praegune kellaaeg 02.09.2025 20:06:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
03.04.2025 18:22:14
|
|
|
Huvitav. Minul pole seda esinenud. Küll aga on esinenud seda, et peale programmi uuendust on ise ennast tagasi pinninud tray'sse, kuigi ma olen eelnevalt eemaldanud selle sealt. Nvidia ikoon on hea näide sellisest.
Kahjuks Win11 eemaldas ka sätte mis eksisteeris varasemates versioonides, kus oli säte et näitaks alati kõiki tray ikoone. Ehk siis mingi varjatud menüü pärast polnud kunagi olnud vaja muretseda.
EDIT:
Ise kasutan Windhawk mod mis selle probleemi lahendab:
|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
03.04.2025 19:57:58
|
|
|
Mul kaob Nvidia ikoon samuti peitu iga kord pärast driveri uuendust, aga seda on lihtne peidupaigast tagasi taskbarile lohistada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JDF
HV vaatleja

|
04.04.2025 10:30:30
|
|
|
Mind jubedalt häirib, et ei saa taskbari ekraani üleval otsas hoida enam. 99% on mul see alati olnud on top. Win11 on justkui win8 kuhu pannakse uuendusi mida keegi pole küsinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.04.2025 19:47:38
|
|
|
JDF kirjutas: |
Mind jubedalt häirib, et ei saa taskbari ekraani üleval otsas hoida enam. 99% on mul see alati olnud on top. Win11 on justkui win8 kuhu pannakse uuendusi mida keegi pole küsinud. |
Windows 11:
Spoiler 
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
05.04.2025 08:16:08
|
|
|
Nojah, senise "kasutajakogemuse" baasilt vaadates, vaid taevas teab, mis hädad sellega veel kaasnevad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
06.04.2025 05:22:06
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Explorer patcher iseenesest töötab küll jah, aga minu töö iseloom on selline, et väga mugav on võtta lahti teatud kogus tööfaile ja taskbaril kiirelt muuta nende järjekorda vastavalt prioriteedile (mis võib jooksvalt muutuda). Failid on avatud päevi, vahest isegi nädalaid.
Aga programm, mida kasutan, on nii lollisti üles ehitatud, et ta kuvab taskbaril kõigepealt enda täispikka nime, siis programmi litsentsi omaniku täispika nime ja siis alles failinime. Ja seetõttu ekraani allosas taskbaril faili enda nime ei näegi. Kui aga taskbar on vasakul ekraaniküljel, saab selle laiust suurendada nii palju kui vaja. Näeb siis faili nime ning tekib ka loogiline järjekord ülevalt alla.
Huvitav, et Microsoft pole selle peale mõelnud, et taskbari võiks saada liigutada ka vasakule. Ekraanidel on laiust tunduvalt rohkem kui pikkust ... |
Võtsin Windhawki põhjalikumalt ette ja vaatasin üle/proovisin järgi suur osa mode. Varasem kogemus oli see, et mul ei õnnestunud neid millegipärast tööle saada, aga vist ilmselt explorerpatcher takistas ning ka praegu osad töötavad vaid siis, kui EP seadistus on Win 10.
Nüüd leidsin üles modi "Disable grouping on the taskbar", millega saab taskbaril sama programmi üksust liigutada ja see on sama mugav nagu 7+ tweakeriga.
Ja toimib nagu soovin "Middle click to close on the taskbar".
Minu jaoks vajalik taskbar ekraani vasakul servas - Vertical Taskbar for Windows 11
Ja väga huvitava leiu avastasin - Text Replace. See on mod, millega saab taskbaril programmi nime muuta. Sarnase lahenduse peale mõtlesin, aga ei osanud arvata, et see kuidagi teostatav on. Nüüd saan programmi nimest selle neetud litsentsi omaniku ja muu mudru maha trimmida, mis seda taskbari mul nii ülipikaks venitab.
Taskbar height and icon size - taskbari üksusi saab veidi madalamaks teha, et neid rohkem ära mahuks (ilmselt kasulik vaid vertikaalse taskbari puhul).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.04.2025 15:18:52
|
|
|
Olen nüüd 24H2 umbes viis päeva kasutanud. Paar märgatavat probleemi on esile kerkinud ja mõned vanad, mida pole jätkuvalt parandatud ja üks millele ma isegi leidsin lahenduse.
1. Probleem: Peale arvuti sleepist äratamist pole heli. Kõik on Device Manageri kohaselt enabled ja töötavad ja Event Viewer ühtegi sellekohast errorit või hoiatust ei näita, aga heli puudub.
Põhjus: 24H2 on muudetud APO (Audio Processing Objects) initsialiseerimist peale low power state'st ärkamist rangemaks ja see paistab olevat osad APO'd katki teinud.
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event.
2. Probleem: Lock/Login screen tausta ei saa muuta.
Põhjus: 3rd party programm äkki?
Workaround: Pidin käsitsi tõstma %windir%\Web\Screen kaustast vajaliku taustapildi %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets kausta ja asendama seal olnud ilma faililaiendita faili andes taustapildile sama ilma laiendita nime.
Isegi peale seda on nüüd jälle kuskilt võtnud vana tausta mida ma ei taha ja pannud selle Lock/Login screenile. Eelnevalt mainitud kaustas on kõik sama s.t minu käsitsi tõstetud taust on seal õige nimega olemas, seega pean otsima, kus ta selle vana tausta jälle välja kaevas.
3. Probleem: Duplicate screen TV ekraanile üle HDMI on läägine.
Põhjus: Unknown. See läks millalgi 23H2 peal juba katki ja on nii olnud sellest saati. Seda ka kümnekonna eri Nvidia draiveriga. Väike lootus oli, et 24H2 parandab selle, aga sama probleem on ka siin. Seejuures pole vahet kas Duplicate teha Win+P või Nvidia kontrollpaneeli kaudu.
Workaround: Tuleb kasutada tüütumat Extend valikut ja siis vastav aken liigutada käsitsi TV ekraanile. Siis ei ole kummalisel kombel mingit läägi.
4. Probleem: Isegi kui kasutajaliides on Inglise keeles, siis osa asju tahab ikka tuima järjekindlusega näidata Eesti keeles a'la Windowsi Turve ja Microsofti Pood. Neil "äppidel" ei saa ka eraldi keelt määrata. Lahenduseks tuleb paigaldada eraldi English (United States) keelepakett ja liigutada see keelte sätetes esimeseks. Alles siis hakkavad eelmainitud programmid kasutama Inglise keelt. Paraku sellega kaasneb uus probleem kus käivitusel kasutab Windows vaikimisi Inglise keelt klaviatuuri keelena. Eesti keelt ei saa esimeseks panna, sest siis on jälle Windowsi Turve ja Microsofti Pood eestikeelsed. Nokk kinni - Saba lahti.
Põhjus: MS ajuvaba keelepoliitika, et Store ja Security peavad olema input, mitte GUI keeles.
Workaround: Ma ei tea kas see lisati 24H2 peal või ma avastasin selle kogemata ise, aga nüüd saab seada Settings > Time & Language > Typing > Advanced keyboard settings, sätte alt override default input valiku. Kui sealt valida Estonian, siis arvuti käivitamisel määrab ise korrektselt input keeleks Eesti, aga keelte nimekirjas on sama 1. English ja 2. Estonian valik. Seega on GUI k.a Store ja Security korrektselt inglise keeles ja input keel on Eesti ilma, et ma peaks system trayst igal käivitusel seda käsitsi EST peale klikkima.
Plussina on peale Edge eemaldamist nüüd Edge Update kirje kadunud paigaldatud programmide loetelust. 23H2 peal jäi see sinna ka peale Edge eemaldamist, mis oli tüütu.
Varasemad probleemid:
Spoiler 
tsitaat: |
Sisseehitatud programmid ja nende haldus:
1. Windows Defender on jätkuv tüütus mille kinnikeeramine on praktiliselt võimatu. Windows ei austa Group Policy sätteid selle kinnikeeramiseks. Ikka tahab taustal pidevalt jooksutada antiviiruse, tulemüüri ja smartsceeni teenuseid ja programme.
Ainus viis nende täielikuks eemaldamiseks ja teenuste kinnikeeramiseks on minna registrisse ja käsitsi muuta teenuste start-up tüüpi 2 (Automatic) pealt 4 peale (Disabled). Või siis mingi pulga pealt bootida ja julmalt kustutada Defenderi kaustad Program Files ja ProgramData alt. Muidugi see omakorda teeb katki näiteks Windows Store rakenduste paigaldamise mis mingil põhjusel vajavad Defenderi tulemüüri jooksmas. Pole mingit võimalust neid paigaldades seda nõuet ignoreerida. Paigaldus kukub läbi krüptilise veateatega selle asemel, et öelda, et Defenderi tulemüür peab jooksma.
2. Default Apps on ebavajalikult tüütu ja keeruline. Valikud on kas seada vaikeseaded otsingu, programmi, failitüübi või lingitüübi? järgi. Kõik need on tüütud. Eriti failitüübi järgi ulme pikka nimekirja määrata. Ja jätkuvalt kui on paigaldatud näiteks kaks versiooni samast programmist, siis avanevast "set default" dialoogiaknast ei ole võimalik eristada kummaga seal tegu on, kuna kuvatakse ainult programmi ikooni ja nime aga mitte näiteks kausta kus see paikneb. Seega tuleb default sättida pimesi ja siis testida või loota, et neid kahel programmil on näiteks erinev ikoon (näiteks stabiilne ja beta versioonid).
Lisaks kaob see programmi valiku dialoog kuhugi musta auku ära kui vahepeal millegi muu peale klikkida. Seda pole ei taskbaril, system trays ega eraldi aknana kuskil.
System tray:
3. System tray süsteemiosas on kõik ikoonid kombineeritud ühte ja eraldi nende sätete (võrk, heli jms) vaatamiseks tuleb ühe vasakkliki asemel teha paremklikk ja valida kontekstimenüüst vastav säte paremklikiga.
4. Diagnose network problems valik tray paremklikiga võrguikoonil ei käivita mitte mingit sisseehitatud troubleshooterit, vaid üritab hoopis minna mingile Microsofti support lehele mis on täiesti kasutu, kui on võrguprobleemid ja nett puudub.
Taskbar:
5. Probleem Windowsi äppide pinnimisega taskbarile. Näiteks kui pinnida Terminal (käsurida) selle tegelikust (varjatud) asukohast "%ProgramW6432%\WindowsApps\Microsoft.WindowsTerminal_1.21.10351.0_x64__8wekyb3d8bbwe\wt.exe", siis peale iga uuendust läheb see otselink mõistetavalt katki, kuna kaustanimes on versiooninumber mis muutub. Korrektseks pinnimiseks peab kasutama nn Execution Alias otselinki mis asub "%LocalAppData%\Microsoft\WindowsApps\wt.exe ja avab alati uusima versiooni akna.
6. Faili kopeerimise dialoogi kuvamine on taskbar thumbnail preview vaates tunduvalt udusem. Teiste akendega ei paista probleeme olevat - taskbar thumbnail eelvaates on need teravad, aga just file copy on miskipärast tunduvalt udusem.
Start menüü:
7. Start menüü kaudu midagi otsides ei saa tagasi minna Pinned/Recommended valikute juurde. Isegi otsingu katkestamisel tuleb Start menüü sulgeda ja uuesti avada, et kuvataks uuesti Pinned/Recommended.
Task manager:
8. Task Manager on aeglane. Iga kord avades läheb mitu sekundit, et laadida protsesside nimekiri.
9. Efficiency Mode lülitatakse osadel protsessidel automaatselt sisse ja puudub keskne võimalus selle väljalülitamiseks. Selle saab ka käsitsi sisse lülitada mingi protsessi jaoks aga see kehtib ainult kuni järgmise restardini. Lisaks on paljud süsteemiprotsessid lukustatud ja nende efficiency mode pole võimalik sisse lülitada ega välja lülitada neil üksikutel mis seda kasutavad.
10. Kui minna Settings > Apps > Startup siis iga kord sorditakse startup programmid nime järgi isegi kui eelmine kord on määratud sortima Status või Startup Impact järgi. Vähemalt Task Manageri sama säte jätab meelde mille järgi need sorditud olid.
Explorer ja failisüsteem:
11. Exploreril puudub funktsionaalsuses tabide pinnimiseks ja kõik exploreri lingid operatsioonisüsteemis ei ava uusi kaarte samas aknas vaid tahavad ikkagi avada eraldi akna isegi, kui olemasolev aken on juba avatud ja kasutaja on Folder Options alt määranud, et kõik kaustad avataks samas aknas.
12. Peidetud kaustade kuvamine pinnitud otseteede hulgas Exploreri külgribal sõltub sellest kas peidetud failide kuvamine on lubatud või mitte. Seega tehniliselt võib olla olukord kus kasutaja mäletab, et pinnis sinna mingi kausta aga ei näe seda, sest peidetud failide kuvamine on välja lülitatud. Peidetud kaustu võiks seal kuvada isegi siis kui süsteemiüleselt on peidetud failide kuvamine keelatud. Kui kausta otsetee kuvamiseks tuleb teha lisasamm, siis pole sellest otseteest palju kasu.
Kasutajaliides:
13. Terve hulga teenuste käivituse muutmine on nüüd services.msc all keelatud mingil põhjusel. Nüüd tuleb minna registrisse ja HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services alt need kinni keerata. Huvitaval kombel pole seal mingeid piiranguid isegi Defenderi teenuste kinnikeeramiseks. Järjekordne poolik turvalahendus mis muudab seadistamise ainult tüütumaks aga ühtegi pahalast ei takista. Ja selleks poleks vajadust kui Windows ise austaks oma Group Policy sätteid.
14. Heli valjususe muutmise dialoog (see väike mis ilmub kui helitugevust muuta) varjab osaliselt taskbari. Eest ära seda ei saa ja tuleb oodata kuni ise eest ära kaob.
Uuendused:
15. Windows Update invalideerib viimase uuenduse kui kasutaja üritab panna uuendused pausile pärast uuenduse allalaadimist ja paigaldamist, aga enne kui on tehtud kohustuslik restart. Pausile saab panna alles peale restarti. Vastasel korral jääb kinni ringi kus uuendus laaditakse uuesti alla, kuigi see on juba kettal olemas ja justkui paigaldatakse aga uuenduste pausile panek invalideerib selle ja tuleb otsast peale alustada.
Muu:
16. Läbipaistvuse efekte ei saa muuta. Näiteks, et muuta Taskbari rohkem läbipaistavamaks vms.
17. Data Usage tracker näitab ainult kuni viimase 30 päeva andmeside mahtu. Suurendada seda ei saa. |
Veel asju mida 24H2 muutis peale uuendust:
Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.
Teenuste sätted resetiti defaulti. Õnneks mul on skript mis muudab need tagasi minule sobivaks.
Töölaua otseteedele tekkis tagasi mõttetu noole kujutis ikoonidel mille ma alati kinni keeran.
Task Manageri Processes > Name veeru ümber on kummaline valge kastike mis kaob ära kui sinna peale klikkida, et järjestada protsessid Z > A, mitte A > Z. Teistel Task Manageri vahekaartidel seda visuaalset anomaaliat ei eksisteeri.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Telex
HV kasutaja

|
06.04.2025 18:08:11
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud. |
Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.04.2025 18:31:31
|
|
|
1. Probleem: Peale arvuti sleepist äratamist pole heli. Kõik on Device Manageri kohaselt enabled ja töötavad ja Event Viewer ühtegi sellekohast errorit või hoiatust ei näita, aga heli puudub.
Põhjus: 24H2 on muudetud APO (Audio Processing Objects) initsialiseerimist peale low power state'st ärkamist rangemaks ja see paistab olevat osad APO'd katki teinud.
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event. |
Jap, sarnane probleem. Heli kaob ära. Enne aitas Device Manageris audiosedmele Disable-Enable tegemine, nüüd enam mitte ja vaja arvuti restartida.
Lähen lähiajal ilmselt Windows 10 peale tagasi. Kopp nii ees sellest Vista 2.0-st.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
06.04.2025 20:14:00
|
|
|
Ühele arvutile 24h2 tehtud, teine dualboodil veel seda ei pakkunud imelikul kombel. Nojah pea kuu aega w11 ei uudistanud ka ja 23h2 kaks uuendust koos teiste lisadega kokku pea pool tundi läks . Huvitav, kui aasta pärast minna uuendama, midagi tuksi ei keera?
_________________ dell somm ding mi poi |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
06.04.2025 23:04:24
|
|
|
Suuremaid probleeme pole täheldanud, aga pärast 24H2 uuendust on siginenud mõned väiksemad, mis pinda käivad. Üks nendest oli File Exploreri 3-täpi menüü, mis avanes üles. Tavaliselt ma preview uuendusi ei installi, aga selle jutu peale lubasin praegu arvutisse 2 sellist uuendust (KB5053656, KB5054979), lisaks ühe driveri uuenduse (Lenovo - System - 2.0.16.17). Igatahes 3-täpi menüü avaneb nüüd normaalselt alla, mõnedel oli see probleem vist juba paar kuud tagasi ära lahendatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.04.2025 23:09:13
|
|
|
File Exploreriga on see probleem, et ei saa tihti kõige peamiseks aknaks valida ehk minimized või background olekust tagasi foregroundi tuua. Pean hoopis kõik pealpool olevad äppid ükshaaval minimize tegema, et File Explorerit näeks. Krt see käib väga pinda. Nagu jääks kuskile taustale lukku.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.04.2025 00:11:18
|
|
|
Telex kirjutas: |
Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud. |
Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud  |
Seda sama jah. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power ja väärtus HiberbootEnabled. Kui see on 1, siis on sees. 0 on väljas.
Minul oli 24H2 uuenduse käigus selle 1 peale jälle muutnud.
Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart.
SKG kirjutas: |
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event. |
Jap, sarnane probleem. Heli kaob ära. Enne aitas Device Manageris audiosedmele Disable-Enable tegemine, nüüd enam mitte ja vaja arvuti restartida.
Lähen lähiajal ilmselt Windows 10 peale tagasi. Kopp nii ees sellest Vista 2.0-st. |
No siis on sul hullem kui vaja restart teha. Minul piisab ainult vastava programmi killimisest ja taaskäivitamisest.
Pigem ma arvan, et mida rohkem selliseid workarounde tuleb hakata leiutama seda rohkem ma vaatan hoopis Linuxi poole, sest MS on hetkel täiesti kasutu monstrum.
Kümned tuhanded maailma parimad programmeerijad peaks neil palgatud olema, aga lihtsaid UI muudatusi ei saa aastate jooksul tehtud.
Samal suudetakse nö kriitilised draiverid katki teha nõuete muutmisega. Selle jaoks aega ja arendusresurssi jätkub...
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
07.04.2025 00:28:21
|
|
|
On Steelseries GG ja sleep igapäevaselt kasutusel - 0 probleemi, heli alati olemas
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
07.04.2025 00:41:28
|
|
|
SKG kirjutas: |
File Exploreriga on see probleem, et ei saa tihti kõige peamiseks aknaks valida ehk minimized või background olekust tagasi foregroundi tuua. Pean hoopis kõik pealpool olevad äppid ükshaaval minimize tegema, et File Explorerit näeks. Krt see käib väga pinda. Nagu jääks kuskile taustale lukku. |
Kas alt+tab samuti ei toimi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.04.2025 03:19:17
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
On Steelseries GG ja sleep igapäevaselt kasutusel - 0 probleemi, heli alati olemas  |
Kas Sonar funktsiooni kasutad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
07.04.2025 08:31:59
|
|
|
tsitaat: |
on siginenud mõned väiksemad, mis pinda käivad. Üks nendest oli File Exploreri 3-täpi menüü, mis avanes üles.
|
mul ka mingi asi avaneb üles, aga kuna see asi asub ise ka üleval ääres, siis avaneb ta nö ekraanilt välja ja valida ei saagi midagi
_________________ Hapud viinamarjad |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.04.2025 09:02:01
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Mul kaob aeg-ajalt wifi ära pärast sleepi, ainult restart aitab. |
Äkki siit vaja näppida. Või siis Device Managerist vaja panna, et võrgukaart sleepi ei läheks.
Spoiler 
Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud  |
Seda sama jah. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power ja väärtus HiberbootEnabled. Kui see on 1, siis on sees. 0 on väljas.
Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart.. |
Ei pea registrisse minema selle jaoks...
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.04.2025 09:27:34
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart.. |
Ei pea registrisse minema selle jaoks...
Spoiler 
|
Sama pilt oli ka enne selle kinnikeeramist. Seetõttu registrisse läksingi.
See oli ka minu postis kirjas:
Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud. |
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.04.2025 10:20:19
|
|
|
Sul on mingid videokaardi või chipseti driverid puudu? Või siis on sul mingi tuuning tehtud Windowsile? Tavaliselt need valikud tulevad nähtavale, kui driverid ära installida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.04.2025 10:59:40
|
|
|
Betamax, Kõik on paigaldatud. Midagi ei ole puudu. See on windows. Jumal teab miks see suvaliselt otsustab midagi teha. Näiteks Group Policy ignoreerib mul teatud sätete osas täielikult.
Sama ju minu ja bladerunner näitega. Mõlemal sama audio tarkvara (ma ei tea kas ka samad kõrvaklapid), aga minul peale sleepi heli pole ja pean tarkvara taaskäivitama. Tema ei pea.
SKG peab arvuti taaskäivituse tegema, et heli tagasi saada. Tanel peab sama tegema Wi-Fi jaoks.
Muidugi on võimalik, et erinevused tulenevad masinatest endist või kasutaja seadistustest, aga üks mis on kõigil ühine on windows ise.
Minu poolt on fastboodiga korras nüüd ja see on väljas. Heli kadumisele tegin workaroundi järgneva skriptiga:
taskkill /F /T /IM SteelSeriesGG.exe
start "" "C:\Program Files\SteelSeries\GG\SteelSeriesGG.exe" -dataPath="C:\ProgramData\SteelSeries\GG" -dbEnv=production -auto=true |
Ja Task Scheduler trigger osas pidin tegema kolm erinevat, et ühega (sest peale sleepist väljumist kõik kolm alati event logi ei tekkinud) neist see skript aktiveerida:
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|