Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
20.11.2024 23:21:59
|
|
|
Spoiler 
on see ise siis raske teha ja kui see ära teha kas siis saab installima hakata windows 11 kas siis upgrade või puhta installi teha ? Ma saan aru et pean siis minema bios-i ja lülitama sisse mingi secure boot-i milleks seda vaja on ka kui selle teed midagi nässu ei lähe ? Kui on see ise ise tehtav ma ei hakka siis kedagi tüütama ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
21.11.2024 15:28:15
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Microsoft introduces Windows "Quick Machine Recovery" to prevent another CrowdStrike-like incident |
Ilus jutt aga mida see tehniliselt tähendab? Bootloader ronib juba netti, et saaks uuendused kätte? (Või teeb see seda juba niigi?)
VM neile hirmsasti meeldib. Äkki oleks mõistlik üldse Windows kogu täiega VMks teha mingi eraldi eriti lukus hypervisori peale. Igasugusest OS tasemel katastroofist taastamine oleks sellisel juhul eriti lihtne.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
22.11.2024 10:08:32
|
|
|
laurx kirjutas: |
Betamax pakkus sulle, et teeb.
Jah, on küll ise tehtav. |
Miks postitused ära kustutakse siis kas keegi ei oska siis öelda miks ma ei saa seda secure booti nii lülitada et see sobiks win 11 installiks võib olla ostsin siis siit foorumist vigase arvuti
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
22.11.2024 10:24:18
|
|
|
laurx, tänud aga üks kiire küsimus miks mul neid firmware settinguid ei ole siis ? Kirjutasin dreamloverile ka loodan et tal on aega ja viitsiimist tegeleda kui ehk mingi arvutifirma tegeleb sellise asjaga ? Sest ise ei ole kahjuks nii pädev et saal biosis surfata ja sisse välja kõike lülitada
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
22.11.2024 13:39:17
|
|
|
Ei see lauaarvuti …lihtsalt kummaline mis moodi peaks muutma kui vajaliku kohta selle muutmiseks ei ole teeks selle klõpsu ära siin mangumise asemele
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
22.11.2024 13:47:34
|
|
|
Google "<emaplaadi mudel> bios enable secure boot" ei aidanud siis kuidagi?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
22.11.2024 14:01:41
|
|
|
Gap, Sul võibolla Win paigaldatud kettale MBR, mitte GPT partitsiooniga või siis on BIOS's CSM/Legacy Boot sisse lülitatud. Secure Booti jaoks peab CSM olema Disabled.
UEFI Firmware Settings ongi BIOS. Lihtsalt MS nimetab seda nii.
Jooksuta parem seda: https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/latest/download/WhyNotWin11.exe
Pane screenshot siia. Siis näeb ära mis seal punane on ja ei pea siin mõistatama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
22.11.2024 17:56:06
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Gap, Sul võibolla Win paigaldatud kettale MBR, mitte GPT partitsiooniga või siis on BIOS's CSM/Legacy Boot sisse lülitatud. Secure Booti jaoks peab CSM olema Disabled.
UEFI Firmware Settings ongi BIOS. Lihtsalt MS nimetab seda nii.
Jooksuta parem seda: https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/latest/download/WhyNotWin11.exe
Pane screenshot siia. Siis näeb ära mis seal punane on ja ei pea siin mõistatama. |
ma korra veel postitan siia... vabandan väga kui Tomorrow on näinud siis võite ära kustutada ....
aga selline värk siis :
Spoiler 
et ma ei tea kirjuta kasvõi privva et mis puudu on ... teen pärast bios upgrade ka ära ... püüan vähemalt Tahaks ka lihtsalt nii väga win 11 lõpuks proovida... lihtsalt jama et peab mingite muude asjadega enne veel tegelema et ta laseks üldse installida seda win11 ....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2024 18:00:31
|
|
|
Sest sul on arvuti BIOSis sellises režiimis praegu, mis on sisuliselt mõeldud Windows XP või 2000 installimiseks.
BIOSis tuleb need ümber lülitada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.11.2024 18:05:09
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Sest sul on arvuti BIOSis sellises režiimis praegu, mis on sisuliselt mõeldud Windows XP või 2000 installimiseks.
BIOSis tuleb need ümber lülitada. |
Siis see masin enam ei buudi kah, ketas on MBR partitsiooni tabeliga.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
dwert123
HV vaatleja
|
22.11.2024 18:06:44
|
|
|
Sa pead MBR2GPT tegema, enne backupi failid ära igaks juhuks.
BIOS-is/UEFI-s tuleb Legacy boot/CSM panna off/disable, olenevalt mis emaplaat või läpakas või prebuilt sul on.
Gigabyte puhul tuleb Secure boot peidust välja menüüvalikus alles siis kui CSM on välja lükatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
22.11.2024 18:16:22
|
|
|
Etz kirjutas: |
Siis see masin enam ei buudi kah, ketas on MBR partitsiooni tabeliga.  |
kui ümber lülitada miks ta ei buudi siis enam ??
dwert123, ohh issand ma ei oska selliseid asju teha
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.11.2024 18:18:16
|
|
|
Gap kirjutas: |
kui ümber lülitada miks ta ei buudi siis enam ??  |
Hästi lihtsustatult, ei suuda enam ketast lugeda.
Kui asju õiges järjekorras teha ja ketas kõigepealt ringi konvertida ja alles siis Boot mode ära muuta, saab seda vältida.
Aga kuna paljalt BIOS’es toimetamine valmistab sulle raskusi, tee parem andmetest backup ja vii see masin kellelegi, kes teab mida ta teeb.
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2024 18:30:53
|
|
|
Well, siis on tal ehk motivatsiooni ise rohkem uurida.
Pakkusin juba ammu välja, et võib minu kätte selle tuua. Panen puhtalt ja korralikult seadistatud BIOSiga Windowsi peale. Kel janu, sel jalad. Mina kedagi taga ajama ei hakka
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.11.2024 18:33:20
|
|
|
Well, siis on tal ehk motivatsiooni ise rohkem uurida.
Pakkusin juba ammu välja, et võib minu kätte selle tuua. Panen puhtalt ja korralikult seadistatud BIOSiga Windowsi peale. Kel janu, sel jalad. Mina kedagi taga ajama ei hakka  |
Betamax,
Aga milles siis probleem, endiselt veel on?
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.11.2024 15:44:55
|
|
|
Tunnike tööd ja korras. BIOSist seadistused õigeks (Secure Boot, UEFI jne), puhas Windowsi install koos uuendustega, BIOSi uuendus (see maeiteamitmes Inteli ikalduse patch "Intel microcode 0x12B").
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
25.11.2024 18:26:26
|
|
|
sain ''uue'' arvuti täna, varsti läheb istallimiseks. Ehk Dell pangetab vähem, kui HP
Mis see oobepswrd oligi ja kuda seda sisestatakse?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
25.11.2024 18:37:02
|
|
|
No eelmisel lehel ju on
Oh jummel. Shift + F10 ja oobe\bypassnro |
ma vist teeks pigem rufusega installika, saab mingi hulga lollust juba enne installi kinni panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
25.11.2024 19:06:10
|
|
|