2100MHz ööseks kinnipanekut pole ma veel näinud, 2700 käib tõesti mitu aastat juba puhkamas. Pole viitsinud ammu enam vaadelda, aga kuna mul on 30km raadiuses kokku neli masti, siis kui luban ainult B7 ning see kodumastis kinni läheb, otsib seade kuskilt mujalt (veel) töösoleva B7 sageduse. Ja kui ei leia, siis on ka need teised mastid "pimedad". See käib üsna juhuslikkuse alusel.
Aga selle venna jutt kelle nett on nii shitt et isegi suured tähed läbi ei tule, on küll taas paras huumor. Eriti see öise säästu eest mittemaksmine . Oleks minu teha, paneks selle vinguviiuli küll bläkklisti mis iganes teenusepakkuja vaates. Et isegi väiksed tähed läbi ei tuleks...
viimati muutis Maldur 28.05.2024 19:08:57, muudetud 1 kord
kui peaks kasutama kiviaegset telia netti;
a) sagedus b1 ja b7 läheb nui neljaks nii lukku kui lukku. 7me tabalukuga
b) monitooring 24h, ja pettus paljastub kohe!
c) kaks võimalust, kas ma ei maksa ka öise säästu eest, hind 50% alla, või leping kinni.
Hmm, tõlgi palun eesti keelde. _________________ lillekasvatus.ee
kraaks, aga päris tõsiselt rääkides, tegemist on vaimselt väga häiritud indiviidiga, ära raiska enda aega üritades otsida mingit mõtet nendest postidest. Pane ignolisti või keri lihtsalt üle, mitte millestki ilma ei jää.
ei otsi kirjasõpru, lihtsalt kui inimesed tahavad olematu teenuse eest maksta, siis ei saa ju seda neile keelata, eraldi ei ole mõtet igaühele vastusena kirjutada. tore on ka see, et mõned on lisaks olematutele itialastele teadmistele ka veel nurgaarstideks hakanud. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Ei tea, selle asutuse CEO töötab Viljandis ühes kohvipoes, äkki tal pole aega vastata...
Aga asutuse töömees on küll tubli jah, on oma koduõue cellmapperiga peris roheliseks tampinud, sekka ka naabrite juures tiirutanud, ainult üleaedsel on vist kuri Muki, sinna pole sattunud. Olen tema teeotsast ikka korduvalt läbi sõitnud, kunagi pole leviga erilisi probleeme olnud, (Telia) mast ka vaid 3,5km kaugusel piki teekoridori ja läbi 300m võseriku, kuid kui seda püüda toast siis ei imesta et ainult väiksed tähed läbi mahuvad. Et see pole parim mõte, vihjab cellmapperis ka paar punast punkti õue kontuuris. See muidugi minu olematu itialaste teadmiste järelm, eks oppnud mehed teavad paremini (mis neile hea on).
PS: postikana tõi teate, et ei ole midagi nii paksus pilves see ilm seal nagu juttudest paistab, nimelt olevat tänu pealekäimisele (lausa survestamisele!) Telia alates sellest aastast võimaldamas talle lausa kosmilisi kiiruseid, 20/5 ...kuid ometi on kärss kärnas ja nina vingus, sest see pidavat olema olematu teenus mille eest maksta ei saa. Ma siin mõtlen et võibolla on vastupidi - kuna maksta ei saa siis on kõik teenused olematud... näib igatahes loogilisem ja realistlikum. Soovitati mul kirjutada, pidavat kergem hakkama, kuna Telia ei andvat mulle iga kuu ümbrikku ja ma pean leppima Frankfurti otseliini asemel ainult selle kiirusega...
viimati muutis Maldur 29.05.2024 11:34:01, muudetud 1 kord
ei otsi kirjasõpru, lihtsalt kui inimesed tahavad olematu teenuse eest maksta, siis ei saa ju seda neile keelata, eraldi ei ole mõtet igaühele vastusena kirjutada. tore on ka see, et mõned on lisaks olematutele itialastele teadmistele ka veel nurgaarstideks hakanud.
IT teadmistega pole siis suurt miskit ju tegemist. Härral on mure, miks keegi talle tasuta fiibrit ukse taha ei too. No okok, kas ukse taha, tuppa, juurdepääsuvõrk või mis iganes, sisu poolest teeb enamvähem sama välja ehk puhas terminite üle vaidlemine.
Küsimused, millele ta vastata ei oska või ei taha:
1. neid majapidamisi on Eestis omajagu, kes ei saa mingisugustki juhtmega ühendust. Miks tema eriline on, et peaks esimese prioriteedina talle selle vedama ja sealjuures tasuta.
2. Mingi 4k€ vedamise eest on kuskilt meelde jäänud, kuidas see peaks ISP jaoks majanduslikult ennast õigustama. Võib-olla lõpuks leiab, et pole seda gigabitti ikka vaja ja võtab ikka morsepaketi.
3. Mis see nii suur häda on, et ilma fiibrita elu seisma jääb, aga 4k selle eest välja käia pole võimalik
4. miks peaks mbps hind juhtmega võrgu ja 4g/5g puhul sama olema? AFAIK pole ükski ISP üldse kohustatud ühendust pakkuma. Mingreid riigihankeid ju on, kus mingis konkreetses piirkonnas peab etteantud tingimustel pakkuma, aga see pole üleriigiline.
IT teadmistega pole siis suurt miskit ju tegemist. Härral on mure, miks keegi talle tasuta fiibrit ukse taha ei too. No okok, kas ukse taha, tuppa, juurdepääsuvõrk või mis iganes, sisu poolest teeb enamvähem sama välja ehk puhas terminite üle vaidlemine.
Küsimused, millele ta vastata ei oska või ei taha:
1. neid majapidamisi on Eestis omajagu, kes ei saa mingisugustki juhtmega ühendust. Miks tema eriline on, et peaks esimese prioriteedina talle selle vedama ja sealjuures tasuta.
2. Mingi 4k€ vedamise eest on kuskilt meelde jäänud, kuidas see peaks ISP jaoks majanduslikult ennast õigustama. Võib-olla lõpuks leiab, et pole seda gigabitti ikka vaja ja võtab ikka morsepaketi.
3. Mis see nii suur häda on, et ilma fiibrita elu seisma jääb, aga 4k selle eest välja käia pole võimalik
4. miks peaks mbps hind juhtmega võrgu ja 4g/5g puhul sama olema? AFAIK pole ükski ISP üldse kohustatud ühendust pakkuma. Mingreid riigihankeid ju on, kus mingis konkreetses piirkonnas peab etteantud tingimustel pakkuma, aga see pole üleriigiline.
Just, ma ei vingu, ei kobise, mul õnn saada maks kiirus, mida võimaldab antud mast.
300 up, 100 down. natuke kohitsen, siis vast ka kiirem.
pole viitsin üles tõsta. _________________ lillekasvatus.ee
milline mast see 300 uppi teeb? 300kilobitti? _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Mõtlen ikka seda n78 püüdma hakata. Mul on maja ümber n78 must auk või mingi n78 filtriga kuppel samas 5-10m eemal näitab cellmapperiga. Paneks mingi lipuvarda või tänavavalgustusposti kuhugi aianurka ja sinna siis suundantennid või omnid. Omni mõte, kuna 1,5km kaugusele masti ka n78 tekkind. Iseasi kas modem oskab kahte n78 kokku liita, või on ikka b3+b7+n78 vms? NR7101 ei suuda sellest 1,5km kaugusel olevast mastist midagi peale kõige madalama sageduse kätte saada - mets ees. Telefoniga aias liikudes ja cellmapperiga veendunud mastis, olen isegi n78 kätte saanud ja kiiruseks 200/10Mbps.
Kuna mul optika lootust ei ole, siis mõtlesin natuke rohkem investeerida 5G levisse. Kas mõni firma Eestis tegeleb sellise asjaga? Või peaks ikka kõik "DIY" tegema?
küllaltki keskpärased seadmed. seda hinda nad küll väärt pole. cellmapper võib levi näidata, kuid see pole ilmselt piisav. veendu, et sektor on suunatud ikka su suunas. samas saad väliantenni kasutada, keerates selle enda pisikesed kaikad küljest. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Meie jaoks on oluline pakkuda oma klientidele kõrge kvaliteediga internetiteenust, mis vastaks tänapäevase internetikasutuse vajadustele. Näiteks on viimaste aastatega muutunud üha populaarsemaks erinev striimingsisu, kaugtöö ja videokõned, mis vajavad tõrgeteta toimimiseks aina suuremaid internetikiiruseid.
Sellega seoses ning Koduinterneti teenuse kaasajastamiseks lõpetame sinu aadressil madalama kiiruse pakkumise
Sinu senine Koduinterneti tavakiirus:
5/1 Mbit/s, hind: 16.26 €/kuus; (Telia 1 kliendina kehtis sulle 20/5 Mbit/s, 16.26 €/kuus)
Sinu uus Koduinterneti tavakiirus:
20/5 Mbit/s, hind: 21.35 €/kuus, kuid Telia 1 kliendina kehtib sulle 40/10 Mbit/s, hind 21.35 €/kuus
Ehk siis mingil pliiatsist imetud põhjusel maksad edaspidi viieka rohkem kiiruse eest mida sul vaja pole _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Võiks viru-nigula kandis 5g aktiveerida...saaks paremat kui 20/5....mida ei taha _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kui sinul hetkel 20/5 ega 5G midagi juurde ei anna kui 20/5 on probleemne juba. 5Gl on ka kehvem leviala kattuvus peaks olema väiksem või sama kuid vahemaa umbes sama probleemne mastist. See mõned mbit rohkem ei lahenda probleemi kiirus ikka väike ma saan aru kui 500/500 pakuvad siis teine teema. Minul oli 100mbit vdsl väga morsena tundus mõne aja pärast asju ikkagi teha ei saanud sellega. 12 aastat tagasi oli minul 20/5 mäletan aegu kui oli 1ne net ja alla selle, siiski ma olen näinud kõik need ajad ära. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 29.06.2024 18:51:35, muudetud 2 korda
Nüüd tuleb aga....
Telia ei paku 4G peal suuremaid kiiruseid koju,neil mingi idiootne põhimõte
Moblas lasen toas 100/20vms
Aga kui 5G aktiveeritakse, siis nad pakubvad automaagiliselt ka paremaid kiiruseid koju.. siin see iva hetkel peitubki.
Hetkel lasen suurema mahulistel asjadel moblaga hotspoti, sest see parem kui tele2 kodunett. Teliat ei hakka rääkimagi, sellega jääkski asju liigutama
Mublas 400GB 8 rutsi eest, kannatab lasta küll natuke.. täis saab, lasen naise 6 rutsise pealt sama _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
5Gl on jah veits parem see asi. Ma ise olen selle LTE ka ära proovinud sest mõistliku kiirust kui see ei pakutud see oli niikaua kasutusel kui ruuter jupsima hakkas siis katkestasin ära. Telekas oli LTE peal ja ise kasutasin vdsl arvuti jaoks. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 29.06.2024 18:57:36, muudetud 2 korda
Ju neil on siis põhjust kiiremat mitte pakkuda. Mina sain aasta algusest vahetada 25/100 peale ja suures plaanis ei kurda.
Kui tuleb meelde kiirustesti teha, siis alla 20/70 pole olnud.
5G oleneb, kuni 5km peaks tugijaam olema, muidu ei pakuta.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.