Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
popcorn
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.01.2025 23:58:38
|
|
|
Mis andmeid ta saadab siis?
Mul kahes kohas AX12
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.01.2025 23:59:37
|
|
|
Mul on TP-Linkiga palju kogemusi, rauda tuleb neil tehasest nagu Vändrast saelaudu aga softi uuendustega ja turvaparandustega nad väga tegeleda ei viitsi.
Lihtsam on uus revison välja lasta ja vana EOL’iks tunnistada.
Kui osta, siis vaata selline, millel oleks mingi kolmanda partei tarkvara tugi, OpenWRT, või mis iganes sa ise eelistad ja alustad Firmware välja vahetamisest. Muus osas toimib täitsa okeilt.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 00:03:39
|
|
|
popcorn, kui Wifi pole oluline teema, siis võiks sulle sobida see kõige odavam küll.
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 00:07:11
|
|
|
Lingitud tplink'il pole kolmanda osapoole tuge ja ilmselt ka ei tule.
Asusel on aga wifi6 tugi openwrt probleemne.
Samas kui sa küsid siin kumba osta, siis ei ole mõtet openwrt üdlse torkidagi.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.01.2025 00:15:48
|
|
|
Kui Asust osta, siis mina ostaks selle listi alusel: https://www.asuswrt-merlin.net/
OpenWRT’d ma Asusele isegi ei paneks.
Aga laias laastus, tasub osta seadmeid, millele on olemas ka mingi muu Firmware võimalus, peale tootja poolse.
Siis pole sa kohe maoli, kui tootja hakkab susse lohistama uuendustega (enamus neist mingi hetk hakkavad)
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.01.2025 00:23:46
|
|
|
Mul on kodus ruutereid olnud aastast 2002 ja ainuje kord kui olen pidanud uuendama oli see kui kunagi wep polnud enam turvaline. Samas oleks võinud jätta ka siis uuendamata kuna elasin pommiaugus ja naabrini ei levinud
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
popcorn
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 03:07:48
|
|
|
Sold OUT, 1. LINK 2. LINK 3. LINK
Etz Hetkeseisuga võtan endale Archer AX23, millel on wrt tugi. 12€ rohkem. Tulevikus vähem peavalu, nagu aru saan.
KillFrenzy Soovitad jätta tootja softi ja open softi üldse mitte puutuda? Selle soovituse põhjal sobiks odavam variant.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 03:24:13
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Lühidalt, hüpoteetiliselt.
Ma saan aru, et osa rahvast lausa nõuab sarnast olukorda nagu elektrivõrk ja turg?
Siin on mõned sellised luuludega postitused, et ma lisan enda oma juurde.
Kui see nii oleks, et "kaablivõrk" oleks riigi oma siis suhteliselt kindlalt ja ümmarguselt:
Interneti 1Gbit/s hind oleks meil 20-30€ ja võrgutasu oleks 45€ (riik seda endakanda kindlasti ei võtaks)
Ja see ei tähendaks karvavõrdki, et see võrgu leviala oleks ligilähedane tänasele.
Tegelikult kerge foon on sellega juba loodud, OP neutraalsel riigi toel rajatud võrgul on võrgutasu üsna märkimisväärne osa operaatori taskust. Ei ole minu voli summasid nimetada aga kuskilt on midagi varem kosta olnud. |
Nojah, kui vaadata Telia hinnakirja, siis kilomeetri pikkuse kiu rent maksab 50 eurot kuus! Võib ainult ette kujutada, kui palju selle kiu hooldamiseks ja käigus hoidmiseks Telial igakuisaelt raha kulub! Äkki peaks koduklientidelt samamoodi selle kiu kasutamise eest raha küsima, saaks veel rikkamaks?
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 08:11:40
|
|
|
-parun-, See 50€ kuus kilomeeter on teenusepakkujale nohu kui ta ühendab selle järele x arv kortermaja kliendibaasi. Isiklikult keegi seda endale ei rendiks. Eks see summa sisaldab võrgu ehituse kulu, järelvalve on väike osa. Seda ma ei tea kas see sisaldab ka seadmete ja elektri ja kogu neti kulu, ehk sisuliselt toimiv link punktist a, pubkti b. Nii nagu täna konkurendid ka omavahel teevad. Enefiti võrk tänavanurgalt mööda looklevaid õhuliine paarsada meetrit ühe kliendi jaoks ainult tühja kiudu on protsentuaalselt kolossaalne, või noh, kelle iganes op neut. võrk. See kõik on selle 27€ 100M hinna sees.
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.01.2025 09:01:29
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Nojah, kui vaadata Telia hinnakirja, siis kilomeetri pikkuse kiu rent maksab 50 eurot kuus! |
see on ju harilik ärikliendi hind, kas hulgihinnad ei ole oluliselt madalamad?
see, kas/millised seadmed, sla-d ja muud tingimised sellel on, ma ei viitsi praegu kaevama hakata aga need teenused on natukene keerulisemad kui et on kiud olemas ja sellega mingeid olulisi kulusid teenusepakkujana ei kaasne.
indrpo, kiu rent teenusena oli vanasti ikka olemasoleva võrgu baasil. uut infrat keegi vedama standardlahendusena ei hakka.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Aeg maha 1p
|
28.01.2025 09:17:13
|
|
|
Lisaks meenub veel 2010 ehitusbuum, kus linnaääre uued arendused, sisuliselt tänaseks uued linnaosad, seal arendaja ehitas oma kulu ja kirjadega sidekanalisatsiooni välja ja pärast arenduse valmimist anti kommunikatsioonid üle trassivaldajatele - Tartu ümbrusest ei tea ühtegi teist peale toonase Elioni kellele oleks loodud kanalisatsiooni üle antud. Edasi võib igaüks ise pakkuda, kelle teenuseid nendes linnaosades pakutakse, või kuitõsine on jutt üksikul tahtjal hakata pressima muud teenusepakkujat.
Osalt tundus see loomulik, kus uue elurajooni sidearenduse võrguga ühendamise tehnilised tingimused väljastas Elion ja nende lähimasse sidekaevu/punkti. Ei tea kas teisi võrguhaldajaid võttagi oleks olnud.
Nii, et Telia monopol kasvatas ennast ka ise uute rajoonide näol. Ma ei saa väita 100% kas telia need kanalisatsioonid tasuta sai (samas Elioni/Teliat teades nemad kahjudega ei kauple - võta või jäta), aga vähemalt arendaja jutt ja huvi oli, pärast kruntide müüki kohustustest vabaneda, tänavad-tänavavalgustus anti üle vallale tasuta, vee-kanalivärk oli kohaliku veevärgi teema, mille projekteerimise&ehitamise kulud kattis arendaja, elektrivõrgu ehitas krundi kilbini Elektrilevi alltöövõtjad, arendaja maksis samuti miskid asjad kinni ja krundiostjad veel lisaks võrguga liitumistasud.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 10:09:05
|
|
|
-parun-, See 50€ kuus kilomeeter on teenusepakkujale nohu kui ta ühendab selle järele x arv kortermaja kliendibaasi. Isiklikult keegi seda endale ei rendiks. Eks see summa sisaldab võrgu ehituse kulu, järelvalve on väike osa. Seda ma ei tea kas see sisaldab ka seadmete ja elektri ja kogu neti kulu, ehk sisuliselt toimiv link punktist a, pubkti b. Nii nagu täna konkurendid ka omavahel teevad. Enefiti võrk tänavanurgalt mööda looklevaid õhuliine paarsada meetrit ühe kliendi jaoks ainult tühja kiudu on protsentuaalselt kolossaalne, või noh, kelle iganes op neut. võrk. See kõik on selle 27€ 100M hinna sees.
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab. |
Miks sa nüüd räägid jälle kortermajast? Kui näiteks Elisa tahab minu eramajas pakkuda kiiret internetti, siis peab ta kiu selle hinnaga Telialt rentima minu jaoks. Ja tulemuseks ongi absurdne hind ja konkurents on välistatud...
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 10:30:52
|
|
|
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab. |
Miks sa nüüd räägid jälle kortermajast? Kui näiteks Elisa tahab minu eramajas pakkuda kiiret internetti, siis peab ta kiu selle hinnaga Telialt rentima minu jaoks. Ja tulemuseks ongi absurdne hind ja konkurents on välistatud... |
Telia ju ehitas selle kiu sulle eramajja? See ei olnud teps mitte tasuta. Kuigi jah, vase asenduseks tegi Telia kliendi jaoks kõik 0€ eest. Ainult kiudu rentida Telia PON võrgul ei saa.
Elisa saab teenust läbi Telia infra pakkuda. Sisuliselt lükatakse "serverikeskuses" läbi võrguseadmete sinu Telia ONTi Elisa "VLAN" ja saad omale Elisa ruuteri otsa pista. On tehtud.
Samas on Elisal, Tele2l samuti võimalik kiude majadesse ehitada, on ju meeletult maju kus ei ole veel fiibrit. See ei ole põhjendus, et Telial on märgatav turuosa, see turuosa on rajatud investeeringutega mis peavad ennast pikema aja jooksul ära tasuma, ei ole nii, et las "loll Telia" tegeleb selle võrgu ehitamise ja haldamisega ja andku oma infra eri soodushinnaga teistele kasutada. See ei ole mingi munitsipaalvõrk. Ja pealegi, jube must pilt on maalitud, et justkui Telia omaks mingit taevast sülle kukkunud võrku. Olen näinud piisavalt maju ja uusarendusi kus on AINULT STV, ainult Elisa jne. ning maja/arendaja keeldub Teliat piirkonda lubamast, isegi kui see tehtaks investeeringuna.
Ma toon ühe hea näite, renoveeri oma maja ära, ma tulen üürin su elamises ühte tuba 50€ kuus ja sa "pead" seda tegema, maksad ise ka elektri ja kütte eest.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.01.2025 10:53:56
|
|
|
see turuosa ei ole aga rajatud telia inv. vaid euroliidu jt. rahadega, katsu sellest juba aru saada. 50milli jutt on ainult suusoojaks. keegi seda ju ei kontrolli
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 12:02:14
|
|
|
popcorn kirjutas: |
Sold OUT, 1. LINK 2. LINK 3. LINK
Etz Hetkeseisuga võtan endale Archer AX23, millel on wrt tugi. 12€ rohkem. Tulevikus vähem peavalu, nagu aru saan.
KillFrenzy Soovitad jätta tootja softi ja open softi üldse mitte puutuda? Selle soovituse põhjal sobiks odavam variant. |
Absoluutselt mitte halva pärast, aga kui sa siin küsid openwrt kohta, siis see pole sinu jaoks.
Teiseks nagu mainisin, wifi6 ja openwrt on probleemne. Võta lahti suvaline openwrt teema wifi6 kohta, pmst. kõigil mingi ikaldus.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
28.01.2025 12:03:32
|
|
|
https://epl.delfi.ee/artikkel/120352794/juhtkiri-krobedate-hindade-karpimiseks-tuleb-taltsutada-ka-telia-kaablimonopoli
Telia rendib oma kaableid konkurentidele kirvehinnaga. Nii kallilt, et teistel firmadel pole mõtet pakkumist teha. Näiteks tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa rääkis tänases Vikerraadio hommikusaates, et tema puhul võiks see tähendada loodetava kokkuhoiu asemel hoopis kuni 15-eurost hinnalisa.
Tele2 Eesti juht Margus Nõlvak kirjutas täna ERR-i uudisteportaalis, et nende firma on aastaid sellele absurdile tähelepanu pööranud. „Selleks, et Eesti inimesed saaksid osta taskukohase hinnaga ülikiiret internetti, on vaja turule enam konkurentsi,“ leidis ta. „Hind, millega olulise turujõuga ettevõte konkurente turule laseb, peaks olema õiglaselt tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) poolt reguleeritud ja auditeeritud.“ Sellega saab vaid nõustuda.
Siit jõuamegi selle loo teise suure „pahalaseni“. Nimelt, kuna Telia on märkimisväärse turujõuga ettevõtja, peab ta oma kaablirendihinnad kooskõlastama TTJA-ga. Kooskõlastuse TTJA ka annab.
Paratamatult tekib Eesti niigi kalleid netipakettide hindu vaadates küsimus, miks lubab TTJA sellisel konkurentsi tapval olukorral pikki aastaid jätkuda. Roonemaa sõnul on selge, et riik ei ole suutnud sel turul konkurentsi korraldada: need hinnad, mille riik on aktsepteerinud, on absurdselt kõrged. Teisisõnu, TTJA ei saa oma tööga hakkama. |
Sigadus imo, et lastakse sellises mahus raha riigist välja viia Telial
taavi kirjutas: |
pakosta vist pole proovinud telia käest näiteks kaablikanalit rentida. neid kaikaid, mis sealt kodaratesse pistetakse on palju.
ma pole kursis, kas telial siis on mingi kohustus teisi oma kaablitele ka ligi lasta? |
Jah, on kohustus. Kuna tegu on monopoli või poolmonopoliga, siis tekibki küsimus, et miks nad saavad oma suva järgi seda rendihinda küsida, peaks olema selge hinnalagi. Teine asi on jah see, et Telia korralikult venitab ja viskab kaikaid kodaratesse, kui teised operaatorid tahavad sama sidetrassi kasutada. Selle kohta on käimasolev kohtuasi ka Telia ja Elisa vahel
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
28.01.2025 19:11:29
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
Kuulge, me räägime 30 eurost kuus |
See on suur raha. Mõne jaoks nädala toiduraha
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.01.2025 20:57:41
|
|
|
ot: |
Ma saan tööl 30 euroga 11 päeva lõunat süüa. |
Üldiselt ma ei viitsi väga Teliale raha kinkida.
|
|
Kommentaarid: 737 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 21:15:43
|
|
|
Betamax kirjutas: |
ot: |
Ma saan tööl 30 euroga 11 päeva lõunat süüa. |
Üldiselt ma ei viitsi väga Teliale raha kinkida. |
Igas valdkonnas, ma lihtsalt tellin teenusepakkuja teenuse, testin, kasutan, vaatan nii kvaliteeti, iseteeninduse, kõnekeskuse kvaliteeti.
Olen läbi käinud kõik Interneti/TV teenused, elektriteenuse pakkujad, e-poed, lihtsalt poed, muud põnevad teenuste pakkujad.
Mida ei saa valida, Elektrilevi võrguteenuse asemel midagi, otsistaja riik. prügivedaja, otsustab vald.
Ehk peaks siin ütlema samuti, et keegi on suurema turuosaga tegija ja konkurents ei toimi. Ei tea.
Igal juhul, Betamax, sul on õigus, kinkida ei maksa midagi, pane ajud tööle ja vali, mis sobib, siis toimib ka konkurents.
Täna tundub, et toimib, kõik lihtsalt valivad selle, mis sobib.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
28.01.2025 21:17:46
|
|
|
Sa oled kõikides poodides käinud ja kõikidest e poodidest tellinud jne?
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 21:22:16
|
|
|
Janis kirjutas: |
Sa oled kõikides poodides käinud ja kõikidest e poodidest tellinud jne? |
Kohe päris kõikidest?? kloun. muidugi mitte.
Hind, tarne, kiirus, kvaliteet, kui on probleem, tugi, kogemus. Elu õpetab.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
28.01.2025 22:23:07
|
|
|
... kui vaadata Telia hinnakirja, siis kilomeetri pikkuse kiu rent maksab 50 eurot kuus! Võib ainult ette kujutada, kui palju selle kiu hooldamiseks ja käigus hoidmiseks Telial igakuisaelt raha kulub!  |
Ma küsisin AI käest, palju maksab maakaabli paigaldus ja tegin sealt edasi mõtteharjutuse:
ca 20€/m x 1000m
/50€ kuu
/12 kuud aastas
Tasuvus 33a.
Ekstreemselt teemast välja, Estlink2 eelmine parandus maksis >30M€.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
28.01.2025 22:42:07
|
|
|
Ega siis kaablis ainult üks kiud pole.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|