praegune kellaaeg 04.09.2025 09:42:18
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
17.11.2024 15:46:38
|
|
|
Kas need reaalsuses lähevad üldse jube kuumaks? Kui mingi stresstest selga lasta siis ilmselt lähevad, aga normaalse kasutuse juures võib ju mingeid peak'e olla, aga üldiselt ju ei loe/kirjuta pidevalt maksimumkiirusel.
Isegi torrentiserverit jooksutades neid eriti piinata ei õnnestuks, kiiremat kui gigast ühendust ei paku kodukasutajale keegi ja selle veavad isegi hdd kiirused välja.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1139 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
17.11.2024 16:03:36
|
|
|
Kohe varsti peaks uuemad, jahedama gen5 kontrolleriga isendeid ka müügile jõudma. Siis suurem kuumuse mure lahendatud, sest nood on ca sama voolutarbega, mis gen4.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
4 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
Optimist
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
22.12.2024 20:50:32
|
|
|
Tööl sai üks arvuti otsa ja sellega ilmselt ka kõik vanakooli HDD lahendused. Istub backupina.
Tunde samas mehiselt...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
23.12.2024 00:01:21
|
|
|
14 aastat:) Kirjuta üle, peaks c5/c6 ära kaduma. Loe üle, peaks nad ka kadunuks jääma. Võibolla läheb mõni neis reallocatedi hulka, see on õige ja hea.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Optimist
HV veteran

|
30.12.2024 16:48:05
|
|
|
https://blocksandfiles.com/2024/12/20/the-future-of-the-hdd-is-the-ssd/
With the arrival of 122 TB SSDs, the case for disk drives being replaced by SSDs suddenly looks much more compelling.
Disk drives will be like film-based cameras facing digital cameras and then smartphone cameras. How did Kodak fare in this transition?
Ei midagi uut, HDD'd kaovad vaikselt aga kindlalt turult
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.12.2024 16:57:44
|
|
|
Optimist, HDD'd võivad kaduda aga see ei tähenda, et nende tootjaid tabab Kodak'i saatus.
Põhjus on selles, et HDD tootjad investeerisid varakult SSD tootmisse.
tsitaat: |
Several hard disk drive (HDD) manufacturers also produce solid-state drives (SSDs). The extent of their involvement in SSD production varies; some companies focus on branding and assembly, while others design and manufacture key components like NAND flash memory, controllers, and firmware.
### Major HDD Manufacturers Producing SSDs
1. **Western Digital (WD)**
- **Involvement**: WD produces its own SSDs and owns SanDisk, a major NAND flash manufacturer. They design and manufacture NAND flash (in partnership with Kioxia) and develop their own firmware.
- **Controller Manufacturing**: They primarily rely on third-party controllers or co-develop custom controllers.
2. **Seagate**
- **Involvement**: Seagate produces SSDs for consumer, enterprise, and data center markets. They design some controllers in-house for enterprise SSDs but often use third-party controllers for consumer drives.
- **NAND Manufacturing**: Seagate does not manufacture NAND flash; instead, it sources it from partners like Micron or Kioxia.
3. **Toshiba (Now Kioxia)**
- **Involvement**: Kioxia (formerly Toshiba Memory Corporation) is a leading NAND flash manufacturer and supplies SSDs under its own brand. It designs and manufactures NAND and develops firmware.
- **Controller Manufacturing**: Often uses in-house or custom-designed controllers.
### Other Insights
- **SSDs by HDD Manufacturers**: Many SSDs from HDD manufacturers use a mix of their own components (NAND, firmware) and third-party technologies (controllers or DRAM).
- **Focus Areas**: HDD makers entering the SSD market often emphasize enterprise-grade or high-capacity solutions to complement their HDD offerings.
- **Branding vs. Manufacturing**: Smaller SSD brands may rebrand SSDs manufactured by larger companies like Kioxia, Micron, or Samsung. However, the major HDD manufacturers typically have a direct hand in firmware development and assembly.
### Exceptions
Not all HDD manufacturers produce SSDs. Some focus exclusively on traditional HDDs and leave SSD manufacturing to dedicated companies or divisions.
### Key Component Producers in SSDs
The SSD ecosystem has specialized players for critical components:
- **NAND Flash**: Samsung, Kioxia, Micron, SK Hynix, WD/SanDisk.
- **Controllers**: Phison, Silicon Motion, Marvell, Samsung (in-house), and others.
- **Firmware**: Typically developed in-house by the SSD brand, even if third-party controllers are used.
The market has shifted toward vertical integration, with leading companies like Samsung, Micron, and WD controlling multiple stages of the SSD production process. |
Iseasi on kuidas läheb HDD komponentide tootjatel nagu Showa Denko, TDK, Nidec jne.
Pealegi niikaua kuni HDD säilitab oma € per GB eelise ei kao see täielikult kuskile.
Mahud muidugi iga aasta kukuvad, sest kodukasutajad enamus ei vaja 8TB SSD'st suuremat HDD'd ja enterprise ei ole SSD osas nii hinnatundlik aga võtab rõõmuga vastu 120TB+ SSD.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
30.12.2024 18:48:38
|
|
|
Tere! Tundub, et tänapäeva kiibipõhised andmekandjad on suurem loterii, kui vanad HDD-d.
Suurendasin oma arvuti andmemahtu, ostes 2TB NVME ketta (Adata Legend800) ja nüüd on seis selline, et SMART viskas välja veateate (Available Spare 4%, Media and data Integrity error counts 2) ehk nagu ma aru saan TBW on ära kasutatud. Windows muutus ühel hetkel aeglaseks ja hakkas töötama nagu piduriga- töötab mingi aja ülikiirelt nagu tavaliselt ja siis kiilub kinni, ükski avatud programm ei vasta, hiir ei liigu jne ja siis järsku laseks nagu gaas põhjas endise kiirusega nagu midagi ei oleks juhtunud. Kettast ära kasutatud üle poole, et seda lubatud TBW-d ei ole võimalik nii lühikese ajaga täis saada. Andmed kettal ja partitsioon paistavad olevat terved- mis tundub kummaline sest kui TBW on täis ei tohiks enam olla võimalik ka andmeid lugeda/kirjutada. Tõmbasin alla siis Adata SSD Toolboxi ja see ajab täiesti segadusse- Kui CrystalDiskInfo näitab, et ketta seisund on halb siis Adata oma utiliit ütleb, et ketas on heas seisus, kasutamata 100% jne. SMART Info tundub siiski olevat sama, mis CrystalDiskInfo järgi (Spare Available 4%), et siis on seisundi hindamine tegelikult ebaloogiline, peaks ka tootja enda utiliit näitama, et ketas on halvas seisus.
Ise kahtlustan, et Windows mingil põhjusel kettaga suheldes keeras midagi pekki, nii nagu USB pulka on võimalik loetamatuks muuta. Ketta SMART kiip läks lolliks ja ütleb Windowsile, et ketas on halvas seisus, aga tegelikult on see nn "valepositiivne" viga.
Ma ei tea mida ma nüüd teen, üks võimalus on garantii korras lasta välja vahetada, kui müüja nõustub, ent igaljuhul Adatat ma enam ei usalda. Üldse ei usalda enam kaasaegseid salvestusmeediume. Ostad nt 4TB ketta, millel on olulised andmed ja siis ühel hetkel põhimõtteliselt ilma ette hoiatamata oled andmetest ilma, sest kiip annab opsüsteemile valeinfo ja keeldub andmeid lugemast/kirjutamast. SSD tundub olevat väljamõeldud püsiva sissetuleku tagamiseks. Kiipide töökindlus on nagu on aga kasutajad on sundvaliku ees, sest arvutit tahad kasutada ja nii jäädki neid SSD kettaid ostma. Ma ei usalda enam neid turvalisust lubavaid reklaamtekste tootjate lehel. See kõik on lihtsalt "sisuturundus". Reaalsuses pole ühtki garantiid, et ketas lubatud aja vastu peab. Piisab ühest I/O errorist või ketta enda puhvri pidurist, et sekundiga andmetest ilma jääda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
30.12.2024 19:31:01
|
|
|
SanDisk X400 SSD ketas aasta aega töötanud. Probleeme ei ole olnud. Arhiivi kettaks endal HDD.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
30.12.2024 20:39:11
|
|
|
OK jälgin olukorda. Praeguse seisuga panin uuesti käima ning opsüsteem hetkel toimetab ilma probleemideta. CrystalDiskInfo Bad on muidugi üleval, aga kui teised SSD utiliidid annavad ka erinevaid tulemusi siis ignoreerin seda SMART veateadet. Põhimõtteliselt ei tohiks tegelikult olla võimalik arvutit kasutada 4% spare juures. Aga hetkel töötab. Pärast taaskäivitust panin ka Adata SSD toolboxi käima, aga see näitab samuti endiselt, et ketas on korras ja muretsema ei peaks. Olulistest failidest tegin juba eile koopiad ja olen valmis selleks, et tuleb ajutiselt vanale SSD kettale Win tagasi paigaldada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
30.12.2024 20:45:59
|
|
|
Tee siis juba ketta image ka ära, on lihtsam vanale tagasi kolida kui peakski surema. Aga kui see TBW täis saab, siis muutub ketas vist read-only'ks mitte päris telliseks.
Windows ennast read-only ketta pealt ilmselt üles ei vea, sellel elukal on kogu aeg midagi ketta kallal majandada, aga mingi muu vahendiga saaks siis ka image teha.
Backup peab muidugi alati olema. Täiesti terve ketas võib ka ootamatult otsad anda.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
30.12.2024 21:09:49
|
|
|
napoleon Tänud soovituste eest. Eks vaatan, samas kui lihtsalt image teha siis see pole 1:1 kloon, kui pärast lahtipakkimisel selgub, et mingi fail/windowsi komponent on katki, siis tekitab see probleeme ja Win tuleb üle installida nagunii, ilmselt siis juba puhtalt.
EDIT: Passmark'i DiskCheckUp ütleb samuti, et ketas on korras (Disk Status OK) vaatamata Available Spare väärtusele. Ühesõnaga- SMART ise on loterii. Kettal on valepositiivne "Bad" märge küljes, aga osad utilliidid ignoreerivad seda, ma ei tea kuidas sest praktikas peaksid kõik ühtviisi näitama, et ketas on halvas seisus.
Hetkel siis arvestan võimalusega, et iga päev võib tulla uusi üllatusi. Ehk siis esimesel võimalusel ostan muu tootja SSD ja lasen sinna Win uuesti peale. On tülikas, ent kui endale olulistest andmetest ilma jääda siis sellest on rohkem kahju, kui opsüsteemist ja rakendustest, kuna neid saab alati uuesti alla laadida ja paigaldada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
30.12.2024 23:50:58
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Tere! Tundub, et tänapäeva kiibipõhised andmekandjad on suurem loterii, kui vanad HDD-d. |
Kui osta hea ja kvaliteetne SSD, on see kahtlemata töö- ja lollikindlam, kui HDD. Adata puhul müüakse hinda, mitte kvaliteeti. Samsung on üks kallimaid, aga seda ka põhjusega - selle tootja SSD-d on lihtsalt parimad. Mitte ainult reklaamjutu põhjal, vaid ka päriselus.
Endale SSD-d ostes ma isegi ei kaalu ühtegi teist tootjat peale Samsungi. Ühtlasi on Samsung ainus SSD-tootja, kes valmistab kõik kasutatavad mälukiibid ja ka kontrolleri majasiseselt ise.
Kui eelarve on väga kitsas, siis odavamast otsast julgeks mööndustega Kingstonit soovitada. Olen küll ise kunagi tellimusena kokku pannud arvuti, millesse valisin eelarvet arvestades jupid ise ning üheks nendest oli Kingstoni SSD. Mõned kuud hiljem oli see SSD surnud ja tuli garantiikorras välja vahetada, jättis Kingstoni SSD-st natuke paha maigu suhu. See oli aga umbes 10 aastat tagasi, kui SSD keskmine töökindlus oligi veel oluliselt halvem, kui tänapäevastel mudelitel.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
31.12.2024 06:08:31
|
|
|
Kaks asja, mida ei tasu kunagi odavate hulgast valida: toiteplokk ja kõvaketas.
Ka kõige parem ketas tahab muidugi varukoopiate tegemist.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2024 08:23:56
|
|
|
SMART viskas välja veateate (Available Spare 4%, Media and data Integrity error counts 2) ehk nagu ma aru saan TBW on ära kasutatud. . |
2 Media errorit on tühiasi. Mul oli Samsungi OEM SSD millel üle 4000 media errori. Siis juba hakkas probleeme tekkima katkiste failidega.
seda lubatud TBW-d ei ole võimalik nii lühikese ajaga täis saada. Andmed kettal ja partitsioon paistavad olevat terved- mis tundub kummaline sest kui TBW on täis ei tohiks enam olla võimalik ka andmeid lugeda/kirjutada. . |
Seda küll. Kaua see SSD sul siis olnud on?
Jutu järgi justkui loetud päevad või nädalad.
Ma ei tea mida ma nüüd teen, üks võimalus on garantii korras lasta välja vahetada, kui müüja nõustub, ent igaljuhul Adatat ma enam ei usalda. . |
Kahtlustan, et kui tootja utiliit näitab, et kõik on ok, siis müüja ei pruugi vahetada. Sõltub müüjast kah aga mul on halvad kogemused Eesti omadega.
Mul on kah üks ADATA (tegelikult küll XPG aga see on nende gaming bränd) SSD ja see on juba aastaid normaalselt toiminud ühegi veata. 4TB kah veel.
Ostad nt 4TB ketta, millel on olulised andmed ja siis ühel hetkel põhimõtteliselt ilma ette hoiatamata oled andmetest ilma, sest kiip annab opsüsteemile valeinfo ja keeldub andmeid lugemast/kirjutamast. . |
Ketta mahul pole vahet. Varukoopiaid peaks tegema sõltumata mahust. 4TB ei ole kuidagi problemaatilisem kui 2TB.
SSD tundub olevat väljamõeldud püsiva sissetuleku tagamiseks. Kiipide töökindlus on nagu on aga kasutajad on sundvaliku ees, sest arvutit tahad kasutada ja nii jäädki neid SSD kettaid ostma. . |
Mul on töötamise lõpetanud kaks SSD'd - Crucial (Micron) MX200 olid mõlemad. See oli veel MLC ajastul. Kaks Samsungi OEM SSD (PM9A1 Gen4) hakkasid erroreid viskama.
Samas on mul kapis virn vanu SSD'sid mis on täiesti töökorras.
Ma ei usalda enam neid turvalisust lubavaid reklaamtekste tootjate lehel. See kõik on lihtsalt "sisuturundus". Reaalsuses pole ühtki garantiid, et ketas lubatud aja vastu peab. Piisab ühest I/O errorist või ketta enda puhvri pidurist, et sekundiga andmetest ilma jääda. |
Consumer mudelitel on ainult nende andmete kaitse mis on juba salvestatud. Enterprise mudelitel on lisatud vastavad komponendid mis kaitsevad ka andmeid mida parasjagu alles kirjutatakse (data at rest vs data in flight).
Olulistest failidest tegin juba eile koopiad ja olen valmis selleks, et tuleb ajutiselt vanale SSD kettale Win tagasi paigaldada. |
Sellised koopiad võiks ikka kord kuus tehtud igalt kettalt.
samas kui lihtsalt image teha siis see pole 1:1 kloon, kui pärast lahtipakkimisel selgub, et mingi fail/windowsi komponent on katki, siis tekitab see probleeme ja Win tuleb üle installida nagunii, ilmselt siis juba puhtalt.. |
On ka võimalik byte by byte kloon teha mis on 1:1 k.a bootloader. Mõistagi tasub peale seda vana välja võtta, kuna windows võib segadusse sattuda sellest kui kaks täpselt sama GUID'ga SSD'd on järgi ühendatud.
meybo kirjutas: |
Kui osta hea ja kvaliteetne SSD, on see kahtlemata töö- ja lollikindlam, kui HDD. Adata puhul müüakse hinda, mitte kvaliteeti. Samsung on üks kallimaid, aga seda ka põhjusega - selle tootja SSD-d on lihtsalt parimad. Mitte ainult reklaamjutu põhjal, vaid ka päriselus.. |
Samsung ei ole kaugeltki enam kvaliteedi etalon. Eriti peale seda kui kunagi nende 840 seeria probleemid olid ja hiljem 980 Pro kulus samuti kiiremini kuni nad parandatud firmware väljastasid.
Minul endal hakkasid ka kaks Samsungi OEM SSD'd erroreid viskama kuni uusima firmware peale lasksin.
Endale SSD-d ostes ma isegi ei kaalu ühtegi teist tootjat peale Samsungi. Ühtlasi on Samsung ainus SSD-tootja, kes valmistab kõik kasutatavad mälukiibid ja ka kontrolleri majasiseselt ise.. |
See on lihtsalt pime usk siis. Minu silmis on samsung palju oma mainet määrinud ja ei vääri enam kõrgemat hinda.
Ühtlasi samsung ei ole ainus kellel on vertikaalselt integreeritud tooteahel. Ka Micron, Kioxia, SK Hynix ja Western Digital teevad sama, kuigi vähemal määral (st rohkem nende mudelitest ei ole täielikult oma toodetest tehtud).
Kui eelarve on väga kitsas, siis odavamast otsast julgeks mööndustega Kingstonit soovitada. Olen küll ise kunagi tellimusena kokku pannud arvuti, millesse valisin eelarvet arvestades jupid ise ning üheks nendest oli Kingstoni SSD. Mõned kuud hiljem oli see SSD surnud ja tuli garantiikorras välja vahetada, jättis Kingstoni SSD-st natuke paha maigu suhu. See oli aga umbes 10 aastat tagasi, kui SSD keskmine töökindlus oligi veel oluliselt halvem, kui tänapäevastel mudelitel. |
Tänapäeval pole ka odavamas otsas enam suurt vahet. Micron, Kioxia, SK Hynix ja WD teevad täpselt samu häid odavaid mudeleid mida julgen soovitada. Ei pea nn "samsungi maksu" maksma iga hinna eest.
Probleeme võib tekkida kõigil.
kaabakas kirjutas: |
Kaks asja, mida ei tasu kunagi odavate hulgast valida: toiteplokk ja kõvaketas.
Ka kõige parem ketas tahab muidugi varukoopiate tegemist. |
Ma ütleks, et see kehtib kõige kohta. Ma ei eelistaks absoluutselt odavaimat üheski kategoorias.
Toide muidugi eelkõige, kuna kehv toide võib olla terve suure hulga probleemide allikas.
Kõvaketas nii kriitiline pole kui regulaarsed varukoopiad tehtud.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.12.2024 13:21:52
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Toide muidugi eelkõige, kuna kehv toide võib olla terve suure hulga probleemide allikas.
Kõvaketas nii kriitiline pole kui regulaarsed varukoopiad tehtud. |
Tegelikult on ketas ka oluline. Toite asendamine on lihtne. Ketta asendamine on ebamugavus ikka kui see pole üks ketas RAID-st isegi kui värske backup olemas. Ja näiteks läpakas ei saa tihti RAID-i teha kuna pole teist ketast kuhugi pista. Sellega võib ikka terve päev minna, et kõik uuesti installida/konfida, andmed backupist taastada jne. Kui backup on veel pilves ja netiühendus mitte just kõige parem, siis palju õnne.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2024 15:04:16
|
|
|
napoleon, Minu kogemus on ikka vastupidine. Vähemalt raua vahetuse osas. Ketta puhul on muidugi ka tarkvaraline pool mis tuleb uuesti üles seada ja see on tõesti tüütu. Seda küll OS ketta puhul. Data ketta puhul on lihtsam. Minul ongi jagatud OS, data, mängud ja video eri ketaste vahel. Video on HDD peal mahu tõttu. Vaevalt kõik neli ühel ajal lähevad ja kui OS tõesti läheb, siis peab ainult ühe ketta üle laskma.
Raua poolest on isegi modulaarset toidet tunduvalt tüütum vahetada. Ketta puhul ainult siis kui see juhtub asuma graafikakaardi all asuvas M.2 pesas ja selleks tuleb kas kaart või isegi CPU jahutus eemaldada kui on suur heatsink.
Eriti vanematel plaatidel millel puudub toolless M.2 kinnitus ja peab selle mõttetu kruviga veel jändama.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
02.01.2025 17:25:14
|
|
|
Head uut aastat kõigile!
@"Tomorrow":
Tänud põhjaliku ja sisuka seletuse eest. Ei hakka eraldi tsiteerima, ent vastan kõikidele küsimustele jooksvalt.
Jah, see õnnetu Adata SSD on vaid 2 kuu vanune. Minuni jõudis kinnises pakendis, kiles nii, et mingit manipuleerimiskahtlust olla ei saa (et oleks müüdud kasutatud seade). Karta on, et garantiist asja ei saa. Tundub scam ja halvamaiguline tegelikult, et nagu tootja utiliidid oleksidki meelega sedasi progetud. Ikka müstika küll, kuidas saab nii olla, et 3. osapoole tarkvara hindab seisundit kriitiliseks, ent tootja oma mitte. Väärtused SMART järgi samad.
Ketta mahu osas pidasin silmas seda, et kellel on suurel kettal palju olulisi andmeid siis neist ilma jääda on ikka väga kurb siiski. Eks sõltub kasutajast ja kelle milline arvuti on, mõne jaoks võib ka mingi väiksemahuline ketas olla väärtuslikum kui nt mõne mänguriarvuti mitmeterabaidine ketas mis on mänge täis.
Sellest Adata kettast bit-to bit kettaklooni ei julge tegelikult teha enam. OK, ma saan aru, et uue klooni TBW-d see ei tohiks mõjutada, aga Windowsil on ju endal ka märge sees, et SMART info järgi ketas halb, pärast loeb selle ka maha ja kirjutab kloonitud Windowsile sisse.
Mis ketta valikusse puutub siis ei teagi. Kõige kallimat ilmselt ei jaksa osta, aga midagi keskpärast, äkki Crucial vms? Enda arvuti standardkonfis oli 512GB Micron sees ja selle Wear level läks tegelikult päris kiiresti 100%-lt 94%. Olen kursis, et Wear levelit mõjutab ka SSD firmware, nii et selles osas ilmselt on loterii iga tootja puhul olemas, et kui Firmware vigane (ja mis kõige hullem,kui FW upgrade ebaõnnestub vms) siis võib halba õnne oodata igalt tootjalt. Kettaid müüakse ju sisuliselt AS IS ja keegi tegelikult ei võta mingit vastutust kui midagi juhtub.
Mul on teooria (lootma peab), et Available Spare valepositiivne kirje on puhtalt informatiivne (ketas ise tegelikult OK) ja tegelikkuses rakendub see 4% spare alles siis kui TBW päriselt sellise tasemeni jõuab. Hetkel on kirjutatud 3710GB ehk siis 3.71TB . Tootja lubab, et TBW on 1200TB. 4% 1200TB-st Peaks olema 48TB. Ehk siis teoreetiliselt ma peaks saama veel tegelikult päris palju kettale kirjutada enne kui see 4% wear level rakendub eeldusel, et CrystalDiski SMART raport on õige. Kui hästi läheb jõuan veel seda ketast kasutada kuni uue ostan. Aga Adata jääb nüüd raudselt valikust välja. Ma ei tea, millal see TBW täis saab, ent loodan, et ma saan ketast kuni uue muretsemiseni kasutada. Failidest hakkan muidugi nüüd sagedamini koopiaid tegema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Optimist
HV veteran

|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
09.01.2025 18:25:04
|
|
|
Ma lisan omalt poolt, et mul seni üks ADATA (gammix S50 lite ) SSD m.2 2TB lõpetas töötamise. Ca 2-3 aastat vist oli. Lampi läks health alla ja ise olin veidi loll, et kohe varundama ei hakanud. Kui SSD health näitab alla 70%, siis minu jaoks kogemusest nüüd on ohumärk, et võib pekki minna üsna varsti. Mul vist näitas viimasena mingi 60% health ja siis kustus ära. See ei jooksegi väga alla enne annab otsad. Tulemus oli see, et paar korda kuvas ja device manager suutis leida aga siis hiljem mitte. Data olulisus ei olnud (mängud jne mille sain taastada uuele).
Peale seda jälgin tihti healthi. Nii kui kukub, siis kohe varundada ja jätta pahna jaoks juhul kui garantii periood kestab.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
09.01.2025 18:31:28
|
|
|
990 Pro 1TB hetkel kirjutatud 68,47TB. Health on 87% ja PoT on 346 päeva.
Selle spec väidab 600TBW, seega praeguse kulumisastme juutes (~70TB aastas) on kogukestvus ~8,5 aastat ja arvestades seda, et üks aasta on läbi, siis veidi enne 2033 peaks olema kutu omadega.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|