olen proovinud, aga ei kasuta...ise märkasin igaljuhul kohe, et isegi windowsi tagatausta pilt läks paremaks, hoopis rohkem detaile vs 10bit
...päris EGA monitorist VGA monitorile mineku vahet polnud, aga siiski selge vahe ja peale mõningast kasutamist enam 10bit peale minna ei soovi
10bit vs 12bit oli enda silmale igaljuhul selge vahe...värve rohkem ja toonide üleminek sujuv, pole enam eristatav
8 bit on 256 tooni kõikidel värvidel. Monitori ühest servast teise valgest-mustaks gradient koosneks siis 256 erinevat tooni ribast. Jääb ilmselt nagu plankaed, kus iga plank on natuke erinevat tooni.
Kui nüüd juhtub, et toonid ei ole ka päris valgest päris mustaks vaid hele hallist tume halliks, siis äkki ongi sul servast serva ainult mingi 100 "planku".
FullHD monitoril siis ca 19 pixelit laiad plangud.
10 bit on 1024 erinvat tooni
12 bit on 4096 erinevat tooni.
Iseasi kui tihti sa puhast servast-serva gradienti vaatad ja mingi "dithering" hajutamisega üritatakse ka neid üleminekuid sulle nähtamatuks muuta.
Põhiline on ikka HDR... et saab harjumuspärasest valgest värvist veel valgema teha, et lambid pimedas öös ja tähed ja kuu taevas ikka säraks mitte lihtsalt hallid ei oleks.
no just, 8bit värvidega oligi plankaed, see siis 4k's. pilt halb ei olnud ja ei osanud paremat tahta, aga kui 12bit peale liikusin, alles siis tulid detailid välja mida enne ei osanud arvatagi, et olemas on. nüüd kui 12bit harjunud ja 8bit tagasi vahetada, siis hakkab koheselt häirima
-Koppel-, kas saad mõne pildi näiteks tuua, millega 8-bit ekraanil üleminekud näha ja 10-bit mitte?
8-bit peaks olema 256 tooni ühe piksli kohta, värvilisel pildil 16,7 miljonit värvi ehk rohkem kui inimene üldse eristada suudab. Vaevalt, et keegi põhiliselt mustvalgeid kujutisi vahib.
Kui monitor on korras ja pildil endal eristatavad värviüleminekud puuduvad, siis pole neid näinud ka 8-bit ekraanil, 10-bitisest rääkimata. HDR-i ei kasuta. _________________ Müüa igasugu asju
Müüa ETKVL kaubaroller/kaubakäru
viimati muutis von Wu 22.05.2025 13:23:39, muudetud 1 kord
10bit vs 12bit oli enda silmale igaljuhul selge vahe...värve rohkem ja toonide üleminek sujuv, pole enam eristatav
Sa võibolla võrdlesid 8bit ja 12bit(10bit). Vaevalt sul 12bit paneel on, 10bit paneeliga võid valida 12bpc, aga monitor sul seda ei kuva.
12bit paneelid professionaalsete videotöötlejate jne pärusmaa.
Krt ajate siin oma oled'i jutuga isu peale, on siis vaja ve?! Ma ei ole siin väga märganud, et oleks juttu olnud ei 39 ega 45 LG ultrawide'ist, on neil midagi negatiivset? Praegu on mul LG 34GK950F ja no pühapäevamängurina oleks upgrade tegelt nagu suht mõttetu. Teisalt jälle üha enam passin 39 või 45GS95QE poole. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Renq, 39GS95QE ja eriti 45GS95QE puhul tuleb teemaks pikslitihedus. Mõlemal on sama reso, mis su praegusel monitoril. Mängudes on norm ilmselt isegi see 45 tolline, aga igasugu tekstid ja ikoonid väljaspool mänge näevad suht koledad välja.
Lisaks neil mõlemal on väga agressiivne kurv(800R, su praegusel on 1900R[mida väiksem number seda banaanim on]).
Need on siis, mis mind häiriks su pakutud mudelite puhul, kõik muu peaks timm olema (ja noh kui g-sync/freesync kasutad siis lisandub ka VRR flicker, mida IPSidega eriti ei ole)
-Koppel-, kas saad mõne pildi näiteks tuua, millega 8-bit ekraanil üleminekud näha ja 10-bit mitte
8-bit peaks olema 256 tooni ühe piksli kohta, värvilisel pildil 16,7 miljonit värvi ehk rohkem kui inimene üldse eristada suudab. Vaevalt, et keegi põhiliselt mustvalgeid kujutisi vahib.
Õige on öelda tegelikult 256 tooni värvikanali mitte pixeli kohta. 8 bits per channel.
See 16,7 miljonit VÕIMALIKKU erinevat värvi saadakse kombineerides 256 punast x 256 sinist x 256 rohelist = you guessed it 16 777 216 erinevat värvi.
Pilt ei pea olema mustvalge, kui sul on õrn värvi üleminek helesinisest tumedamaks siniseks, või helesinisest roheliseks, siis sinna vahele jääbki sul äkki vaid ca 100 erinevat toooni.
Seda 100 tooni üleminekut sa ei näe, kui teed seda üle 100 pixeli... iga pixel on ise tooni. Aga kui sa teed seda üle 1000 pixeli, siis on koosneb see ülal varem mainitud 10 pixelit laiadest ribadest enne kui toon muutub.
Renq, 39GS95QE ja eriti 45GS95QE puhul tuleb teemaks pikslitihedus. Mõlemal on sama reso, mis su praegusel monitoril. Mängudes on norm ilmselt isegi see 45 tolline, aga igasugu tekstid ja ikoonid väljaspool mänge näevad suht koledad välja.
Lisaks neil mõlemal on väga agressiivne kurv(800R, su praegusel on 1900R[mida väiksem number seda banaanim on]).
Need on siis, mis mind häiriks su pakutud mudelite puhul, kõik muu peaks timm olema (ja noh kui g-sync/freesync kasutad siis lisandub ka VRR flicker, mida IPSidega eriti ei ole)
Jep, neid argumente lugesin Redditist ka, samas öeldi, et mängudes pole sellest kehvemast PPI'st midagi aru saada. Uus 4K LG 45'' on krdima kaks tonni ja ajaks GPU mõttetult higistama. pole seda väärt mu jaoks nii performance'i kui rahalises mõttes.
edit: ju ta nii läheb nagu tavaliselt, nii kaua peas see mõte ketrab kuni üks päev on kast laua peal... paraku nii ta on, et enne vist rahu ei saa! _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
idee õige aga mul on karvane tunne, et selle videoga on youtube ja compression oma töö teinud... _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Jep, neid argumente lugesin Redditist ka, samas öeldi, et mängudes pole sellest kehvemast PPI'st midagi aru saada. Uus 4K LG 45'' on krdima kaks tonni ja ajaks GPU mõttetult higistama. pole seda väärt mu jaoks nii performance'i kui rahalises mõttes.
edit: ju ta nii läheb nagu tavaliselt, nii kaua peas see mõte ketrab kuni üks päev on kast laua peal... paraku nii ta on, et enne vist rahu ei saa!
Tunnistan et hakkas rahast kahju ja võtsin hoopis Aorus FO32U2. Pm nagu AORUS FO32U2P, aga pole DP 2.1. Ja maksis 870 euri
Mõned päevad kasutanud ja ütleme nii et pole kunagi nii head pilti veel näinud Väga 5+ asi
Väidetavalt LG neljanda põlvkonna paneel. Reso pole mainitud, aga ma eeldan, et see on dual-reso paneel kus 720Hz on 1080p ja 540Hz on 1440p.
See oleks loogiline. Vastasel juhul Hz vahemikku ei mainitaks.
Tavaliselt Hiina noname tootjad on esimesed, aga see tähendab, et tuntud tootjad tulevad kvartal-kaks hiljem oma mudelitega samuti välja.
Eeldatavasti siis kuskil aastavahetuse paiku. Ilmselt CES'il neid näidatakse.
Vist pole siin teemas mainitud, agajäi silma, et 5K monitoride turul on natukegi konkurentsi. Ise olen pikalt juba LG 5K isendit kasutanud (27MD5KL-B) ning üldjoontes väga rahul. Loodetavasti aeg toob arenguid ning hinnad lähevad mõistlikumaks ning massilisemale turule tuleb ka suuremaid isendeid kui 27''.
Väidetavalt LG neljanda põlvkonna paneel. Reso pole mainitud, aga ma eeldan, et see on dual-reso paneel kus 720Hz on 1080p ja 540Hz on 1440p.
See oleks loogiline. Vastasel juhul Hz vahemikku ei mainitaks.
Tavaliselt Hiina noname tootjad on esimesed, aga see tähendab, et tuntud tootjad tulevad kvartal-kaks hiljem oma mudelitega samuti välja.
Eeldatavasti siis kuskil aastavahetuse paiku. Ilmselt CES'il neid näidatakse.
Pole juba aastaid uusi monitore vaadanud, kuna Asuse PG348Q on edukalt kõik soovid ja vajadused täitnud. Tulin aga üle pika aja tagasi Dota juurde ja seda on suhteliselt võimatu ultrawide peal mängida. Seega hakkas peas idanema idee uue 16:9 monitori ostmisest. Hetkel tundub, et huvi pakuks 32", 4k, OLED, vähemalt 120Hz. Mis oleks parim valik nende soovide põhjal? Kiire otsing tagastas mulle 2 monitori:
1. Asus ROG PG32UCDM
2. MSI MPG 321URX
Need on mõlemad suht samast hinnaklassist monitorid ning tundub, et Asust oleks mõistlik osta kui on isu Dolby Vision contenti tarbida, vastasel juhul soovitatakse pigem MSI-d.
On mul jäänud mõni paljulubav mudel kahe silma vahele või need 2 ongi hetkel parimad, mis saada on?
Rauno266, 240Hz on nad kõik seal tipus. Mõlemad on QD-OLED paneeliga. Kui see sulle sobib siis jah. Muidu ASUS'e UCDP versioon on WOLED paneeliga.
MSI mudel peaks olema uuem ja ka odavam. ASUS'e mudel on vanem ja kallim.
Ega seal väga mööda ei saagi panna. Üldiselt siiski mida uuem seda parem, et saada uusima põlvkonna paneel.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.