Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
medicopter
HV kasutaja

|
13.02.2025 21:50:06
|
|
|
BA79: Ei tohi siis selliseid seadmeid osta ja tuleb teha vastu propageerimist inimestele, et saaksid aru kuhu see pilve kohustuse saast viib. Minul on nõue, et seade peab olema võimeline töötama ka "sõjaolukorras" siis on korras sest pole sõltuvust online teenusest.
Üldiselt: Telia peaks olema kohustatud jätma valikusse ka odava neti mingi 15€ ringis ja mitte sundima kalleid pakette kõigile.
_________________ Skype alternatiiv tulevikus ja turvalisem ka lisaks |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.02.2025 22:23:54
|
|
|
Tegelt jah. Kuid tundub AI tulekuga on asi sinna teel tehakse inimesed Seniilseks. Lõpuks võib-olla inimesed ei otsustagi. Tekib sajanditega päris korralik muutus.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
13.02.2025 23:41:57
|
|
|
@medicopter: Kui see aeg on käes siis saabki osta vaid selliseid seadmeid, mis on saanud vastava "heakskiidu" ehk vastavad nõuetele, mida mida kehtestatakse võimude poolt. Umbes samamoodi nagu EL oma direktiividega kirjutab ette milliseid seadmeid siinsel turul müüa võib. Praegu topitakse igale poole AI'd ehk nutivõimekust (telerid hetkel ennekõike) aga tulevikus on kõik seadmed AI võimekusega ja siis ei saagi muudmoodi kui kas allud sellele korrale või tuleb ülemaailmne globaalne rahvamäss kui ei soovita sellisele düstoopiale alluda. See ei puuduta üksikuid väikerahvaid ega inimgruppe vaid kõiki rahvaid sõltumata riigist ja regioonist kus elatakse.
Kõige odavam netipakett püsis kaua VDSL kasutajatele 16/1 16€. Nüüd on 20/1 ja 19€. Jah see on mõistetav, et hinnatundlikumatele võiks siiski jätta ka nende valiku. Täiesti nõus sellega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
13.02.2025 23:48:45
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Kõige odavam netipakett püsis kaua VDSL kasutajatele 16/1 16€. Nüüd on 20/1 ja 19€. Jah see on mõistetav, et hinnatundlikumatele võiks siiski jätta ka nende valiku. Täiesti nõus sellega. |
10/2 ja nüüd 20/4
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
LeneLowcut
HV vaatleja
|
14.02.2025 11:04:17
|
|
|
tsitaat: |
Vahemikus 03.–14.03.2025 asendame sinu vanema mobiilipaketi kaasaegsema mobiilsete teenuste paketiga.
Muudatused sinu mobiiliteenuses
Grupp "Grupp 1"
Grupi senine Mobiilse elu jagatav andmemaht 20GB, sellest EL-s kasutamiseks 20GB, hind 50,324 € kuus.
Grupi uus Mobiilse elu jagatav andmemaht 30GB, sellest EL-s kasutamiseks 30GB, tavahind 57,474 € kuus. |
thx, Telia, very cool
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
14.02.2025 11:09:14
|
|
|
LeneLowcut, mis sul on seal mingi 5+ numbrit või et sellist raha kuus maksad?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
14.02.2025 11:31:50
|
|
|
Senine pakett paneb juba sumpsi. Nad arvavad, et sa tahad veel.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
LeneLowcut
HV vaatleja
|
14.02.2025 11:38:57
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
LeneLowcut, mis sul on seal mingi 5+ numbrit või et sellist raha kuus maksad? |
5 numbrit ongi max. Pole kunagi mahtu täis ajanud, seega ei näe mis ses "kaasaegsemat" on.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.02.2025 12:10:49
|
|
|
Keegi siin kunagi seletas, et need väiksed paketid koormavad praeguse kaasaegse võrguinfa üle.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja

|
14.02.2025 12:29:49
|
|
|
Ehk siis teisiti öeldes, teenusepakkuja on suutnud oma teenust nii kõvasti üle müüa, et tehnika ei suuda kõiki kliente ära teenindada. Äkki tuleks siis võrguinfrat juurde osta, palju see viimase kasum oligi..?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
14.02.2025 12:39:45
|
|
|
siinus kirjutas: |
Keegi siin kunagi seletas, et need väiksed paketid koormavad praeguse kaasaegse võrguinfa üle. |
Millistest väikestest pakettidest on jutt?
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
14.02.2025 12:48:29
|
|
|
Mõtlesingi, et mis värk on, igal pool selline kelbas, denisid, mitu aastat urus olnud lamemaalane proua mets välja ilmunud jne.
Aga see seletab nii mõndagi.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
14.02.2025 12:57:06
|
|
|
pppd kirjutas: |
Ehk siis teisiti öeldes, teenusepakkuja on suutnud oma teenust nii kõvasti üle müüa, et tehnika ei suuda kõiki kliente ära teenindada. Äkki tuleks siis võrguinfrat juurde osta, palju see viimase kasum oligi..?  |
82 milli tegevuskasumit, lõpliku nr ei julge nüüd enam keegi avaldada, eelmine aasta 82 mili dividende. muidu igal aastal arvesta jämmelt 100+ milliga. ja selle kõige juurest ei ole endiselt võimalik nett ära panna
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
16.02.2025 21:38:58
|
|
|
Keegi siin kunagi seletas, et need väiksed paketid koormavad praeguse kaasaegse võrguinfa üle. |
Tahad teada miks? Eelduse kohapealt võib olla nii kas 10 100Mbit ühendusega inimest laevad alla ütleme 200GB igaüks samal ajal ja see kes 1Gbit ühendusega saab faili kiiremini kätte kui need 10 inimest ajaliselt, ehk siis koormus on kauem üleval nende 10 inimese peal. 1Gbit ühendus uugab vähem kui need 10 inimest oma morsega.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
16.02.2025 22:37:20
|
|
|
XeStAiSy kirjutas: |
Tahad teada miks? Eelduse kohapealt võib olla nii kas 10 100Mbit ühendusega inimest laevad alla ütleme 200GB igaüks samal ajal ja see kes 1Gbit ühendusega saab faili kiiremini kätte kui need 10 inimest ajaliselt, ehk siis koormus on kauem üleval nende 10 inimese peal. 1Gbit ühendus uugab vähem kui need 10 inimest oma morsega. |
Seega saab sellest järeldada, et teenuspakkujatel peaks tegelikult kiiremate pakettide turuletoomiseks ka motivatsioon- energiaressurss ja elektriarved. Kui kõigil oleks kiire ühendus ei tähenda, et siis hakkavad suuri faile 24/7 alla tirima, aga veebisessioonid muutuvad lühemaks sest kes toimetab oma e-arvete maksmisega ära see enam võrku ei koorma ja see vabanenud ressurss läheb jagamisele siis teiste kasutajate vahel. Paljude teenuste puhul on küll määratud fikseeritud upload kiirused ja isegi ühenduste maksimaalne arv, aga üldjoontes see ei muuda midagi. Liiklus aga siiski muutub ühtlasemaks. See on põhimõtteliselt võrreldav sellega et kui on kiirtee, siis kiirteel on keelatud sõita sõidukiga mille maksimaalne kiirus on 45 km/h, põhjusel et see aeglane sõiduk jääb teistele jalgu ja on liiklusohtlik. Kui kõik sõidavad kiirteel ühtlase kiirusega on ka liiklusvoog stabiilne ja kõik sõitjad jõuavad planeeritud sihtkohta ilma hilinemisteta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.02.2025 23:56:50
|
|
|
BA79 kirjutas: |
XeStAiSy kirjutas: |
Tahad teada miks? Eelduse kohapealt võib olla nii kas 10 100Mbit ühendusega inimest laevad alla ütleme 200GB igaüks samal ajal ja see kes 1Gbit ühendusega saab faili kiiremini kätte kui need 10 inimest ajaliselt, ehk siis koormus on kauem üleval nende 10 inimese peal. 1Gbit ühendus uugab vähem kui need 10 inimest oma morsega. |
Seega saab sellest järeldada, et teenuspakkujatel peaks tegelikult kiiremate pakettide turuletoomiseks ka motivatsioon- energiaressurss ja elektriarved. Kui kõigil oleks kiire ühendus ei tähenda, et siis hakkavad suuri faile 24/7 alla tirima, aga veebisessioonid muutuvad lühemaks sest kes toimetab oma e-arvete maksmisega ära see enam võrku ei koorma ja see vabanenud ressurss läheb jagamisele siis teiste kasutajate vahel. Paljude teenuste puhul on küll määratud fikseeritud upload kiirused ja isegi ühenduste maksimaalne arv, aga üldjoontes see ei muuda midagi. Liiklus aga siiski muutub ühtlasemaks. See on põhimõtteliselt võrreldav sellega et kui on kiirtee, siis kiirteel on keelatud sõita sõidukiga mille maksimaalne kiirus on 45 km/h, põhjusel et see aeglane sõiduk jääb teistele jalgu ja on liiklusohtlik. Kui kõik sõidavad kiirteel ühtlase kiirusega on ka liiklusvoog stabiilne ja kõik sõitjad jõuavad planeeritud sihtkohta ilma hilinemisteta. |
See on tegelikult väga hea point kiirteega. Kas me seepärast lõpetame kiireteede ehituse ja kasutamise meil ja mujal, kuna öösel jms mitte tipptunnil ei ole see 100% lähedaselt kasutuses?
Samas miskipärast internetikiirustega on pidevalt see argument, et "mida sa gigase netiga teed?". Kiirtee kohta miskipärast keegi seda ei küsi kui see on juba valmis ehitatud.
Üleüldse on kummaline suhtumine internetikiirustesse. Arvutitesse ja internetti puutuvas on väga vähe asju mille kohta inimesed küsivad, et "mida sa selle kiirusega teed?".
Enamus mõistab, et tegu on iseenesestmõistetava arenguga. Miskipärast need küsijad ei kasuta ise kunagi kõige odavamat ja väikseima kiirusega paketti üle õhu.
Samas mingil põhjusel jääb neile ette teiste soov suurem kiiruse järgi. Tegu ei ole mingi elueliksiiriga mida on maailmas piiratud kogus.
Kasuta enda oma ja las see teine inimene siis kasutab või soovib kiiremat. Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
Kui ta tahab selle raha välja käia, siis las käib. Mind ei huvita.
Muidugi teatud punktist alates tuleb mängu nö "diminishing returns", aga see mis tundus viis aastat tagasi raiskamine võib viis aastat hiljem olla täiesti tavaline.
Hinnast sõltub palju. Mida madalam hind seda rohkem inimesi seda kasutab ja seda kiiremini see tavaliseks muutub.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.02.2025 11:29:22
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
|
Ferrarimehe käest polegi vaja seda küsida. Kui tahab ja saab endale seda lubada, pole kellegi asi.
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 11:35:53
|
|
|
Tomorrow, ma saan aru, et see oli torge minu aadressil.
Ausõna, minu küsimuse taga oli puhas uudishimu, minu poolest tellige koju kasvõi 100G ühendused, kui maksta suudate.
Lihtsalt, ma ei näe ise 1G’st kiirematele ühendustele rakendust aga see et mina ei näe või ei vaja seda ei tähenda et sellist vajadust ei ole.
Ja sealt tekkis ka huvi.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
17.02.2025 18:13:39
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
|
Ferrarimehe käest polegi vaja seda küsida. Kui tahab ja saab endale seda lubada, pole kellegi asi.
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna. |
Dacia mees oleks õnnelik, kui talle keegi n.ö jupikaupa seda Ferrari't müüks või, kui Ferrari't ei saa siis kasvõi BMW, kuna see ka igatepidi kiirem ja parem. Point siis selles, et kui max kiirust ja optikat ei saa, andku siis aeglasem ühendus, aga mis poleks päris morse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.02.2025 18:39:30
|
|
|
ma oleks õnnelik, kui saaks Ford-T, äärmisel juhul hobukaariku. aga no ei ole eestis veel netti - ei ole
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.02.2025 18:49:19
|
|
|
Starlink ju on kui miski muu tõesti ei levi. Nende hinnapoliitika eest ei saa muidugi Teliat sõimata.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 19:46:54
|
|
|
RCC kirjutas: |
ma oleks õnnelik, kui saaks Ford-T, äärmisel juhul hobukaariku. aga no ei ole eestis veel netti - ei ole |
Selle eest on sul morse, kui see ei sobi, siis saab ka suitsusignaale saata
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.02.2025 20:49:15
|
|
|
napoleon kirjutas: |
|
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna. |
Kui sa räägid konkreetselt kasutajast RCC, siis ma ei tea seda kommenteerida, aga ma loodan, et sa ei üldista seda kõigile kes kiiremat ühendust tahavad.
Hetkel jääb sellest lausest mulje, et mingid vaesed tahavad endale tasuta kiiret ühendust ja see pole tõsi, vähemalt mitte universaalselt.
Etz kirjutas: |
Tomorrow, ma saan aru, et see oli torge minu aadressil.
Ausõna, minu küsimuse taga oli puhas uudishimu, minu poolest tellige koju kasvõi 100G ühendused, kui maksta suudate.
Lihtsalt, ma ei näe ise 1G’st kiirematele ühendustele rakendust aga see et mina ei näe või ei vaja seda ei tähenda et sellist vajadust ei ole.
Ja sealt tekkis ka huvi. |
Nii see oli jah. Ma lihtsalt pidasin kummaliseks seda miks esitatakse seda küsimust kiirema interneti puhul, aga mitte kiirema CPU puhul (näiteks).
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 21:14:12
|
|
|
Nii see oli jah. Ma lihtsalt pidasin kummaliseks seda miks esitatakse seda küsimust kiirema interneti puhul, aga mitte kiirema CPU puhul (näiteks). |
ot: |
Põhjus on proosaline, ma ise astusin selle ree pealt, mõned aastad tagasi maha.
Minu praeguses “maailmas” on CPU’l 2 kiirust, piisav ja ebapiisav ning corede arv on olulisem kui takt.
Upgraden üldiselt siis kui on mingi uus featuur mida ma vajan. |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|