Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 927, 928, 929  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 03.09.2025 18:59:54 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Njah, maksaks kasvõi 10x rohkem...aga noh...pole seda kaablit....tuleb leppida mobiilsega hetkel

oleks nõus 100x rohlem maksma, aga odavam on elada või teenust võtta teistes riikides

ma räägin reaalsusest, sa kirjutad mulle muinasjuttu icon_idea.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 00:21:55 vasta tsitaadiga

bush kirjutas:
Kas kellelgi on kogemust? Telia küsib mingi 300 eurot liitumistasu kuigi mul on optiline kaabel juba sisuliselt tuppa veetud. Tellimust tehes helistab tavaliselt mõni teenindaja ja ütleb, et kui soovite siis teate, et meil 300 eurot liitumine. Kuskilt hinnakirjast ma samas seda infot ei leia. Mille eest küsitakse raha? Olen juba 2-3 korda ära öelnud, et ei soovi 300 eurot maksta.

Mul selline kogemus, et eelmise aasta sügisel liitusin ja maksin tehnilise valmiduse loomise eest 190 eur. Valguskaabel oli majas juba ammu olemas.

jaakjaak22
HV kasutaja

sõnum 04.09.2025 08:28:14 vasta tsitaadiga

Tulin lihtsalt tervitama ja kirjeldama, kuidas Telia järjest oma püsiühenduse kliente kaotab: seletasin järjekordsele tuttavale, mis fiibrirull tal uue elukoha aia taga on, et hea asi ja et mul ka kahes kohas väga rahul, tehniku hinnaga veeti majja. Nüüd helistas tagasi, et tehniku ja tööde eest oleks nõus vabalt maksma, aga 300eur peale maksta selle eest, et suurfirma seoks tema elamise teisi välistava lõa külge on küll masohhism ja jääb ära. Kuna linnas ja rahulikus linnaosas, siis läheb soodsaim piiramatu SIM ja lauaruuter.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.09.2025 09:00:15 vasta tsitaadiga

Oleks sellel summal üks null juures, siis ma natuke mõtleks aga 300€ on kallis? siis ta ilmselt ei laseks paigaldada mitte midagi, ei õhksoojuspumpa, ei köögimööblit ega elektrit.
Mul läks külmkapi remonti transport edasi ja tagasi 300€ Pärast muidugi mõtlesin, et kogusumma eest oleks uue kapi saanud tasuta transpordiga.
Kas just Telia sellepärast kliente kaotab? ei.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
owndyaa
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 09:35:00 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
bush kirjutas:
Kas kellelgi on kogemust? Telia küsib mingi 300 eurot liitumistasu kuigi mul on optiline kaabel juba sisuliselt tuppa veetud. Tellimust tehes helistab tavaliselt mõni teenindaja ja ütleb, et kui soovite siis teate, et meil 300 eurot liitumine. Kuskilt hinnakirjast ma samas seda infot ei leia. Mille eest küsitakse raha? Olen juba 2-3 korda ära öelnud, et ei soovi 300 eurot maksta.

Mul selline kogemus, et eelmise aasta sügisel liitusin ja maksin tehnilise valmiduse loomise eest 190 eur. Valguskaabel oli majas juba ammu olemas.

Olen kuulnud sama, et viidi kaabel majja, aga liitumise eest 300€. Tehnikul oli ca max tund aega tööd kuna maja omanik oli ise viinud kõri mille kaudu sai lihtsa vaevaga fiiber sisse viidud. Kas see just oli summa Teliale, seda ma nüüd ei mäleta.
Kuna varasemalt oli juba Elisa TV ja internet kasutuses - jäid ka seda edaspidiselt kasutama. Möödas hea paar aastat.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 04.09.2025 09:36:38 vasta tsitaadiga

eks igasugu koonreid on. näiteks rahvas veel ei usu, et ainuüksi "fiiberinterneti" valmidus lisab nende eramaja tüüpi kinnisvarale tubli mitu tuhat eurikut väärtuses juurde.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 04.09.2025 09:43:55 vasta tsitaadiga

Maailm ei tööta täitsa nii, et 3-in-1 kohvipuruliistakas on 20 senti, tass vett 1 sent, vee soojendamine mõni sent ja tassi, tooli ja laua saan prügimäelt äraantavate asjade osast tasuta - mida kuradit see kohvik mu käest kolm eurot kohvitassi eest võtab, kui terrassil istun?! Ei, selle tassi hommikul kell üheksa sinu ette lauani toomiseks on pidanud paljud inimesed tööd tegema, teenindajast kuni raamatupidajani, terrassi ehitajast kohvimasina müüjani.

Sama on ka Telia kolmesotise liitumisega - taga on kümnete, teinekord sadade inimeste tööd. Ning jumala eest, kui optika ei sobi ja Lidl, st üle õhu internet sobib paremini - mul on väga hea meel, et seni on veel vaba maa ja saab valida.

viimati muutis Dirty Harry 04.09.2025 10:44:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
jaakjaak22
HV kasutaja

sõnum 04.09.2025 09:46:28 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Kas just Telia sellepärast kliente kaotab? ei.

Palju õnne sellise klientidesse suhtumise puhul, iga töötaja on oma ettevõtte nägu icon_smile.gif Suur ettevõte, võib endale lubada.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 04.09.2025 09:56:24 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:
aga 300eur peale maksta selle eest, et suurfirma seoks tema elamise teisi välistava lõa külge on küll masohhism ja jääb ära.

Tele2 saab ka telia fiibri otsas.
Ja tegelikult ka kõiki teisi, aga ju teiste excel ei pea mõistlikuks asja.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 04.09.2025 10:21:29 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
eks igasugu koonreid on. näiteks rahvas veel ei usu, et ainuüksi "fiiberinterneti" valmidus lisab nende eramaja tüüpi kinnisvarale tubli mitu tuhat eurikut väärtuses juurde.

sulle just selgitati, et 300 eest pead sa ainult telia võtma, aga nad jauravad kõik edasi. tele2 käis välja sama idee, aint et mis kasu on kliendiliini okupeerinisest.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 04.09.2025 11:07:51 vasta tsitaadiga

Enefit küsis samuti liitumise eest 300€. Kaabli elektripostist majani paigaldasin ise.
Erinevus on see, et sain ise valida, millise operaatori teenust kasutada ja saan ka edaspidi.

Üle õhu internet on muidugi masohhism, eriti linnas. Maal enamasti ei ole üle müüdud, ainult korralikku antenni/väliruuterit on vaja.

tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.09.2025 11:26:28 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
jaakjaak22 kirjutas:
aga 300eur peale maksta selle eest, et suurfirma seoks tema elamise teisi välistava lõa külge on küll masohhism ja jääb ära.

Tele2 saab ka telia fiibri otsas.
Ja tegelikult ka kõiki teisi, aga ju teiste excel ei pea mõistlikuks asja.
Telia fiiber tuleb tuppa, Tele2: "Sinu aadressil pakume juhtmevaba internetti."
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 151
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 04.09.2025 11:38:02 vasta tsitaadiga

sakinaga, ilmselt peab küsima mingi teenindaja käest.

Vaatasin praegu mõnda aadressi kus tele2 teenus üle telia optika, koduleht pakub samuti ainult juhtmevaba.
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 11:48:39 vasta tsitaadiga

mul ehitas maal elisa riigi toetusega naaberkülla mobiilimasti ja tänu sellele on kõikidel kaartidel lähim piirkond nüüd toetuskõlbmatu, ei mingit fiibrit. Telia sai ilmselt mingi diiliga oma seadmed ka samasse masti ja lõikab nüüd sügisel mu vana vaskkaabli läbi, asemele pakutakse mobiilset. Enshitification.

PS. mida telia oma vanade dslamidega teeb? Kui teaks kolihunniku aadressi, siis veaks ühe koju ära ja hakkaks endale ja naabritele ise DSL-i edasi pakkuma.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.09.2025 11:48:54 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:

Sama on ka Telia kolmesotise liitumisega - taga on kümnete, teinekord sadade inimeste tööd. Ning jumala eest, kui optika ei sobi ja Lidl, st üle õhu internet sobib paremini - mul on väga hea meel, et seni on veel vaba maa ja saab valida.

Lisaks peaks tegelikult rahul olema, et selle liitumise kolme soti eest saab.
Kui Telia poleks ennetavalt piirkonnas kõigile liitumise võimalust loonud, siis see personaalne võimaluse loomine oleks kindlasti palju kallim.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.09.2025 11:48:56 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:
mul ehitas maal elisa riigi toetusega naaberkülla mobiilimasti ja tänu sellele on kõikidel kaartidel lähim piirkond nüüd toetuskõlbmatu, ei mingit fiibrit. Telia sai ilmselt mingi diiliga oma seadmed ka samasse masti ja lõikab nüüd sügisel mu vana vaskkaabli läbi, asemele pakutakse mobiilset. Enshitification.

PS. mida telia oma vanade dslamidega teeb? Kui teaks kolihunniku aadressi, siis veaks ühe koju ära ja hakkaks endale ja naabritele ise DSL-i pakkuma.

Ja uplinki võtad mobiilimastist sellele?
Sounds like a plan... icon_lol.gif

tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 12:11:03 vasta tsitaadiga

ega asja taga pole probleem uplingiga (võimalused oleks täiesti olemas), vaid lihtsalt operaatori sooviga vasest lahti saada. Suurem küsimus on tegelikult see, mis nad füüsilise kaabliga teevad, vaevalt nad seda maast välja tirima hakkavad, aga ma ei usu ka et nad oleks seda nõus külaseltsile või mtü-le "naabrineti" jooksutamiseks loovutama, isegi kui ma kuskilt seadmed välja ajan, pigem on siin jälle "koer heinakuhja otsas" seis.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.09.2025 12:17:03 vasta tsitaadiga

See pole nende huvides, et võtad gigase või kangema toru ja jagad seda kahekümne naabriga vaid tahavad ise naabritele netti müüa.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 04.09.2025 12:19:17 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:

PS. mida telia oma vanade dslamidega teeb? Kui teaks kolihunniku aadressi, siis veaks ühe koju ära ja hakkaks endale ja naabritele ise DSL-i edasi pakkuma.

Utiili. Eks lõpuks nad kuskil elektroonikaromu konteineris on.

pppd kirjutas:
Suurem küsimus on tegelikult see, mis nad füüsilise kaabliga teevad, vaevalt nad seda maast välja tirima hakkavad

Kui maa sees, siis mitte midagi. Jäetakse maha ja piirangud kaovad. See tähendab ka seda, et seda ei kaitsta enam.

Kanalitest on jämedamaid välja tõmmatud.

Su plaanis on ainult üks väike viga. Sulle tuleb tuppa parimal juhul 3 paari, "jämedaga" kaabli pealt on muhvis ühendatud ainult 1 paar.

Ja mida kaugemal sa praegusest jaamast oled, seda "peenemaks" jääb kaabel. Ehk jaamast tuleb välja 30 paari, siis mingist püstakust 20 paari ja siis lõpuks juba 10 paari.

Teoorias võimalik, vead enda juurest jämedama kaabli magistraali ja keerad kõik muhvid tagurpidi.

Praktikas ilmselt ei taha lõpuks ükski naaber mingit dsl netti ja saad ainult kõnesid öösel või siis kui eemal oled, et miks netti pole.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.09.2025 12:31:28 vasta tsitaadiga

#utoopia

Tahad ISP'd mängida, siis pane raadiolingid naabritele püsti, palka personal ja anna minna.
Vaevalt et sa ihkad ise 24/7 valves olla.

Pole see elu nii roosiline nagu sa arvad, et võtad ja teed.

tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 12:33:27 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:
ega asja taga pole probleem uplingiga (võimalused oleks täiesti olemas), vaid lihtsalt operaatori sooviga vasest lahti saada. Suurem küsimus on tegelikult see, mis nad füüsilise kaabliga teevad, vaevalt nad seda maast välja tirima hakkavad, aga ma ei usu ka et nad oleks seda nõus külaseltsile või mtü-le "naabrineti" jooksutamiseks loovutama, isegi kui ma kuskilt seadmed välja ajan, pigem on siin jälle "koer heinakuhja otsas" seis.

Nagu eelpool kirjutati - jääb maasse. Postilt korjatakse ära kui keegi seda tahab (nt on jagatud postid või puhas telefoni post kellegi kinnistul). Õigel ajal jaole saab siis vast jääb paika (nt tänavavalgus võib olla puhtalt KOV oma, kui kaabel nende postide peal annab paremini läbi rääkida kui kaabel Elektrilevi posti küljes). Reaalselt - kui keegi ei vingu siis ei korjata midagi omal algatusel kokku (va seadmed-kapid, midagi vast taaskasutusse, enamus prükki/metalli).

Isegi kui võrgu omale saad siis, sõltuvalt võrgust, pole see nii roosiline elu midagi - sõltuvalt kaablist võib see paras rämps tänaseks olla, kui mingi riigitee kõrval või alt läbi läheb siis vaja maanteeameti bürokraatiaga tegeleda. Eriti hull kui võrk raudtee alt läbi läheb.
Nt riigimaantee puhul pead iga remondi korral kaabli asukoha ette näitama ja ise hoolitsema, et asjad viga ei saaks. Raudteel sama seis (+ kui kehvemad läbiviigud siis regulaarse ballasti tihendamise ajal saad parandamas käia, kui "veab").

Ehk, et asi on ilus ja roosiline selle hetkeni kui midagi kusagil parandada vaja või mingi maaomanik tahab trassi ringi tõsta.

Aga kui huvi on siis võta otse ühendust - foorumist vaevalt 100% korrektse vastuse sinu konkreetse asukoha kohta saad icon_smile.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.09.2025 12:41:42 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
#utoopia

Tahad ISP'd mängida, siis pane raadiolingid naabritele püsti, palka personal ja anna minna.
Vaevalt et sa ihkad ise 24/7 valves olla.

Pole see elu nii roosiline nagu sa arvad, et võtad ja teed.

Teoorias saaks seda nii korraldada, et ongi miski naabrinet mtü ja kõik kasutajad on mtü liikmed. Siis on nagu asutuse enda net ja pole otseselt kohustust 7/24 valves olla.
Samas see muidugi ei tähenda, et keegi öösel ei helista ning juhul kui ei vasta ukse taha ei tule icon_biggrin.gif
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 04.09.2025 12:58:31 vasta tsitaadiga

eespool kirjutasin lohakalt, polegi plaanis kõike enda majast teha, mul endal maalahmaka teises servas on see kaabel veel suht jäme ja seal on ka koht kuhu saaks uplingi ning võiks kapi istutada, mõte oli alguses lihtsalt sama kaablit kasutades endale nett tuppa saada, naabritele teenuse pakkumine polegi mingi eesmärk. Aga kui kaitse kaob, siis see peaks tähendama ka et ma võin oma krundil ise "kogemata" kaevates selles sobivas kohas mingi kaabli peale sattuda, mis täitsa juhuslikult teise otsaga mulle tuppa jookseb... hmm icon_idea.gif
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 04.09.2025 13:02:23 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:

Aga kui huvi on siis võta otse ühendust - foorumist vaevalt 100% korrektse vastuse sinu konkreetse asukoha kohta saad icon_smile.gif

Teades seda kohta, võib vahest ka foorumis õnneks minna.

pppd kirjutas:
mul endal maalahmaka teises servas on see kaabel veel suht jäme

Jaotuspüstakust sinu poole tuleb 5 paari, ida poole hargneb samuti 5 paari, sealt 3 hargenimist juba maha jäetud.

Kaabel ise on normaalne, soome rasvakaabel.

Tavaline teema sellistes kohtades on, et kaevatakse katki lihtsalt kraave puhastades vms.

pppd kirjutas:
polegi plaanis kõike enda majast teha, mul endal maalahmaka teises servas on see kaabel veel suht jäme ja seal on ka koht kuhu saaks uplingi ning võiks kapi istutada

See juba eeldab elektrit, pane kõigepealt enda poolt 5 paari käiku, enne kui elektri üle põllu hakkavad vedama ja mingeid kappe ehitama.

Ja lõpuks asute kõik masti all põllu peal.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.09.2025 13:06:09 vasta tsitaadiga

pppd, kelle oma see sinu krundil asuv kaabel juriidiliselt on?
Kui sinu oma, siis võid nagunii teha mis tahad. Kui Telia oma, siis ilmselt maksavad sulle midagi talumiskohustuse eest ja kui enam ei maksa, siis võid samuti teha mis tahad.

Samas kui krundi piirile saaks uplingi, siis ma pigem veaks juba optika tuppa. Oma krundil võid ise vedada, kellegi käest luba küsima ju ei pea. Pikemas plaanis oleks see nagunii mõistlikum kui mingit kahtlase kvaliteediga vasepaari kasutada. Iseasi kui see pole sul püsiv elukoht ja net on peamiselt IoT asjade jaoks kus piisab ka "morsest".
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 927, 928, 929  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.