samas seniste kesiste testide järgi mälu nagu meeletult muljetavaldavalt ei kellu. umbes 2750 peale 2500'lt. 300-400mhz oleks juba päris palju abiks vast - samas need senised testid tunduvad olevat sellised, kus testijad väga ei viitsi kellamist tegelikult nagu testida ka. ma ei tea kuidas tänapäeval on sellega aga tegelikult kindlasti saaks proovida natuke timinguid näppida, volti juurde anda, jahutust parandada (mäludel) ja võibolla läheksid mälu palju kõrgemale ka
VRAM taiminguid ei saa ilma BIOS muutmata näppida tänapäeval ja BIOS modid on ammu kinni keeratud. Nvidia lubas seda viimati 900 seeria Maxwelli kaartidel ja AMD vist RX 5000 seeria RDNA1 kaartidel.
Peale seda on asju niipalju kinni keeratud, et parim mida kasutajad teha said oli flashida kaardile teise kaardi kõrgema power limiidiga vBIOS ja see oli ka kõik.
Voltide muutmisega sama lugu.
Jahutust saaks kindlasti parandada. Enamus mudelitel läheb 90c kanti. Mercury OC mudelil on see madalaim 82c peal, aga seda kõrgema mürataseme hinnaga.
Ühtlasi kuna G6 temp limiit on mälu järgi 110c pole kindel kas parem jahutus alla 90c üldse midagi aitaks.
no biosi flashimine ei ole kinni keeratud, seda saab ikka teha...lihtsalt moditud biose vist enam pole jah nii lihtne peale flashida. kuigi kuigi, ma poleks päris kindel ka selles, et üldse mingit võimalust ei ole, a'la https://hothardware.com/news/geforce-bios-lock-defeated
kuidas amd'ga täpsemalt lood on, ei oska öelda...kahju muidugi kui nii ära piiratud on kõik. siis ei saa tõesti sisuliselt mitte midagi muud teha peale selle, et proovid paremini jahutada. teisalt, eks erineva kaardi flashimisega VÕIB ka vahel ehk miskit saavutada. timingud tõenäoliselt võivad olla erinevad, võibolla ka vram voltage? see et sa ise neid muuta ei saa, ei tähenda ju, et tootjad ei saaks seda vabalt teha _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
no biosi flashimine ei ole kinni keeratud, seda saab ikka teha...lihtsalt moditud biose vist enam pole jah nii lihtne peale flashida. kuigi kuigi, ma poleks päris kindel ka selles, et üldse mingit võimalust ei ole, a'la https://hothardware.com/news/geforce-bios-lock-defeated
kuidas amd'ga täpsemalt lood on, ei oska öelda...kahju muidugi kui nii ära piiratud on kõik. siis ei saa tõesti sisuliselt mitte midagi muud teha peale selle, et proovid paremini jahutada. teisalt, eks erineva kaardi flashimisega VÕIB ka vahel ehk miskit saavutada. timingud tõenäoliselt võivad olla erinevad, võibolla ka vram voltage? see et sa ise neid muuta ei saa, ei tähenda ju, et tootjad ei saaks seda vabalt teha
Ma usun, et keegi kindlasti üritab RX9070-le 9070XT biosi peale lasta. Seda tulemust tahaks küll teada. Äkki on nii nagu vega56/64 ajal. See oleks väga lahe.
see signature lock teema vist paraku välistab sellise flashimise võimaluse? noh, kui muidugi jällegi ei ole mingit varianti sellest mööda minna miski tooli abiga. aga seda jah, et keegi kindlasti üritab nagunii - eks näis ja loodetavasti kuskilt kuulda ole, kas ja kuidas see õnnestub _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Ma ei loe tihti tehnikauudiseid, aga see artikkel jäi silma, sest see on lihtsalt täielik sopakirjandus, mis meenutab poliitartikleid a la orange man bad stiilis.
Ainus infokild on see, et AMD sõnul 9000 seeria töötab ainult UEFIga bootides. _________________
Jahutust saaks kindlasti parandada. Enamus mudelitel läheb 90c kanti. Mercury OC mudelil on see madalaim 82c peal, aga seda kõrgema mürataseme hinnaga.
Ühtlasi kuna G6 temp limiit on mälu järgi 110c pole kindel kas parem jahutus alla 90c üldse midagi aitaks.
Mul Gigabyte 9070 XT Aorus Elite üle 61C ei lähe.
Ohh, nii et kõik kaardid ei läinudki scalperite kätte.
Gpu vast püsibki sealkandis kuna jahutused on julmad. Aga kuidas hot spot, memory ja junction on näiteks?
Mul Gigabyte 7800 XT ja gpu püsib ka 60c juures. Samas hot spot on alla 80c.
Ma ei loe tihti tehnikauudiseid, aga see artikkel jäi silma, sest see on lihtsalt täielik sopakirjandus, mis meenutab poliitartikleid a la orange man bad stiilis.
Ainus infokild on see, et AMD sõnul 9000 seeria töötab ainult UEFIga bootides.
See on jah suht jama mis seal kirjutatud on. Viimase 10+ aasta emaplaatidel on UEFI vaikeseade.
Selles seades Win10 paigaldades luuakse GPT partitsioonid ja kasutatakse UEFI boot moodulit.
Selleks, et paigaldada MBR/CSM režiimis peab kasutaja käsitsi minema BIOS ja enne installi lülitama sisse CSM.
Ma olen täiesti kindel, et üle 90% inimesi seda tahtlikult teinud ei ole.
Seega kasutajate hulk kelle Win10 on paigaldatud MBR/CSM režiimis on arvatavasti väga väike. Siin foorumis olen näinud (või õigemini mäletan) ühte.
Isegi nendel on valik kasutada mbr2gpt sisseehitatud käsurea valikut ja siis minna BIOS ja keerata CSM kinni.
Jah vahel see ei toimi ja peab uuesti paigaldama nullist, aga keegi ei keela uuesti Win10 paigaldada GPT/UEFI režiimis mida Win10 täielikult toetab.
erick kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Mul Gigabyte 9070 XT Aorus Elite üle 61C ei lähe.
Ma hetkel kasutasin TPU tabelit. Enamus teisi ülevaateid pole tehtud sama inimese poolt ja seega pole ka tulemused otseselt võrreldavad.
Muidugi 61c on väga madal aga Elite on ka massiivse jahutiga
TLDR kogu selle teema launchi kohta on see, et tegelik MSRP oli 650 XT'l ja suurem osa kaarte läks USA'sse. Praegu üritatakse kalli hinnaga (algselt plaanitud launch MSRP) maha parseldada. See selgitab ka olematut 50 vahet.
Coreteks viimane video arvab, et tegelikult AMD saaks XT ka 450 hinnaga müüa aga täpsemat infot kuidas ta selle hinna sai jagab patreoniga liitujatele ainult. Korralik cash grab _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
TLDR kogu selle teema launchi kohta on see, et tegelik MSRP oli 650 XT'l ja suurem osa kaarte läks USA'sse. Praegu üritatakse kalli hinnaga (algselt plaanitud launch MSRP) maha parseldada. See selgitab ka olematut 50 vahet.
Coreteks viimane video arvab, et tegelikult AMD saaks XT ka 450 hinnaga müüa aga täpsemat infot kuidas ta selle hinna sai jagab patreoniga liitujatele ainult. Korralik cash grab
No tegu on puhtalt 7800XT pcb'ga, nipet näpet muudetud. Neid 7800XT'sid müüakse 500'ga, omahind korralikult väiksem. Seega 9000 seeriat saaks vabalt müüa 499'ga, mitte 650 või 599 (fake msrp). Seda enam, et AMD kõrged juhid ütlesid, et soovivad market share'i saada.
600+ kaardiga seda ei saa. Enamus marketist asub 300-500 vahel.
RX9060XT on 128bit, vähemalt GDDR6 mälu kiirus sama (20Gbps) mis RX9070 kaartidel. RX9060XT=1x8pin ja 500W PSU soovituslik.
9060XT põhirõhk 16GB mudelil ja 8GB on igaks juhuks ja mängivad hinnaga? RX9050/9040 kaart tulgu siis kuni 75W ja 6 või 8GB.
Antud olukorras AMD asemel teeks nii, kui ainult 128bit
RX9060XT=16GB Navi44 128bit (full) up to 175w 1x8pin
RX9060/9050=8GB Navi44 128bit (cut down) up to 130w 1x8pin
RX9040= 4/8GB Navi44 (super cut down) up to 75w no exta power
Ma küll MaxTrade-ist tellinud pole aga näitab, et laos olemas ja veidi soodsam ja parem saadavus, kui Eesti poodides hetkel.
Nende aadress: Hobujaama tn 4, Kesklinna linnaosa, 10151 Tallinn, Harju maakond
No mis puudutab võimekat kaarti millel on ainult 8gb mälu, siis jään arvamuse juurde mida siin varem juba öelnud olen. 1080p jaoks on seda küll ja veel ning kui kaart ise toimetab hästi, siis epsortalstele on need väga head kaardid, sest ikkagi olematu arv mängib suuremal resol kui 1080p.
Et kindlasti on nendel kaartidel enda kasutajaskond olemas. Ja ega 1080p gaming kuhugi kadunud ei ole ning 8gb teeb töö ära seal.
Ma jälle ei saanud 7600xt kaardist üldse aru, sest suurem mälu talle praktiliselt midagi ei andnud, sest oli enivei nii hädine kaart suurema reso juures, et see mälu ei päästa seal. Tavaline 7600 aga tegi jällegi vähese nõudlusega mängudes sama FPSi kuigi oli odavam.
Aga mis 9070 puudutab, siis tundub, et saadavused on taastunud peale esimest buumi ning ka hinnad korrigeeruvad juba. Tõenäoliselt paari kuu jooksul on alla 800 eest valikut küll. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
natuke imelik jutt siin inimestel...peab ütlema selle kõige peale fake msrp või mitte, TEIE arvates kõrge hind või mitte (sry aga ei sinu, tema ega ka mitte minu arvamus ses osas lõppkokkuvõttes ei huvita absull mitte kedagi) - fakt on see, et kaardid müüsid räigelt hästi kui müüki tulid. seesama intekas microcenteri töötajaga on üsna hea päriseluline tõestust sellest.
väga hästi öeldud seal, et need ajad on läbi, kus sa võisid osta a'la 400 euroga (väga) korraliku midrange kaardi. ja suurem osa kasutajaid sellest nüüdseks aru saanud ning aktsepteerinud ka kurba fakti, et need ajad ilmselt enam kunagi tagasi ei tule. nii et kui amd pakub samaväärset asja paarsada raha odavamalt - ning seda on juhuslikult veel actually saada ka - siis võetakse see pikemalt mõtlemata ära ja ongi kogu moos. mingi jutt, et x+ raha kaardiga "market share'i ei saa" on pehmelt öeldes BS. Ei saaks siis kui konkurent pakub sama hinnaga või minimaalselt kallimalt paremat toodet. Enam see nii ei ole ning paarsada raha pole enam "minimaalselt kallim"
eks alati jääb mingi kogus neid põikpäid ja taganutjaid, et "mina ei osta enne kui..". kui teil seda kiiremat kaarti tegelikult vaja pole siis ei osta jah, aga siis teil ei oleks seda vaja osta ka siis kui ta maksaks <600, või <500 ja kui teil ikkagi lõpuks ON vaja uus kaart osta, siis küll ostate ka >700. alternatiiv on osta nvidialt 1000+
cash grab võibolla tõesti, aga sellises maailmas me elame täna. kõigil on vaja igal hetkel igal võimalusel teha ju max cash grabi. oleks naiivne arvata, et KASUMIT taotlev erafirma jätab võimaluse kasutamata...eriti veel kui tema ainuke konkurent on samal ajal ülimalt haledalt failinud ja sisuliselt lihtsalt jätnud vaba voli teha, mida iganes soovid _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
natuke imelik jutt siin inimestel...peab ütlema selle kõige peale fake msrp või mitte, TEIE arvates kõrge hind või mitte (sry aga ei sinu, tema ega ka mitte minu arvamus ses osas lõppkokkuvõttes ei huvita absull mitte kedagi) - fakt on see, et kaardid müüsid räigelt hästi kui müüki tulid. seesama intekas microcenteri töötajaga on üsna hea päriseluline tõestust sellest.
väga hästi öeldud seal, et need ajad on läbi, kus sa võisid osta a'la 400 euroga (väga) korraliku midrange kaardi. ja suurem osa kasutajaid sellest nüüdseks aru saanud ning aktsepteerinud ka kurba fakti, et need ajad ilmselt enam kunagi tagasi ei tule. nii et kui amd pakub samaväärset asja paarsada raha odavamalt - ning seda on juhuslikult veel actually saada ka - siis võetakse see pikemalt mõtlemata ära ja ongi kogu moos. mingi jutt, et x+ raha kaardiga "market share'i ei saa" on pehmelt öeldes BS. Ei saaks siis kui konkurent pakub sama hinnaga või minimaalselt kallimalt paremat toodet. Enam see nii ei ole ning paarsada raha pole enam "minimaalselt kallim"
eks alati jääb mingi kogus neid põikpäid ja taganutjaid, et "mina ei osta enne kui..". kui teil seda kiiremat kaarti tegelikult vaja pole siis ei osta jah, aga siis teil ei oleks seda vaja osta ka siis kui ta maksaks <600, või <500 ja kui teil ikkagi lõpuks ON vaja uus kaart osta, siis küll ostate ka >700. alternatiiv on osta nvidialt 1000+
cash grab võibolla tõesti, aga sellises maailmas me elame täna. kõigil on vaja igal hetkel igal võimalusel teha ju max cash grabi. oleks naiivne arvata, et KASUMIT taotlev erafirma jätab võimaluse kasutamata...eriti veel kui tema ainuke konkurent on samal ajal ülimalt haledalt failinud ja sisuliselt lihtsalt jätnud vaba voli teha, mida iganes soovid
Hei... ma ostaks ka USA dollariga 599'ga ehk 550 euroga No shit, et seal oli järjekord. Oleks seal olnud meie hind (odavaimad seal saksa Casekingis 700€) mis oleks 750 doltsi, pakun et see järts oleks kordades lühem olnud ka USAs.
Seal maksu maksmine on enda asi, igas osariigis polegi eriti seda.
Peaks tegema mingi USA reisi ja ajastama selle järgmise kaardi launch päevale. Samas, enam nii väga ei kipu jänkide maale, sellest hetkest kui see oranz kloun seal kargama hakkas.
Wiltz, alternatiiv on osta kasutatud 7900XT või XTX, mitte ülehinnatud uus toode. Kui sul productioniks või AI jaoks kaarti vaja, siis nagunii AMD poole keegi vaata. (Mängimise jaoks on naljakas öelda, et oleks VAJA.) Minul on pohh, mille peale naaber oma raha raiskab, aga ma ei pea sellepärast hullusega kaasa minema, kuna nüüd on naabri arust uus status quo. _________________
viimati muutis labidas 10.03.2025 21:25:27, muudetud 1 kord
Oled käinud seal?
+tax tuleb ikkagi kassas maksta. Need maksud mille sa "üle võid lasta" on meie mõistes need maksud mis siin tööandja kinni peab + tulumaks. Selline süsteem toimis vähemalt mõnda aega tagasi ka Norras ning Saksamaal on need maksud 50-50 tööandja ning töötaja vahel kanda.
Kuid tõsi ta on, et osargiiti need kõiguvad. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
Oled käinud seal?
+tax tuleb ikkagi kassas maksta. Need maksud mille sa "üle võid lasta" on meie mõistes need maksud mis siin tööandja kinni peab + tulumaks. Selline süsteem toimis vähemalt mõnda aega tagasi ka Norras ning Saksamaal on need maksud 50-50 tööandja ning töötaja vahel kanda.
Kuid tõsi ta on, et osargiiti need kõiguvad.
Ostsin läpaka kunagi. Ma isegi ei mäleta mis osariik see oli. Vist 5% maksu maksin lisaks selle eest Nagu, mitte midagi.
Kuid minu meelest oli seal võimalus ka seda maksu hiljem maksta. Ei pidanud kohe maksma, ma ei saanud sellest süsteemist päris täpselt aru ja kuna nagunii oli kohe lennukile minek, siis ei hakanud jaurama.
Infoks, et oli veel krooni aeg Võimalik, et praegu on palju muutunud.
Mul RX6800 jäi juba hätta uute 1440p mängudega ja ega paremat polnud poest võtta kui 9070XT. Ptüi-ptüi, ma pole veel kättegi saanud, AT müüs olematut laoseisu, aga loodan, et kunagi ikka laekub. Praeguste hindadega ma uuesti ei telliks.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.