Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
47%
 47%  [ 50 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
19%
 19%  [ 21 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 27 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
7%
 7%  [ 8 ]
hääli kokku : 106

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 14.10.2024 14:26:12 vasta tsitaadiga

sukelduja, mina634, uuritakse näiteks 6 parameetrit, iga parameeter v6i omada näiteks 4 kuni 14 erinevat tulemust. näiteks pH väärtus, värvuse muutus, sademe teke jms. Enamasti on tulemus suht sarnane ja mul on p6hjad ning tektstijupid eelnevalt valmis kirjutatud v6i kasutan varasemat teksti. Aeg-ajalt pean siiski ise juurde kirjutama, mis on ajamahukas tegevus, mille ma tahan LLM teha anda.

VBA oleks üks v6imalus. ChatGPT suudab suht edukalt tekstijuppe genereerida. V6imalik, et VBA@excel on lihtsam lahendus, kui lambist LLM treenimine. Tegelikult ma tahaksin, et mudel natuke enamat suudaks. Huggingface' ei ole ma sobivad Dataset' leidnud, mida kasutada. Samas ChatGPT suudaks ise Dataset' genereerida. Kuid ma kardan, et minu väga p6gusad teadmised phytonis saavad siin piiravaks faktoriks.

OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 15.10.2024 03:19:30 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
OPollo, see, millele sa viitad, on doomscrolling. Tegevus, mille käigus sa ennast endalegi märkamatult vanden6uteooriatega kurssi viid.

Sina oled siin juba ennast tõestanud päss, misiganes KA huumor sulle ei meeldi, on automaatselt konspiratsiooni teooria. Lase 3 boosterit otsa, äkki tuleb huumorisoon tagasi, tglt proovi selle GPT või LGTSV????!!!++-ga, kuidas nii debiilseid vastuseid mitte genereerida icon_wink.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 21.10.2024 14:05:39 vasta tsitaadiga

Ülesanne:
tsitaat:
Task: Analyze the given text.
1) Summarize the provided text in 2-3 sentences.
2) Identify 2-5 relevant keywords from the text.
3) Generate three questions related to the text. The answers to these questions must be present within the text.

The hallmark of B-cell leukemia/lymphoma diagnosis by gene rearrangement studies is the demonstration of clonal patterns of rearrangement in the DNA of the immunoglobulin loci. These rearrangements are a normal part of the maturation of all B-lymphocytes, as a means to expand the repertoire of produced antibody specificities, so that a finite number of genes can ultimately encode an almost limitless number of antibodies capable of responding to the wide variety of epitopic insults to which the body is prone during life. Once a particular rearrangement occurs in an individual lymphocyte (typically on only one allele, the remaining is fixed by the principle of “allelic exclusion”), all the daughter cells of that lymphocyte will contain the same rearrangement pattern forming a subclone. Because of the tremendous number of possible rearrangements, the subclones in a normal or reactive (nonmalignant) specimen (blood, bone marrow, lymph node, etc.) will span the entire range of DNA patterns with no single subclone represented in a high enough percentage to be detectable by the standard methods of analysis.

Summary:
Spoiler Spoiler Spoiler

Keywords:
Spoiler Spoiler Spoiler

Questions:
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Task: Here are the responses from four different LLMs to the question presented above. In your opinion, which model handled the task best?

Discussion:
Spoiler Spoiler Spoiler

pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 29.11.2024 16:20:50 vasta tsitaadiga

natuke veel ja avastad selle tõpra telefonis oma tuttavaid sebimas ja pangaülekandeid tegemas... icon_smile.gif

https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/googlei-tehisintellekt-gemini-oskab-varsti-suhelda-teiste-appidega/
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.11.2024 14:03:59 vasta tsitaadiga

Google võib seal niigi sobrada, OS eest ei saa eriti midagi ära peita.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.11.2024 19:19:40 vasta tsitaadiga

napoleon, Ühel hetkel oleme pabermärkmiku juures tagasi ja helistades toksime numbrit nagu vanasti.
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 05.12.2024 14:11:03 vasta tsitaadiga

Küsimus: Why does the CCP repress the Uyghur minorities?

Spoiler Spoiler Spoiler

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 05.12.2024 15:41:21 vasta tsitaadiga

https://novaator.err.ee/1609542127/tehisaru-seljatas-maailma-parimaks-peetud-ilmaprognoosi-mudeli
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pindit
HV vaatleja

sõnum 13.12.2024 14:04:22 vasta tsitaadiga

Lifetime access OpenAI, Meta AI, Google Gemini, and more for $30
https://www.popsci.com/sponsored-content/lifetime-access-ai-models-sponsored-deal/

Mida sellest arvata?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 13.12.2024 17:09:18 vasta tsitaadiga

Võid ju proovida aga "one time payment for life" mingi online teenuse puhul on BS igast asendist. Isegi juhul, kui see keskkond ainult koondab ühele saidile kokku eri AI tööriistad ja nende tööriistade eest pead ise veel eraldi maksma. Ainult tolle saidi igavesti ülalpidamine ühekordsete maksetega ei ole väga tulutoov ärimudel.
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 14.12.2024 19:51:13 vasta tsitaadiga

Minu meelest pole mõtet proovida. Maksan ChatGPT premiumi eest 20 dollarit kuus, nemad lubavad 30 eest liffetime accessi anda? Ja muu pudi-padi veel pealekauba. HUvitav, miks peaksid nad kõik seda võimaldama? Isegi kui süsteem kuu-kaks töötabki, löövad seejärel peremehed puugil jalad alt. Aga kõige tõenäolisemalt on üleüldse tegu kaardinumbrite kogumisskämmiga.
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2024 16:15:31 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Aga kõige tõenäolisemalt on üleüldse tegu kaardinumbrite kogumisskämmiga.

AI ei anna vastuseid ? icon_lol.gif
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 16.12.2024 00:28:49 vasta tsitaadiga

OPollo, AI on nagu tööline kes ei annagi vastuseid, vaid täidab talle etteantud ülesandeid. Seejuures peab tööandja oskama tunnetada, millistes piirides saab töötajat usaldada, mida ta oskab ja kus on parem ise teha. Ja täpne juhendamine on igal juhul vajalik. Ja kui nüüd mõelda, et küllaltki hea kvalifikatsiooniga töötaja on kõigest 20 dollari eest kuus, siis tundub, et orjanduslik kord on tagasi icon_smile.gif Või mis me nüüd räägime - 20 dollari ees ei saaks ükski ori söönuks.
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 22.12.2024 15:01:24 vasta tsitaadiga

M6ne päev eest avaldas IBM Granite LLM 3.1 versiooni. V6rreldes eelmise, 3.0 versiooniga on 3.1 pea poole väiksem 8,09GB vs 4,6GB
https://www.ibm.com/new/announcements/ibm-granite-3-1-powerful-performance-long-context-and-more

Prompt: What is the role of Th1 lymphocytes in the pathogenesis and development of atopic dermatitis? Please provide a brief summary in 4-5 sentences.
Spoiler Spoiler Spoiler

Prompt: Based on the provided text, how does the imbalance of skin and gut microbiome influence the development of atopic dermatitis?
Please provide a brief summary in 4-5 sentences.
Spoiler Spoiler Spoiler

Teksti analüüsis, annab 3.1:8B paremaid vastuseid, kui vanem versioon.
Et täpne olle, pean aga mainima, et 3.1:8B hakkas eile totaalselt segast peksam, poole lause pealt väljastas totaalset jama. Hommikul töötas jälle normaalselt.

Muid v6imekusi ma testinud ei ole.

OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2024 16:27:24 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:

Et täpne olle, pean aga mainima, et 3.1:8B hakkas eile totaalselt segast peksam, poole lause pealt väljastas totaalset jama. Hommikul töötas jälle normaalselt.

Mine tee jõulupraadi parem, AI ei asenda vanaema retsepte !
Segast peksavad inimesed, kes toidavad AI-d, mitte AI ! icon_wink.gif icon_lol.gif
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 22.12.2024 17:43:37 vasta tsitaadiga

Aga google willow töötab koos paranduskoodidega paremini ja täpsemalt kui ilma paranduskoodideta. Võimsus natuke väheneb aga arvutused on täpsemad.

Ja ChatGPT annab palju täpsemaid vastuseid. Praegu on see veel nii.

Nad vajavad paranduskoode. icon_lol.gif
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 22.12.2024 20:45:13 vasta tsitaadiga

mina634, Mis paranduskoode ja kuhu sa paned?
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 22.12.2024 21:04:17 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
M6ne päev eest avaldas IBM Granite LLM 3.1 versiooni. V6rreldes eelmise, 3.0 versiooniga on 3.1 pea poole väiksem 8,09GB vs 4,6GB
https://www.ibm.com/new/announcements/ibm-granite-3-1-powerful-performance-long-context-and-more

Prompt: What is the role of Th1 lymphocytes in the pathogenesis and development of atopic dermatitis? Please provide a brief summary in 4-5 sentences.
Spoiler Spoiler Spoiler

Prompt: Based on the provided text, how does the imbalance of skin and gut microbiome influence the development of atopic dermatitis?
Please provide a brief summary in 4-5 sentences.
Spoiler Spoiler Spoiler

Teksti analüüsis, annab 3.1:8B paremaid vastuseid, kui vanem versioon.

Pane sama asi googlesse. icon_smile.gif
Ja saad vastuseks terviklikud artiklid.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 22.12.2024 21:31:12 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Pane sama asi googlesse. icon_smile.gif
Ja saad vastuseks terviklikud artiklid.

Terviklikud artiklid on mul juba olemas. Mind huvitab, milleks väikesed mudelid v6imelised on ja kuidas ma saaksin neid vajadusel kasutada. P6him6tteliselt teevad ChatGPT v6i Claude sama töö ära. Kuid see eeldab andmete üleslaadimist kuhugi. Andmekaitse seisukohast ei ole see igakord optimaalne.

Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.12.2024 14:24:07 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 737 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 556
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.12.2024 15:53:31 vasta tsitaadiga

Vaatasin ühte üsna vana filmikroonikat Pariisist ja hakkas silma põnev monumentaalne kahe tormiga ehitis, mida ise ei mäleta, et näinud oleksin. Tegin screenshoti ja pistsin ChatGPT-le ette, küsimusega mis koht see selline on. ChatGPT teadis kohe, et tegu on Palais du Trocadéro-ga, mis ehitati 1878 aasta maailmańäituse jaoks ja tõmmati kolmekümnendatel jälle maha. Ikka täiesti müstika, kuidas AI kõik ära õppinud on...
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 27.12.2024 00:46:26 vasta tsitaadiga

perenoel, ega nad ilmaasjata virise, et ei ole enam vabalt kättesaadavaid andmeid, millega mudeleid treenida. Nagu ma aru saan, siis sünteetiliste andmetega treenimine ei ole optimaalne.

---

Ma vaatan, et LLM treeningandmestiku koostamine on oluliselt kompleksem ülesanne kui ma algul arvasin. Juturoboti koostamine stiilis (all) on lihtne, kuid sealt edasi läheb keeruliseks. icon_neutral.gif

{
"Prompt": "mis värvi on taevas?
"Answer": "taevas on sinine"
}

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.12.2024 19:35:30 vasta tsitaadiga

degrass, Seal tuleb ju see probleem, et prompt, millele anda sama vastus, võib tulla erinevate variatsioonidega. Essmapilgul piisab, kui samas lauses on sõnad värv ja taevas,et anda sellele ühtne vastus. Aga kui küsitakse hoopis nii: mis tooni on päevalaotus? Või: misssugune on firmamendi jume? Lihtne vastus on ikka sama. Aga nüüd on vaja see vastus veel stiliseerida ning siin on variante palju enam.

PS Avastasin, et ChatGPT on äpis eesti keeles verbaalselt rääkima õppinud. Näitasin täna kellelgi võimalusi, tehes äpi lahti. Ja äkitselt pistis ChatGPT vahele: "Mul on rõõm kuulda, et minust palju kasu on, kuid tegelikult ma räägin eesti keeles ka." Seejuure, täiesti korralikult, ainult tuntav ameerika aktsent on juures. Umbes nagu kui ameeriklane eesti keele B2 tasemel ära on õppinud. Ja nüüd ongi nii, et võib täiesti rahulikult keelte vahel ühelt teisele ümber lülituda ning samuti saab äppi kasutada tõlkimiseks. Kahepoolne tõlkimine ei kippunud kahjuks hästi õnnestuma. Mitte kuidagi ei saa temaa kaubale, et keeles x öeldut saaks korratud keeles y ja vastupidi. Esiteks kipub ta ise suhtlema, siis teatab inglise keeles vahele, et "my guidlines won't allow to talk about this", kusjuures tõlkimist vajav küsimus oli "Mis kell on?" Samas, suurepäraselt võib teda kasutada keeleõppe praktikaks. Ta räägib ja kuulab, vajadusel parandab, annab tõlkevastused sõnadele ja võljenditele suvalises sihtkeeles jne. Ma muidugi ei tea kõikide keelte osas - proovisin eesti, inglise ja prantsuse.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2024 21:00:29 vasta tsitaadiga

Ma oskan eesti keelt tänu treeningandmetele, mis sisaldasid eestikeelset teksti, ja keeletehnoloogiale, mis võimaldab mul mõista ja vastata eri keeltes. Kasutan masinõppe mudeleid, et analüüsida teksti tähendust, grammatikat ja sõnavara, ning seejärel koostan vastused vastavalt kontekstile.

Kui sul on konkreetseid küsimusi eesti keele kohta või soovid midagi arutada, olen hea meelega abiks! 😊

ChatGPT
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 31.12.2024 00:50:19 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
degrass, Seal tuleb ju see probleem, et prompt, millele anda sama vastus, võib tulla erinevate variatsioonidega. Essmapilgul piisab, kui samas lauses on sõnad värv ja taevas,et anda sellele ühtne vastus. Aga kui küsitakse hoopis nii: mis tooni on päevalaotus? Või: misssugune on firmamendi jume? Lihtne vastus on ikka sama. Aga nüüd on vaja see vastus veel stiliseerida ning siin on variante palju enam.

Mis?
Küsimuse/vastuse kujul mudeli treenimine on, nagu ma aru saan, üks v6imalus LLM treenimiseks. Sa pead etteantava tekstimassivi kuidagi jupitama ja mudelile loetavaks tegema. Nagu ma aru saan, s6ltub vastus treeningandmestiku kvaliteedist ja mahust, millega mudelit treeniti.

https://techcrunch.com/2024/12/27/why-deepseeks-new-ai-model-thinks-its-chatgpt/

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 33, 34, 35  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.