia kaart erineb AMD kaardist? Ehk võtame näite su arusaama põhjal - sul on masinas AMD kaart ja 2 steam kontot, naabril on nvidia kaart ja samuti 2 steam kontot. Nüüd te mõlemad logite nende erinevate kontodega sisse ja osalete surveys - lõpptulemus on ju sama - mõlemat kaarti on 1, erineva konto tõttu nagu 2 - kuid kaart vs. kaart protsent jääb samaks.

Steam ei tee teatavasti mingit riistvara statistikat selleks, et anda tohutu täpset ülevaadet sellest kuimitu ja millist riistvara juppi täpselt maailmas on vaid see on lihtsalt selline statistika oma kasujate jaoks mis näitab üldist fooni. Kuna kasutajaid tohutult siis üldjoontes on see enamvähem tõene. Kui prosede puhul on AMD oma osaluse mõne aastaga kasvatand 18% pealt 40% peale siis sa ju ei kahtle, et äkki pole asi õige.

Point ju ka selles, et see pole mingi võidujooks kus koht justkui näitaks seda mis on parem või kehvem ehk a'la top 100 parimat - see lihtsalt näitab mis riistvara inimestel kõige rohkem kipub olema.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 05.09.2025 08:36:21 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
see oli probleem. tehti muudatusi, tulemused liikusid peale neid tagasi eelnevate suunas.
https://steamcommunity.com/discussions/forum/0/1696046342855998716/
tegelikult on see küll olnud probleem paaril erineval juhul ja valve teeb vajalikud muutused, peale mida kuu-paar hiljem liiguvad tulemused tagasi sinna, kus need enne olid.

Auron kirjutas:
Steam ei tee teatavasti mingit riistvara statistikat selleks, et anda tohutu täpset ülevaadet sellest kuimitu ja millist riistvara juppi täpselt maailmas on vaid see on lihtsalt selline statistika oma kasujate jaoks mis näitab üldist fooni. Kuna kasutajaid tohutult siis üldjoontes on see enamvähem tõene. Kui prosede puhul on AMD oma osaluse mõne aastaga kasvatand 18% pealt 40% peale siis sa ju ei kahtle, et äkki pole asi õige.
kas just kasutajate - peamine sihtgrupp on mängudevid, kelle jaoks on üsna kuldaväärt konkreetne teadmine, mis raud levinum on.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 05.09.2025 09:58:58 vasta tsitaadiga

Auron. Sa kipud võrdlema võrdlematuid! Nagu ikka. icon_rolleyes.gif
Internet Caffedes on ülekaalukalt ainult Nvidia kaardid. Vähemalt ei tea, et AMD oleks levinud. Nüüd võrdled seda, et kui minul on 2 kontot vs seda, et ühel Nvidia masinaga logitakse sisse 1000x erinevate kontodega icon_biggrin.gif

Kui seal Steam Surveyst saaks täiesti välja jätta Asia Pacific regioonid, kus need caffed levinud on. Siis vast saaks tõesema pildi muu maailma järgi.

londiste kirjutas:
Viilutaja kirjutas:
see oli probleem. tehti muudatusi, tulemused liikusid peale neid tagasi eelnevate suunas.
https://steamcommunity.com/discussions/forum/0/1696046342855998716/
tegelikult on see küll olnud probleem paaril erineval juhul ja valve teeb vajalikud muutused, peale mida kuu-paar hiljem liiguvad tulemused tagasi sinna, kus need enne olid.

Auron kirjutas:
kas just kasutajate - peamine sihtgrupp on mängudevid, kelle jaoks on üsna kuldaväärt konkreetne teadmine, mis raud levinum on.

Kui sa loed seda enda linki ja teisel lehel olev kommentaar. 2020 aastast.

Win7 +14%
Simplified Chinese +14%

It seems it happened again.

Seega ma ei usu, et see paika peab. See mingi quick "fix" (tõenäoliselt keegi Valvest tookord käsitsi eemaldas andmed), ei ole aktuaalne enam.
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 05.09.2025 11:02:45 vasta tsitaadiga

Steami küsitlus on parim mis meil saada on. Kolme valikuga valimikus AMD vs. Nvidia vs. Intel on see ülitäpne.
GPU valimikus, kus valkuid on sadu, vähem täpne. Tõenäoliselt siiski täpsem kui mingi regiooni weebipoe andmed mis põhinevad väga spetsiifilise taustaga kasutajatele. Steami valik sisaldab piisaval hulgal kõiki tüüpi mängureid. Alustades koduperenaisest kuni hardcore overclockijateni.

Näiteks Viilutaja taolisi inimesi , kes vahetavad tihti oma riistvara, on vähe. Ma olen aastaid online mänge mänginud. Kõigi nende inimestega kellega ma olen aastate jooksul suhelnud ei ole ühtegi sellist inimest. Isegi kui Viilutaja andmed mingil põhjusel valesti loetakse ei tohiks need üldpilti väga palju mõjutada, sest temataolisi küsitletuid on vähe.

Kui otse ütelda siis taandub kogu Steami küsitluse usutavus sellele mida inimene usub. Kui ta arvab, et Valve mingil põhjusel küsitluse andmetega manipuleerib siis ei ole midagi teha.
Kõik muu on matemaatiliselt ära tõestatud. Selles kahtlemiseks peab kahtluse alla seadma kogu tänepäeva matemaatika. (ma pole piisavalt pädev inimene , et seda pikemalt seletada või vaielda)

Mul on hea meel , et ma siin kevadel väga ei hüpanud. Tõenäoliselt oleks ma aasta lõpus raekojaplatsil oma mütsi sööma hakanud. Ma arvasin , et AMD uue GPU põlvkonna müügi numbrid tulevad tunduvalt paremad.
... pettumus
... loodame , et hiinlased suudavad 5 aastaga midagi valmis meisterdada ja olukorda GPU turul muuta.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.