Miks hämmastab? Inimesed valivad ikkagi mitmete objektiivsete parameetrite alusel. Hind on ka üsna oluline kompoment võttes arvesse kui kiiresti veel on kasvanud vimase 4 aastaga uute videokaartide hinnad. Üsna kindel, et Nvidia keevitab järgmise seeriaga veel hinda otsa. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Oli vist aasta 97 kui mul oli mu elu ainukene ATI kaart, 4MB ATI Rage, pärast seda Riva TNT II 32MB ja edasi kõik NVIDIA omad ja ausalt öeldes ei näe ma ühtegi põhjust ka, miks peaks tagasi AMD poole vaatama, ju olen siis fännboi. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Oli vist aasta 97 kui mul oli mu elu ainukene ATI kaart, 4MB ATI Rage, pärast seda Riva TNT II 32MB ja edasi kõik NVIDIA omad ja ausalt öeldes ei näe ma ühtegi põhjust ka, miks peaks tagasi AMD poole vaatama, ju olen siis fännboi.
Kirjelduse järgi oled äärmisel juhul fänn. Võibolla isegi mitte seda, kuna fänn olemine eeldab ikkagi iga seeria ostmist ja ootamist.
See kes tiksub harjumusest sama tootja toodete peal ja pole probleeme kogenud aga samas ka ei oota ega osta spetsiaalselt iga uut seeriat.
Fännboi näol on tegu ebaratsionaalse inimesega kes tegutseb enda huvide vastaselt:
Soovides "konkurentide" kadumist. Andmata endale aru, et see viib monopoli, stagnatsiooni ja kõrgemate hindadeni ka tema enda jaoks.
Kõik teised tooted on tema meelest alati kehvema kvaliteediga. Kui pole siis leiab mingi väljamõeldud põhjuse või vandenõuteooria miks konkureeriv toode talle ikka ei sobi.
Ei näe oma lemmikus kunagi ühtegi viga ega eksimust. Kui panna talle artikkel nina ette, siis väidab, et see oli väike asi, esines väikesel hulgal inimestest või et need kellel see probleem esines olid ise süüdi.
Võtab kriitikat oma lemmiku pihta isikliku rünnakuna tema vastu.
Faktide asemel kasutab vaidlustes teise poole kohta ebatsensuurseid sõnu. Andmata endale aru, et see näitab tema enda "taset".
Pole võimalik ratsionaalsete argumentidega võimalik veenda midagi muud ostma. Leiab alati mingi konksu.
Ostab alati "oma" lemmiku seeria kõige kallima või peaaegu kõige kallima mudeli.
Vaatab ülevat alla isegi teistele tema lemmiku ostjatele kes ei osta nii kallist toodet kui tema või kasutavad vanema seeria toodet.
Tomorrow Kuipalju on reaalseid "fänne" ja kuipalju neid kes ostavad lihtsalt grafakaarti mis liigutaks pilti kiiremini ja mille tootja puhul saad aru, et nad ka arendavad asja edasi?
Loomulikult on nVidia kasvõi seetõttu tuntum ja popim, et on tulnud välja mitmesuguste uuenduslike asjadega:
Nvidia tuli välja G-synciga - mõnda aega hiljem AMD - "me teeme kaaa"
Nvidia tuli välja RT'ga - mõnda aega hiljem AMD - "me teeme kaaa"
Nvidia tuli välja DLSS'ga - mõnda aega hiljem AMD - "me teeme kaaa"
Nvidia tuli välja kaardiküljes AI'ga - mõnda aega hiljem AMD - "me teeme kaaa"
Sellised asjad jäävad üheltmaalt inimestele kõrvu.
Auron, Minu post polnud selles kes on popim. Minu post üritas lahti seletada fänni ja fänboi vahet.
See, et inimene on pidevalt Nvidiat ostnud ja sellega rahul on ei muuda teda fännboiks.
AMD ei arenda siis edasi? Intel ei arenda edasi?
Nvidia on ainuke kes edasi arendab?
Kahtlen, et enamus inimesi nimepidi neid tehnoloogiaid üldse teavad või oskavad seletada kuidas need toimivad. Enamus ilmselt ostavad seda mille hind sobib või mida nad varem on ostnud.
AI on viimane asi mille pärast tavakasutaja kaarti ostab. Qualcomm kah reklaamis oma uusi kive kui AI. Ilmnes, et inimesed olid huvitatud hoopis aku kestvusest (üllatus-üllatus).
AMD on samuti erinevaid asju esimesena välja toonud ja osad neist on ka standarditeks muutunud.
Näiteks Chipletid, EyeFinity, HMB, HBM2, Infinity Cache, Mantle (hiljem Vulkan) jne.
AMD paistab silma pigem nö low level või raua tasemel uuendustega mida on raske lõppkasutajale turustada samas, kui Nvidia keskendub rohkem high level ehk softi tasemel uuendustele mis on nähtavamad.
Eks see näitab piiratud mõtlemist või arusaamist. Tomorrow on õigus, enamus inimesi ei huvita mingid hullud tehnoloogiad jne, mis just Nvidia kaartidega kaasnevad. Eile just oli teade, et Steam alustas uut uuringut augusti kohta, saatsin enda masina andmed ka neile, kus seda paluti teha. Seal vaatasin, et ikkagi on suurem osa 3060-3070 kaartide peal kasutajad. No ei ole neile see uus tehnoloogia oluline, mis tuli 4070 kaartidega.
Seda on näha ka high-end kaartide osakaalu kohta. See on nii väike protsent, et on täiesti marginaalne koguarvust, mida müüakse. Ma ise ka ei ole seda AMD hullult promotud Hyper-RX pea üldse proovinud. Raster perf on peamine minu jaoks ja mingites mängudes FSR olen proovinud. Selles osas on mul hea meel, et AMD on endiselt olemas ja pildil. Kui seda ka ei oleks, siis ma ei kujutaks ette, mis hinnad oleks uutel Nvidia kaartidel - päris jube.
Eks varsti näeme, mis juhtub mid segmendis kui rDNA4 tuleb välja. See peaks olema iga ostja ka isegi nvidia fännboi jaoks oluline, et säiliks konkurents ja nvidia ei saaks lõputult hinda kergitada mid segmendis. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
AMD või NVdia on nii üldmõisteline, et seda võib kuidas iganes tõlgendada ja selle tõlgenduse järgi siis vastata.
Ma jätsin näiteks hääletamata. Ma olen küll üsna vaimustuses mida parimad Nvidia GPU-d oma täisvõimsus monitoril näidata suudavad, aga tegelikkuses mul täiesti savi kas nvidia või amd. Ja seda varianti küsitluses ei olnud. Kuna AMD pole viimastel aastatel pildi kvaliteedi kohalt konkureerida suutnud ja hinnavahe pole minule määrav olnud , siis olen ma Nvidiat kasutanud.
See,et mõned mind Nvidia fanboy-ks sildistavad on üsna konkreetselt seotud ühe isikuga ja sellega , et ma julgesin ja viitsisin talle vastu ütelda.
7900 XTX on praegu turul parim kaart nendele kes tahavad võimast GPU-d, keda RT ei huvita ja kes raha säästa tahavad. HV foorum pole kunagi suur RT pooldajate kogukond olnud. Üsna loogiline, et nad valivad neile soodsaima variandi. Seega kui arvutis olevate GPU-de järgi võtta, siis ma eeldaks AMD tunduvalt suurem populaarsust kui näiteks mõnes Steami küsitluses.
Vahepeal , mujal maailmas, seitsme mäe ja mere taga ...
Steam survey küsis jälle andmeid. Juuni tulemused olid üsna tavalised. 7xxxx seeriast oli seal vist ainult 7900xtx sees.
Edit: seoses Zonerman postiga. kogu 4xxx seeria % Steam surveys tõusis. Ei viitsi vaadata palju , aga piisavalt. See on tegelikult üsna tavaline, et Steami surveys on vanemad põlvkonnad populaarsemad, sest neid on aja jooksul rohkem müüdud.
Nvidia aktsia jätkab mägedes sõitmist. Viimane suurem päevane ülesmäge sõit oli rohkem väärt kui kogu AMD praegune väärtus.
AMD tatsab oma softiga vaikselt Nvidiale järgi. Viimati siis vist fluid motion ... mis iganes. Artikli kommentaar oli. Lõpuks see mis kohe alguses oleks pidanud olema. Ilmselt on see hea.
Minul oli kah üle pika aja 2 Juulil Steam HW survey. Saadetud informatsiooni üle vaadates arvas miskipärast, et mul on läpakas:
tsitaat:
Form Factor: Laptop
Niipalju siis täpsusest. Juba see, et X570 emaplaat on peaks ütlema, et tegu ei saa olla läpakaga...
Või teab keegi läpakat kus 5800X3D ja 2080Ti koos 32GBG RAM, kolme SSD ja ühe HDD'ga sees?
Customer: I want more GPUs
Nvidia: we are shipping full systems at the moment, you can get GPUs but you will have to wait 4 years.
Customer: AMD has GPUS
Nvidia: it would be a shame if something happened with your other orders....
... Mind hämmastab AMD häälte osakaal, aga praegu ilmselt vara midagi sellest lugeda.
See siin on tehnika huviliste foorum, oleks see mingi muu foorum ja toimuks mass hääletus, siis pakun et tuleks 90% Nvidia ja 10% AMD
Ise praegu ei näe põhjust nvidiat osta. Kasutan seda AMD Frame generationit, fps on x2 Kui seda poleks AMD-l, siis jah tahaks Nvidialt kaarti selleks _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Eks see näitab piiratud mõtlemist või arusaamist. Tomorrow on õigus, enamus inimesi ei huvita mingid hullud tehnoloogiad jne, mis just Nvidia kaartidega kaasnevad.
Justjust - see inimene kes midagi ei tea on tark - kes aga on teadlik kes mis featuurid loonud see on piiratud mõtlemisega - kus on loogika?
Ahjaa, nende "hullude tehnoloogiatega" on see huvitav asi, et need ei kaasne ju aint nvidia kaartidega vaid samad derivaadid on ka AMD kaartidel kõik olemas - lihtsalt need tulevad hiljem siis kui konkurent on need valmis aretand ja need maha ahvida saab.
Ahsoo kui AMD oma visiooni framegenist tõi lagedale ja see töötab ka nvidia kaartdel, siis see on ahvimine
Okei kui nvidia toob millalgi välja chiplet graafikakaardi, siis nad ka ahvivad. /s _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Oleks siis mille jaoks osta. Ma olen enamuses mänginud vanemaid mänge. Võibolla ma olen siis erand. Uutest mängudest pole nagu eriti midagi olnud mis mind tõmbaks. Selle aasta PC väljalasetest olen mänginud ainult Ghost of Tsushima ja plaanin ilmselt ka Warhammer 40K: Space Marine 2 ära proovida, aga kumbki ei nõua 4090 ega oma mingit Path Traced UltraMegaHyper graafikat. Gameplay ja story on palju olulisem minu jaoks.
Midagi uut siin ei ole. Kinnitas varasemaid kuulujutte, et rDNA4 high-end ei tule. Nii nagu 2019 tuli rDNA1 5600XT 5700XT. Pigem on küsimärk, kas rDNA5 tuleb highe-end uuesti. Pole midagi parata, las nvidia fännid osatavad kallist järgmist seeriat _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Kahju, et 7900 XTX jääb nüüd ilmselt pikemaks ajaks kiireimaks AMD kaardiks. Kui sellest peaks väheks jääma, siis jääb vaid üle rohelise riiuli poole vaadata.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.