Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
47%
 47%  [ 50 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
19%
 19%  [ 21 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 27 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
7%
 7%  [ 8 ]
hääli kokku : 106

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 31.08.2025 23:44:48 vasta tsitaadiga

perenoel, kui sa selle pildi kuhugi üles laed, kasutatakse seda tõenäoliselt järgmise mudeli treenimises. Arvan, et mõistlikum oleks seda vältida.
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 09:42:31 vasta tsitaadiga

degrass, ChatGPT ei kasuta klientide faile mudelõppeks.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.09.2025 11:43:00 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Jah, isegi kui ei kasuta, siis kontrollib.
Näiteks muski x-i grok. Mul pandi konto kinni, sest üks pilt oli natuke nendele mitte kõlbulik (mis üles laadisin). Ilmselt üks ajalehe tõmmis ei vastanud nende nõuetele..
Aga põhjuseks anti, et ebatavaliselt imelik ühendus või liiklus minu kontol.
Miski ei ole kindel. Kindel on ainult 100% detsentraliseeritus.

Elon Musk on ise ka üks parabellum nagu D.Trump - räägivad krüptoraha detsentraliseeritusest, aga ise toodavad tsentralismi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 01.09.2025 12:12:48 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Täna mitte, kuid mis saab homme?

Anthropic kavatseb seda tegema hakata. Meta teeb seda.
https://techcrunch.com/2025/08/28/anthropic-users-face-a-new-choice-opt-out-or-share-your-data-for-ai-training/
https://techcrunch.com/2025/04/14/meta-to-start-training-its-ai-models-on-public-content-in-the-eu/

napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2025 12:29:01 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Oled selles ikka kindel?
Tasuta lõunaid ei ole ja reklaami chatgpt ka ei näita, mingi kasu peab neil sellest olema, et vähemalt teatud piirides seda tasuta kasutada lasevad.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 01.09.2025 12:35:04 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Kasutab küll "tavalistel", eriti tasuta lahenduste puhul.

https://help.openai.com/en/articles/8555545-file-uploads-faq
https://help.openai.com/en/articles/7039943-data-usage-for-consumer-services-faq
https://help.openai.com/en/articles/5722486-how-your-data-is-used-to-improve-model-performance

Ei kasuta ärilahenduste korral.

https://openai.com/enterprise-privacy/
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 01.09.2025 12:37:25 vasta tsitaadiga

Kas reklaami näitamine annab mingi kindluse et su datat sinu teadmata ei kasutata? Kasu on piirangutest et oleks tahtmist tasuline võtta.

Muidu tasub igal sammul eeldada et kõik mis saadad netti on kellelegi kättesaadav ükskõik mis kokku lubatakse või seadus käsib. Või veel paranoilisemalt, kõik mis on netiühendusega seadme sees ja sensorite ulatuses beer_yum.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.09.2025 12:39:30 vasta tsitaadiga

elukaz, reklaami näitamine ei garanteeri midagi. Aga reklaami mittenäitamine tähendab, et teenitakse millegi muuga.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 14:29:44 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
perenoel kirjutas:

Oled selles ikka kindel?
Tasuta lõunaid ei ole ja reklaami chatgpt ka ei näita, mingi kasu peab neil sellest olema, et vähemalt teatud piirides seda tasuta kasutada lasevad.

Jah, ma olen selles kindel, sest kõik mudelid on seda ise öelnud. Nad kasutavad text inputi, kuid mitte kunagi üleslaaditud faile (näiteks pilte). Samas, ma ka ei ole kunagi kasutanud tasuta versiooni, seega ma täpselt ei tea, mis seal toimub.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 01.09.2025 14:39:56 vasta tsitaadiga

See "ise" ei tea mis ta selja taga toimub. Ta püüdis mulle ka väita et ei tea mitte midagi mu eelmistest jutuajamistest ega asukohast ja ometi pakkus mulle paari lause peale otsida toodet estooniast. Seda siis ilma kontota ehk mingit kogemata mälufeatuuri ei saa sisse lülitada. Keerutas küll tükk aega aga jõudis järeldusele et kas pakkus huupi tõenäosusega 0.0x% (milleks üldse?) või on talle sisse ehitatud midagi mida ta ise ei tea.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.09.2025 14:56:31 vasta tsitaadiga

Kas küsisid inglise keeles ja VPN oli sees st. mitte miski ei viidanud, et sul võiks Eestiga mingi seos olla?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 01.09.2025 15:02:46 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
napoleon kirjutas:
perenoel kirjutas:

Oled selles ikka kindel?

Jah, ma olen selles kindel, sest kõik mudelid on seda ise öelnud. Nad kasutavad text inputi, kuid mitte kunagi üleslaaditud faile (näiteks pilte). Samas, ma ka ei ole kunagi kasutanud tasuta versiooni, seega ma täpselt ei tea, mis seal toimub.
Tegelik seis on selline: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11665942#11665942
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 15:06:11 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Kas küsisid inglise keeles ja VPN oli sees st. mitte miski ei viidanud, et sul võiks Eestiga mingi seos olla?

Ilmselt küll. Kuid paregu tegin Eesti IP alt sellise päringu:
tsitaat:

Kui ma laen siin üles pilte, kas sa siis kasutad neid mudeli treenimiseks?
ChatGPT said:
Ei, sinu üleslaaditud pilte ei kasutata minu mudeli treenimiseks.
Kui laadid siia faili või pildi, siis seda kasutatakse ainult selles vestluses vastuse andmiseks. OpenAI ei kasuta vestlustes jagatud sisu mudelite koolitamiseks või täiustamiseks.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 01.09.2025 15:26:05 vasta tsitaadiga

Kustkohast see mudel peaks teadma, mis OpenAI teeb? icon_lol.gif Veebiotsinguga võibolla saaks mingit infot aga lolli juttu ajab konkreetsel juhul. Ega see mudeli treenimine online pole, et kogu info mis täna annad on homme juba sellesse mudelisse sisse treenitud ja see saab ise valida mida endale treenib sh. on teadlik sellest. Praegu saadud infot kasutatakse järgmise mudeli treenimisel ja nendest pole praegustel mudelitel mingit aimu (ega tohigi olla, ega see avalik info pole enne mudeli avalikustamist)

Ülaltoodud lingil on ju selgelt kirjas: "we may use content submitted to ChatGPT, DALL·E, and our other services for individuals to improve model performance. Content may include files that are uploaded."
https://help.openai.com/en/articles/8555545-file-uploads-faq
https://help.openai.com/en/articles/5722486-how-your-data-is-used-to-improve-model-performance Siin muidugi lubatakse, et saad selle ise kinni keerata ja ajutiste chattide andmeid ei kasutata.... Ise samas ma väga kindel selles ei oleks aga tõendid puuduvad.

Igatahes vana soovitus kehtib siiani: LLM'le ära kunagi jaga tundlikku infot, mis ei tohiks jalutama minna!
Kunagi keegi esimese ChatGPT mudeliga proovis seda, andis ette hunniku gmaili aadresse ja nende paroole. Poole aasta pärast oli üsna paljudele sisse logitud võõrast kohast. OpenAI töötajaid on tõenäoliselt piisavalt hästi maksustatud ja neid ei huvita võõrad suva postkastid aga tol ajal vähemalt kasutas OpenAI mingeid dollaritöölisi aafrikas sisu sorteerimisel ja nemad võivad küll "asjalikku" infot vasakule panna. Kahjuks ma enam ei leia seda artiklit, et linkida.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 15:38:39 vasta tsitaadiga

woox2k, Kui kasutustingimused ütlevad, et saad kinni keerata ja kui ongi kinni keeratud, siis ongi asi lõplikult selge. Vaatasin sätingutest, seal on 'Data controlsi' all nupuke 'Improve the model for everyone' Selgitustektiga: Allow your content to be used to train our models, which makes ChatGPT better for you and everyone who uses it. We take steps to protect your privacy. Mul on see muidugi väljas. Olen absoluutselt kindel, et seda sätingut austatakse.
Mulle tegelikult väga meeldiks, kui nad ikkagi infot kasuaksid, sest see oleks siis minu jaoks ülikõva rahateenimisvõimalus. icon_lol.gif

Janis
HV Guru

sõnum 01.09.2025 15:42:37 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
napoleon kirjutas:
perenoel kirjutas:

Oled selles ikka kindel?

Päriselt või? icon_biggrin.gif
Nii naiivne ikka annab olla

tsitaat:

Kui ma laen siin üles pilte, kas sa siis kasutad neid mudeli treenimiseks?
ChatGPT said:
Ei, sinu üleslaaditud pilte ei kasutata minu mudeli treenimiseks.
Kui laadid siia faili või pildi, siis seda kasutatakse ainult selles vestluses vastuse andmiseks. OpenAI ei kasuta vestlustes jagatud sisu mudelite koolitamiseks või täiustamiseks.

Täielik vale ju
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.09.2025 15:58:54 vasta tsitaadiga

Iga jutt, mis chatGPT räägib või nende kodulehel üleval on - ei saa alati tõsi olla. Neil ei ole plokiahelat, et me saaksime kontrollida nende "väärtusi".
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 01.09.2025 16:03:25 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:

Inglise keeles aga eesti ip-ga, ta muidugi väidab ka seda et tal pole ligipääsu mu ip-d ega mitte miskile mis asukohale viitaks. Siis lasin mängu käima et ta ära arvaks mõne vihjega kus ma tegelikult olen, aga ta ise väga ei oska analüüsida, küsisin et miks mitte nt kanada, siis oli see kohe kõige tõenäolisem koht kuigi enne oli ainult usa-euroopa-aasia.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 16:36:39 vasta tsitaadiga

Kasutaja IP-aadressi mittenägemine on viimase ChatGPT mudeli eripära - varem ta mitte üksnes teadis IP-d, vaid ka kasutas seda vastuse genereerimisel. Versioon 5 ütleb, et ei tea kasutaja IP-d, kuid kui legacy alt panna tagasi 4o, teab ta jälle IP-d. Ilmselt on uuendus mõistlik - kuni OpenAI ei põrku mingisugustele kohalikele eripäradele, kus teatud asjadest tohib ainult ühtmoodi aru saada.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.09.2025 18:10:24 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Kasutaja IP-aadressi mittenägemine on viimase ChatGPT mudeli eripära - varem ta mitte üksnes teadis IP-d, vaid ka kasutas seda vastuse genereerimisel. Versioon 5 ütleb, et ei tea kasutaja IP-d, kuid kui legacy alt panna tagasi 4o, teab ta jälle IP-d. Ilmselt on uuendus mõistlik - kuni OpenAI ei põrku mingisugustele kohalikele eripäradele, kus teatud asjadest tohib ainult ühtmoodi aru saada.

Eks sellega tuleb arvestada, et "ta ei tea" ja ka sellega, et ta on serveri peal ja seal võib kasvõi htmli või javascript välist logi kasutada. Kõik on võimalik.
Moodul ei pruugi teada, kuid serveritarkvara pruugib kõike teada.
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 01.09.2025 18:19:28 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
woox2k, Kui kasutustingimused ütlevad, et saad kinni keerata ja kui ongi kinni keeratud, siis ongi asi lõplikult selge.

Ma ei teagi mida kosta thumbs_up.gif icon_lol.gif Tõesti mitte kuskil ei ole keegi kasutustingimustega vastuolus olevaid tegevusi teinud? Hoia silm, peal vahest neid muudetakse tagantjärgi ka, peale vastuolude avastamist!

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 19:30:49 vasta tsitaadiga

woox2k, See on umbes sama kui et kas mitte kunagi ei ole mitte keegi ühesuunalisele teele keelumärgi alt sisse sõitnud. Et hoiame parem heaga paremasse külge, kuna keegi võib teoreetiliselt vastu tulla. Veelkord: kui tuleb, ongi tore, sest siis teeniks minu jurist nii endale kui mulle suurema summa raha.
Janis
HV Guru

sõnum 01.09.2025 19:47:30 vasta tsitaadiga

Mis juristi soga sa ajad icon_lol.gif
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
artur-
HV veteran
artur-

sõnum 01.09.2025 21:29:49 vasta tsitaadiga

Janis, thumbs_up.gif icon_lol.gif Õigus Sul on icon_biggrin.gif
Selle tegelase juttu pole ammu viitsind lugeda. Mingis ulmemaailmas elab. Meenutab ühte riigi kohtujuristi, kes ajas sõna otseses mõttes pa*ka suust välja.
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.09.2025 21:43:29 vasta tsitaadiga

artur-, Tänan komplimendi eest. Edukad inimesed elavadki ulmemaailmas. Mina nii kõrge lennuga ei ole, et trügiks näiteks Marssi koloniseerima, kuid ka ei tänita kanana, kui kotkas mitme miili kõrgusel liugleb.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 33, 34, 35  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.