Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 223 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 201 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 523 |
|
autor |
|
KillFrenzy
HV Guru

|
06.02.2025 11:33:38
|
|
|
von Wu kirjutas: |
indrpo kirjutas: |
Androidiga seda teha ei saa, kes see kapis vaatamiseks OK jätka vajutaks. |
Kas oskad mõistliku põhjenduse tuua, miks seda "jätkamiseks vajuta OK" vaja on?
Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes selle lahendusega rahul oleks. |
Riba säästmiseks. On hunnik bokse mis käivad vlan4 otsas 24/7 kuigi telekas on kinni.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
06.02.2025 11:53:06
|
|
|
Plasmateler kasutab veel PWM-i ka, seega pilt virvendab. Palja silmaga otseselt ei näe, aga väsitab ikka. |
Siin on nüüd üks nüanss - valdav osa OLED paneelidest kasutavad tegelikult samamoodi PWM-i või siis mingit hübriidlahendust. Nende pisi-LEDide heledust on ikka ju vaja kuidagi juhtida, PWM on odavam ja lihtsam realiseerida ning vooluga juhtimine pidi värvust mõjutama. OLED-i PWM-i tajub tõenäoliselt vähem kui tavapaneelil (või plasmal), aga PWM ta on.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
06.02.2025 12:17:58
|
|
|
pois11 kirjutas: |
spezwend kirjutas: |
Ainult TV jaoks jah. Eelistaks Shieldi just upscale pärast, kuna sisu pole väga ilus >70'' ekraanil. Miks enda oma maha müüsid? |
Sellest upscalest pole mitte mingit tolku puhtalt TV vaatamiseks. Jah see on tõsi, et menüü ja rakendused käivituvad Shieldi peal kiiremini. Aga Shieldil puudub AV1 koodeks. Igatahes mina ei saanud oma suurel telekal pilti mitte kuidagi sujuvalt jooksma, ükskõik kui palju ma neid seadeid näppisin, AK kiri ikka kergelt väreles. Uus Google TV poksiga jookseb pilt täiesti värelusevabalt, silm puhkab TV vaadates. Ja pilt on sama selge nagu shieldil oli ehk jookseb sama sujuvalt kui kunagi androidTV sisene rakendus mille Telia eelmine aasta kinni pani. Sesuhtes tuli googel õigel ajal uue boksiga välja ja ei pea uut telekat ostma.
bladerunner kirjutas: |
23.01 lõuna ajal tellisin, täna 27.01 hommikul tõi kuller vidina ära. Telli sa amazon.es/ või .de, teele pandi ikka Saksmaalt. |
Sama siin, sain kolmanda boksi täna kätte, lähevad järjest Telia junnid Teliasse tagasi või prügikasti. |
Mina julgen küll väita, et Shield teeb pildi just suurel ekraanil, minu puhul siis 113 tollisel, tunduvalt teravamaks. Saab seal puldilt ju teha kiire "live" võrdluse ka, kuidas ilma "upscalinguta" oleks. Küll aga ei saa vist Shield väga hästi läbi mu projektoriga (Xiaomi Mi 150). Xiaomil puuduvad reso ja hertside settingud ja kui Shieldil panna 50hz, siis läheb pilt näiteks Go3's jalkat vaadata eriti halvaks, nii et mul jookseb ta 60hz peal. Shield Pro ja tavalisel Shieldil peaks olema erinev upscale võimekus, võibolla sellest ka teil erinevad kogemused. Uut Chromecasti pole proovida saanud, ei tõuse käsi kuidagi seda raha andma selle eest, kui otseselt vaja pole. Pealaegi on see valge plönn mu meelest nii kole, et tuleks kuskile teleri taha peitu rippuma panna.
Ahjaa, keegi siin või mingis muus teemas tõi välja, et miks peaks üldse vanemaid seadmeid toetama... a ma küsiks pigem, et miks mitte toetada. Mul on Nvidia Shield Pro, Google Chromecast 4k ja siis veel Xiaomi Mi Box 1st gen. Kõik töötavad väga korralikult ja viimased kaks on täiesti piisavad lihtsalt a la Telia, Go3 ja muude taoliste äppide jaoks. Shield pro on nüüd kuue aastane ja sai alles eile suuremat sorti uuenduse.
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.02.2025 12:37:58
|
|
|
pppd kirjutas: |
valdav osa OLED paneelidest kasutavad tegelikult samamoodi PWM-i või siis mingit hübriidlahendust. Nende pisi-LEDide heledust on ikka ju vaja kuidagi juhtida, PWM on odavam ja lihtsam realiseerida ning vooluga juhtimine pidi värvust mõjutama. OLED-i PWM-i tajub tõenäoliselt vähem kui tavapaneelil (või plasmal), aga PWM ta on. |
LG OLEDidel on "a slight dip in brightness that corresponds to the TV's refresh rate."
https://i.rtings.com/assets/products/zLT1zAmJ/lg-g4-oled/backlight-large.jpg?format=auto
Taustvalgustusega telerite PWM-iga võrreldes on see palju parem. Mõnel LCD-l on suudetud PWM 700 Hz peale ajada, siis ka ei pidavat häirima.
Näiteks Samsung TU7000 LED valgustusega LCD-l on selline: (120 Hz PWM): https://i.rtings.com/assets/products/EW1vm2YE/samsung-tu7000/backlight-large.jpg?format=auto
KillFrenzy kirjutas: |
Riba säästmiseks. On hunnik bokse mis käivad vlan4 otsas 24/7 kuigi telekas on kinni. |
Aa, Telia interneti teema. Aga antagu muu neti kasutajatele võimalus see funktsioon välja lülitada. Või siis selline lahendus nagu teleril, et kuvab välja lülitamise teksti mõni minut enne kinni panekut ja kui nuppu ei vajuta, siis panebki kinni, mitte ei jäta seisvat pilti.
_________________ Müüa igasugu asju
Müüa ETKVL kaubaroller/kaubakäru
viimati muutis von Wu 06.02.2025 14:01:54, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
06.02.2025 13:36:12
|
|
|
siinus kirjutas: |
Mul on tõõl kolm kandilist arrist. näitavad kindlaid kanaleid. Jooksevad SDI konverterite kaudu multiviewerisse. Nüüd paari kuu pärast vaja kolm uut androidi karpi osta et ETV'd vaadata? ole nüüd  |
Olen sarnaseid asju tööle pannud, ETV ja ETV2 HD jooksevad DVB-T2 pealt coax võrku otse ja Kanal2 ning TV3 Arris 5305 boksidest HD meediakonverteritest hdmi>coax nn kaablivõrku. Mõni haigla või hoone kus mitmeid telereid ja coax võrk oli olemas.
Mõnel juhul on olnud ka veel analoog konverteritega, toimib.
Androidiga seda teha ei saa, kes see kapis vaatamiseks OK jätka vajutaks. |
Vahet pole, vaja on teatud kanaleid just nimelt TeliaTV'st monitoorida.
Aga tehnika areneb, isegi vabalevis on juba kolm erinevat boksi vahetust , SD, HD dvb-t ja HD dvbt2 kui lihtsalt tehnika arengut vaadata. |
Tehnika areng pole vajalik kui alljooksev tehnoloogia on HD tulekust kogu aeg sama olnud. Aretatakse lihtsalt prahti juurde mida vaja pole.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.02.2025 13:59:25
|
|
|
uus OLED on kindlasti parem kui 15 aastat vana plasma. |
Maitse asi, plasma pole ka ideaalne kui ninapidi sisse ronida, aga kui igasugu spekid kõrvale jätta siis plasma on ainus mille peal silm puhkab. Kui ei taha kärtsu ja mürtsu vaid naturaalset pilti.
Aga point jääb samaks teemas püsides, teliatv äpp on odavlahendus, sõltumata sellest palju sinna raha on alla pandud, rikub see kasutajakogemuse kaugemale kui teenus ise.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
3 :: |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freedom
HV vaatleja
|
06.02.2025 14:26:50
|
|
|
Renq kirjutas: |
pois11 kirjutas: |
Ainult TV jaoks jah. Eelistaks Shieldi just upscale pärast, kuna sisu pole väga ilus >70'' ekraanil. Miks enda oma maha müüsid? |
Sellest upscalest pole mitte mingit tolku puhtalt TV vaatamiseks. Jah see on tõsi, et menüü ja rakendused käivituvad Shieldi peal kiiremini. Aga Shieldil puudub AV1 koodeks. Igatahes mina ei saanud oma suurel telekal pilti mitte kuidagi sujuvalt jooksma, ükskõik kui palju ma neid seadeid näppisin, AK kiri ikka kergelt väreles. Uus Google TV poksiga jookseb pilt täiesti värelusevabalt, silm puhkab TV vaadates. Ja pilt on sama selge nagu shieldil oli ehk jookseb sama sujuvalt kui kunagi androidTV sisene rakendus mille Telia eelmine aasta kinni pani. Sesuhtes tuli googel õigel ajal uue boksiga välja ja ei pea uut telekat ostma.
bladerunner kirjutas: |
23.01 lõuna ajal tellisin, täna 27.01 hommikul tõi kuller vidina ära. Telli sa amazon.es/ või .de, teele pandi ikka Saksmaalt. |
Sama siin, sain kolmanda boksi täna kätte, lähevad järjest Telia junnid Teliasse tagasi või prügikasti. |
Mina julgen küll väita, et Shield teeb pildi just suurel ekraanil, minu puhul siis 113 tollisel, tunduvalt teravamaks. Saab seal puldilt ju teha kiire "live" võrdluse ka, kuidas ilma "upscalinguta" oleks. Küll aga ei saa vist Shield väga hästi läbi mu projektoriga (Xiaomi Mi 150). Xiaomil puuduvad reso ja hertside settingud ja kui Shieldil panna 50hz, siis läheb pilt näiteks Go3's jalkat vaadata eriti halvaks, nii et mul jookseb ta 60hz peal. Shield Pro ja tavalisel Shieldil peaks olema erinev upscale võimekus, võibolla sellest ka teil erinevad kogemused. Uut Chromecasti pole proovida saanud, ei tõuse käsi kuidagi seda raha andma selle eest, kui otseselt vaja pole. Pealaegi on see valge plönn mu meelest nii kole, et tuleks kuskile teleri taha peitu rippuma panna.
Ahjaa, keegi siin või mingis muus teemas tõi välja, et miks peaks üldse vanemaid seadmeid toetama... a ma küsiks pigem, et miks mitte toetada. Mul on Nvidia Shield Pro, Google Chromecast 4k ja siis veel Xiaomi Mi Box 1st gen. Kõik töötavad väga korralikult ja viimased kaks on täiesti piisavad lihtsalt a la Telia, Go3 ja muude taoliste äppide jaoks. Shield pro on nüüd kuue aastane ja sai alles eile suuremat sorti uuenduse. |
Mul nüüd küsimus, et Nvidia Shield Pro vs Arris VIP5305 Telia valguskaabli otsas Telia (ja võrdluseks lisaks 5G fix ühendusega, mis linnast väljas mul) ruuteriga. Kumb suudab hetkel paremat pilti välja anda QD-OLED TV peal? On seal üldse vahet või suudab üks paremini hakkama saada?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
06.02.2025 15:02:03
|
|
|
Kindlasti Arris VIP5305, kui renti ei maksa, siis kasuta edasi kui uutest teenustest puudust ei tunne.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
vysnap007
HV kasutaja
|
06.02.2025 19:25:36
|
|
|
Miks on nii, et Telia blokeerib Yle TV 2's täiesti suvalise kergejõustikuvõistluse ära, kui Yle enda veebilehel saab täiesti vabalt live vaadata?
Absurdne.
https://areena.yle.fi/1-72732942
EDIT: Tõmbasin YLE Areena äpi LG telekale ja seal laseb ka täiesti vabalt vaadata.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
monomakk
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
06.02.2025 20:37:43
|
|
|
"Wifi" seaded on nüüd leitav "Seaded" menüüst "Abiinfo" alammenüüst.
Spoiler 
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
07.02.2025 06:28:08
|
|
|
Olen sarnaseid asju tööle pannud, ETV ja ETV2 HD jooksevad DVB-T2 pealt coax võrku otse ja Kanal2 ning TV3 Arris 5305 boksidest HD meediakonverteritest hdmi>coax nn kaablivõrku. Mõni haigla või hoone kus mitmeid telereid ja coax võrk oli olemas |
Kas ETV+ kanalit ei näitagi nii? Lihtsalt infoks, et ETV+ ei ole mingi 'sibulate kanal', nagu paljud arvavad, vaid ERRi kolmas programm, millel näidatakse mitmeid (spordi)programme eestikeelse heliribaga, mis ETVsse ja ETV2-e ei mahu. Jättes ETV+ valikust välja, ahendatakse eestlastest vaatajatele suunatud sisu.
Aga tehnika areneb, isegi vabalevis on juba kolm erinevat boksi vahetust , SD, HD dvb-t ja HD dvbt2 kui lihtsalt tehnika arengut vaadata. |
Eestil pole olnud kolme vabalevi bokside vahetust viidatud kujul. Esimesena kasutuselevõetu võimaldas kohe DVB-T HD ülekandeid ja esimesed meil pakutavad boksid olid HD-võimelised. See, et inimesed ise hiljem DVB-T SD odavaid bokse ostsid, oli nende isiklik otsus. Esimene boksivahetus oli DVB-T2 HD H264 kasutuselevõtuga ja siingi kedagi ei sunnitud uut boksi ostma, kuna vana süsteem töötab tänaseni muudatusteta. Kolmas põlvkond on DVB-T2 HD/4K H265 kanalite kasutuselevõtt, jällegi, boksi ostmine on vabatahtlik ja pigem loomuliku seadme elukaare lõpu ning sellega seonduva teleri vahetamisega seotud, mitte pealesunnitud uue boksi ost.
Telia aga saadab jäätmesse hunnikute viisi bokse, mis rahuldaks tagasihoidlikuma põhipaketi kliendi vajadused ka edaspidi, kui nende tuge maha ei võetaks.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.02.2025 08:52:41
|
|
|
Scott, my bad, ETV+ koos vabaleviga läheb otse samasse võrku, lihtsalt muksiti kahe arrise pilt juurde.
PS. Telia utiliseerib ja taaskasutab seadmeid võimalikult säästlikul viisil. Ma saan su mõttest aru, et saaks ju, kuidagigi. Aga ongi saanud, tegelikult on seadmed juba pool üle oma eluaja kuidagigi elus hoitud. Mured algasid sellel palju varem pihta. Lihtsalt nüüd on jäetud vastavalt teenustele see 5305 kes vajavad vaid lihtsat põhilist TV sisuteenust, selle raud on vähe võimekam. Hoitakse just nende jaoks, kellel on seda vaja.
Kokkuvõttes on sisuvalik ikkagi parem ju Android boksidel, Telia, Elisa, Go3, Jupiter, Netflix jms. + oma kodused meediad ja äpid.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
07.02.2025 10:09:10
|
|
|
See Sergei on kõigil seal üleval nurgas nüüd jah...
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
alpha
HV veteran

|
07.02.2025 11:09:25
|
|
|
vysnap007 kirjutas: |
Miks on nii, et Telia blokeerib Yle TV 2's täiesti suvalise kergejõustikuvõistluse ära, kui Yle enda veebilehel saab täiesti vabalt live vaadata?
Absurdne.
https://areena.yle.fi/1-72732942
EDIT: Tõmbasin YLE Areena äpi LG telekale ja seal laseb ka täiesti vabalt vaadata.  |
Ma arvan, et siiin pole tegemist Telia omaloominguga, vaid YLE käsuga.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
07.02.2025 12:34:59
|
|
|
Kokkuvõttes on sisuvalik ikkagi parem ju Android boksidel, Telia, Elisa, Go3, Jupiter, Netflix jms. + oma kodused meediad ja äpid. |
Ikka peab käivitama vana plaadi, et küll te teate mis mulle parem on.
Jätke lihtsalt vana arrise soft puutumata ja las töötab kuni jaksab.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
07.02.2025 13:06:58
|
|
|
Jätke lihtsalt vana arrise soft puutumata ja las töötab kuni jaksab. |
Aminot keegi mäletab? Ja siis tuli uus ja uhke lilla menüü, mille jooksutamise jaoks tuli lõpuks ka uus Motorola osta..
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.02.2025 13:37:16
|
|
|
Leidsin veel Amino lõpuajal kasutajaid kellel oli kineskoop scardiga ja siis kööki veetud coax kaabel aminost, et sealses kineskoobis sama analoog pilti vaadata.
Paluti ka, et jätke see boks jumala eest tööle, miks see "töötav" boks on vaja kinni panna.
Mõni isegi hankis RCA>coax konverteri, et motorolaga sama asja aretada.
Kui kasutaja veel teises ilmas pole, töötab tänaseni.
Aga Aminot ikka tööle ei jäetud. Ka mitte Motorolat, ei jäeta ka Vip1113 ja ükskord kindlasti ka 4302 ning 5305 ajalugu.
Aga Android toimib ka ajaloolistel ekraanidel...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
07.02.2025 14:04:22
|
|
|
Mingid täiesti väljamõeldud probleemid, mida enamus klientidel ei esine.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.02.2025 15:03:04
|
|
|
Mingid täiesti väljamõeldud probleemid, mida enamus klientidel ei esine. |
Just, tabasid naelapead. Tuleb suuremat pilti vaadata. Nii kliendi kui ka telia poolt.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
naabrikass
HV kasutaja
|
07.02.2025 16:31:19
|
|
|
Leidsin veel Amino lõpuajal kasutajaid kellel oli kineskoop scardiga ja siis kööki veetud coax kaabel aminost, et sealses kineskoobis sama analoog pilti vaadata.
Paluti ka, et jätke see boks jumala eest tööle, miks see "töötav" boks on vaja kinni panna.
Mõni isegi hankis RCA>coax konverteri, et motorolaga sama asja aretada.
Kui kasutaja veel teises ilmas pole, töötab tänaseni.
Aga Aminot ikka tööle ei jäetud. Ka mitte Motorolat, ei jäeta ka Vip1113 ja ükskord kindlasti ka 4302 ning 5305 ajalugu.
Aga Android toimib ka ajaloolistel ekraanidel...
 |
Pilti vaadates tuleb kohe meelde legendaarne Võsa Pets, kes astus Siberi rahabossu uksest sisse ja küsis sealse proua käest: "On see värkstuba või korter?" Proua vastas: "See on korter"
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.02.2025 17:32:04
|
|
|
See on mitu aastat vana näide, küllap jõuab "euroremont" ka sinna aga visuaalselt kirjeldab, et ei ole vaja vanadest asjadest kümne küünega kinni hoida.
Aeg läheb edasi ja tuleb kaasa minna, või siis üksi pimeduses tiksuda. Antud oludes, seadmed lihtsalt uuenevad. Saan aru, et aasta vanust arvutit või telefoni jäätmejaama ei viiks, taaskasutaks, aga 10 aastat on selline mõnus seenioriiga tehnika jaoks. Muuseumi jaoks on võimalik midagi ka säilitada kuid palju asju enam lihtsalt ei toimi. Nagu mobiiliteemadel uudis oli, 2G võrgust leiti ka siiski 1992 aasta ericsson. Ilmselt keegi ajas käima.
link
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
07.02.2025 17:46:40
|
|
|
ot: |
Nagu mobiiliteemadel uudis oli, 2G võrgust leiti ka siiski 1992 aasta ericsson. Ilmselt keegi ajas käima.
link |
Selline telefon on lõunapiiril Telia võrgus hädavajalik, moodsa ifööniga oli levi null veel paar kuud tagasi. Või siis valida Tele2 või Elisa. Telia klienditugi, ütles, et nii on ja jääb.
|
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.02.2025 17:57:05
|
|
|
Nagu mobiiliteemadel uudis oli, 2G võrgust leiti ka siiski 1992 aasta ericsson. Ilmselt keegi ajas käima.
link |
Selline telefon on lõunapiiril Telia võrgus hädavajalik, moodsa ifööniga oli levi null veel paar kuud tagasi. Või siis valida Tele2 või Elisa. Telia klienditugi, ütles, et nii on ja jääb.
|
|
No siis nii jääb, täna siin homme seal.  |
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
07.02.2025 18:06:18
|
|
|
Siin ju puhta rahvavaenlased koos, tahavad vanu asju edasi kasutada!
See on ju krt. kuritegu majanduse ja Telia vastu isiklikult.
Võtke ja luhvtitage aga sajaseid, muidu löövad koid sisse.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|