Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
olc
HV Guru

|
05.12.2024 12:03:41
|
|
|
vihik3 kirjutas: |
Mida soovitate, mul umbes 50 masinat ühes ettevõttes I5-6xxx protsessoritega W10 peal. Kas lükata käsitsi rufusega w11 peale või peaks stabiilsuse ja mugavuse mõttes nõudma minimaalselt 8 seeria protsessoritega masinaid viidates w11 dokumentatsioonile min nõuetele? |
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.12.2024 12:49:26
|
|
|
Mida soovitate, mul umbes 50 masinat ühes ettevõttes I5-6xxx protsessoritega W10 peal. Kas lükata käsitsi rufusega w11 peale või peaks stabiilsuse ja mugavuse mõttes nõudma minimaalselt 8 seeria protsessoritega masinaid viidates w11 dokumentatsioonile min nõuetele? |
Alustad soovitusega need enne W10 aegumist välja vahetada. Tihtipeale sellest on vähe abi ja ikka peab põlve otsas midagi majandama. Siis paned W11 peale ja lükkad sellega aasta jagu aegumise edasi. Feature updatesi need masinad tõenäoliselt automaatselt ei saa ja igal feature versioonil on oma EOL. Lõpuks tuleb ikka need masinad välja vahetada aga trikitamisega saab tähtaega nihutada.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
05.12.2024 13:42:29
|
|
|
Kuna 6. seeria prose on üsna veerepealne, siis hääletaksin igal juhul arvutite välja vahetamise poolt, kui see valikus on. 50 arvutit on suhteliselt suur kogus ja ilmselt oleks IT halduskoormuse optimeerimise huvides mõistlik nii süsteemi kui ka riistvara uuendus läbi viia ühes laines.
|
 |
Sysirlpie
HV vaatleja
|
05.12.2024 13:45:26
|
|
|
Endal umbes täpselt sama olukord, ettevõttes. Vahetame kõik arvutid mis ametlikult ei toeta Windows 11-te. Ettevõttes võiks tõesti by the book neid asju ideaalis teha. Kuna suurem hulk arvuteid ka. Kui Microsoft otsustab "bypass"-id ära patchida siis on vesi ahjus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.12.2024 13:49:17
|
|
|
woox2k kirjutas: |
Alustad soovitusega need enne W10 aegumist välja vahetada. Tihtipeale sellest on vähe abi ja ikka peab põlve otsas midagi majandama. Siis paned W11 peale ja lükkad sellega aasta jagu aegumise edasi. Feature updatesi need masinad tõenäoliselt automaatselt ei saa ja igal feature versioonil on oma EOL. Lõpuks tuleb ikka need masinad välja vahetada aga trikitamisega saab tähtaega nihutada. |
Jep, ma just tegin sama mõned päevad tagasi ülemusega aru pidades.
Feature update'i tõenäoliselt ei saa, nii et vähemalt aasta võiks välja vedada. Kui veab, siis mingi knihviga võib saada (nagu praegu veel saab 24H2), aga sellele ei saa kindel olla ega lootma jääda selle peale. Clean install on liiga tülikas iga aasta korrata tervele masinapargile ja ka selle paigalduse võimalikkusele tulevikus ei saa lootma jääda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.12.2024 19:49:37
|
|
|
olc kirjutas: |
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud. |
Ma tegin nii 23H2ga ja nüüd ütleb feature update, (24H2 peale minemiseks) et käi sinnasamusesse oma masinaga, see ei toeta W11 ja uuendust me ei anna.
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.12.2024 21:01:45
|
|
|
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud. |
Ma tegin nii 23H2ga ja nüüd ütleb feature update, (24H2 peale minemiseks) et käi sinnasamusesse oma masinaga, see ei toeta W11 ja uuendust me ei anna. |
Sa siis ei proovinud mu soovitust? Mul töötas update perfektselt kahel masinal, ainult teisel tekkis äge radeoniit. See rohkem AMD kapsaaiast pärit.
Enne võiks full backupi teha. Võiks teha nii või naa, ka ilma häkita uuendamisel.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.12.2024 09:04:06
|
|
|
Sisuliselt on nii, et kui tahad vanemate arvutitega Windows 11 kasutada, siis pead arvestama, et igal aastal korra puhas install, kui upgrade uuele versioonile tuleb. Kodukasutajale on see savi, ärikeskkonnas jama. Lisaks võib järgmisel aastal Microsoft tulla välja uue piiranguga, millega enam Rufuse ega muu ussirohuga mööda ei saa.
Aga AMD ja Windows. Jumalauta, ma tahan AMD kasutada, sest soodsam ja jahedam ja kiirem ja parem võrreldes uute Inteli analoogidega, aga see driverite kepp ja käpikud. Nüüd default installikas sinna võrgu juurde jõudes ei näe WiFi võrke. Küsib driverit. Tootja kodulehelt ette söödetud driverid ei sobi mitte mingil kujul. Loomulikult netipesa enam pole. oobe\bypassnro toob samasse kohta tagasi. Tund aega katsetasin erinevaid variante lihtsalt huvi pärast. Lõpuks võtsin USB-C - LAN adapteri ja sellele võrgukaabel taha. Vaatasin, mida sealt edasi pakub. Kuna oobe\bypassnro oli tehtud, siis Microsofti kontot ei pakkunud. Tuli uus ikaldus - downloading updates
30 minutit + üks restart ja sain lokaalse konto akna ette. Jätkus normaalne install ja seadistamine. AMD puhul normaalse all pean silmas driverite keberniiti.
Ma ei saa aru, kuidas on juba varsti paarkümmend aastat ühe kiibitootja driveritega Microsoftil endiselt lappes. Mis seal võrreldes Inteliga nii erilisemat on? Või Intel maksab, et AMD-ga sellised ikaldused oleks Windowsi all?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Aeg maha 1p
|
06.12.2024 09:14:35
|
|
|
Eks kunagi Windowsi mõjuvõim oli suurem kui täna, ehk sai rauatootjaid oma pilli järgi kergemini tantsima, pannes nad draiverite sertifitiseerimise järjekorda. Tänapäev, koos Apple ja Androidi eduga on maailma laiemaks venitanud ja rauatootjate jaoks Windowsi pitsitamine ei ole enam elu-surma küsimus, vadi rauatootja saab ka Microsoftilt vastu küsida - millega aitad, kui tahad, et meie raud Windowsi ka toetaks ja me oma rauaga Windowsi levitaks.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.12.2024 10:44:57
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Sisuliselt on nii, et kui tahad vanemate arvutitega Windows 11 kasutada, siis pead arvestama, et igal aastal korra puhas install, kui upgrade uuele versioonile tuleb. |
Dogbert siin nagu varem jagas õpetust kuidas saab ilma clean installita sai feature update paigaldatud.
Lisaks võib järgmisel aastal Microsoft tulla välja uue piiranguga, millega enam Rufuse ega muu ussirohuga mööda ei saa. |
Viitsid täpsustada?
Aga AMD ja Windows. Jumalauta, ma tahan AMD kasutada, sest soodsam ja jahedam ja kiirem ja parem võrreldes uute Inteli analoogidega, aga see driverite kepp ja käpikud. Nüüd default installikas sinna võrgu juurde jõudes ei näe WiFi võrke. Küsib driverit. Tootja kodulehelt ette söödetud driverid ei sobi mitte mingil kujul. Loomulikult netipesa enam pole. oobe\bypassnro toob samasse kohta tagasi. Tund aega katsetasin erinevaid variante lihtsalt huvi pärast. Lõpuks võtsin USB-C - LAN adapteri ja sellele võrgukaabel taha. Vaatasin, mida sealt edasi pakub. Kuna oobe\bypassnro oli tehtud, siis Microsofti kontot ei pakkunud. Tuli uus ikaldus - downloading updates
30 minutit + üks restart ja sain lokaalse konto akna ette. Jätkus normaalne install ja seadistamine. AMD puhul normaalse all pean silmas driverite keberniiti. |
Prose ja Wi-Fi siis AMD? GPU on integreeritud või kuidas selle draiveritega on? Ma olen siit lugenud, et ka selle osas tahab WU pidevalt vanu paigaldada ja teeb asju katki.
Või Intel maksab, et AMD-ga sellised ikaldused oleks Windowsi all? |
Wintel Inside
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.12.2024 11:23:23
|
|
|
Elitebook 645 G8, G10, G11. Ryzenid kõik, ühel mingi MediaTeki WiFi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
06.12.2024 13:36:08
|
|
|
Betamax, vist linuxil kah mingite distrodega AMD prose puhul oli jama? Igatahes jah, paljud testid ikka AMD kasuks , ryzenit kui mainida. See tervisele ka parem, kui kogu aeg ventilaator ei huuga
_________________ dell somm ding mi poi |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.12.2024 14:12:01
|
|
|
AMD-l on Radeon ja selle draiveriprobleemid ja draiveripoliitika (arendus, legacy tugi jms) pärit ju ATI-lt. Ikaldus ATI ajal ja ikaldub AMD ajal edasi. Toetatakse ainult kõige uuemat rauda ja vahel juba enne kui graafikakaart 5 aastat vanaks saab, hakkab keberniit - radeoniit pihta. Linuxi jaoks on justkui open source draiver olemas, aga see teotab ainult mingit üldist kiirendust ja ATI raua saladustesse seda ligi ei lasta, selleks on ATI enda keberniitbinaari vaja.
Kui tahad pikka toimivat draiverituge, siis hoia AMD graafikast parem eemale
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
06.12.2024 17:35:51
|
|
|
laurx, mul praegu probleeme pole, sest inteli proset enam pole
_________________ dell somm ding mi poi |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
06.12.2024 18:13:26
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ma tegin nii 23H2ga ja nüüd ütleb feature update, (24H2 peale minemiseks) et käi sinnasamusesse oma masinaga, see ei toeta W11 ja uuendust me ei anna. |
Sa siis ei proovinud mu soovitust? Mul töötas update perfektselt kahel masinal, ainult teisel tekkis äge radeoniit. See rohkem AMD kapsaaiast pärit. |
Ei ole veel, see varasem install. Ma ei ole vahepeal rohkem süvenenud masinate uuendamisse.
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
07.12.2024 19:10:07
|
|
|
Üks positiivne asi kah seoses 24H2 uuendusega. Varem oli TextInputHost.exe poolt avatud 3 tmp faili, mida ei saanud kustutada. Ühe eelneva uuendusega jäi neid 2 ja pärast 24H2 installi on kõik kadunud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.12.2024 19:29:19
|
|
|
Windowsi upgrade'ide positiivne pool - programmide trialid resetitakse. Eelduseks, et need on eelnevalt uninstallitud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.12.2024 01:21:55
|
|
|
Windows 11 oma probleemidega.
Spoiler 
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.12.2024 09:35:14
|
|
|
Micropatching service releases fix for a zero-day vulnerability affecting three Windows generations (Update)
https://www.techspot.com/news/105903-micropatching-service-releases-fix-zero-day-vulnerability-three.html
tsitaat: |
The bug affects all Windows Server and Workstation versions from Windows 7 and Server 2008 R2 to the latest, fully updated Windows 11 24H2 and Server 2022 |
tsitaat: |
The micropatch for the NTLM zero-day flaw will remain free until Microsoft has provided an official fix. This patch is the third zero-day vulnerability 0patch recently found and reported to Microsoft, and Redmond has ignored them all. There are also three other previously disclosed NTLM-related flaws that Microsoft has not fixed, for which 0patch currently offers free updates. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |