Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.7 (Küsitlus: Mitut autot oled elu jooksul omanud?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 853, 854, 855 ... 925, 926, 927  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mitut autot oled elu jooksul omanud? Arvesta ainult nendega, mida omad või oled omanud
Mul on alles esimene auto
3%
 3%  [ 5 ]
2-3
30%
 30%  [ 43 ]
4-6
29%
 29%  [ 41 ]
7-10
17%
 17%  [ 24 ]
11-15
5%
 5%  [ 7 ]
16-20
5%
 5%  [ 7 ]
21-30
1%
 1%  [ 2 ]
31-40
2%
 2%  [ 4 ]
41-50
0%
 0%  [ 1 ]
Rohkem kui 50
3%
 3%  [ 5 ]
hääli kokku : 139

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 10:11:17 vasta tsitaadiga

Bssldr kirjutas:
Teemaks liisingus oleva auto müümine. Kui ostja ostab auto pangalt otse ära, kas siis tekivad müüjal lisakohustused igasuguste garantiide andmisel jne (teatavasti on ettevõttel võrreldes eraisikuga autot müües rohkem kohustusi)? Ja kas pank kui ettevõte lükkaks need kohustused minu kui eraisiku kanda? Kas on jamade vältimiseks mõistlik pigem auto ise kõigepealt välja osta ja siis müüa?

Kasutusrendi puhul ei ole liisingufirma auto eest vastutav. Selle lepingu juures on algsel müüjal lepingu lõppedes jääkväärtusega tagasiostukohustus. Kui sa seda tagasi müüa ei taha, näiteks turuväärtus on kõrgem, siis on mõistlik auto ise liisingust välja osta ja seejärel müüa. Kui auto läheb liisingust liisingusse, siis tehakse üldse neljapoolne leping, aga liisingufirmad jäävad ikkagi vastutusest välja, nemad on kõigest finantseerijad.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
renx09
HV Guru
renx09

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.04.2025 10:12:49 vasta tsitaadiga

kas sulle öeldi, et ostja saab otse pangalt osta? mul on siiani nii käinud, et ostja kannab raha mulle ja väljaostu teen mina
liisingud omavahel on vist teine teema

Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 10:17:26 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:
kas sulle öeldi, et ostja saab otse pangalt osta? mul on siiani nii käinud, et ostja kannab raha mulle ja väljaostu teen mina

Jah nii seda enamasti tehakse. Liisingu jaoks iseenesest vahet pole, kes lõpparve maksab.
tagasi üles
Bssldr
HV kasutaja

sõnum 09.04.2025 10:52:36 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:

Eelmine autovahetus oli nii, et uue auto müüja ostis olemasoleva auto otse liisingult ära, aga siin oli see ostja ettevõte mitte eraisik.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 09.04.2025 13:40:49 vasta tsitaadiga

Bssldr kirjutas:
renx09 kirjutas:

Eelmine autovahetus oli nii, et uue auto müüja ostis olemasoleva auto otse liisingult ära, aga siin oli see ostja ettevõte mitte eraisik.

Puuduste eest ikka vastutad sina, mitte finantseerija. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.04.2025 14:08:40 vasta tsitaadiga

Tänapäevased autod oskavad ise kurta mis neil häda on. No roosteplekki või mõlki mitte, aga need pole varjatud vead.
Mis need varjatud vead üldse on, millega ostja saaks hiljem sisse sõita?
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
somnambuul
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.04.2025 14:10:17 vasta tsitaadiga

Katt/DPF ära võetud ja ajust välja progetud. #BSH
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 14:11:39 vasta tsitaadiga

igasugune OFFF.
keritud odomeeter
odomeetrist tulenevalt mittevastavus hooldusplaaniga. õlikulu, surve mootoris, segamini vedelikud käigukastis.

moodne auto " oskab märku anda" kui DDC tabel alles on. pooleteise tonnistel sittadel lastakse DDC minema selmet ära remontida.

see ei ole kolmeeurose hiina sitatükiga veakoodide kustutamine.

viimati muutis laurx 09.04.2025 14:12:41, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 721
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 14:12:43 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Bssldr kirjutas:
renx09 kirjutas:

Puuduste eest ikka vastutad sina, mitte finantseerija. icon_rolleyes.gif

Jah nii on. Kui sa nö annad auto tagasi, ehk siis tagasiostukohustusega müüja vaatab masina üle ja, kui sellel on puudusi, mis tagasiostuhinda kokkulepitust allapoole viivad, siis maksad vahe kinni.

tsitaat:
Mis need varjatud vead üldse on, millega ostja saaks hiljem sisse sõita?

Ideeliselt saab asju offida ja vead ajutiselt ära kustutada enne, kui need tagasi tekivad, sellised asjad.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 14:16:21 vasta tsitaadiga

varjatud viga:
võtad pilli millel on piirang läbisõidule ja sellest tulenevalt eeldatav suur jääkväärtus. noh, kolme aasta jooksul mingi 70-100 tuhat vms. kes neid võtnud on, teab ilmselt täpsemalt.
sõidad selle pilliga taksot või kullerit. sitaks rohkem kui leping lubab. kulud on madalad.
enne iga suurt hooldust kerid paari soti eest pilli " õigeks " . noh, nagu süidaksidki pühapäeval kirikusse ja tagasi. perioodi lõpus hooldusraamatus kõik klapib. annad hea näoga 96 tonni sõitnud pilli tagasi. pill on saanud kahe aastaga 600k tegelikku sõitu.

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.04.2025 15:00:51 vasta tsitaadiga

No see jutt mingi premmi mehe umbluu. Uuem ots käib ju ka pilves kus sa seda kerid icon_lol.gif
Lisaks masinad millel läbisõit mitmes kohas
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 15:08:34 vasta tsitaadiga

igasugu lahedaid süsteeme on..
Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 15:14:08 vasta tsitaadiga

Läbisõit ei kirjutata ka enam ammu ühte kohta. Ja pilves ta on, mu auto korjab telemeetriat nagu nalja, kindlasti ka läbisõitu.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.04.2025 18:15:35 vasta tsitaadiga

No elektrika puhul on ilmselt kena kaart ka joonistatud kus käid icon_razz.gif
Kelle softiga Toyota on? Enda või kellegi käest ostetud nagu osa VW elektrikaid?
tagasi üles
Prillpapa
Aeg maha 1p

sõnum 09.04.2025 18:32:21 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Enda või kellegi käest ostetud.. ?
On maailmas üldse mõni auto, mis koosneb ainult tehase enda disainitud ja toodetud juppidest, isegi mootorid- käigukastid ja paljut muud tellitakse projekteerimine väljast sisse, rääkimata sissepritse süsteemist, või juppide ristkasutamisest, kus paljude markide platvorm, veermik pidurid jm käigukast ei ole sugugi disainitud viimse seibini omas majas. Isegi keredisainer palgatakse mõnel juhul kuskilt väljast sisse, et natuke uut hingamist anda.
Miks tarkvara puhul peaks teisiti olema, eriti kui tarkvarateema on autotootjatele pigem võõras..

Ega me ei tarvitse enamus juppide puhul teada kes disaininud, kus toodetud, veel enam ka konkreetse mudeli puhul aetakse mõnikord konkreetseid VIN koodi numbreid taga, et teada saada, kus konkreetses riigis või tehases toodetud.
Tegelikult "toodetud" võib üldse olla vale sõna, kui veermik tuuakse kohale x riigist, mootor&käigukast y, kohast, osa keredetale neljandast ja tehases liinil valdavalt komplekteeritakse sõiduk kokku juppidest, mis pärinevad 20-st riigist, 50-st tehasest üle maailma - kas sõiduk on sel juhul selle riigi toodang kus protsentuaalselt on enamik juppe toodetud, või loeb see mis komplekteerimise liinilt tehase ooteparklasse sõidab icon_lol.gif

See "usa raud", "saksa auto" või "japs" on rohkem mineviku stereotüüp..
Tegelikult võib veel keerulisemaks ajada, kui tuua mängu kellele kuuluvad parasjagu mõne autotootja bränd või enamus aktsiapakk, või ei loe see kus tehases reaalselt sõidukid konveieritl maha veerevad, vaid kus riigis asub peakontor. A'la ka Nvidia ei pidavat tootma ise mitte midagi, samuti Apple telefonid tehakse kuskil x tehastes lepingute alusel, sõidukitega vbl veel keerulisem.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 18:46:19 vasta tsitaadiga

Magic, Markos, kui te mind eilaseks peate siis mu vanal fordil on nii, et mõtle number. uuematel pillidel on seda proovitud hajutada ja on riistad ja ravimid selle jaoks. ma juhtumisi tean inimesi kes sellega tegelevad. need lood ei ole välja mõeldud vaid need on olnud reaalselt kellelgi garages, laual..
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 09.04.2025 20:27:20 vasta tsitaadiga

Mis kanalite kaudu autode telemeetria käib - nett, satelliit? "Levi" saaks kuidagi maha võtta, näiteks mingile antennile foolium ette panna?
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 20:38:33 vasta tsitaadiga

Kassmees kirjutas:
Mis kanalite kaudu autode telemeetria käib - nett, satelliit? "Levi" saaks kuidagi maha võtta, näiteks mingile antennile foolium ette panna?

Prepaid 4G kaart istub sees kusagil, aga, kui sa seda teed, siis pole ei äppi ega ota updatesi enam. Kaardi ja liikumise infot nad ei korja.
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 09.04.2025 20:44:33 vasta tsitaadiga

Äppist ju näed oma liikumisi? Ega seda äpp ei korja, ikka auto.
Markos
HV veteran

sõnum 09.04.2025 22:09:40 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:

Paljude asjadega on nii tänapäeval, kellad, sõrmused, misiganes vidinad joonistavad sulle su käike, ega see ei tähenda, et keegi tohib seda kusagil mujal, kui sinu personaalses andmeruumis talletada. Kui sa viitsid kõik need lepingud läbi lugeda, millele sa linnukese paned, siis sealt saad täpselt teada, mis su andmetega tehakse. Muidugi sa võid endale fooliumimütsi valmis voltida ja rääkida midagi suurest vennast, aga reaalsuses gdpr ikkagi kehtib ja ettevõte riskib päris kõva litakaga, kui see peaks välja tulema, et midagi on talletatud ja kasutatud muul otstarbel. Muidu auto "teab" sinust päris paljut, seda muidugi siis, kui sa ise seda soovid, sa ei pea kasutama personaliseerimist, ei pea siduma seda ei konto ega äpiga. Mu autol on näiteks lisaks veel ka face id, mis tuvastab juhi ja paneb kõik seaded selle järgi paika, see kusjuures overrideb nii äppi, kui võtit, mis ka on personaalse profiili avajad. Biomeetriat säilitatakse rangelt autos, väljapoole see ei liigu.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 10.04.2025 08:30:04 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Magic, Markos, kui te mind eilaseks peate siis mu vanal fordil on nii, et mõtle number. uuematel pillidel on seda proovitud hajutada ja on riistad ja ravimid selle jaoks. ma juhtumisi tean inimesi kes sellega tegelevad. need lood ei ole välja mõeldud vaid need on olnud reaalselt kellelgi garages, laual..

Selleks peab tahtmist olema, et kirjutada kõik need alternatiivsed kohad üle. Ilmselt mõni võib minna ka mõne kiibi vahetamiseni, kui süsteem ei luba väärtust allapoole muuta.
Tasuv saab see olla vaid mõne taksisti puhul.
Ja kui masin pilves istub, siis unusta ära...igal juhul jääd vahele.
Markos kirjutas:
bladerunner kirjutas:

Paljude asjadega on nii tänapäeval, kellad, sõrmused, misiganes vidinad joonistavad sulle su käike, ega see ei tähenda, et keegi tohib seda kusagil mujal, kui sinu personaalses andmeruumis talletada. Kui sa viitsid kõik need lepingud läbi lugeda, millele sa linnukese paned, siis sealt saad täpselt teada, mis su andmetega tehakse. Muidugi sa võid endale fooliumimütsi valmis voltida ja rääkida midagi suurest vennast, aga reaalsuses gdpr ikkagi kehtib ja ettevõte riskib päris kõva litakaga, kui see peaks välja tulema, et midagi on talletatud ja kasutatud muul otstarbel. Muidu auto "teab" sinust päris paljut, seda muidugi siis, kui sa ise seda soovid, sa ei pea kasutama personaliseerimist, ei pea siduma seda ei konto ega äpiga. Mu autol on näiteks lisaks veel ka face id, mis tuvastab juhi ja paneb kõik seaded selle järgi paika, see kusjuures overrideb nii äppi, kui võtit, mis ka on personaalse profiili avajad. Biomeetriat säilitatakse rangelt autos, väljapoole see ei liigu.

VW all oli üksus (regatud Eestis) kes pidi softi arendamisega tegelema, lõpuks osteti teatud masinatele see hiinast sisse ja kohe kiiresti tuli leke koos teekonna infoga (küll vist punktidena mitte täielik joonis).
Sealt mu küsimus, et huvitav oleks teada kuidas nii elektrikate vastane Toyota nii kiiresti tarkvara sai.
Japsid ju ostsid osaluse isegi meie pooletoobises isesõitva bussi arenduses icon_lol.gif
Ehk võrreldes USA või hiinaga on teised kogutud andmemahu osas ei kuskil
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 10.04.2025 08:31:42 vasta tsitaadiga

Magic, .. sa ei kujuta ette..
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 10.04.2025 10:17:58 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Sealt mu küsimus, et huvitav oleks teada kuidas nii elektrikate vastane Toyota nii kiiresti tarkvara sai.

Tarkvara oli neil ju enne kaa, või misasi siis nende Hübriidides on?

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 10.04.2025 10:19:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Priust tutvustati maailmale aastal 97, sealt tuligi. Toyota on suutnud teha maailma kõige paremad täishübriidid, asi see siis ev'ks ümber kohaldada pole, lõviosa koodist tuleb lihtsalt välja kommenteerida ja alles jätta vaid em juhtimine ja rekuperatsioon. Energia juhtimine on samamoodi juba olemas, hübriidide puhul juhitakse ka kliimaseadet targalt. Toyota pole kunagi olnud elektrikate vastane, lihtsalt tema arust polnud õige aeg veel käes, nüüd aga tuleb juba ridamisi neid. Hiinakatega tehakse koostööd vaid hiinas, byd on hiina turule mõeldud mudelites osaline. Mujal kasutatakse jaapani päritolu komponente, akud tulevad panasonicult. Infotainment ja äpimajandus on täpselt sama ka hübriididel, ehk siis Lexuse puhu Link+ üle kõigi mudelite. Eesti keel on toetatud nii autos, kui äpis, va häälkäsklused muidugi.
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 10.04.2025 16:43:08 vasta tsitaadiga

Sügisel sai autol õlivahetus tehtud, nüüd küsib juba jälle. Läbisõitu ca 8000km ainult tulnud. Ei tea kas seetõttu, et hübriid ja loeb kuidagi käivituste arvu...
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.7 (Küsitlus: Mitut autot oled elu jooksul omanud?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 853, 854, 855 ... 925, 926, 927  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.